Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Η Σύνοδος της Λέσχης Bilderberg ενέκρινε στο St. Moritz το νέο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης!



Οι κ.κ Λουκάς Τσούκαλης, Γκίκας Χαρδούβελης, Γιώργος Δαυίδ και Γιώργος Παπακωνσταντίνου, έλαβαν μέρος στη φετινή σκαμπρόζικη(το "Κουρδιστό Πορτοκάλι" σας κράτησε θεριά ενήμερα) Σύνοδο της Λέσχης Bilderberg στο St. Moritz της Ελβετίας.



Αν πιστέψουμε την εφημερίδα "Αξία" που θέλει τον κ. Χαρδούβελλη ν αναλαμβάνει αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, τότε όλο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, έλαβε την ευλογία και τις οδηγίες των λάγνων εγκεφάλων της Λέσχης στη πιο κρίσιμο σημείο της μεταπολεμικής μας ιστορίας.






ΛΟΥΚΑΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ


Ο Λουκάς Τσούκαλης είναι Καθηγητής Ευρωπαϊκής Οργάνωσης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ). Επισκέπτης Καθηγητής στο Κολλέγιο της Ευρώπης, Μπρυζ, Βέλγιο.

Δίδαξε πολλά χρόνια σε διάφορα πανεπιστήμια του εξωτερικού: Επισκέπτης Καθηγητής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας, Καθηγητής (έδρα Ελευθέριος Βενιζέλος) Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο, London School of Economics, Διευθυντής Οικονομικών Σπουδών, Κολλέγιο της Ευρώπης, Μπρυζ, University Lecturer και Fellow στο St. Antony’s College του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Επίσης διετέλεσε: Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών (ΕΚΕΜ), Αθήνα, καθώς και Πρέσβης και Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε Ευρωπαϊκά θέματα. Σήμερα συμμετέχει στα διοικητικά συμβούλια ιδιωτικών επιχειρήσεων και είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής διαφόρων διεθνών επιστημονικών επιθεωρήσεων.

Συγγραφέας πολλών βιβλίων και άρθρων. Το πρόσφατο βιβλίο του με τίτλο What Kind of Europe? εκδόθηκε το 2003 από το Oxford University Press, δεύτερη έκδοση το 2005 (ελληνική έκδοση: Ποια Ευρώπη;, Ποταμός, 2004). Μεταφράζεται επίσης σε άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες.

Το 2004 ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας του απένειμε το παράσημο του Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος.

Από τον Απρίλιο 2005, ο κ. Τσούκαλης είναι Ειδικός Σύμβουλος του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Jose Manuel Barroso.

ΓΚΙΚΑΣ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ









Γκίκας Χαρδούβελης, καθηγητής

Β.Α. (Εφαρμοσμένα Μαθηματικά, Harvard University)
M.Sc. (Εφαρμοσμένα Μαθηματικά, Harvard University)
Ph.D. (Οικονομικά, University of California, Berkeley)





Προσωπικό site: www.hardouvelis.gr



Ο κ. Χαρδούβελης είναι Τακτικός Καθηγητής στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς από το 1993. Είναι, επίσης, σήμερα ο Οικονομικός Σύμβουλος του Ομίλου της Eurobank, Ερευνητικός Εταίρος στο Centre for Economic Policy Research του Λονδίνου, μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και μέλος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του Cyprus International Institute of Management.

Ο κ. Χαρδούβελης έχει διατελέσει Επίκουρος Καθηγητής στο πανεπιστήμιο Barnard College, Columbia University της Νέας Υόρκης (1983-1989), καθώς και Αναπληρωτής και στη συνέχεια Τακτικός Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Rutgers της Νέας Υερσέης (1989-1993). Την τετραετία Μάϊος 2000 - Μάρτιος 2004 διετέλεσε Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, κ.Σημίτη. Έχει εκτεταμένη εμπειρία σε κεντρικές τράπεζες και τον ιδιωτικό τραπεζικό τομέα: επταετή θητεία στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης (1987-1993), και διετή θητεία στην Τράπεζα της Ελλάδος (1994-1995), όπου υπήρξε και αναπληρωτής του Διοικητή στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (τότε ΕΜΙ). Διετέλεσε Chief Economist στην Εθνική Τράπεζα (1996-2000), όπου αναβάθμισε τη Διεύθυνση Οικονομικής Ανάλυσης, δημιούργησε τη Διεύθυνση Διαχείρισης Κινδύνων, την ομάδα Διαχείρισης Ενεργητικού-Παθητικού, καθώς και την ομάδα Σχέσεων με τους Επενδυτές της Τράπεζας. Είχε ενεργό ρόλο στο ξεκίνημα του Χρηματιστηρίου Παραγώγων Αθηνών, στο ΔΣ του οποίου ήταν μέλος (1997-2000).Υπήρξε, επίσης, εκπρόσωπος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών στην Ένωση Ευρωπαϊκών Τραπεζών στις επιτροπές Οικονομικής & Νομισματικής Ανάλυσης και Νομισματικής Ενοποίησης (1996-2000), καθώς και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Χρηματιστηριακής (1995-2000).

Το επιστημονικό του έργο επικεντρώνεται στα γνωστικά αντικείμενα της Χρηματοοικονομικής και Μακροοικονομικής, με ιδιαίτερη έμφαση στη νομισματική Πολιτική και τις αγορές χρήματος & κεφαλαίου και έχει δημοσιεύσει σε διεθνή περιοδικά αναγνωρισμένου κύρους, όπως το American Economic Review, Journal of Finance, Quarterly Journal of Economics, Review of Financial Studies, Journal of Monetary Economics, Journal of Money, Credit & Banking, Journal of International Money and Finance, Journal of Futures Markets, Review of Economics and Statistics, Journal of Economic Dynamics and Control, κ.α.

Στο παρελθόν (1989-1995), οι βιβλιογραφικές αναφορές στο επιστημονικό του έργο τον ανέδειξαν στους 50 κορυφαίους στον κόσμο στον ευρύτερο τομέα της εφαρμοσμένης οικονομετρίας (βλ. Badi H. Baldagi, "applied Econometrics Rankings: 1989-1995" Journal of Applied Econometrics, 1999, 14:423-441). Επίσης, οι εργασίες του στο θέμα των υποχρεωτικών καταβολών ασφάλειας (margin requirements) συνέδραμαν ουσιαστικά στην αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που διέπει τις αγορές συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης σε δείκτες μετοχών στις Η.Π.Α



ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΥΙΔ

Ο κ. Γεώργιος Δαυΐδ, γεννήθηκε το 1937 στην Πέτρα της Κύπρου, είναι κάτοικος του Λάγκος της Νιγηρίας και έχει βρετανική υπηκοότητα. Είναι ο ανιψιός του ιδρυτή του ομίλου Αναστάσιου Λεβέντη και ο άνθρωπος που μαζί με τον αδελφό του Ανδρέα Δαυΐδ και τον ξάδελφό του Κωνσταντίνο Λεβέντη διοικούν σήμερα τον όμιλο.

Στα 20 και πλέον χρόνια που η 3Ε βρίσκεται υπό την διοίκηση της οικογένειας Λεβέντη-Δαυΐδ έχει να επιδείξει σημαντική αναπτυξιακή πορεία ξεφεύγοντας από τα ελληνικά σύνορα και αποτελώντας τον τέταρτο μεγαλύτερο εμφιαλωτή της Coca-Cola Company. Μετά τη συγχώνευση με τη Molino και τη βρετανική Coca-Cola Beverages η 3Ε έχει καταστεί βασικός εμφιαλωτής της Coca-Cola Company στην Ευρωπαϊκή Ενωση, στη Ρωσία, στις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, στα Βαλκάνια και στη Νιγηρία.



ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου γεννήθηκε το 1961 στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει οικονομικά στην Αγγλία (London School of Economics). Κατέχει Μεταπτυχιακό τίτλο από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και Διδακτορικό δίπλωμα από την Σχολή Οικονομικών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (London School of Economics). Μετά τις σπουδές του, εργάστηκε επί 10 χρόνια στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) στη Γαλλία.

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα το 1998 εργάστηκε ως σύμβουλος του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη για θέματα Κοινωνίας της Πληροφορίας. Δυο χρόνια μετά, ορίστηκε Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών για την Κοινωνία της Πληροφορίας (2000-2002). Το διάστημα 2002-2004, υπήρξε μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΤΕ και εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής της ΕΕ. Το 2003 ήταν συντονιστής για τη «διαδικασία της Λισσαβόνας», το ευρωπαϊκό πρόγραμμα οικονομικών και κοινωνικών μεταρρυθμίσεων, κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από το 2004 έως το 2007, διετέλεσε οικονομικός σύμβουλος του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Α. Παπανδρέου. Διετέλεσε επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών (ΙΣΤΑΜΕ) – Ανδρέας Παπανδρέου (2005-2008). Το Μάιο του 2005, εξελέγη μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Από το 2003 έως το 2007, δίδαξε ως επισκέπτης καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και εργάστηκε ως σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε θέματα πολιτικής έρευνας και Κοινωνίας της Πληροφορίας, με συμμετοχή σε διεθνείς ερευνητικές συνεργασίες.

Το Σεπτέμβριο 2003, ορίστηκε με απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ Διευθυντής του Κινήματος, με αρμοδιότητα τον συντονισμό των πρωτοβουλιών του Κινήματος υπό τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής.

Το Σεπτέμβριο του 2007, εξελέγη βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου για το Νομό Κοζάνης, ενώ ανέλαβε καθήκοντα Εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ από το Μάρτιο του 2008. Ηγήθηκε του Ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ τον Ιούνιο του 2009 και διετέλεσε Ευρωβουλευτής από τον Ιούνιο του 2009 έως τον ορισμό του από τον Πρωθυπουργό ως Υπουργός Οικονομικών μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009.

Είναι παντρεμένος με τη συγγραφέα Jacoline Vinke (www.smallhotelsingreece.com) και έχει δύο γιους, το Νικόλα και το Στέφανο.
Πηγη 

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κι αλλη BILDEMBERG?..