Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

"Βάζουν τον ελληνικό λαό στη μέγγενη για 40 και 50 χρόνια "


Να απαντήσει ο λαός κάλεσε σήμερα από τα Χανιά η Γενική Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ , Αλέκα Παπαρήγα.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, " πάνω από όλα, η αξιοπρέπεια σήμερα ενός λαού, μεταφράζεται σε, δεν χρωστάω τίποτα, με τον αγώνα μου θα σας τα πάρω όλα.



Η αξιοπρέπεια του λαού, σήμερα συνδέεται με την λεβέντικη απάντηση στους εκβιασμούς, συνδέεται αποφασιστικά με την πάλη, τόσο εναντίον της στρατηγικής που ακολουθείται σήμερα στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως αν έχουμε ΠΑΣΟΚ , Νέα Δημοκρατία κεντροαριστερά , κεντροδεξιά και με την λογική, ότι παλεύω μαζί με όλους τους λαούς της Ευρώπης για την αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση της Ελλάδας και όσο γίνεται περισσοτέρων χωρών."
Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε η κυρία Παπαρήγα ο πόλεμος που γίνεται σήμερα ενάντια στο λαό είναι συστηματικός και μακροχρόνιος ενώ υποστήριξε ότι με το νέο δάνειο που θα λάβει η χώρα μας , ο λαός δεν θα πάρει ούτε ένα ευρώ.

"Απέναντι στον πόλεμο που εξαπολύεται, ο λαός πρέπει να απαντήσει με το δικό του πόλεμο, τον επιθετικό πόλεμο. Όταν ο εχθρός σου επιτίθεται τότε εσύ δεν πρέπει ούτε να τον παρακαλείς να σταματήσει την επίθεση γιατί είναι αποφασισμένος ούτε να του φιλάς το χέρι για να τον καλοπιάσεις ούτε πολύ περισσότερο να σκύψεις το κεφάλι. Συστηματικός μακροχρόνιος πόλεμος καινούργιες φάσεις, εξαπολύεται αυτές τις μέρες, με το μεσοπρόθεσμο με τον εφαρμοστικό νόμο και κυρίως με το νέο δάνειο μαμούθ που λένε, 140 δις που θα δώσουν στο ελληνικό κράτος στην Ελλάδα για να πριμοδοτήσουν την κερδοφορία για να πάρουν πίσω οι πιστωτές αυτά που τους χρωστάει η πλουτοκρατία του τόπου και όχι ο λαός."

Από τα Χανιά η κυρία Παπαρήγα υποστήριξε ότι με τα μέτρα που λαμβάνονται ο λαός μπαίνει στη μέγγενη και κάλεσε τους πολίτες να πουν όχι στα εκβιαστικά όπως είπε, διλλήματα που τους θέτουν.

"Κυριολεκτικά βάζουν τον ελληνικό λαό σε μια μέγγενη για 40 και 50 χρόνια και δεν ξέρω αν και όλο τον 21ο αιώνα.Βεβαίως όλα αυτά θα συμβούν αν ο ελληνικός λαός κρατήσει την στάση που κράτησε μέχρι τώρα.Είμαστε βέβαιοι ότι ο ελληνικός λαός η μεγάλη του πλειοψηφία θα αντιδράσει θα αντεπιτεθεί. Τούτη την ώρα πρέπει να επιστρέψει τον εκβιασμό που συστηματικά ασκεί η κυβέρνηση , η Ε.Ε και άλλα κόμματα στην βουλή ανεξάρτητα αν θα ψηφίσουν η όχι το μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικο, να επιστρέψει τον εκβιασμό ο οποίος είναι απαράδεκτος , ωμός και άκρως επικίνδυνος.Ένας εκβιασμός που θέλει να μεταβάλει τον ελληνικό λαό σε ένα λαό, μη σκεπτόμενο.

Ο λαός πρέπει να κηρύξει ένα επιθετικό πόλεμο, πριν από όλα συνειδησιακά να μην υποκύψει στον εκβιασμό και πρέπει να διεκδικήσει να τα πάρει όλα όσα του χρωστάνε, όσο γίνεται πιο γρήγορα," τόνισε μεταξύ άλλων.

Η κυρία Παπαρήγα που από χθες πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία στην Κρήτη, θα μιλήσει το βράδυ σε ανοικτή συγκέντρωση του κόμματος της στα Χανιά. 

πηγή 


σχόλιο:  στη λογική της ηγεσίας του ΚΚΕ υπάρχει καν η φιλολαϊκοτερη (και μοναδική) πρόταση εξόδου από την κρίση , αυτή της έκδοσης λαϊκού άτοκου νομίσματος από τα ιδία τα κράτη;
Η κεντρική τράπεζα της Ελλάδος είναι ιδιωτική επιχείρηση; Ο ισχύον τρόπος έκδοσης χρήματος δημιουργεί το πρόβλημα του ‟δημόσιου χρέους” όλων των κρατών αλλά και των ιδιωτών? Θα τα πειτε με απλά λογάκια στο λαό και να αφησετε κατα μέρους τον "πανευρωπαικό ξεσηκωμο";

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οταν θα νιαστείς επιτέλους για το δικαιο του ΕΛΛΗΝΑ εργάτη και μισθωτού και του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ λαού γενικώς και όχι των ξενόφερτων υπανθρώπων που εφεραν οι παγκοσμοιοποιητές προδότες για να τους δουλευουν τζαμπα και να υποβιβάσουν την ζωή μας τα ξαναλεμε κα Παπαρήγα.
Στην ΕΛΛΑΔΑ ζείς.

Ανώνυμος είπε...

Στις διαδηλώσεις του κομματός σας και του ΠΑΜΕ πάρτε και καμιά Ελληνική σημαία δεν είναι κακό φοβάστε μην σας χαλάσουν την διαγωγή η μήπως δεν σας νοιάζει ο Ελληνικός λαός που τόσο πολύ αγωνίζεσθε.

Ανώνυμος είπε...

διαβαζοντας τους αποπανω ενα εχω να πω..κριμα..ακομα ζωα ειμαστε...τι διαφορα εχουν οι πασοκτσιδες απο εσενα.. και οι 2 παροπιδες φορατε

ειπε "Κυριολεκτικά βάζουν τον ελληνικό λαό σε μια μέγγενη για 40 και 50 χρόνια και δεν ξέρω αν και όλο τον 21ο αιώνα."

για ελληνικο λαο δε μιλαει?το 40 που πολεμουσανε οι κουμουνιστες για τους πακιστανους το κανανε?ω ρε προπαγανδα που πεφτει στο κοσμακι..ακομα εμφυλιο εχουμε?εχω χασει επισοδεια μαλλον

Ανώνυμος είπε...

Το 1940 μάλλον για τα τότε αφεντικά τους το κάνανε και όσο για τους Πακιστανούς και λοιπούς υπανθρώπους που κουβαλήθηκαν στην χώρα μας είναι μέρος της μέγγενης που αναφέρεις και οχι μόνο για 50 χρόνια. ΥΓ το παρωπίδες με ω.

Ανώνυμος είπε...

Να πας κ. Παπαρήγα την Τρίτη στη Βουλή.