Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Ακουμπάνε τις 1.800 μονάδες τα CDS!!!



Στα τάρταρα το χρηματιστήριο με πτώση πάνω από 3%!

Oι εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο και οι ανησυχίες για την οικονομία ασκούν πιέσεις στο ελληνικό χρηματιστήριο και την αγορά ομολόγων.

Η φημολογία των τελευταίων ωρών που προκάλεσε η έκτακτη συνάντηση που ζήτησε ο πρωθυπουργός με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και το χθεσινό άκαρπο Eurogroup ρίχνουν το....
χρηματιστήριο στα τάρταρα με την πτώση να αγγίζει λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι το 3,25% στις 1.225 μονάδες!

Την ίδια ώρα, στα ύψη βρίσκονται τα spreads των ελληνικών 10ετών ομολόγων στις 1.496 μονάδες βάσης!

Τα πενταετή ελληνικά CDS ενισχύονται στις 1.792 μ.β. καταγράφοντας νέο ρεκόρ!

Η χθεσινή ανακοίνωση του πρωθυπουργού (μέχρι και σήμερα) Γιώργου Παπανδρέου ήταν ένα ακόμη πλήγμα κατά της οικονομίας της Ελλάδας. Δε νοείται τέτοια ανακοίνωση, τη στιγμή που ήταν δεδομένο πως θα "τινάξει στον αέρα" όλες τις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές εντός και εκτός της χώρας. Και δεν νοείται να μην γνώριζε ο Γιώργος Παπανδρέου (ή να μην τον είχαν ενημερώσει) πως η ανακοίνωσή του αυτή θα έριχνε ακόμη πιό βαθιά στο τέλμα και την κρίση την οικονομία της χώρας.

Το συγκεκριμένο "λάθος", λοιπόν, του πρωθυπουργού, συγκαταριθμείται στα υπόλοιπα εγκληματικά λάθη και τις παραλείψεις που έγιναν υπό την πρωθυπουργία του. Ήταν ένα ακόμη χτύπημα (πολύ δυνατό) κατά της οποιασδήποτε προσπάθειας ανάκαμψης της χώρας. Και ίσως θα πρέπει κάποιοι να αρχίσουν να σκέφτονται πολύ σοβαρά τα όρια της ανικανότητας και ηλιθιότητας, με αυτά της... σκοπιμότητας...


Κωνσταντίνος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

η μεθόδευση που ακολουθήθηκε από τους Εβραίους της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας και το πού ακριβώς τους εξυπηρέτησε το κοινό "σύστημα" της διαφθοράς στην Ελλάδα. Κατ’ αρχήν ήταν εύκολο να το ξεκινήσουν και είναι γνωστό ότι …η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Όταν είσαι αλήτης Εβραίος και ελέγχεις την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα, αυτό το κάνεις εκ του ασφαλούς. Έβαλαν την Ελλάδα δήθεν από εταιρική "αλληλεγγύη" σε μεγάλα επενδυτικά έργα. Επειδή ήταν "καλοί" άνθρωποι, ανέλαβαν τη συγχρηματοδότηση των έργων. Γιατί;
Για να ισχυροποιηθεί; Για να τους ανταγωνίζεται στο μέλλον με ένα από τη φύση του υπερπολύτιμο κεφάλαιο και εξαιτίας των επενδύσεων υπερπαραγωγικό; Όχι βέβαια. Την έβαλαν στη διαδικασία των μεγάλων έργων, για να τη βάλουν να ξοδεύει το πραγματικό χρήμα που είχε στην κατοχή της και το οποίο ήταν η άμυνά της. Η Ελλάδα ξόδευε πραγματικό χρήμα από πραγματικά ταμεία και οι Εβραίοι έστελναν "πέτσινα" χρήματα από τα φωτοτυπικά τους μηχανήματα. Έστω και έτσι η Ελλάδα αναπτυσσόταν, εφόσον αυτά τα έργα ήταν έργα ανάπτυξης.

http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/05/blog-post.html

Ανώνυμος είπε...

Επειδή όμως η ανάπτυξη γινόταν με πραγματικά και "πέτσινα" χρήματα, ήταν θέμα χρόνου να φανεί το παιχνίδι των Εβραίων. Έπρεπε να βρεθεί τρόπος να "εξατμίζεται" το "πέτσινο" χρήμα, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα αποκαλυπτόταν η απάτη. Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα έστελνε "τόνους" χρήματος και αυτό δεν φαινόταν να "αδειάζει" κάποια ταμεία της. Χρήματα έπαιρναν οι πάντες από μια "δεξαμενή", η οποία δεν άδειαζε. Χρήματα έπαιρναν οι Ισπανοί, οι Γάλλοι, οι Ιταλοί και αυτά έδειχναν να μην τελειώνουν. Ποια είναι η λύση σε μια τέτοια περίπτωση; Να "μαζεύουν" αυτό το χρήμα πριν τους απειλήσει, ερχόμενο σε σύγκρουση με το κεφάλαιο. Άρα; Άρα δημιούργησαν τεχνητή ακρίβεια, που να "τρώει" το "πέτσινο" χρήμα.

Πώς γίνεται αυτό στο επίπεδο των κρατών; Με τη διαφθορά. Αναγκάζουν τα κράτη να κάνουν τα πράγματα με πολλαπλάσιο κόστος. Απορούν κάποιοι με το μέγεθος της διαφθοράς στην Ελλάδα. "Απορούν" και οι Εβραίοι της Κεντρικής Τράπεζας. Αυτοί είναι οι τελευταίοι που θα πρέπει να απορούν, γιατί απλούστατα αυτοί την δημιούργησαν. Γιατί την δημιούργησαν; Για να πληρώνει τριπλάσια και τετραπλάσια τα ίδια έργα, ώστε να "εξατμίζονται" τα πέτσινα χρήματα. Με τη διαφθορά δηλαδή πολλαπλασίαζαν τις αξίες των έργων και στην πραγματικότητα αυτά γίνονταν με τα πραγματικά χρήματα των Ελλήνων.

Τα "πέτσινα" χρήματα των πονηρών Εβραίων "τραβούσαν" τα πραγματικά χρήματα από τις τσέπες των Ελλήνων και οι διαφορές τους καταγράφονταν σαν χρέη. Χρέη "πέτσινων" χρημάτων, τα οποία στην πραγματικότητα δεν χρησιμοποιούνταν πουθενά και άρα δεν αποκάλυπταν την αλήθεια για την ποιότητά τους. Η Κεντρική Τράπεζα τραβούσε τα πραγματικά χρήματα των Ελλήνων και φίλτραρε τα "πέτσινα", για να τους τα ξαναστείλει, προκειμένου να τους "βοηθήσει" σε νέα και ακόμα πιο πολυδάπανα έργα. Αυτό έκαναν με τη διαφθορά. Αν δεν υπήρχε διαφθορά και τα έργα πληρώνονταν στα πραγματικά τους κόστη, θα έπρεπε η Κεντρική Τράπεζα να στέλνει πραγματικά ευρωπαϊκά χρήματα και αυτό προφανώς δεν τους βόλευε. Πλήρωναν ψίχουλα σε άθλιους προδότες και ανάγκαζαν τον λαό να πληρώνει τόνους χρυσάφι.

http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/05/blog-post.html