Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Oι άνεργοι Ισπανοί κάνουν ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ! Δεν το κουνάνε από τις πλατείες της χώρας



Anti-ntp:Και οι Έλληνες με τα τσαρούχια....Για σας δω αυριο κυριακή 22 μαιου αν θα κατεβειτε στις πλατίες σας...
Έχουν κατασκηνώσει κυριολεκτικά οι Ισπανοί στις κεντρικές πλατείες της χώρας!
Διαμαρτύρονται για τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, καθώς 4 / 10 νέους δεν έχουν δουλειά, για τα μέτρα λιτότητας που έχουν επιβληθεί και τις κινήσεις σε πολιτικό επίπεδο.
Εδώ και μία εβδομάδα έχουν στρατοπεδεύσει στις κεντρικές πλατείες της χώρας περίπου 25.000 Ισπανοί.
Αν και αύριο....
Κυριακή διεξάγονται περιφερειακές εκλογές, η εθνική εκλογική επιτροπή είχε κηρύξει τις σημερινές διαδηλώσεις παράνομες, καθώς απαγορεύονται αντίστοιχες κινήσεις την προηγούμενη ημέρα των εκλογών.
Ωστόσο, σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος της Ισπανικής κυβέρνησης η  αστυνομία δε θα επέμβει εάν οι διαδηλώσεις είναι ειρηνικές.
Οι διαδηλωτές έκαναν σαφές ότι θα αψηφήσουν την απαγόρευση και θα πραγματοποιήσουν καθιστικές διαμαρτυρίες σε πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα, δημιουργώντας τη δική τους ειρηνική πλατεία Ταχρίρ.
Στα τέλη Μαρτίου η ανεργία στην Ισπανία ξεπέρασε το φράγμα του 20%, για πρώτη φορά από το 1997.
Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία της χώρας, στα τέλη Μαρτίου 4,6 εκατομμυρία Ισπανοί ήταν χωρίς δουλειά.
Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Χοσέ Λουί Θαπατέρο, επεσήμανε ότι η ανεργία βρίσκεται τώρα στο απόγειό της, και θα αρχίσει να μειώνεται, καθώς η οικονομία θα βγαίνει από την ύφεση.
ρυθμός ανάπτυξης της Ισπανίας ενισχύθηκε στο 0,3% στο α’ τρίμηνο του έτους από 0,2% που ήταν στο δ’ τρίμηνο του 2010, δίνοντας κάποια θετικά σημάδια ανάκαμψης.
Η Ισπανία φέρεται να είναι η επόμενη χώρα της Ε.Ε. που θα ενταχθεί στον μηχανισμό στήριξης, αν η Ευρώπη δεν λάβει εγκαίρως αποφάσεις για την κρίση χρέους.
Τα spreads της Ισπανίας δέχονται και αυτά ισχυρές πιέσεις από τις αγορές, ωστόσο αυτό που ανησυχεί όλους είναι το γεγονός ότι μια κατάρρευση της Ισπανίας ισοδυναμεί με τις καταρρεύσεις της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας μαζί!
Αυτό σημαίνει, ότι όσοι μηχανισμοί στήριξης μόνιμοι – προσωρινοί έχουν δημιουργηθεί από την Ε.Ε., δεν θα αρκούν για να σώσουν την Ισπανία.
Η Ισπανία αντιστέκεται να διαδηλώνει ειρηνικά στις πλατείες, παραβλέποντας ακόμα και τους νόμους που έχει επιβάλει η κυβέρνηση της χώρας τους, γιατί η ίδια του έφερε σε αυτή την κατάσταση. Το ζήτημα είναι πότε θα κάνουμε κι εμείς το ίδιο..Αμφότεροι!
Και οι πολίτες να διαδηλώσουν ειρηνικά, αλλά και η αστυνομία να μην επέμβει όσο τα πράγματα θα κυλούν ομαλά. Όσοι γνωρίζουν καταλαβαίνουν…

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μόνο που οι Ισπανοί δεν έχουν την πατρωνία των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ, ΕΛΑ, ΦΥΓΕ, ΚΑΤΣΕ...
Διάφοροι δεξιόθεν και αριστερόθεν, κοιτάνε τα μαγαζάκια τους και όχι την βούληση του κόσμου.
Μόνο μέσα από τα blogs ό, τι προκύψει και αυθεντικά, ειδάλλως στις διαδηλώσεις θα είναι τρεις και ο κούκος

Ανώνυμος είπε...

Ο νέος-α σήμερα έχει τον νού του στις βόλτες στους καφέδες στο φεισμπουκ στις γκόμενες/ους...
Στην Ελλάδα οι νέοι κατά ενα μεγάλο ποσοστό κοιμούνται στον ύπνο του δικαίου... άλλοι βολεμένοι άλλοι απο τα χαρτζιλίκια των γωνιών κ.ο.κ
Το συναίσθημα τις αγανάκτησης θα αργήσει να τους αγγίξει...και άν....

Ανώνυμος είπε...

ποιος κατεβαινει αυριο στις πλατιες,εχουμε να παμε στον ποδηλατικο γυρο...

Modestus είπε...

Και οι Ισπανοί μη νομίζετε ότι κάτι κάνουν εφόσον δεν ανοίγουν κεφάλια σου λέει ο Θαπατέρο ας κάτσουν εκεί ως την Δευτέρα Παρουσία. Απορώ δηλαδή το κόβω μισθούς, εξαθλιώνω τον λαό, υποθηκεύω το μέλλον της χώρας μου δεν είναι άσκηση βίας; Δεν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές έτσι;
Ή μήπως οι δικοί μας πρόγονοι έκαναν ειρηνικές διαδηλώσεις για να φύγουν Τούρκοι, Γερμανοί κλπ. Και μη μου πείτε ότι ο ΓΑΠ και οι 300 είναι Έλληνες με αυτά που κάνουν γιατί θα με πιάσουν τα γέλια.