Κυριακή 29 Μαΐου 2011

HURRIYET: Με άρωμα “βαριοπούλας” ξεκίνησαν οι ακυρωθείσες τουρκικές στρατιωτικές ασκήσεις;



Σύμφωνα με τα τελευταία νέα που δημοσιεύει η τουρκική HURRIYET η ακύρωση στο παρά πέντε των στρατιωτικών ασκήσεων «Εfes 2011» και «Denizkurdu-2011» οφείλεται καθώς φαίνεται στη συνεχόμενη κόντρα που υπάρχει μεταξύ Ισλαμιστών – Κεμαλιστών στη γειτονική χώρα.Αυτό που ωστόσο έχει ιδιαίτερη σημασία είναι το γεγονός πως την ώρα που ακυρώθηκαν οι..... δύο πολύ σημαντικές στρατιωτικές ασκήσεις, παράλληλα διατάχθηκε από τις αστυνομικές αρχές της Τουρκίας η σύλληψη στρατιωτικών – που ίσως να συμμετείχαν στο σχεδιασμό και την εκτέλεση των δύο συγκεκριμένων ασκήσεων, δεν το διευκρινίζει – με το αιτιολογικό να καταθέσουν σχετικά με την υπόθεση “Balyoz” (Βαριοπούλα).


Στο δημοσίευμα τονίζεται πως ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ερντογάν καθώς και ο Πρόεδρος Γκιουλ δεν ήσαν παρόντες στις χειμερινές αντίστοιχες στρατιωτικές ασκήσεις λόγω που αυτές είχαν σχεδιαστεί και εκτελεστεί από τον υπ’ αριθμόν 1 ύποπτο για την υπόθεση “Balyoz” (Βαριοπούλα) Gen. Saldıray Berk.
Ερωτηθείς ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός, Cemil Çiçek, για το τι τελικά συμβαίνει απάντησε κοφτά: «Αν έχετε κάποια ερώτηση καλό θα ήταν να την απευθύνεται στον Αρχηγό του Επιτελείου».
GEOPOLITICS & DAILY NEWS

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο εμφυλιος στην Τουρκια αρχιζει σιγα σιγα πιστευω....Εξαλου δεν ειναι τυχαιο που στη Κασταμονη στον Ποντο παρευρισκομενος ο Ερτογαν εκει ριξανε πυροβολισμους στον αερα κ χαθηκαν....

Ανώνυμος είπε...

Θα τον φάνει οι Κεμαλιστές τον Ταγίπ...Μπορεί να θέλαν να τον φοωήσουν στη Κασταμονή, αλλά αν συνεχίσει έτσι την πάτησε...!!!