Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Ο κοντοστραβοσάγονος κομπλεξικός αλαζόνας builderberger και EKBIAΣΤΗΣ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ «Στάση πληρωμών αν δεν πάρουμε την 5η δόση»



 
«Λέμε την αλήθεια εδώ και καιρό, αλλά η αλήθεια είναι δύσκολη», είπε σε συνέντευξή του στους «Νέους Φακέλους», ο υπουργός ΟικονομικώνΓιώργος Παπακωνσταντίνου.

Μιλώντας στον Αλέξη Παπαχελά και τη τηελόραση του ΣΚΑΙ, ο υπουργός Οικονομικών είπε, για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου, ότι η αξιολόγηση δεν είναι τυπική και έχει άμεση σχέση με τις αποφάσεις που θα διασφαλίσουν ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει το 2012 στις αγορές....


Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να μην πάρουμε την επόμενη δόση του δανείου, είπε χαρακτηριστικά ότι τότε θακατεβάσουμε ρολά και η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε στάση πληρωμών.

Πάντως, δήλωσε ότι δεν έχει αμφιβολία ότι θα «κλείσει» η διαπραγμάτευση, την οποία χαρακτήρισε ως την πιο δύσκολη, επειδή η τρόικα πλέον δε βλέπει μόνο το το έχει γίνει, αλλά και το τι θα γίνει στο μέλλον. Σχολιάζοντας το αν η απουσία Στρος Καν έπαιξε ρόλο, είπε «πιθανόν».

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η χώρα βρίσκεται σε δύσκολο σημείο και η πορεία που ξεκίνησε ένα χρόνο πριν είναι δύσκολη και έγιναν πράγματα που δεν είχαν γίνει εδώ και χρόνια, αλλά παρόλα αυτά το πρόγραμμα δεν κατάφερε να βγάλει την Ελλάδα στις αγορές.

Εξήγησε ότι η απόκλιση στα στοιχεία του προϋπολογισμού οφείλεται και στο γεγονός ότι το έλλειμμα ήταν μεγαλύτερο και η ύφεση βαθύτερη από αυτό που νόμιζε η κυβέρνηση.

«Αυτό εξηγεί το γιατί χρειάζεται να κάνουμε περισσότερες παρεμβάσεις» σημείωσε ο υπουργός.

Παράλληλα είπε ότι η Ελλάδα δεν έχει τη δημόσια διοίκηση που απαιτείται για παρόμοιας εμβέλειας εγχειρήματα.

Αναφερόμενος στο δημόσιο, ο κ. Παπακωνσταντίνου υπογράμμισε ότι κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δε μειώθηκε ο δημόσιος τομέας και οι δαπάνες του. Όπως είπε, οι συμβασιούχοι μειώθηκαν κατά 30.000 και συνολικά υπάρχουν 83.000 λιγότεροι δημόσιοι υπάλληλοι. Παράλληλα, σημείωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να μελετήσει όλους τους δημόσιους οργανισμούς, ώστε να δει τι πρέπει να μείνει και τι όχι.

Αρνήθηκε ότι το δημόσιο έχει προχωρήσει σε άτυπη στάση πληρωμών, λέγοντας ότι «όσο μπορεί το κράτος γίνεται πιο συνεπές» σημειώνοντας ότι όταν ήρθε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία το 2009 βρήκε συσσωρευμένες οφειλές ετών που έπρεπε να μπουν σε τάξη.

Για τις αποκρατικοποιήσεις είπε ότι δεν ήταν το βασικό θέμα της αρχής του προγράμματος, γιατί στόχος ήταν αρχικά να μειωθεί το έλλειμμα. Όπως είπε, «μπήκαν στο τραπέζι όταν όλοι άρχισαν να βλέπουν το χρέος. Είπαμε θα βοηθήσουμε στο να γίνει βιώσιμο το χρέος όχι μόνο με την ανάπτυξη αλλά και με αποκρατικοποιήσεις που έχει και αναπτυξιακό χαρακτήρα».

Σχολιάζοντας το «Ταμείο Δημόσιας Περιούσιας» το οποίο θα αναλάβει τις αποκρατικοποιήσεις, είπε ότι οι αποφάσεις θα παίρνονται από ελληνικό συμβούλιο, αλλά οι εγγυήσεις είναι διαφορετικό ζήτημα. Υπογράμμισε ότι κανείς δε συζητάει το να δοθεί ένα ακίνητο ή ένα νησί για εγγύηση, αλλά είναι άλλο το να δίνεις κάποια μελλοντικά έσοδα.

Σχετικά με το ενδεχόμενο απολύσεων στο δημόσιο, είπε ότι η συζήτηση αυτή δεν είναι ευχάριστη για κανέναν. «Επιλέξαμε την πολιτική δραστικής μείωσης του δημοσίου. Επιλέξαμε όπου υπάρχουν αναδιαρθρώσεις οργανισμών και φορέων να πάμε σε λογική μετατάξεων» ανέφερε ο υπουργός, λέγοντας ότι όταν δεν μπορείς αυτομάτως να μετατάσσεις, αξιολογείς κάποιες μετατάξεις και κάποιες όχι.

«Θα κάνουμε περικοπή. Δεν αντέχει το κράτος όλους τους οργανισμούς», είπε ο υπουργός.

Για το φορολογικό σύστημα είπε ότι τα φορολογικά έσοδα δεν είναι χαμηλότερα από το αναμενόμενο μόνο λόγω της φοροδιαφυγής, αλλά και λόγω των φοροαπαλλαγών. Τόνισε ότι έχουν τριπλασιαστεί τα πρόστιμα και έχουν εξαπλασιαστεί οι έλεγχοι και υπογράμμισε ότι δεν είναι τόσο εύκολο από τη μία μέρα στην άλλη να αλλάξουν οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί. «Δεν έχουμε καταφέρει να καταπολεμήσουμε τη φοροδιαφυγή, αλλά ποιος πίστευε ότι θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο μέσα σε μόλις ενάμισι χρόνο» αναρωτήθηκε ο υπουργός.

Ο υπουργός Οικονομικών δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να υιοθετήσει ορισμένα από τα οικονομικά μέτρα που προτείνει η Νέα Δημοκρατία, αν είναι καλύτερα, λέγοντας πάντως ότι το σύνολο των μέτρων που πρότεινε ο Αντώνης Σαμαράς στο Ζάππειο θα εκτόξευε πάλι στο 15% το έλλειμμα, αλλά υπάρχουν ζητήματα που μπορούν να συζητηθούν.

Είπε ακόμα ότι η Ευρώπη δεν παρακολουθεί μόνο την κυβέρνηση, αλλά και την αντιπολίτευση και βλέπουν την άρνηση συναίνεσης. «Η αντιπολίτευση πρέπει να πάρει τις ευθύνες της», είπε ο υπουργός.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, είπε ότι τα ήταν προβληματικές, και εκτίμησε ότι δεν οδεύουμε προς τα εκεί. Ωστόσο, αστειευόμενος, είπε ότι «στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα».

Ακόμα, χαρακτήρισε αστεία τα δημοσιεύματα για έξοδο από ευρώ, το οποίο χαρακτήρισε απάγκιο για την Ελλάδα.
.newpost.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ 5Η ΔΟΣΗ ... ΑΛΛΑ ΜΟΛΙΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΙ ΓΕΝΕΤΕ ΜΕΤΑ ??...ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΔΛΗΛΩΣΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΧΡΕΟΥΣ , ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΝΟΙ ΞΕΝΟΙ ΑΡΧΙΤΟΚΟΦΛΥΦΟΙ ΜΕ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΣΤΟ ΧΡΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Η ελλαδα ποτε δεν επρεπε να μπει στο ευρω ... δεν ειμαστε ανταγωνιστικη διοτι δεν παραγουμε τιποτα ... και δεν μας αξιζει να ειμαστε στο ευρω

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα χασουν οι τοκογλυφοι ειτε πτωχευσουν ειτε οχι.Απλα θα κερδισουν ή περισσοτερα.
Το θεμα ειναι να μην εχουμε ξενους νταβατζηδες στο σβερκο μας,περαν της φτωχειας και του χαμηλου βιοτικου επιπεδου που θα πεσουμε.1000 φορες πτωχευση και να ξαναρχισουμε απο την αρχη,παρα "πτωχευση με νταβατζηδες"που δεν θα μας αφησουν να σηκωσουμε κεφαλι ποτε.
1000 φορες πτωχευση,και να αρχισουμε παρτιδες με τους Ρωσους,οι οποιοι και πριν το ΔΝΤ ειχαν προσφερθει να μας βοηθησουν,οι οποιοι τουλαχιστον δεν εχουν σχεση με μασσονιες,λεσχες πουτσεμπεργκ και ειναι χριστιανοι ορθοδοξοι.Οχι χριστιανοι γιαλαντζοι.....

Ανώνυμος είπε...

...ειτε πτωχευσουμε,ειτε οχι.Απλα θα κερδισουν ή περισσοτερα ή λιγοτερα....

Να ξαναανοιξουν τις βιομηχανιες η οποιες "εκλεισαν"το ΄80,να αξιοποιησουμε μονοι μας τον ορυκτο και μη πλουτο.Για να γινει ομως αυτα,το νου μας τι θα ψηφισουμε στις προσεχεις εκλογες.Αν και τωρα που δεν υπαρχουν περιθωρια για ρουσφετια και τσατσιλικια,θα ψηφισουμε για πρωτη ισως φορα αντικειμενικα......

Ανώνυμος είπε...

Ναι,πολύ σωστά οι φοροαπαλλαγές είναι το πρόβλημα. Να πεινάσουμε λοιπόν...
Οι βουλευτές;; Τι κάνουν φοροδιαφεύγουν ή έχουν φοροαπαλλαγές;;
Α, ξέχασα είναι ειδική κατηγορία. Δεν τους αγγίζει τίποτα.
Μήπως το κράτος δεν αντέχει όλους τους υπουργούς και όχι όλους τους οργανισμούς;;
Πολιτική εξυγίανσης του πολιτικού βίου πότε θα ξεκινήσετε;;
Καλά είναι σοβαρός;; Η Ευρώπη λέει ΒΛΕΠΕΙ και την αντιπολίτευση, τι εννοεί ο κ. Παπακωνσταντίνου;
Ότι τρέμουμε πλέον όλοι: κυβέρνηση, αντιπολίτευση, κράτος και πολίτες την ΕΥΡΩΠΗ που βλέπει;;
Διακατεχόμαστε από φοβικό σύνδρομο;
Τρέμουμε μηπως δεν είμαστε αρεστοί στον "Δημοκρατικό Εταίρο";
Αυτό είναι ένωση κρατών;;;
Αστεία δεν είναι τα δημοσιεύματα για έξοδο από το ευρώ, αστεία είναι αυτά που ακόμε από τον κ. Παπακωνσταντίνου.
Γελάσαμε και σήμερα!!!

Ανώνυμος είπε...

Όταν θέλω να απαντήσω σε κάποιον θέλω να ξέρει ποιος είμαι. Έτσι δίνω το μικρό μου όνομα. Με λένε Αντώνη.
Ως προ το φίλο 12:36. Έχεις δίκιο ότι δεν έπρεπε να μπούμε στο ευρώ αλλά όχι γιατί δε μας αξίζει αλλά γιατί απλά ο κ. Σημίτης μας είπε ψέματα όσον αφορά για την υποχρέωση μας να αλλάξουμε νόμισμα. Επίσης, να σημειώσω πως η Ελλάδα ήταν μια από τις πιο μεγάλες εξαγωγικές οικονομίες. Απλώς με τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν έκλεισαν μεγάλες εταιρίες όπως ΠΙΤΣΟΣ, ΖΟΛΑ, Πειραϊκή-Πατραϊκή κτλ. Να σημειώσω εδώ ότι στο Ν. Πιερίας υπάρχει κατασκευαστής αυτοκινήτων εδώ και κάμποσα χρόνια έχει πάρει όλες τις εγκρίσεις από ξένους οργανισμούς και εδώ δε του δίνουν άδεια για να προχωρήσει σε μαζική παραγωγή. Για το συγκεκριμένο θέμα υπάρχουν σχετικές ερωτήσεις στη βουλή από το βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ κ. Αϊβαλιώτη.
Κι εγώ μαζί σου είμαι φίλε 12:45. Ναι, 1000 φορές να χρεοκοπήσεις με 300 δις παρά με 500. Άραγε, γνωρίζει κάποιος τη σημαίνει χρεοκοπία, γιατί άλλο χρεοκοπία κι άλλο πτώχευση, και τι αναδιάρθρωση;
Αναδιάρθρωση: δηλώνει η Ελλάδα στους δανειστές της πως αδυνατεί να πληρώσει του τόκους και πανωτόκια του δανεισμού της. Έτσι, μ' αυτό το τρόπο πετάει το μπαλάκι στους δανειστές. Αυτοί από τη μεριά τους για να μην χάσουν έστω το αρχικό κεφάλαιο το οποίο δάνεισαν θα αναγκαστούν να προβούν σε κούρεμα του χρέους από 50%-70%. Δηλαδή, θα σβήσουν τους τόκους. Θα πει κάποιος απλά σκεπτόμενος. "Αφού είναι έτσι γιατί δε το έκαναν τόσο καιρό; Τί παριστάνεις εσύ τον έξυπνο;"
Απάντηση: αν ψάξετε σχετικές συνεντεύξεις για το συγκεκριμένο θέμα όταν τους ρωτάνε τί σημαίνει αναδιάρθρωση και γιατί δε τι κάνουμε οι απαντήσεις είναι οι εξής:
1. Δεν προβαίνουμε σε αναδιάρθρωση του χρέους γιατί αυτό θα βάρυνε τους πιστωτές μας και
2. γιατί θα ήταν αδύνατο να βγούμε στις αγορές και να δανειστούμε πάλι
Άρα, καταλαβαίνω εγώ προσωπικά τα εξής: όχι ότι αν πραγματοποιήσουν αναδιάρθρωση αυτό θα έχει αντίκτυπο στον ελληνικό λαό αλλά στους πιστωτές και δεύτερον ενώ αυτός ανεξέλεγκτος δανεισμός μας έφερε σ' αυτή τη κατάσταση αυτοί θέλουν να συνεχίσουν να δανείζονται. Τότε τι νόημα έχουν όλα αυτά τα οποία κάνουμε εφόσον θα γυρίσουμε στην ίδια λογική στο να δανειζόμαστε και πάλι. http://www.axiaplus.gr/Default.aspx?id=191915&nt=108&lang=1 για το τι σημαίνει αναδιάρθρωση
Χρεοκοπία: κανένα κράτος δε χρεοκοπεί. Αλλά πες ότι γίνετε στάση πληρωμών και φεύγουμε από την ευρωζώνη τι θα σήμαινε αυτό;
Αν γινόταν αυτό το σενάριο θα ήμασταν υποχρεωμένοι ή να γυρίζαμε στη δραχμή ή να κόβαμε καινούργιο νόμισμα. Τι συνεπάγεται απ' αυτό:
Σίγουρα το νόμισμα σου θα είναι υποτιμημένο σε σχέση με το ευρώ αλλά θα έχεις τη δυνατότητα να κόψεις νόμισμα όποτε χρειάζεσαι. Με την υποτίμηση του νομίσματος θα αυξάνονταν οι εξαγωγές μας γιατί τα προϊόντα θα ήταν φτηνότερα με παρόμοια προϊόντα άλλων χωρών. Θα σήμαινε περισσότερους τουρίστες γιατί οι υπηρεσίες θα ήταν φτηνότερες κι έτσι και θα κάθονταν περισσότερες μέρες και θα ξόδευαν περισσότερα χρήματα. Βέβαια σ' αυτό το σενάριο δεν είναι όλα ρόδινα. Υπάρχουν πολλές απώλειες κυρίως από εργαζόμενους που δουλεύουν στο δημόσιο. Άραγε, μήπως αυτός ο αλόγιστος διορισμός κατέστρεψε τη χώρα;; Επειδή κανείς δε ξέρει ακριβώς τι θα φέρει μια ενδεχόμενη χρεοκοπία στη χώρα μας καλό θα ήταν να την αποφύγουμε. Συνεχίζετε..............

Ανώνυμος είπε...

Συνέχεια..... Από την άλλη βέβαια υπάρχει κι άλλη λύση την οποία κανένας πολιτικός άλλα ούτε και από τα ΜΜΕ την έχουμε ακούσει. Ξέρετε τι σημαίνει απεχθές χρέος;;;;;;;;
Πολλές χώρες στο παρελθόν κατάφεραν να μην πληρώσουν τα χρέη τους για τα οποία δεν ευθύνονταν οι πολίτες τους κάνοντας χρήση του απεχθούς χρέους και το Διεθνές Δίκαιο του δικαίωνε.
Ιστορία του απεχθούς χρέους
Ξεκινάει το 1920 με τον Αλεξάντερ Σαρκ. Υπουργός στην τσαρική Ρωσία και ειδικός σε θέματα δικαίου ο Σαρκ βρέθηκε μετά την επανάσταση του 1917 να διδάσκει σε πανεπιστήμια της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Και το 1927 παρουσίασε μια λαμπρή ιδέα. Την έννοια του Απεχθούς Χρέους. "Για να ορίσουμε ένα χρέος ως απεχθές", είπε, "πρέπει να υπάρχουν τρεις προϋποθέσεις. Πρώτον το καθεστώς της χώρας να προχώρησε στη σύναψη του δανείου χωρίς τη γνώση και συγκατάθεση των πολιτών του. Δεύτερον τα δάνεια να σπαταλήθηκαν σε δραστηριότητες που δεν ωφέλησαν τους πολίτες της χώρας και τρίτον ο πιστωτής να ήταν ενήμερος γι' αυτή τη κατάσταση και να σφύριζε αδιάφορα." Πηγή http://www.youtube.com/watch?v=jqm9eXpe5Ho (ελληνικό ντοκιμαντέρ για το πως θα βγούμε από τη κρίση, Ελλήνων Οικονομολόγων καθηγητών). Αν το δείτε όλο το ντοκιμαντέρ στη χώρα του Ισημερινού έγινε ότι ακριβώς γίνετε σ' εμάς σήμερα. Οι πολιτικοί του καταχρέωσαν το κράτος με πολιτικές και δάνεια και έφεραν το Δ.Ν.Τ. στη χώρα. Τη χώρα οδήγησαν σ' αυτή τη κατάσταση τα δύο μεγάλα κόμματα. Τρεις κυβερνήσεις άλλαξαν μέχρι που ήρθε στην εξουσία ο σημερινός πρωθυπουργός της (2007 έλαβαν μέρος) και κατάφερε να διώξει το Δ.Ν.Τ. από τη χώρα του και επίσης κατάφερε να αποδείξει ότι χρέος ήταν απεχθές και παράνομο. Άρα, υπάρχει λύση στο πρόβλημα.
Συγνώμη που σας κούρασα. Πιστεύω πως αξίζει να δείτε τις πληροφορίες που σας έδωσα.