Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ



Με θυμό, και αυτο-οργάνωση, μουσικές και χορό, το κίνημα των «Αγανακτισμένων» ένωσε απόψε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, σε όλη την Ευρώπη, πάνω από κόμματα και ιδεολογίες κατά της λιτότητας. Στο Σύνταγμα η συγκέντρωση φτάνει το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα όγκο. Ήδη από τις...

7 το απόγευμα οι εκτιμήσεις ανέφεραν πως στο Σύνταγμα και γύρω από αυτό οι συγκεντρωμένοι ξεπερνούσαν τους 20.000, που σύντομα σύντομα ξεπέρασαν τους 30.000 και ο κόσμος συνεχίζει να φτάνει ακόμα από παντού. Αυτή τη στιγμή ο κόσμος έχει ξεπεράσει τις 50.000. Αυξημένες όμως εμφανίστηκαν και οι αστυνομικές δυνάμεις.
Οι σφυρίχτρες και τα κατσαρολικά είναι και πάλι εκεί, σε ένα πολύχρωμο πλήθος όπου βλέπεις από μωρά μέχρι παπάδες, να απλώνεται προς τους γύρω δρόμους. Κεντρικό σύνθημα το ρυθμικό “κλέφτες-κλέφτες”, μαζί με ομαδικό μούτζωμα προς τη Βουλή.
Οι σκηνές αυξάνονται συνεχώς καθώς όλο και περισσότεροι αποφασίζουν να μη γυρίσουν σπίτι τουλάχιστον απόψε. Από νωρίς υπήρξαν αρκετές αψιμαχίες του κόσμου με μικροπωλητές που πουλούσαν νερά και αναψυκτικά σε "άγριες" τιμές.
Στο μεταξύ, όσοι κατεβαίνουν κάθε μέρα στο Σύνταγμα προχώρησαν σε αυτοοργάνωση. Συγκρότησαν ομάδες καθαριότητας, νομικής υποστήριξης, ιατρείο, μέχρι και σχεδιασμό του χώρου, ενώ οι σκηνές σήμερα είναι περισσότερες από όλες τις προηγούμενες μέρες.
Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει από νωρίς και καλλιτεχνικά δρώμενα από συναυλίες σε αυτοσχέδια εξέδρα μέχρι θεατρικές πρόβες, ενώ γίνονται προσπάθειες και για οργάνωση συσσιτίου από εθελοντές.

Στη Θεσσαλονίκη η βροχή φάνηκε αρχικά ότι κράτησε τον περισσότερο κόσμο μακριά από το Λευκό Πύργο. Λίγη ώρα μετά το τέλος της βροχής οι Αγανακτισμένοι ξανάρχισαν να κατεβαίνουν από παντού φτάνοντας τις 20.000 περίπου χιλιάδες μέσα σε λίγη μόνο ώρα.
Στο μεταξύ σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες το πανώ που ξεδιπλώθηκε στο Σύνταγμα καλώνταςτους Γάλλους να ξυπνήσουν ρωτώντας τους "Εσείς για πόσο θα κοιμάστε;" κατάφερε να ενώσει Σύνταγμα και Παρίσι. Οι πρώτες εκατοντάδες Γάλλων Αγανακτισμένων άρχισαν να καταφθάνουν στην Πλας Ντε Μπαστίλ. Φαίνεται πως τελικά η ένωση της Ευρώπης θα γίνει στους δρόμους.
Η σχετική σελίδα "EUROPEAN REVOLUTION 29TH MAY-ALL CITIES OF EUROPE", στο FaceBook, έχει ξεπεράσει τα 90.000 μέλη που οργανώνουν σήμερα ταυτόχρονες συγκεντρώσεις σε 130 πλατείες σε παραπάνω από 26 πόλεις.
Οι Αγανακτισμένοι αρνούνται και απόψε να πληρώσουν για την οικονομική κρίση στις πλατείες σε Αθήνα, Παρίσι, Λονδίνο, Κοπεγχάγη, Στοκχόλμη, Σόφια, Βερολίνο, Βελιγράδι, Άμστερνταμ, Όσλο, Εδιμβούργο, Ελσίνκι, Βρυξέλλες, Βιέννη, Δουβλίνο, Ρώμη, Ρέικιαβικ, Στρασβούργο, Δρέσδη, Μπολόνια, Σεβίλλη, Λεμεσός, Θεσσαλονίκη.
Η σελίδα τους αναφέρει: «Ζητάμε πραγματική Δημοκρατία τώρα. Δεν είμαστε εμπορεύματα στα χέρια πολιτικών και τραπεζιτών. Κατηγορούμε τις οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις για την άσχημη κατάστασή μας και απαιτούμε την απαραίτητη αλλαγή πορείας. Λαοί της Ευρώπης ξυπνήστε. Ας φτιάξουμε μια καλύτερη ζωή, ας μιλήσουμε, ας συναντηθούμε, ας αλλάξουμε τα πάντα».
Το κίνημα των "Αγανακτισμένων" ξεκίνησε στις 15 Μαΐου στην Ισπανία και από την 25η του μήνα στην Ελλάδα.
πηγη

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στεφάν Εσέλ
ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ

ΑΡΕ ΠΑΤΣΑΒΟΎΡΑ ΠΟΥ ΘΈΛΕΤΕ εβραιοδουλοι