Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Ο Καστανίδης ισοπέδωσε τον αρχιερέα της δ ιαπλοκής. Καμμένος: ανοίγει ο δρόμος για τ ο ειδικό δικαστήριο.


kastanidis.jpg

Ο κ. Καστανίδης καταλόγισε ευθύνες στον κ. Σημίτη για τη κατάσταση στο χώρο των προμηθειών του Δημοσίου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επικαλέστηκε -και έδωσε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα- τη αλληλογραφία που είχε ως υπουργός Μεταφορών την περίοδο 1996-1997με τον τότε πρωθυπουργό και αφορούσαν τη συγκρότηση ανεξάρτητης αρχής για τις προμήθειες του δημοσίου. «Έχω πάντα αφοσίωση, πρώτα στη χώρα και μετά στο κόμμα μου. Δεν είναι τυχαία γεγονότα, σηματοδοτούν μια κρίσιμη καμπή στην πορεία του τόπου. Αν είχαμε τότε αποδεχθεί μια.....
διαφορετική λειτουργία στο καθεστώς των προμηθειών, θα είχαμε κόψει τον ομφάλιο λώρο ανάμεσα στον πολιτικό και τους επιχειρηματίες. Δεν έχω μιλήσει έτσι 15 χρόνια, αισθάνομαι όμως βαριά την ιστορική ευθύνη να μιλήσω για όσα οφείλω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καστανίδης αιτιολογώντας τη στάση του.Αίσθηση προκάλεσε η επίθεση που εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης στον πρώην πρωθυπουργό Κ. Σημίτη, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του Σώματος επί του πορίσματος της Εξεταστικής για τη Siemens Ο κ. Καστανίδης καταλόγισε ευθύνες στον κ. Σημίτη για τη κατάσταση στο χώρο των προμηθειών του Δημοσίου. Αν είχαμε αποδεχθεί μια διαφορετική λειτουργία στο καθεστώς των προμηθειών, θα είχαμε κόψει τον ομφάλιο λώρο ανάμεσα στον πολιτικό και τους επιχειρηματίες, παρατήρησε χαρακτηριστικά στην παρέμβασή του.
Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο κ. Καστανίδης, μέσα από τις επιστολές του διαφαίνεται ότι ο ίδιος επέμεινε να ελέγχονται όλες οι συμβάσεις του δημοσίου από ανεξάρτητη αρχή.
Η τοποθέτηση του κ. Καστανίδη προκάλεσε τηνέντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας που ζήτησε τη διακοπή τη συνεδρίασης για το πόρισμα, κάτι όμως που δεν έγινε δεκτό από τον πρόεδρο της Βουλής.
Το αίτημα για τη διακοπή της συνεδρίασης υπέβαλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κ. Τζαβάρας, προκειμένου όπως είπε, να μελετήσουν οι βουλευτές το περιεχόμενο των επιστολών μεταξύ των κ.κ. Σημίτη και Καστανίδη, με το αιτιολογικό ότι ανατρέπονται, πλέον, όσα γνώριζαν έως τώρα για την υπόθεση.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος επικαλέστηκε τον Κανονισμό της Βουλής, σύμφωνα με τον οποίο η συνεδρίαση αφορά συζήτηση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της Siemens και όχι τη λήψη κάποιας απόφασης και απέρριψε το αίτημα.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ