Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Γεωργιάδης απαντά σε αναγνώστης μας.



έλω να ευχαριστήσω κατ' αρχάς όσους έθεσαν πραγματικές απορίες και άφησαν τις ανόητες και γελοίες ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Για να βγάλουμε άκρη σε αυτήν την χώρα, να σωθούμε από την χρεωκοπία και να προκόψουμε, πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε και να μιλάμε λογικά, με εκατέρωθεν επιχειρήματα ουσίας. Απαντώ λοιπόν στο πρώτο λογικό ερώτημα που τέθηκε μέχρι στιγμής και διατυπώθηκε από δύο τρεις αναγνώστες. Το ερώτημα λέει το εξής: "ποιός θα κατηγορούσε το ΤΤ, για το ότι κρατούσε τα ασφάλιστρα κινδύνου για τα Ομόλογά του; είναι κακό να έχει ασφάλιστρα για να είναι προστατευμένο; κλπ" Η απάντησις είναι πολύ απλή. Μά δεν είχε αγοράσει cds, δηλ ασφάλιστρα κινδύνου Μόνον για τα Ομόλογα που είχε στην κατοχή του. Τα Ομόλογα του ΤΤ είναι πολλά για το ΤΤ, αλλά ελάχιστα από το συνολικό Δημόσιο Χρέος. Όμως το ΤΤ, επί Αγγέλου Φιλιππίδη είχε φθάσει να κατέχει το 12% των συνολικά διαθεσίμων παγκοσμίως ασφαλίστρων. Δηλ υπερπολλαπλάσιο ποσό. ...Στην πραγματικότητα έπαιξε ως ενδεχόμενο, αν όχι την ίδια την χρεωκοπία μας, τουλάχιστον μία μεγάλη δυσμενή για μας εξέλιξη. Αυτό συνέβη πράγματι, ανέβηκε η αξία των cds και το ΤΤ έβγαλε, αναλογικά αρκετά λεφτά. Όταν λοιπόν κατηγορούμε γενικά του κερδοσκόπους, για το ότι επιτέθηκαν στην χώρα μας και κερδίζουν από την δυστυχία μας, πράγματι τεχνικά μιλώντας το ΤΤ ήταν ένας από αυτούς. Εγώ λέω, ότι καλώς έκανε ο κ. Φιλιππίδης και τα αγόρασε. Καθήκον του ήταν να βγάλει κέρδος για την Τράπεζά του, είδε μία ευκαιρία και την άρπαξε. Επίσης με την σταδική πώληση των cds κράτησε σε μία κρίσιμη στιγμή τα ασφάλιστρα χαμηλότερα απ' ότι θα πήγαιναν, εάν δεν πουλούσε δίνοντας χρόνο στην ελληνική Κυβέρνηση να διαπραγματευθεί ευκολώτερα. Χρόνο που φυσικά η ανίκανη Κυβέρνηση Παπανδρέου πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων, όπως και τον χρόνο που πήραμε από το Μνημόνιο. Αλλά γι' αυτό δεν ευθύνεται ούτε το ΤΤ, ούτε ο Φιλιππίδης. Φυσικά οι ηθικολόγοι της πολιτικής, που πάνε με το ρεύμα και δεν βάζουν το μυαλό τους να δουλέψει, κατηγόρησαν γι' αυτή του την επιλογή τον Φιλιππίδη και οδήγησαν την νέα διοίκηση να τα ξεφορτωθεί αμέσως. Αν συνέχιζαν τον ίδιο αριθμό πωλήσεων τους, θα κέρδιζαν καμμιά 50αριά ακόμη εκατομμύρια. Δεν θα μπορούσαν όμως σε καμμία περίπτωση να τα κρατήσουν παραπάνω από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, χωρίς να κατηγορηθούν πλήν των ασφαλίστρων που αναφέρονταν στα δικά τους ομόλογα, τα οποία όμως στον πανικό τους να μήν τους πουν Κερδοσκόπους, τα πούλησαν και αυτά. 

Το βασικό πρόβλημα στην "καταγγελία" Καμμένου, είναι ότι εάν ισχύει, τότε δεν είναι μπλεγμένος μόνον ο Παπανδρέου και η Κυβέρνησή του, αλλά και ο Φιλιππίδης που αρχικά τα αγόρασε και αρχικά τα πούλησε. Όμως ο Φιλιππίδης ήταν προσωπική επιλογή του Κώστα Καραμανλή και άρα εάν είναι έμμισθος broker ο Παπανδρέου, με τον ίδιο ακριβώς συλλογισμό είναι και ο Καραμανλής. Όμως ο κ. Καμμένος ήταν Υφυπουργός του Καραμανλή...οπότε τί μας λέει αυτό για τον ίδιο τον κ. Καμμένο;...όλα αυτά η Ν.Δ. τα κατάλαβε και τον άδειασε! Παρά λοιπόν την χθεσινοβραδυνή του δειλία να βγει και την συκοφαντία ότι εγώ δήθεν είπα ότι θα υπερασπιστώ τον Αντρίκο Παπανδρέου, σκορδοκαϊλα μου για τον κ. Αντρίκο, θα περιμένω τις αποδείξεις του. Ή θα τις παρουσιάσει εν ευθέτω χρόνω και θα του πούμε, πρώτος εγώ εύγε, ή θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη, διότι η συκοφαντία, την οποία όπως διεπίστωσα χθες βράδυ την έχει εύκολη ο κ. Καμμένος, εκτός από ποινικά κολάσιμη πράξη, είναι και συμπεριφορά μεγάλης ηθικά απαξίας! Και είναι κρίμα να αποθεώνετε κάποιοι και μάλιστα στο Ιερό όνομα της Ελλάδος, την συκοφαντία!

56 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η κερδοσκοπία όλων των άλλων λογίζεται ως ¨αγορά¨ ενώ η δική μας ως έγκλημα και μομφή … γιατί ?

Ανώνυμος είπε...

Γεωργιάδη κάνε μας την χάρη και άδειασε μας την γωνηά

Ανώνυμος είπε...

Στον πρώτο φίλο η απάντησις είναι απλή. Δεν είναι το ίδιο να στοιχηματίζουν την χρεωκοπία μας κάποια ξένα funds, με μία ελληνική και μάλιστα δημόσια Τράπεζα. Το αντιλαμβάνεσαι φαντάζομαι. Ο κ. Φιλιππίδης κατά την γνώμη μου και καλώς τα αγόρασε, διότι είδε μία ευκαιρία και καλώς άρχισε να τα πουλάει, διότι έτσι κρατούσε την τιμή τους χαμηλά και μείωνε την πίεση προς την Ελλάδα. Η επομένη διοίκησις κακώς τα πούλησε τόσο βιαστικά, θα έπρεπε να συνεχίσει την πώλησή τους, με τον ρυθμό του κ. Φιλιππίδη. Όμως έτσι γίνεται όταν οι ιδεοληψίες της πολιτικής μπαίνουν στην οικονομία. Είναι κάπως σαν το αντιμνημόνιο, λέμε όχι, χωρίς να ξέρουμε καν τί είναι και ποια θα ήταν η εναλλακτική.
Ως προς τον δεύτερο, ανόητο "φίλο" εγώ στέλων μηνύματα, πρώτον μπορείς να μήν τα διαβάζεις και δεύτερον τα παράπονά σου για την ανάρτησή τους, στους διαχειριστές όχι σε μένα. Εάν έχεις να με ρωτήσεις κάτι σοβαρό, πολύ ευχαρίστως να απαντήσω, εάν όμως είσαι απλά γελοίος, τουλάχιστον μήν μου τρως χρόνο.
Άδωνις Α. Γεωργιάδης

Ανώνυμος είπε...

ΝΟΥΜΕΡΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΕΝΑΣ
"ΚΟΥΓΙΑΣ" ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.
ΤΩΡΑ ΠΟΥ "ΣΥΖΗΤΑΣ" ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΙ ΚΟΥΜΑΣΙ ΕΙΣΑΙ.
ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΣΟΥ .
...ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ...
ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΟ ΤΟΜΑΡΙ

Σιγαλας Μακαριος είπε...

Κε Αδωνι έχετε κατανοήσει ότι δεν παίζουμε το παιχνίδι του σκύλου με τη γάτα? Να σας εκφράσω την προσωπική μου κρίση για το κόμμα που υπηρετείτε, τι εντύπωση μου έχετε δώσει και αν θέλετε με διαψεύδετε. Δίνοντας πολιτική κατεύθυνση σε συντηρητικές κυρίως αντιλήψεις από όπου και αν προέρχονται, με απολιτικό πολλές φορές λόγο που σας δίνει τη δυνατότητα να εκμεταλλευθείτε την κοινωνική δυσαρέσκεια, χαράζεται πανέξυπνα ένα νέο πολιτικό δρόμο που σταδιακά θα γιγαντωθεί αν κατορθώσει και δεν τον απορροφήσει το σύστημα που εξυπηρετείτε. Ένα σύστημα που δεν το απασχολεί ο άνθρωπος, η ανεργία και η μείωση των λαϊκών εισοδημάτων αλλά οι αριθμοί και τα συμφέροντα των πολυεθνικών.
Πάμε τώρα στην ουσία να μιλήσουμε επί της βάσης και παρακαλώ να μου απαντήσετε συγκεκριμένα για να δούμε τις θέσεις σας…
Ισχύει ότι…
• Σε λίγο καιρό δεν θα είμαστε ιδιοκτήτες της πατρίδας μας αλλά κάτοικοι μιας χώρας που σύντομα θα ανήκει αποκλειστικά στους «τραπεζίτες» ? Ο κόσμος πλέον πιστεύει ότι γι αυτούς υπογράφτηκε το μνημόνιο και γι αυτούς ψηφίστηκε αυτό το ασφαλιστικό.

• Κανένα ελληνικό δικαστήριο δεν είναι νομικά σε θέση να ακυρώσει τη συμφωνία που υπέγραψε η Ελλάδα και να κρίνει αντισυνταγματικό το Μνημόνιο ακόμα και εάν είναι?

• Εάν για κάποιο λόγο δεν μπορέσουμε να πληρώσουμε τα δάνεια, μπορούν έρθουν και να απαιτήσουν να κατάσχουν ότι έχει στην κατοχή του το ελληνικό Δημόσιο? Τη Βουλή, την Ακρόπολη, τα λιμάνια, τα νησιά ή ότι άλλο θέλουν?

• Οι τράπεζες ανταλλάσσοντας πλούτο με αέρα, με χαρτιά δηλαδή τυπωμένα (δάνεια) που στη βάση τους δεν έχουν ουσιαστικό αντίκρισμα στην πραγματική οικονομία μπορούν να σου πάρουν το σπίτι, το χωράφι, το μαγαζί ενώ αντίθετα αυτή η πρακτική έχει κριθεί νομικά μη αποδεκτή σε δικαστήριο των Η.Π.Α?.

• Τα 20ευρώ που θέλουμε για να πάμε πχ από Αθήνα – Θεσσαλονίκη χρησιμοποιώντας την Εθνική μας Οδό δεν θα έπρεπε κανονικά να τα δίνουμε καθώς είναι υποχρέωση του κράτους να την κατασκευάσει από τα χρήματα της φορολόγηση μας και όχι να ξεπουλάει δημόσια αγαθά στον κάθε Εθνικό εργολάβο?

• Η “Πράσινη Ανάπτυξη” είναι ένα σύστημα πολιτικής διακυβέρνησης με ένα σαφές νομικό πλαίσιο.? Γίνεται όχι αδυσώπητη προσπάθεια εξαγωγής αυτού του νέου καπιταλιστικού προϊόντος που από πίσω του κρύβονται οι οίκοι που κλήθηκαν να σώσουν την Ελλάδα και η Νέα Παγκόσμια Τάξη?

• Τόσο καιρό ακούω ότι για το χρέος μας φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι. Πολύ ωραία… Να σας δώσω ένα στοιχείο για να καταλάβετε το μέγεθος της υποκρισίας. Από τους 8,5 εκατομμύρια ΑΦΜ που υπάρχουν στο φορολογικό μητρώο, περίπου τα 6 εκατομμύρια είναι απαλλασσόμενοι δήλωσης, δηλαδή δεν πληρώνουν τίποτα. Ποιοι δηλαδή τα σκάνε τόσο καιρό στην εφορία? Οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί που αν πάμε σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τουλάχιστον οι μισοί ανήκουν στο δημόσιο… Είναι κάπως έτσι κύριε Αδωνι? Φυσικά και δεν θα διαφωνήσω με τα δεινά του κτήνους που λέγεται δημόσιο το οποίο αυτοί οι ίδιοι έχουν εκθρέψει και δεν του επιτρέπουν να λειτουργεί ορθολογικά με όλη αυτή την αντιπαραγωγική λογική που επιβάλουν με τις διατάξεις και τα νομικά κατασκευάσματα που ψηφίζουν για να το ελέγχουν με τα διαπλεκόμενα και τη δυνατότητα των εκάστοτε κυβερνήσεων να επεμβαίνουν και να τοποθετούν τους δικούς τους στις θέσεις κλειδιά, εκεί που γίνεται το παιχνίδι δηλαδή... Κατα εσάς δε φταίνε καθόλου τα κομματικά τσογλάνια που κάθε φορά τοποθετούνται στις καίριες θέσεις του δημοσίου? Αυτοί δεν είναι οι κύριοι εκφραστές της πολιτικής σας, κύριοι των κομμάτων?



Τέλος να σας θυμήσω ότι ο δρ. Γιόζεφ Γκέμπελς, ο άνθρωπος που τα ψέματά του πίστεψε ένας ολόκληρος λαός εκατομμυρίων, έπαιζε στα δάχτυλα τη μαγική τέχνη της δημιουργίας και του χειρισμού των «νοητικών οντοτήτων», το έλεγε ξεκάθαρα: «Η πιο ευφυής τεχνική προπαγάνδας …δεν θα έχει επιτυχία εκτός κι αν υπακούει συνέχεια σε μια βασική αρχή: Πρέπει να περιορίζεται σε λίγες, στοιχειώδεις ιδέες «και να τις επαναλαμβάνει ξανά και ξανά». Αναζητήστε τις ομοιότητες σας παρακαλώ στο πολιτικό σύστημα του οποίου είστε μέρος…
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας…

Ανώνυμος είπε...

Αδωνι για να προκοψει αυτη η χωρα πρεπει πρωτα να αποκτησει δημοκρατια γιατι την εχει χασει εδω και πολυ καιρο. Νεοφιλελευθερη ολιγαρχια εχουμε πλεον. Σταματα να προσποιησαι επισης οτι ταχα το παιζεις υπερασπιστης του λαου. Υπερασπιστης των επιχειρηματιων εισαι μιας και αυτοι χρηματοδοτουν τις προεκλογικες εκστρατιες σου και του κομματος σου. Δεν μπορεις να λες οτι εισαι και με τις δυο πλευρες απλα δεν γινεται. Αποφασισε τελοςπαντων ποιος μερος θα παρεις και μην κοροιδευεις τον κοσμο.
Οσο για την καταγγελια του Καμμενου δηλαδη αν δεν μπορεις να αποδειξεις κατι θεωρησε συκοφαντης? Πολυ βολικο λυση για εσας τους πολιτικους. Δικη σου λογικη ειναι?

Ανώνυμος είπε...

...ΑΚΟΜΗ ΜΕ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΗ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ???

Ανώνυμος είπε...

Φασιστοειδή με λίγο από δημοκρατία πρώτη μου φορά βλέπω!!!
Όταν ψήφιζες το μνημόνιο καριόλη δεν πρόλαβες να το διαβάσεις?
Τώρα ξαφνικά σας έπιασε όλους η πρεμούρα για την χώρα και τους πολίτες?
Ρε άντε κάνε μας την χάρη και μπες στο κουτί με τα γαριδάκια, από όπου βγήκες.
Σε βρίσαμε γιατί με το βρίσιμο μπορεί κανείς να αντισταθμίσει την εκνευριστική φωνή σου όταν ουρλιάζεις τις φασιστικές σου κορώνες.
Τέρμα οι σοφιστικέ συζητήσεις και οι ατελείωτες παπαροπαπαριές στην τηλεόραση και στα ραδιόφωνα.
Τώρα ήλθε η ώρα να μιλήσει ο λαουτζίκος, που επί 35 χρόνια σας ανέχτηκε και τώρα ας φτύνει γιατί ήσασταν ανίκανοι!!!!
Άϊ Σιχτίρ και εσύ και οι όμοιοι σου.

PAnos είπε...

Μπορείς να μου εγγυηθείς ότι με της προτάσεις που έχετε ή είχατε στο παρελθόν θα αποφύγουμε την πτώχευση. Μπορείς να μου εγγυηθείς σαν κόμμα ότι η πρόταση σας να ξεπουληθούν τα πάντα θα μας ξεχρεώσει; Κάπου μου έχετε πει-γράψει "Γενικά στα Οικονομικά θέματα, δεν υπάρχουν εγγυήσεις, υπάρχουν όμως δυσκολίες και καλές ιδέες." φαντάζομαι το πιστεύετε και δεν λέτε άλλα και άλλα ανάλογα με το τι σας συμφέρει.
Επομένως (αφού δεν μπορούν να υπάρξουν εγγυήσεις) γιατί έκανε λάθος να ασφαλίσει ένα κράτος ή μία κρατική τράπεζα την πιθανή αποτυχία της πολιτικής του; επειδή έτσι δεν τους βγαίνει το παιχνίδι τους; λένε δεν παίζω έτσι με το επιχείρημα ότι αφού εσύ πρέπει να πτωχεύσεις να μην ασφαλιστείς μόνο εγώ θα ασφαλίζομαι στην δική σου πτώχευση.
Το επιχείρημα ότι έτσι θα δίναμε το σύνθημα ότι επίκειται η πτώχευσή μας είναι επιχείρημα "λαγών" αφού ο καθένας έχει υποχρέωση να ασφαλίζεται, σε καταστάσεις μάλιστα κερδοσκοπίας και μεγάλης αβεβαιότητας επιβάλετε. Όλες οι τράπεζες έχουν ασφαλιστεί με cds ίσως γι΄αυτό δεν τους βγαίνει η πτώχευσή μας αυτό γαιτί το κρύβετε ή δεν το ξέρετε;
Με συγχωρείς πολύ να μη επεκταθώ αλλά σε θεωρούν έξυπνο άνθρωπο πως και δεν το καταλαβαίνεις.
Φαντάζομαι πρόσεξες την ευγένειά μου να μιλήσω σε τρίτο πρόσωπο. Τουλάχιστον μας εκπαιδεύεις όμως την οργή του κόσμου δεν την γλιτώνετε.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή εάν η διοίκηση του ΤΤ λίγο πριν πουλήσει όλα τα cds ήξερε ξεκάθαρα ότι αυτά θα φτάσουν σταδιακά εδώ που έφτασαν θα έπρεπε ακολουθώντας την οικονομική και πολιτική δεοντολογία να τα πουλήσει εσπευσμένα ? η θα έπαιρνε άλλη απόφαση ?

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΟΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΠΟΥ ΒΡΙΖΕΤΕ; ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΕΣΑΣ, ΒΓΑΖΕΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΧΤΙ ΣΤΟΝ ΑΔΩΝΙ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΘΗΣΕΤΕ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΤΠΤ ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΘΕΣΤΕ ΚΑΙ ΒΡΙΖΕΤΕ.

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΕΞΥΠΝΟΙ. ΓΙΑΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΝΟΜΙΖΕΤΕ. ΕΤΣΙ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΡΕ ΖΩΑ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΔΩΣΑΝ. ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΠΛΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΕΛΛΑΣ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΜΙΑ ΓΕΝΙΑ ΒΑΡΒΑΡΩΝ. ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΡΙΖΕΤΕ. ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΤΙ ΤΥΠΟΙ ΣΑΝ ΕΣΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΣΦΑΖΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ ΤΟΤΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΦΕΡΟΥΜΕ ΑΠ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΑΠΟΜΙΜΗΣΗ ΤΟΥΣ...

ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΛΛΑΣ. ΣΑΣ ΤΗ ΧΑΡΙΖΩ. ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΚΑΘΟΜΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΠΛΑΤΩΝΑ ΚΑΙ ΣΩΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΚΑΤΙ ΤΥΠΟΥΣ ΣΑΝ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΕΙ.

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ...

Ανώνυμος είπε...

Μαλακίες λέει ρε παιδιά ο Γεωργιάδης. Αφού ρε Γεωργιάδη όλοι ήξεραν την κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας, γι αυτό το λόγο άλλωστε έγιναν και οι εκλογές (μόνο ο λαός δεν ήξερε ακριβώς), καλά δεν έκανε το ΤΤ να αγοράσει ασφάλιστρα κινδύνου; Δηλαδή από τη στιγμή που οι Ευρωπαίοι ήξεραν την κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας και όλοι περίμεναν τον ΓΑΠ να κάνει πράξη την υπόδειξη Σημίτη (Βουλή 2008, να κοιτάξουμε προς ΔΝΤ μεριά) σωστά δεν έπραξε το ΤΤ; Αυτό που λες εσύ είναι σαν να μην ξέρουν ξέρουν οι υπόλοιποι την κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας και το μαθαίνουν έμμεσα από τον Φιλιππίδη που αγόρασε τα ασφάλιστρα κινδύνου. Για μαλάκες μας περνάς;
Και ποιος ήταν αυτός που έβγαινε στο εξωτερικό και διέσυρε συνέχεια την Ελληνική οικονομία; Ποιος έπαιζε το παιχνίδι των κερδοσκόπων; Ποιος μπορούσε να δανειστεί με χαμηλό επιτόκιο στην αρχή του χρόνου και να καλύψει τις ανάγκες του, αλλά αυτός προτίμησε το μνημόνιο και το ΔΝΤ;
Ποιος διακίνησε τα ασφάλιστρα κινδύνου στους συνεργάτες του την ώρα που είχε συμφωνήσει με το ΔΝΤ;
Κρύψου στην στοά σου Μπουμπούκο! Με τις πέτρες θα σας κυνηγάμε σε λίγο.

Σιγαλας Μακαριος είπε...

αυτό λέω και εγώ, καληνύχτα Ελλάδα όπως την κατάντησε το σύστημα που υπηρετείς φίλτατε ανώνυμε... άντε θα μας κάνεις και μάθημα, βγές και γράψε με το ονοματάκι σου αγόρι μου και μην γράφεις ως 100 ανωνυμοι που είναι ένα και το αυτό... εγώ δεν έβρισα έθεσα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα... θα μας τα απαντήσεις εσύ αφού περιμένω απάντηση από τον κο βουλευτά επί ματαίο? την τεχνη της προπαγάνδας μια χαρά την εξασκείς φίλτατε ανώνυμε...

Ανώνυμος είπε...

2:03 κάνε μας την χάρη και πήγαινε να ψοφήσεις και εσύ μαζί του!!!!!

Ανώνυμος είπε...

όσοι έχετε να ρωτήσετε κάτι σοβαρό κάντε το διότι υπάρχουν κάποιοι σαν κι εμένα που δεν γνωρίζουμε και θέλουμε να μάθουμε, και τέλος πάντων μας ενδιαφέρει μια άλλη άποψη, όσοι πάλι θέλετε τα ξέρετε όλα και θέλετε απλά να βρίσετε θα σας παρακαλούσα να το κάνετε μια άλλη φορά, έτσι κι αλλιώς υπάρχει χρόνος........

Ανώνυμος είπε...

Eίπε: ''Γεωργιάδη κάνε μας την χάρη και άδειασε μας την γωνηά ''
Κλασσικός ηλίθιος που απλά χτυπαει το κεφάλι του στον τοίχο μέχρι να λιποθυμήσει. Δε διαβάζει, αρνείται να σκεφτεί, και απλά χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο.
Και αυτός τώρα αν ψηφίζει η ψήφος του μετράει όσο και η δικιά μου. Και απορούμε γιατί κυβερνάει ο Γιωργάκης.... Ψηφίστε Σαμαρά ΖΩΑ και θα φάτε καλά και στη συνέχεια ...

Priapos είπε...

Κύριε Γεωργιάδη,
Εγώ δεν στέκομαι προσωπικά στον κ. Φιλιππίδη ή στον επόμενο διοικητή της Τράπεζας για να τους κρίνω. Δεν έχω τις γνώσεις για να το κάνω.
Έχω όμως, με τις απειροελάχιστες γνώσεις οικονομικών που διαθέτω, το εξής εύλογο ερώτημα:
Αν σε ένα οικονομικά τεταμένο κλίμα της περιόδου του 2009 οι κρατικές (τουλάχιστον) Τράπεζες κατείχαν στα χέρια τους ασφάλειες των Ομολόγων τους, oι οποίες αν δεν κάνω λάθος εκδίδονται απο Τράπεζες της Wall Street, ποιά θα ήταν σήμερα η στάση των οίκων αξιολόγησης που ως γνωστό διαπλέκονται με τις τράπεζες της Wall Street? Διότι μπορεί να καταριόμαστε το ΔΝΤ, αλλά το ζήτημα είναι γιατί φτάσαμε σ'αυτό...? Φτάσαμε γιατί δεν μπορούσαμε να δανειστούμε. Γιατί δεν μπορούσαμε να δανειστούμε? Γιατί είχαμε το Τ3 σε Τ10 (κατα λάθος?), τα CDS (που ξέφυγαν απο τον Ελληνικό έλεγχο, 12% της Παγκόσμιας αγοράς δεν είναι λίγο) να γίνονται όπλο μαζικής καταστροφής της Ελληνικής οικονομίας, ο κ. Παπανδρέου να εκδράμει στας Ευρώπας παίζοντας "σκληρό ποκερ" με "πιστόλια στα τραπέζια" και άλλες τέτοιες ανοησίες και πίσω απ την πλάτη μας να στήνεται χορός δισεκατομμυρίων...
Μπορεί εσείς να λειτουργείτε ως δικαστής και να θέλετε να δείτε αποδείξεις για ότι καταγγέλεται. Στη συνείδηση τη δική μου και πολλών εδώ μέσα, κάποιοι ήξεραν τι έκαναν... Δεν νοήται εγώ ο βλάκας να καταλαβαίνω, κι αυτοί να παριστάνουν τις μωρές παρθένες... Δεν νοείται αφέλεια σ'αυτό το επίπεδο! Εγώ αν κάνω ένα λάθος στη δουλειά μου, θα συρθώ στη Δικαιοσύνη και θα κληθώ να αποζημιώσω αδρά. Πως λοιπόν κάποιοι κύριοι που κρατάνε στα χέρια τους τις τύχες μια Χώρας, μπορούν να αποδίδουν τους λάθος χειρισμούς τους στην αφέλεια? Όταν μάλιστα τα αποτελέσματα τις αφέλειάς τους είναι η βία της ανεργίας και της ανέχειας για εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων...

Όσο για τον κ.Καμμένο και το περί αποθέωσης της συκοφαντίας, εγώ δεν είμαι ούτε τυφλός υποστηρικτής, όυτε καν ψηφοφόρος του κ. Καμμένου. Φυσικά και όλοι θέλουμε να δούμε τις αποδείξεις. Αν όμως ένας βουλευτής έχει στοιχεία (έστω και κάποια που δεν στοιχειοθετούν πλήρως καταδίκη σε ένα Δικαστήριο), εγώ προσωπικά θέλω να τα δώ. Η συγκάλειψη και το κουκούλωμα σκανδάλων τόσα χρόνια μας έχουν κάνει να χειροκροτούμε κάθε προσπάθεια (αληθινή) για απονομή Δικαιοσύνης στο σάπιο πολιτικό σύστημα.

Ευχαριστώ,
Priapos

MAVGR είπε...

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΡΑΓΙΚΑ ΕΩΣ ΗΛΙΘΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ !!!

ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΧΙ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ,ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΘΑ ΗΤΑΝΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ,ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΟΥΤΙΕΣ ΣΤΟΝ ΒΟΥΡΚΟ !!!

ΑΠΟ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΜΕΡΙΑ Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ,ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ...ΑΥΤΟ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ !!

ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΜΑΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ "ΕΙΝΑΙ"

ΑΠΛΑ ΔΙΑΒΑΖΩ..ΒΛΕΠΩ...ΚΡΙΝΩ..ΑΚΟΥΩ...

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΓΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ...ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ...ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΛΑ.Ο.Σ !!

ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΜΕΣΩ ΑΥΤΩΝ !!!

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΑΣ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ...
ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΥΤΟ !!

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ...ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΘΑ ΕΓΡΑΦΕ ΣΕ ΜΠΛΟΓΚΣ ?
ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ?

ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΘΥΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ...ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΕΘΟΛΩΣΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΕΜΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΛΑΚΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΚΜΕΤΑΛΥΕΤΙΚΑΝΕ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ !!!

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ...ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ...ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΑΠΟΡΕΙ...

Υ.Γ ΚΥΡΙΕ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ !!
ΕΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΑΓΝΟΗΣΤΕ ΤΑ,ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΝΕΚΡΑ ΣΧΟΛΙΑ !!! ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΤΑΝΕ ΟΛΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΑΣ....
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΣΕΙΣ...ΕΙΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΙΑΛΤΕ ΜΕ ΑΠΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΠΙΒΙΩΣΗ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΖΩΗ...

Ανώνυμος είπε...

ο αδωνησ ειναι πατριωτησ οπωσ και εσεισ παιδια που διαφωνειται μην βριζετε τον αδωνη...οι περισσοτεροι εχετε κοπλεξ με το λαοσ και σασ τζουζη.. αυτο εχει να κανει γιατι εχετε κακια μεσα σασ ,,βριζετε την γυναικα του τι σασ πειραξε η κοπελα βλαχοι???ε βλαχοι??ανοιχτε το μυαλο σασ ...επειδη κανει μια εκμπομπη στην τηλεωραση την εχετε καταβριση την γυναικα...μακαρι να ειχατε και εσεισ μια τετια που σασ εχει φαει η μαλακια,,,ο αδωνησ ειναι μορφωεμνοσ μακαρι να ειχατε την μιση παιδεια του που καθεστε και βριζετε...αλλα πολυ κοσμοσ δνε το παει επειδη φωναζει και εχετε φαει πολυ προπαγναδα απο μμε(μπουμπουκοσ και αιδιεσ των μμε,,,αυτο ειναι το ελληνικο επιπεδο τυπου ψηφοφορων σημιτη)...ο αδωνησ ασχολειται με ελαχιστουσ νεουσ που προβληματιζονται και καθεστε και βριζετε...εγω απευθυνομαι στουσ ελαχιστουσ αντικειμενικουσ εκτοσ μνημονιου,,,ναι παιδια εχουμε ανεργια 40%εχουμε δημογραφικο προβλημα,,,ο αδωνησ φταιει και τον βριζετε???οι κολοοικογενειεσ σασ δεν ψηφιζαν λαμογια τοσα χρονια???πασοκ και ν.δ για να εχετε ενα βυσμα???βλεπατε το τυρι και οχι την φακα...πιοσ δημιουργησε το χρεοσ???οταν τα ελεγε ο λεβεντησ τον λεγαται γραφικο...επειδη ηταν τιμιοσ τετια ειναι η παιδεια σασ και τον εβγαλαν φραπεδακια και μαλακιεσ..οταν τ αελεγε ο καρατζαφερησ το 2000 ηταν φασιστασ για ποσοσστοσεισ.....τωρα που θα σσ σφαζουν για μια τυροπιτα φωναζετε,,,ζωα ε ζωα ουτε μνημη εχετε ουτε σεβασμο...το κεφαλαιο χεστηκε για τ αλεφτα των λιγων νεοπλουτων ελληνων αυτοι εχουν την καβατζα τουσ...αμα χρεοκοπησουμε τωρα που δνε εχουμε πρωτογενη τομεα που εχουν μπει και αλλεσ χωρεσ βουλγαρια .ρουμανια και λοιπα στον πρωτογενη τομεα..θα φαμε τετια υποτιμηση τησ δραχμησ που ουτε το χαρζιλικι που περνετε τωρα απο την μανα σασ δεν θα βλεπετε....ολα τα εισαγουμε και εξαγωγεσ κανουν και αλλεσ πρωην κουμουνιστικεσ χωρεσ...χεστηκε το κεφαλαιο για τον λαουτζικο...δειτε ιστορια εχουμε ξαναπεινασει..στο παρελθον οταν η γερμανια η ολλανδια .η σουηδια περναγανε μια χαρα...με λιγα λογια χεστηκανε αν πεινασουμε οι μεγαλοι λεφταδεσ ...απλα τωρα ειμαστε κατω του μετριου αν χρεοκοπησουμε θα πιασουμε πατο για τουλαχιστον 10 χρονια ...φτωχεια τρελη..και θα ειμαστε και παραδεισοσ κουβα για τουσ φραγκατουσ τησ ευρωπησ....το καλοκαιρακι...μεχρι και λουστρουσ θα πρωσφερουνμε οπωσ η τουρκια...για αυτο μην λετε στο μυαλο σασ οτι ειναι ολα σκευωριεσ ....απλα το μνημονιο θα μπορουσε να ειχε καλητερουσ ορουσ,,,σε αυτο φταιει οτι δεν εχετε βαλει καλη πλειοψηφια στην βουλη σωστων ανθρωπων,,... 20 το πολυ βουλευτεσ ειναι παλικαρια απο ολα τ τα κοματα...και αν διαβαζεισ αυτο το μυνημα αδωνη...να κοψετε τουσ μισθουσ να το πειτε να πιεσετε να το κανουν ολοι ακομα και ο προεδροσ τησ δημοκρατιασ,,,το ακουω απο πολυ κοσμο ... εξω ο κοσμοσ πεινα...το 14%ανεργια ειναι ψευτικο..εχει ενα 30%ακομα κοσμο που ζει με 4000 χιλιαρικα τον χρονο απο αγρωτικεσ εργασιεσ και εισοδηματα ...και αυτοι θελουν να γραφτουν σαν ανεργοι στα μηρτωα ανεργων αλλα δεν τουσ γραφουν λογω ογα....η λογω οτι δεν εχουν προηγουενο εργοδοτη τα τελευταια 2 χρονια...δηλαδη ενασ ανεργοσ που γραφετε σημερα στον οαεδ αν δεν δουελευε νομιμα μεσα σε 2 χρονια και εχει τελευταιο εργοδοτη πριν 3 χρονια δεν αναγνωριζετε ανεργοσ,,,ετσι προκυπτει το 14%μονο ανεργια..πουστιεσ δηλαδη για να φιανετε λιγοτερη η φτωχεια...και ο κοσμοσ να μην ξεσηκωνεται,,,αλητεια και αισχοσ... με εκτιμηση μπροσ τον βουλευτη που ασχολειται με εμασ,,,δημητριοσ κ...

Σιγαλας Μακαριος είπε...

Ανώνυμε 5:06 τα γραψες και χτές στην άλλη ανάρτηση,εσύ που γράφεις με κεφαλαία φτάνει δεν αλλάζει ο τρόπος γραφής καταλαβαίνουμε... Τ
α εμπεδώσαμε φιλοσοφε μου σοφιστή ΟΛΑ, φτάνει η προπαγάνδα...
Στα σοβαρά ερωτήματα που έχω θέσει παραπάνω όπως και άλλοι συνομιλητές, Πριαπος, ανώνυμος 12:25, πάνος κλπ θα απαντήσετε ή θα δουλεομαστε μεταξύ μας?

Ανώνυμος είπε...

μπουμπουκο εκει στη βουλη ολη μερα κωλοβαρατε και δεν εχεις με τι να ασχοληθεις και γραφεις σε μπλογκς?

Ανώνυμος είπε...

3:24 Σαν και εσένα, δηλαδή σαν τι?
Τι είσαι εσύ ρε μεγάλε που θέλεις να μάθεις, ενώ εμείς κάνουμε πλάκα!!!!
Άντε ρε πάγαινε από εδώ που θα πάνε και όλοι σαν εσένα, που θέλουν να μάθουν, επειδή όλα αυτά τα χρόνια καθόταν και περιμένανε να έλθει ο Σωτήρας!!!
Αν θέλεις να μάθεις, κάθισε μπροστά σε έναν καθρέπτη και μίλα με τον εαυτό σου. Αν σου απαντήσει ρώτα τον, τι έκανε όλα αυτά τα χρόνια που ψήφιζε και κοιτούσε να βολευτεί!!!

Σιγαλας Μακαριος είπε...

Να θέσω και ένα άλλο ερώτημα και περιμένω απάντηση απο το Βουλευτή και σε αυτό...

Το υπ' αριθμόν 182 Προεδρικό Διάταγμα (22-3-1978) το έχετε υπόψην σας κε βουλευτά?
Αν ναι, τι έχει κάνει το κόμμα σας για αυτό αφού έχουν χαθεί δις ευρώ σε βάθος χρόνου για την Ελληνική Οικονομία?

Προς ενημέρωση όλων με βάση αυτό με νόμο του κράτους απαλλάσσονται της καταβολής κάθε φόρου στο ελληνικό δημόσιο όλοι οι Εβραϊκής καταγωγής Έλληνες υπήκοοι και όλες οι Εβραϊκών συμφερόντων γνωστές τεράστιες βιομηχανίες που λειτουργούν στην Ελλάδα και δεν πληρώνουν κανέναν φόρο!!!

Αναμένω με αγωνία την απάντηση σας όπως και στα παραπάνω ζητήματα που σας έχω θέσει αλλά μάλλον δυσκολευστε να απαντήσετε κατα τα φαινόμενα και απαντούν για εσάς οι "ανώνυμοι υποστηρικτές"...

Ανώνυμος είπε...

5:52 αν εισαι κι εσυ απο αυτους που θελουν να θεσουν σοβαρα ερωτηματα και πολυ περισοτερο να λαβεις σοβαρες απαντησεις, δεν μπορω να καταλαβω για ποιον λογο μου κανεις επιθεση, με γνωριζεις; εχεις ιδεα ποιες ειναι οι αποψεις μου; τι αντιπροσωπευω; η μηπως να υποθεσω οτι λογο προσωπικων προβληματων και ελειψης ψυχραιμιας επιτιθεσαι στον οποιονδηποτε εκφραζει διαφορετικη αποψη, η απλα αποψη, αν ειναι ετσι ζητω ταπεινα συγγνωμη που εχω και εκφραζω αποψη και απορια και ζητω να μαθω γιατι μαλλον εσυ τα ξερεις ολα, λοιπον εσυ εισαι αυτος που όλα αυτά τα χρόνια ψήφιζε και κοιτούσε να βολευτεί!!! εσυ εισαι αυτος που πρεπει να κοιταξει στον καθρεφτη. Εν ολιγεις, κρινεις εξ ιδιον τα αλοτρια, κι αυτο ειναι διγμα οτι βρισκεσαι σε τελμα, καλο θα ηταν για σενα να φροντισεις να βγεις και να μην φωρτωνεις τους αλλους με τα προβληματα σου.

Ανώνυμος είπε...

5:54 γι'αυτο το θεμα εχει γινει ερωτηση στην βουλη αλλα δεν θυμαμαι απο ποιον βουλευτη η απο ποιο κομμα, θα κανω μια ερευνα κι αν βρω κατι περισσοτερο θα "ριξω" σχολιο..........

Unknown είπε...

6:34 μπλαμπλαμπλαμπλαμπλαμπλαμπλαμπλαμπλαμπλαμπλαμπλαμπλαμπλαμπλαμπλαμπλαμπλαμπλαμπλα.
Λόγια,Λόγια,Λόγια και κριμένος πίσω από ένα πληκτρολόγιο θεωρίες, θεωρίες, θεωρίες.
Ρωτάς αν σε ξέρω, γιατί μεγάλε εσύ με ξέρεις και μου αραδιάζεις τις υπερφίαλες λέξεις σου.
Αϊ ρε πάνε στην άκρη, γιατί το χειρογλύκανο σε έχει καταντήσει να περπατάς και να σκουντουφλάς. Μαλάκα!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

7:07 σε ευχαριστω που με τον εμπεριστατομενο λογο σου, με το πλουσιο λεξιλογιο σου και τα ισχηροτατα επιχειριματα σου με επιβεβαιωνεις.
Περαστικα.

Ανώνυμος είπε...

5:54 κάτι σχετικο βρήκα εδὠ:http://filonohpontou.wordpress.com/2011/04/04/333-4/

Ανώνυμος είπε...

7:07 α! κι οσο για το ποιος κρυβεται πισω απ'το πληκτρολογιο κοιτα και παλι στον καθρεφτη, μιας κι εσυ το ξεκινησες.
Δεν συνεχιζω γιατι σε κατι που εχεις δικιο ειναι οτι πολυ ασχολιθηκα με την παρτη σου.
Περαστικα και παλι.

Unknown είπε...

7:28, 7:19 θα κλάψω από την στεναχώρια μου.
Η αλήθεια είναι πως μια φορά μαλάκας για πάντα μαλάκας, ακόμη και αν με ευχαριστείς για το γεγονός πως σε προσφώνησα με το πραγματικό σου όνομα.
Μαλάκα!!!!

Ανώνυμος είπε...

8:15 να μην κλαψεις απο την στενοχωρια σου, να κλαψεις για την καταντια σου που οσο παει και επιδεινωνεται, υποθετω απο τον τροπο σου οτι και στην ζωη σου το ιδιο συμβαινει, παντα φταινε οι αλλοι κι οχι η ανοησια που κουβαλας ζωων, αλλα τι λεω μηπως και θα παραδεχτεις την τυφλα σου και την μικροτητα σου, οχι, γιατι δεν ειναι δηνατον εσυ η προσωποποιηση της πνευματικης ανωτεροτητας να εισαι λαθος, αποκλειεται. ααααααα! ρε ζωων τυφλα που την εχεις..........

Ανώνυμος είπε...

2 ΓΑΙΔΑΡΟΙ ΜΑΛΩΝΑΝΕ ΣΕ ΞΕΝΟ ΑΧΥΡΩΝΑ,,ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΙΑ ΑΙΔΙΑ Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΣΑΣ...ΑΝ ΔΕΙ ΚΑΠΙΟΣ ΟΤΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΟΝΤΑ ΜΗΝ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΟΥΣ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΕ ΔΙΑΦΟΡΑ...ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Κ...

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΡΑΟΚΕ ΜΑΣ ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΤΟΜΑΡΙ ΚΙ ΕΣΥ. ΚΑΝΕ ΜΑΣ ΤΗ ΧΑΡΗ... ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΣΑΣ, ΝΑ ΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ.

ΑΙΑΝΤΑΣ είπε...

ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΕΛΕΙΟ

ΑΙΑΝΤΑΣ είπε...

ΛΟΙΠΟΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΑΡΧΟΑΥΤΟΝΟΜΟΙ ΠΩΣ ΘΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΗΖΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ;

Ανώνυμος είπε...

21 Μαΐου 2011 10:07 μ.μ. κι εσυ ως τι πεταγεσαι;ως ο τριτος ονος που που του πηραν τα πρωτια;

Ανώνυμος είπε...

1ον Αν μπορούν να μας πάρουν την Ακρόπολη κλπ Όχι δεν μπορούν να μας πάρουν την Ακρόπολη. Μπορούν να ζητήσουν να κατασχέσουν, ο,τιδήποτε συμπεριλαμβάνεται στο χαρτοφυλάκιο της ΚΕΔ. Ό,τι δηλ έχει εμπορική αξία. Και πάλι όμως, όπως έχω εξηγήσει στην συνέντευξη μου, θα έπρεπε να εκτελέσουν την όποια απόφαση, πράγμα πρακτικά αδύνατον, χωρίς την δική μας συμφωνία.
2ον Τα cds είναι στοιχήματα. Ουδείς πιστεύω μπορούσε να προβλέψει την εξέλιξή τους. Αν π.χ. η Κυβέρνηση είχε εφαρμόσεις τις δεσμεύσεις της από το Μνημόνιο και είχε κάνει όλα αυτά που έπρεπε, τώρα θα ήταν τα spreads πολύ χαμηλότερα. Ο λόγος που ανεβαίνουν και σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, είναι διότι δεν κάνουμε τίποτε.
3ον Για τις Τράπεζες και τί αποφάσισε ένα Δικαστήριο στην Αμερική κλπ Το Διεθνές Τραπεζικό Σύστημα έχει προ πολλού γιγαντωθεί επικίνδυνα. Προσωπικά θεωρώ ότι θα έπρεπε τα Κράτη από κοινού, όλα μαζί να αποφασίσουν να βάλουν σκληρούς κανόνες ελέγχου τους. Δυστυχώς αυτό δεν μπορεί να το κάνει ένα Κράτος μόνο του, διότι θα καταστραφεί. Όπως απέδειξε και η παρούσα κρίση και οι Η.Π.Α. ελέγχονται από το Τραπεζικό σύστημα.
4ον Σε κάποιον που είπε ότι με χρηματοδοτούν, την εκστρατεία μου δηλ οι Τράπεζες, εμένα και το κόμμά μου. Η δική μου προσωπική εκστρατεία κόστισε περίπου 20.000 και πιστέψτε τα έχω από μόνος μου. Το κόμμά μου, ίσως να μήν το γνωρίζετε αλλά είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ που δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ σε ΚΑΜΜΙΑ τράπεζα. Το Πασόκ χρωστά 118 εκατομμύρια, η Ν.Δ. 140, το ΚΚΕ 2, ο ΣΥΡΙΖΑ 5, οι Οικολόγοι 1, εμείς 0 ΜΗΔΕΝ! Άρα αν ψάχνετε για κόμματα και πολιτικούς τους οποίους χρηματοδοτούν οι Τράπεζες δεν θα τους βρείτε στον ΛΑ.Ο.Σ.
5ον Φυσικά και οι ελληνικές Τράπεζες θα έπρεπε να έχουν ασφαλίσει τα ομόλογά τους. Ίσως κάποιες, σε κάποιο βαθμό να το έχουν πράξει, δεν το γνωρίζω. Όμως το να έχουν ασφαλίσει τα πάντα θα ήταν αδύνατον, διότι τότε θα έπρεπε να έχουν ξοδέψει απίστευτα ποσά και θα χρεωκοπούσαν από αυτό. Ο κ. Καμμένος γενικά με ενοχλεί ως προς το εξής. Λέει σωστά πράγματα π.χ. για τα Υποβρύχια. Ήταν ο πρώτος που ανέδειξε το θέμα. Ή για τον κ. Βουρλούμη στον ΟΤΕ. Όμως όταν το κόμμα του έγινε Κυβέρνηση και αποφάσισε να θάψει τις καταγγελίες του για τα υποβρύχια, όχι μόνον σιώπησε, αλλά δέχθηκε και την Υπουργική καρέκλα. Ή τον κ. Βουρλούμη που τόσο τον κατηγόρησε, ξέχασε ότι τον διόρισε η ΝΔ η οποία και πούλησε τον ΟΤΕ μαζί του στους Γερμανούς και μάλιστα με νόμο, τον οποίον υπερψήφισε και ο κ. Καμμένος. Θα ήταν λοιπόν πιστευτός, εάν αυτά τα έλεγε τότε. Τώρα είναι πολύ αργά γι'αυτόν κατά την γνώμη μου. Ή π.χ. τώρα κατεψήφισε τα 30 επιπλέον δις στις Τράπεζες, αλλά το κόμμα του, τα υπερψήφισε. Όμως παραμένει στην Ν.Δ. ενώ διαφωνεί μαζί της σε κάτι τόσο θεμελιώδες. Είναι λογικό αυτό; μήπως διαφωνεί μόνον για τις εντυπώσεις; Ως προς τις συγκεκριμένες καταγγελίες του τώρα, φυσικά και εγώ, όπως και εσείς θα περιμένω τις αποδείξεις που έχει. Ακόμη δεν είδα τίποτε, παρά κάποιες αναρτήσεις σε blogs και εδώ, που όμως μια πρόχειρη δική μου έρευνα, τις κατέρριψαν πολύ εύκολα. Εάν έχει μόνον αυτές, τότε την πάτησε. Εάν έχει και άλλες, μακάρι να τις παρουσιάσει. Κινήθηκε κατά την γνώμή μου σε κάθε περίπτωση, βιαστικά και ανεύθυνα, δίνοντας στον κ. Παπανδρέου την ευκαιρία να φανεί το θύμα μιας συκοφαντίας. Και αν έχει αποδείξεις και δεν τον αφήνει το κόμμα του να τις παρουσιάσει, θα βγει να καταγγείλει και τον κ. Σαμαρά ως έμμισθο broker ή έστω ως συγκαλύπτοντα έναν έμμισθο broker. Και αν τα στοιχεία εμπλέκουν και τον κ. Φιλιππίδη και άρα την προηγουμένη Κυβέρνηση, της οποίας μέλος ήταν και ο ίδιος, θα το πει; αυτά για μένα είναι τα σοβαρά ερωτήματα προς τον κ. Καμμένο. Αυτή η κατηγορία, δεν είναι από εκείνες που μπορείς να την πάρεις πίσω, αφού την εκτοξεύξεις.
Άδωνις Α. Γεωργιάδης

Ανώνυμος είπε...

6ον Τα οικονομικά προβλήματα της Χώρας μας, δεν προέρχονται, όπως π.χ. στην Ιρλανδία από τις Τράπεζες. Προέρχονται από το ότι φτιάξαμε μία Κοινωνία που έμαθε μόνον να καταναλώνει, χωρίς να παράγει. Το 1990 το έλλειμμα του εμπορικού μας ισοζυγίου ήταν 2 δις, το 2009 32. Εκεί είναι το πρόβλημά μας! Εάν δεν μπορέσουμε να βρούμε τον τρόπο, να παράγουμε ανταγωνιστικά προϊόντα και να φέρνουμε χρήματα στον τόπο μας και να κρατάμε και αυτά που έχουμε εδώ, όσα δάνεια και να μας δώσουν, όσο χαμηλό και αν είναι το επιτόκιο, όση επιμήκυνση και αν έχουμε, πάλι στον βούρκο θα είμαστε. Εμείς αυτό προτείνουμε. Να ξαναφτιάξουμε την Οικονομία και την Κοινωνία μας από την αρχή. Δεν θα είναι εύκολο, διότι δεν υπάρχει εύκολος τοκετός. Θέλει χρόνο, κόπο και προσπάθεια. Προς το παρόν υπάρχει μόνον γκρίνια και καθόλου προσπάθεια. Εν τέλει η βασική μου διαφωνία με αυτό που ονομάζεται ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΟ είναι ότι μας απομακρύνει από την συγκέντρωση στον στόχο μας. Τα 3/4 όσων περιγράφονται εκεί μέσα, θα έπρεπε να τα έχουμε κάνει και μόνοι μας, εδώ και πολλά χρόνια. Ο μεγαλύτερός μας εξευτελισμός είναι ότι θέλουμε "μπαμπούλα" για να κάνουμε τα αυτονόητα.
Συγγνώμη για την καθυστέρηση να απαντήσω χθες, αλλά πνιγόμουν. Εάν ξέχασα να απαντήσω σε κάποιο ερώτημα πολύ ευχαρίστως να το πράξω. Δεν θέλω να μένει τίποτε αναπάντητο. Οι ώρες είναι κρίσιμες και οι πολιτικοί έχουμε καθήκον να εξηγήσουμε στον κόσμο τί συμβαίνει και να τον πείσουμε να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να σώσουμε τον τόπο μας.
Άδωνις Α. Γεωργιάδης

Σιγαλας Μακαριος είπε...

Kε Βουλευτά λέτε...""1ον Αν μπορούν να μας πάρουν την Ακρόπολη κλπ Όχι δεν μπορούν να μας πάρουν την Ακρόπολη. Μπορούν να ζητήσουν να κατασχέσουν, ο,τιδήποτε συμπεριλαμβάνεται στο χαρτοφυλάκιο της ΚΕΔ. Ό,τι δηλ έχει εμπορική αξία. Και πάλι όμως, όπως έχω εξηγήσει στην συνέντευξη μου, θα έπρεπε να εκτελέσουν την όποια απόφαση, πράγμα πρακτικά αδύνατον, χωρίς την δική μας συμφωνία.""

Αρχικά χαίρομαι που μπήκατε στον κόπο να απαντήσετε , αυτό σας τιμά... Από εκεί και πέρα διαφωνούμε σε πολλά ζητήματα επί της αρχής... Ξεκινάω με μια απάντηση στο 1ο ζήτημα γιατί πάω στη δουλειά μου και θα επεκταθώ και στα άλλα θέματα που διαφωνώ αργότερα...
Πάμε λοιπόν στο μνημόνιο και το αφήνω ασχολίαστο περιμένοντας ως απάντηση την δική σας ερμηνεία γιατί τείνω να θεωρήσω τον εαυτό μου μπαμπουίνο με βάση το γεγονός οτι υπερψηφίσατε αυτο το έκτρωμα...

Σελ. 19 παρ.11. ούτε ο δανειολήπτης ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας ή διαφορετικά λόγω της δικαιοδοσίας κατάσχεσης η αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιαδήποτε ενέργεια ή διαδικασία σχετικά με την σύμβαση.

Σελ 121. παρ.5. το επιτόκιο θα είναι κυμαινόμενο 5,2% για τα πρώτα 3 έτη, και 6,2% για τα επόμενα, συν 2% για κάθε εβδομάδα καθυστέρησης.

Σελ.123. Αν η Ελλάδα δεν καταφέρει να αποπληρώσει παλαιότερα δάνεια, εκτός των 110 δις ευρώ του μηχανισμού, δεν θα μπορεί να εκταμιεύσει χρήματα αλλά θα πληρώνει τους τόκους του μηχανισμού. Δεν θα μπορεί να κάνει προσφυγή σε ελληνικό ή το διεθνές δικαστήριο, παρά μόνο στις χώρες των δανειστών.

Σελ. 129. παρ. 13. ο δανειστείς μπορεί να μεταβιβάσει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του. (Δηλαδή, μπορεί να έχουμε δανειστεί από την Γερμανία, και να βρεθούμε χρεωμένοι στην Τουρκία, και η οποία θα μπορεί να μας κατάσχει ένα νησί για παράδειγμα)

Σελ.129. παρ.14. η σύμβαση διέπεται από αγγλικό δίκαιο.)

Σελ.130. παρ 15. σελ. 138. παρ 5. σελ 140. παρ.4. για να είναι νόμιμη και να ισχύει η σύμβαση, δεν χρειάζεται καμιά άλλη πράξη, παρά μόνο η υπογραφή του Παπακωνσταντίνου και την νομική γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του κράτους του υπουργείου οικονομικών και του υπουργείου δικαιοσύνης.
(δηλ. θα υπογράφει ο όποιος Παπακωνσταντίνου εν αγνοία και της ίδιας της κυβέρνησης)

Σελ.130. παρ.14. με την παρούσα ο δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα σύμβαση, περιλαμβανομένου χωρίς περιορισμούς της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, και όσον αφορά την γη, κατάσχεση αναστολής, εκτέλεση κι επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στον βαθμό που δεν απαγορεύει ο αναγκαστικός νόμος.

Δηλαδή εν ολίγοις, οι δανειστές μας θα πάρουν 110 δις ευρώ σε μια 3ετία, τα χρήματα που θα πάρει η χώρα για να αποπληρώσει τους δανειστές από παλιότερα χρέη, και μετά την 3ετία, αφού δεν θα μπορεί η Ελλάδα να αποπληρώσει το συνολικό χρέος που θα είναι κοντά στα 400 δις, η Ε.Ε. η κεντρική τράπεζα και το Δ.Ν.Τ. θα έρθουν να πάρουν κρατικά κεφάλαια, κρατικές επιχειρήσεις, ορυκτό πλούτο, και ότι φιλέτο υπάρχει στη ελληνική επικράτεια, σε γη, αέρα και θάλασσα, χωρίς η Ελλάδα να μπορεί να αμφισβητήσει αυτό το κυριαρχικό δικαίωμα, αλλά και δεν δικαιούται να προσφύγει στα δικαστήρια, επειδή έχουμε παραιτηθεί εκ των προτέρων.

Σιγαλας Μακαριος είπε...

Λέτε...."2ον Τα cds είναι στοιχήματα. Ουδείς πιστεύω μπορούσε να προβλέψει την εξέλιξή τους. Αν π.χ....... διότι δεν κάνουμε τίποτε."

Το ΣΤΟΙΧΗΜΑ ως παιχνίδι ειναι ΣΤΟΙΜΕΝΟ... Φυσικά και μπορούν αν γνωρίζουν εκ το προτέρων το αποτέλεσμα να κάνουν οτιδηποτε... Τοσο ευκολα ξεχάσατε το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου?


3ον Για τις Τράπεζες και τί αποφάσισε ένα Δικαστήριο στην Αμερική κλπ........ και οι Η.Π.Α. ελέγχονται από το Τραπεζικό σύστημα.

Βλεπουμε ενα υπαρκτό γεγονός που είναι η ΡΙΖΑ του προβλήματος , απο εδώ πηγάζουν τα διαπλεκόμενα μεταξύ επιχειρηματιών , πολιτικών και δικαστών και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για αυτο?Τι σόι παραδοχή είναι αυτή?Φυσικά και μπορεί και ένα κράτος από μόνο του όταν αυτό το κρατος λέγεται Ελλάδα και διαθέτει πλούτο ανεκτίμητης αξίας, πολιτιστικό, ενεργειακό κλπ… αρκεί να μη "κυβερνάτε" απο ανθρώπους που συναλλάσονται με αυτά τα συμφέροντα...

Ανώνυμος είπε...

Προσπάθησα να το εξηγήσω στην συνέντευξή μου, αλλά μάλλον δεν έγινα κατανοητός. Οι δανειστές μας μπορούν να ζητήσουν την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου, δεν μπορούν να καταργήσουν το Imperium του. Είναι η διαφορά, για όσους κατανοούν τους όρους του fiscus (δηλ του ταμείου) και του imperium (της κυριαρχίας). Τα μνημεία, τα νησιά κλπ ανάγονται στο imperium, τα ακίνητα του Δημοσίου, δάση, παραλίες κλπ στο fiscus. Ακόμη όμως και αφού επιτύχουν ένα δικαστήριο να εκδόσει απόφαση κατασχέσεως, πρέπει να εκτελέσουν την απόφαση αυτή; αντιλαμβάνεστε την διαφορά μεταξύ εκδόσεως μίας αποφάσεως και της εκτελέσεώς της; Δεν μπορώ να την εξηγήσω απλούστερα. Εάν έχουμε χρεωκοπήσει και έχουμε βγεί από το Διεθνές σύστημα, ποια Κυβέρνηση θα τους επιτρέψει να εκτελέσουν και γιατί; κοινώς αυτοί οι όροι, έχουν μπει για να κατευνάσουν τις αντιδράσεις των πολιτών των δανειστών μας, δεν έχουν πρακτική αξία σχεδόν καμμία.
Και τώρα θέτω εγώ στον καλό φίλο ένα ερώτημα, αφού μπορούν να μας κατασχέσουν τα πάντα, μετά την τριετία και τα 110 δις, γιατί δεν μας τα δίνουν ήσυχα ήσυχα, να τα φάμε και αυτά και να έρθουν του χρόνου να μας τα πάρουν όλα; γιατί δηλ τώρα μας απειλούν να μήν πάρουμε την επομένη δόση, γιατί μας δίνουν επιμήκυνση κλπ;...αντιλαμβάνεσαι ότι εάν ίσχυε αυτό που λες, δεν θα μας ταλαιπωρούσαν καθόλου αλλά θα χαίρονταν να τα τρώμε και να είναι βέβαοι ότι δεν θα μπορέσουμε να πληρώσουμε μετά;...άρα κάτι απ' όσα λες δεν ισχύει. Στην πραγματικότητα ανησυχούν πάρα πολύ για τα λεφτά τους. Θέλουν να τα πάρουν πίσω και ο μόνος τρόπος είναι να ξαναγίνουμε αξιόχρεοι. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να φτιάξουμε το Κράτος μας. Φυσικά δεν πρόκειται να μας πληρώνουν για πάντα, όπως μου είπε ένας Γερμανός βουλευτής προχθές στην Βουλή, "αφού δεν κάνετε απολύτως τίποτε και τελικά θα χρεωκοπήσετε ούτως ή άλλως, γιατί να μας φάτε κι άλλα λεφτά. Εγώ θα ψηφίσω να μήν ξαναπάρετε ούτε ένα ευρώ. Όλο υπόσχεστε και τίποτε δεν κάνετε..." Δυστυχώς για μας, έχει απόλυτο δίκιο. Από το πρωι ως το βράδυ ακούω ανοήτους πολιτικούς και δημοσιογράφους να λένε "απέτυχε το Μνημόνιο" και ουδείς μπαίνει στον κόπο να δει, τί έχει πραγματικά εφαρμοστεί από το Μνημόνιο; σχεδόν τίποτε! Άρα πώς ξέρουμε εάν πέτυχε ή όχι αφού δεν εφαρμόστηκε;
Άδωνις Α. Γεωργιάδης

Σιγαλας Μακαριος είπε...

Κύριε Αδωνι ,είναι πολύ απλοϊκή η εξήγηση ότι αυτοί οι όροι, έχουν μπει για να κατευνάσουν τις αντιδράσεις των πολιτών των δανειστών μας, τουλάχιστον έτσι φαντάζει στα μάτια μου...
Πέρα από αυτό όμως που δεν αποτελεί την ουσία του πράγματος και για να απαντήσω συνολικά στο ερώτημα σας και για αυτό που είπατε τις προάλλες περί επιλογών για το που θέλουμε να ανήκουμε…
Δυστυχώς η κοινωνική αναλγησία και ο κομματισμός κάνουν κακό στην διατύπωση ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ άποψης… Το πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και όσα εμπεριέχονται στο ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ στου οποίου την εφαρμογή είστε Υπέρμαχος είναι η αρχή μιας νέας φοροεπιδρομής, η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, η επιβολή έμμεσου φόρου στα καύσιμα, το πάγωμα» των μισθών και των συντάξεων, το πάγωμα όλων των προσλήψεων στο δημόσιο και παράλληλη συγχώνευση και κατάργηση φορέων του κλπ…
Με αυτά τα σπασμωδικά μέτρα πλήττουν, κατ’ αποκλειστικότητα, τους μη προνομιούχους δηλαδή τους μισθωτούς και τους μικρούς επαγγελματίες και στην ουσία για άλλη μια φορά αφήνουν στο απυρόβλητο τους έχοντες. Οι εργαζόμενοι δε δημιούργησαν ούτε τα ελλείμματα ούτε την κρίση για να πληρώσουν. Να την πληρώσουν τα μονοπώλια και τα διεθνή ιμπεριαλιστικά κέντρα που τη δημιουργούν. Διαφωνούμε?

Οι βασικές εντολές της παγκοσμιοποίησης που ΠΡΟΑΣΠΙΖΕΤΑΙ εφόσον είστε υπέρμαχος του Μνημονίου είναι η κατάργηση συνόρων και η χαλαρή συνοχή της έννοιας πατρίδα και οικογένεια, η επικράτηση της αθεΐας ή μάλλον του αγνωστικισμού ή ενός μοντέλου πολυθεϊστικής ινδουιστικού τύπου αθεΐας , η κατάργηση παραδόσεων και εθίμων και η επιβολή ψεύτικων πρότυπων, γενικότερα η καθιέρωση ενός μοντέλου ελλιπούς παιδείας με έμφαση στην εξειδίκευση και την αποβλάκωση μέσω των Μέσων Μαζικής Παραπληροφόρησης, η επιβολή του διεφθαρμένου και ασταθούς συστήματος διαχείρισης της εξουσίας που δημιουργεί αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες προτείνοντας την επίφαση Δημοκρατίας και την ψευδαίσθηση της χωρίς περιεχομένου ψήφου σε εκπροσώπους που δεν έχουν πραγματική εξουσία και αποτελούν εν γνώσει τους τη βιτρίνα της δημοκρατίας ώστε να μην προκληθεί αναστάτωση στα άβουλα πλήθη των πολιτών που υποτάσσονται και χαλιναγωγούνται μέσω των παραπάνω παραπλανητικών μεθοδεύσεων.
Την πραγματική εξουσία και υπεράνω κάθε νόμου την ασκεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Παγκόσμια Τράπεζα, το NATO κ.λπ.).

Προκειμένου λοιπόν να εκπληρωθεί ο σκοπός αυτός βασικό εργαλείο είναι η ποιότητα της εκπαίδευσης που δίνεται στις «κατώτερες τάξεις». Αυτή πρέπει να είναι επιφορτισμένη με το να χαλιναγωγεί κάθε μορφή αμφισβήτησης του συστήματος και να παθητικοποιεί ιδίως τις νέες γενιές. Η πέρα από κάθε λογική συντηρητικοποίηση της νεολαίας σήμερα αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Με τον έλεγχο του νομίσματος και την καθιέρωση πχ στην Ευρώπη του euro αλλά και της έννοιας του διεθνούς Δικαστηρίου, κατόρθωσαν αυτά τα κέντρα που ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΤΕ να ελέγξουν ουσιαστικά την οικονομία όλων των χώρων και επομένως μικρή σημασία απομένει στο ιδιαίτερο νομικό και συνταγματικό πλαίσιο της κάθε χώρας.

Προσπαθούν να πείσουν το κοινό με σκοπό να το μετατρέψουν σε φθηνή εργατική δύναμη ότι κάποιοι «ειδικοί» χρειάζεται να αναλάβουν το νομισματικό σύστημα και να αποκαταστήσουν την τάξη. Προσπαθούν να έχουν απασχολημένο συνεχώς τον άνθρωπο, χωρίς να του αφήνουν χρόνο να σκεφθεί. Με τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων που στην ουσία χωρίς πληροφόρηση και μέσα σε ένα κυκεώνα ασήμαντων πληροφοριών, διατηρούν το κοινό συγχυσμένο, αποδιοργανωμένο, απογοητευμένο και του καλλιεργούν την ανάγκη της άμεσης επίλυσης μη υπαρκτών προβλημάτων από «επαγγελματίες» , που ξεφεύγουν από τη δική του συλλογιστική και κατανόηση, βαφτίζοντας ως Κρίση τη σύγχυση που οι ίδιοι δημιουργούν και επενδύοντας στην ουσιαστική ένδεια αντίληψης του παθητικού κοινού που έχουν δημιουργήσει , ενός κοινού που δεν σκέπτεται και δεν θέτει ερωτήματα για την κατάσταση του και τον τρόπο με τον οποίο είναι οργανωμένη και διευθύνεται η κοινωνία.

Σιγαλας Μακαριος είπε...

Η Υπερχρέωση των κρατών γίνεται υπό τις ευλογίες των παγκόσμιων αφεντικών ώστε οι κυβερνήσεις να υποχρεώνονται σε συνεχείς ιδιωτικοποιήσεις, να μειώνονται οι παροχές κοινωνικής πρόνοιας, να αυξάνετε η οικονομική πίεση των μισθωτών, η ανεργία και η προσωρινή απασχόληση ώστε να επέλθει η κοινωνική ισοπέδωση και η τελική πτώση των τειχών. Υπάρχουν άνθρωποι σήμερα στον κόσμο που κατέχουν πλούτο όσο ο προϋπολογισμός αρκετών χωρών μαζί. Τα Παγκόσμια Αφεντικά προέρχονται όλοι σχεδόν από τις ίδιες Λέσχες και έχουν τα ίδια συμφέροντα.
Ο μεγαλύτερος λοιπόν εχθρός της Νέα Τάξης και της Παγκοσμιοποίησης είναι η αφύπνιση της σκέψης, η κριτική προσέγγιση της πραγματικότητας, οι διεκδικήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η πνευματικότητα και εν τέλη η εσωτερική επανάσταση, γιατί αυτή οδηγεί το άτομο στην ανατροπή του συστήματος που προσπαθούν με το ζόρι να μας επιβάλλουν.
Σκεφτείτε κύριε βουλευτά ότι η χώρα μας δαπανά πολύ μεγάλα ποσά για την άμυνά της σε σχέση φυσικά με τις άλλες ανάγκες της, σε σχέση με το ΑΕΠ της χώρας μας και φυσικά βρίσκεται στις πρώτες θέσεις μεταξύ των χωρών του ΝΑΤΟ σε Αμυντικές Δαπάνες.
Θέλουμε λοιπόν κάποια δις ευρώ κάθε χρόνο που προέρχονται από την τσέπη του έλληνα φορολογούμενου και που αν μπορούσαμε να τα αποφύγουμε θα είχαμε σαφώς μικρότερο δημόσιο χρέος και λιγότερα ελλείμματα (είναι αυτά που εσέις οι διαχειριστές πολιτικοί μας έχετε αναγάγει σε μπαμπούλα). Η Ελλάδα όμως είναι υποχρεωμένη να καταβάλλει αυτά τα ποσά κάθε χρόνο. Μη βιαστείτε να επεξηγήσετε τον όρο "υποχρεωμένη" και να πείτε αφού έχουμε εξωτερική απειλή δίπλα μας τι να κάνουμε ας εξασφαλίσουμε στρατιωτική ισχύ ικανή να παρέχει Αμυντική Επάρκεια. Πολύ αφελές…
Τότε λοιπόν προς τι οι συμμαχίες, οι Διεθνείς οργανισμοί, το ΝΑΤΟ, η διπλωματία, τα Ευρωσύνορα, οι σύμμαχοι μας και φίλοι Ευρωπαίοι που στηρίζετε… Τι σοι Ενωση είναι αυτή... Αλλού παίζεται το παιχνίδι φίλοι, είμαστε υποχρεωμένοι, καλύτερα μας υποχρεώνουν να αγοράζουμε όπλα αυτοί οι «μεγάλοι» φίλοι μας για να τονώνουν τις δικές τους οικονομίες, τις δικά τους πολυεθνικά συμφέροντα. Πόσα από αυτά τα λεφτά που χρωστάμε εξοικονομούμε κε Βουλευτά?
Πάμε παρακάτω…
Γιατί δεν γίνεται καμία προσπάθεια εκμετάλλευσης όλου αυτού του ορυκτού πλούτου που βρίσκεται στο υπέδαφος πολλών περιοχών της Ελλάδας; Εάν οι πολιτικοί μας λειτουργούν ως υποχείρια και φοβούνται τις παρενέργειες που θα σημάνει η εκμετάλλευση των κοιτασμάτων από την Ελλάδα και την ρευστότητα που θα δημιουργηθεί όσο αφορά το σημερινό στάτους κβο, σημαίνει ότι συνηγορούν έκδηλα με τα παγκόσμια αφεντικά που ως γνωστό μεταχειρίζονται πρακτικές για να απομυζούν τεράστια κέρδη φέρνοντας λαούς σε καθεστώς φτώχειας και απόγνωσης.
Υποστηρίξατε παραπάνω ότι τα οικονομικά προβλήματα της Χώρας μας, δεν προέρχονται, όπως π.χ. στην Ιρλανδία από τις Τράπεζες. Μα είμαστε σοβαροι? Εδώ λέτε όχι απλά τη μισή αλήθεια αλλά το ένα τέταρτο αυτής. Το έλλειμμα ποιος το δημιούργησε? Τα ελλείμματα γενικά ποιος τα δημιουργεί? Ταΐζετε τον κοσμάκη με το παραμύθι για να περνάτε τις αντιλαϊκές σας πολιτικές και μέτρα καταδυνάστευσης των χειροκροτητών σας. Ποιοι καταβρόχθισαν δισεκατομμύρια ευρώ και κοινοτικά πακέτα? Η στελέχωση του κράτους στα κέντρα αποφάσεων, η χάραξη πολιτικής, τα ρουσφέτια, η εξυπηρέτηση ημετέρων γίνεται από τα κόμματα εξουσίας ή ΔΙΑΦΩΝΟΎΜΕ?

Σιγαλας Μακαριος είπε...

Οι ευνοϊκές ρυθμίσεις στην πλουτοκρατία και γενικότερα τέτοια μέτρα δεν θέλεις μάστερ οικονομίας και διαχείρισης για να τα πάρεις , και να μιλάς ταυτόχρονα για κοινωνική δικαιοσύνη. Και ένας απόφοιτος ΙΕΚ Λογιστικής τα ίδια θα έκανε . Θα διαιρούσε το χ με το ψ και θα έβγαζε αποτέλεσμα 3 ετιας σε βάρος πάντα της τσέπης των άλλων, των μικρομεσαίων... Μιλάτε ΟΛΟΙ οι βουλευτες για παραοικονομία παναθεμά σας. Παραοικονομία είναι οι σκοτεινές και άνομες συμφωνίες σε βάρος μας . Δηλαδή θέλετε να μου πείτε ότι δεν υπάρχουν άλλες πηγές εσόδων. Τι περιμένετε προτάσεις? Εχω να πώ πάρα πολλές αυτές να τις βρείτε εσείς που ψηφιστήκατε ειδάλλως να έρθω εγώ για Υπουργός να σας προτείνω χίλιες και να πάτε σπίτι σας . Τι κάνετε τόσα χρόνια? Αντιγράφετε απλά ο ένας τον άλλον. Ο εθνικός και οικονομικός μας ευτελισμός στην πράξη. Έχουμε βαρεθεί να ακούμε βλακείες. Έχουμε κουραστεί να διαπιστώνουμε ότι η έλλειψη φαντασίας έχει παγιδεύτει σε γόνους παλιών πολιτικών οικογενειών και σε συλλογιστικές που δεν αντέχουν στην κριτική. Δεν είστε μόνο άχρηστοι, είστε και τεμπέληδες γιατί λύσεις υπάρχουν αλλά θέλουν δουλειά και πρωτίστως ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΠΡΟΕΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΑΓΕΙ...
ο εχθρός είναι εντός φίλτατε βουλευτά Αδωνι και κρύβεται αυτή τη στιγμή πίσω από το μανδύα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κρίσης, είναι η όψιμη λουμπεν μεγαλοαστική τάξη που ανδρώθηκε με τον ψευτοσοσιαλισμό… Ειναι οι πατρόνοι νεοταξιτες μεγαλοκεφαλαιούχοι, οι Βαγγεληδες, οι Γιαννηδες, οι Σωκρατηδες και μαζί με αυτους οι Γιωργακηδες ,οι Κωστακηδες και ΟΛΟΙ εσείς που κυβερνάτε και τους εξυπηρετείτε...

Priapos είπε...

Κύριε Γεωργιάδη,
Καταρχήν θα ήθελα πολύ να δω τις απαντήσεις σας στα ερωτήματα του φίλου Wishmaster, τα οποία αν και γραμμένα με αριστερίζουσα ορολογία, είναι ωστόσο καίρια και θα μας βοηθούσαν να καταλάβουμε λίγο καλύτερα την ιδεολογική τοπέτηση τη δική σας και του κόμματός σας.

Εγώ με τη σειρά μου θα επαναδιατυπώσω κάποια ερωτήματα που δεν απαντήθηκαν (φαντάζομαι εκ παραδρομής).
Το ΔΝΤ έχει χαρακτηριστεί απο πολλούς διεθνούς εμβέλειας οικονομολόγους, ως "διεθνής οικονομική μαφία", λαμβάνοντας υπόψην τις πρακτικές του σε όλο τον κόσμο μέχρι σήμερα. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είχε χαρακτηρίσει ως καταστροφική την υπαγωγή μιας χώρας σε αυτό σε συνέντευξή του το 2009 (αν θυμαμαι καλά). Για ποιό λόγο λοιπόν, λίγες μέρες μετά το "λεφτά υπάρχουν" ξεκίνησε τις διαπραγματεύσεις με αυτό, τη στιγμή που ακόμα το επίπεδο των spread ήταν τόσο χαμηλό που η χώρα μπορούσε να δανειστεί απο τις αγορές? Τι έγινε με τον περίφημο "υπάλληλο" της Τράπεζας της Ελλάδος που μετέτρεψε τα Τ3 σε Τ10??? Ήταν αφελής? Και σε τι βαθμό δικαιολογείται η αφέλεια σε τέτοια ζητήματα? Προτού βιαστείτε να μου πείτε οτι απευθύνω σε λάθος άνθρωπο τα ερωτήματα, φτάνω σε σας. Απ'οτι φαίνεται η πολιτική του Πρωθυπουργού ήταν όντως καταστροφική. Η κατάληξη αυτής της πολιτικής ήταν η υπαγωγή της χώρας στην τρόϊκα με όρους πολύ χειρότερους στην Ιστορία απο κάθε άλλη περίπτωση. Αυτό το στηρίξατε εσείς προσωπικά και το κόμμα σας με το δίλλημα ΔΝΤ ή χάος. Το ίδιο δίλλημα που προέταξε το ΠΑΣΟΚ. Το αιώνιο δίλλημα του λιγότερο κακού... Ακόμη κι αν σας συγχωρέσει κάποιος το οτι δεν επιλέξατε το χάος, γιατί δε λέτε στον κόσμο την αλήθεια για κάποια πράγματα? Όπως ας πούμε οτι η Τράπεζα της Ελλάδος είναι ιδιωτική και δεν υφίσταται κανένας κρατικός έλεγχος στις πολιτικές της. Άρα και ο "υπάλληλος" του Τ10 είναι μη ελέγξιμος απο το κράτος... Ποιός μπορεί να μας εγγυηθεί και εμένα και εσάς οτι δεν υπήρξε σχεδιασμός...? Προφανώς κανείς... Το διωτικό Τραπεζικό Κεφάλειο είναι ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟ. Ναι ή όχι?

Το μοντέλο της σύγχρονης παγκόσμιας οικονομίας είναι αυτό των Κεντρικών Τραπεζών και του αέναου Χρέους το οποίο διογκώνεται συνεχώς. Κανένα κράτος δεν έχει θετικό πρόσημο στον προϋπολογισμό του. ΚΑΝΕΝΑ. Πόσο μάλλον ένα κράτος σαν την Ελλάδα που το 2000 βρέθηκε να έχει ίδιο νόμισμα με τη Γερμανία, κατάργηση δασμών και να καλείται η ελαφριά ελληνική βιοτεχνία και βιομηχανία να ανταγωνιστεί τις Ευρωπαϊκές επι ίσοις όροις. Μην αναρωτάστε λοιπόν γιατί έχουμε αρνητικό εμπορικό ισοζύγιο... Δε φταίνε γι αυτό οι Δημόσιοι υπάλληλοι. Κάποτε παράγαμε 5 πράγματα, είχαμε τουλαχιστον αυτάρκεια γεωργική και κτηνοτροφική. Σήμερα εισάγουμε ακόμα και αυτά. Μια κίνηση (είσοδος στη ζώνη του Ευρώ) που έγινε με ψεύτικα και χαλκευμένα στοιχεία και ο κ. Σημίτης θεωρείται σήμερα άμοιρος ευθυνών. (συνεχίζεται)

Priapos είπε...

(συνέχεια)
Φτάσατε και στηρίξατε ένα μοντέλο το οποίο απ όπου κι αν έχει περάσει ανα την Υφήλιο έχει σπείρει την καταστροφή.
Σε πρόσφατη συνέντευξή σας είπατε οτι η Αργεντινή και η Ελλάδα είναι μη συγκρίσιμα μεγέθη γιατί η Ελλάδα είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση φιλανθρωπικός οργανισμός και δεν το έχω πάρει χαμπάρι? Ποιά η στήριξή της Ευρώπης στην κρίση Χρέους της Ελλάδας? Το επιτόκιο 6%, το οποίο για τα δεδομένα της ΕΚΤ είναι τοκογλυφικό? Ας μη γελιόμαστε... Η Ευρώπη δεν υπήρξε ΠΟΤΕ αρωγός της Ελλάδας, αλλά πάντοτε αντικείμενο κατάκτησης. Κάποτε με τα όπλα και σήμερα με το Χρέος. Αντιθέτως Ελλάδα και Αργεντινή έχουν ΑΠΕΙΡΑ κοινά σημεία. Και ξεκινώ: Πετρέλαιο, κλειδωμένη ισοτιμία νομίσματος, μεγάλο δημόσιο Χρέος (μεγάλο μέρος του οποίου ήταν ιδιωτικό δηλαδή τραπεζικό και έγινε δημόσιο), η κυβέρνηση Menem και αργότερα De la Rua ξεκίνησαν σοσιαληστικά και πέρασαν όσους νόμους δεν είχαν περάσει σε όλη την ιστορία της Αργεντινής με ένα σκοπό: Τις ιδιωτικοποιήσεις των ΠΑΝΤΩΝ, τις απολύσεις, αυξήσεις όλων των φόρων, όσα γίνονται δηλαδή και στην Ελλάδα σχεδόν με καρμπόν. Αποτέλεσμα? Η χρυσοφόρος κρατική πετρελαϊκή εταιρία με αποθεματικό 200 δις δολάρια πουλήθηκε αντι πινακίου φακής (περίπου στο 1/10 της αξίας της), όπως και όλες οι ΔΕΚΟ. Αποτέλεσμα? Πείνα και επανάσταση! Ελπίζω το χάος που αποφύγαμε πέρσυ τον Μαϊο να μη το ζήσουμε με συνθήκες Αργεντινής... Εγώ το θεωρώ βέβαιο νομοτελειακά, αλλα θέλω και την δική σας άποψη.

Για να συνοψίσω το μακροσκελές κείμενο σας ρωτώ. Γιατί δεν αγγίζει κανείς το θέμα Τ10? Γιατί ιδιώτες τραπεζίτες κρατάνε στα χέρια τους την οικονομική διαχείρηση της Χώρας? Έχετε ταχθεί υπερ της ιδιωτικοποίσης των πάντων με αυστηρό κρατικό έλεγχο. Αυτό δεν είναι λίγο ουτοπικό? Εδώ δεν μπορεί το κράτος να ασκήσει έλεγχο όταν έχει τις επιχειρήσεις υπο τον έλεγχό του... Και σήμερα εξωτικοί μας ζητούν να ιδιωτικοποιήσουμε κερδοφόρες για το Δημόσιο επιχειρήσεις. ΓΙΑΤΙ??? Μήπως για να τις αγοράσουν οι τραπεζίτες τους και να γδάρουν τον Ελληνικό Λαό και να αφήσουν το Δημόσιο χωρίς κανένα έσοδο, έρμαιο στο χαλινάρι του Χρέους? Να σας θυμίσω το ΔΝΤ στην Κολομβία και "τον Πόλεμο του Νερού"? Είσαστε βέβαιος οτι στο δίλλημα ΔΝΤ ή χάος πήρατε τη σωστή απόφαση και γιατί(με βάση την Ιστορία του ΔΝΤ)? Ένα χάος τύπου Κόλμερ θα ηταν όντως καταστροφικό βραχυπρόθεσμα. Θα απάλασε όμως τη χώρα απο το μακρύ χέρι των παγκόσμιων τραπεζιτών? Μακροπρόθεσμα δε θα ήταν απείρως προς το συμφέρον της Πατρίδας μια τέτοια προοπτική?
Και τελειώνοντας να σας ρωτήσω:
Γιατί γίνεται ο πόλεμος στη Λιβύη? Μήπως γιατί είναι αυτάρκης και δεν ανήκει στην BIS? Γιατί οι "ξυπόλυτοι επαναστάτες" μέσα στη φωτιά του εμφυλίου επέλεξαν να ιδρύσουν Κεντρική Τράπεζα? Αυτά τα 2 τελευταία ερωτήματα είναι ασφαλώς ρητορικά, τα αναφέρω όμως για να λάβω μια πληρέστερη απάντηση στα προηγούμενα

Ευχαριστώ,
Priapos

Σιγαλας Μακαριος είπε...

φίλε Πρίαπε προσυπογράφω και εγώ τα εύλογα ερωτήματα σου αν και η απάντηση έχει ήδη δοθεί θεωρώ εφόσον κατανοήσουμε το κίβδηλο του συστήματος... Αριστερίζουσα χροιά,καλύτερα προοδευτική θα την έλεγα εγώ, όντως εχουν τα ερωτηματα μου αλλά πίστεψε με είμαι ανένταχτος κομματικά καθώς ΚΑΝΕΝΑ κόμμα δυστυχώς δεν ξεφευγει από τον κανόνα της διαπλοκής... Ειμαι και Αριστερος αλλά και Πατριώτης φίλε μου...
Ορισμένοι εκπρόσωποι του κυνο-βουλίου ξεχωρίζουν αλλά και αυτοί δυστυχώς είναι φωνή βοώντος εν τη ερήμο... Κουράστικα πια με τις ταμπέλες...
να πω τουλάχιστον ένα μπραβο στον Αδωνι που αν και διαφωνούμε κάθετα τουλάχιστον έχει την τόλμη να συνδιαλαγεί με τον απλό πολίτη... ΠΕΡΙΜΈΝΩ ΚΑΙ ΕΓΏ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Priapos είπε...

Δυστυχώς, τη λέξη "σύστημα", μετά απο συντονισμένες προπαγανδιστικές προσπάθειες, την κατάντησαν να θεωρείται τσιτάτο της Αριστεράς και αρα ανάξιο συζήτησης (στα αυτιά της κοινής γνώμης), ενω είναι η ουσία του όλου θέματος που συζητάμε.
Υπάρχουν χώρες ανα τον κόσμο που χτύπησαν την καρδιά του κακού και κρατικοποίησαν τις Κεντρικές τους Τράπεζες, πήραν τον έλεγχο της έκδοσης του νομίσματός τους (εννοείται αρνήθηκαν κοινά νομίσματα όπως το Ευρώ) και ορίζουν πλέον τις τύχες τις οικονομίας τους. Εαν επανέφεραν και το gold standard, θα είχαν λύσει ΟΛΑ τα προβλήματα της οικονομίας τους, αλλά τουλάχιστον είναι προς το παρόν σε πολύ καλό επίπεδο και μακριά απο το μακρύ χέρι Παγκόσμιων Τραπεζιτών.

Κι εγώ πλέον δηλώνω ακομάτιστος και ακούω και στηρίζω φωνές που θεωρώ οτι μιλούν τη γλώσσα της αλήθειας. Και ναι είναι μετρημένοι στα δάχτυλα...

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι και οι δύο φίλοι παραπάνω λένε ακριβώς τα ίδια. Να φύγουμε από την Ε.Ε. και να ακολουθήσουμε δικό μας δρόμο. Αυτή είναι μία βασική πολιτική θέση, την σέβομαι διότι είναι καθαρή. Πράγματι το λεγόμενο "αντιμνημόνιο" αυτό ακριβώς είναι. Εκεί όμως οφείλουν να τοποθετηθούν όλοι όσοι φωνάζουν για το Μνημόνιο. Εγώ ας πούμε δεν έχω καμμάι αμφιβολία, ότι η έξοδός μας από την Ε.Ε. διότι αυτό σημαίνει η επιστροφή στην δραχμή, θα είναι για την πατρίδά μας, όπως έχουν τα πράγματα σήμερα, χειρότερη καταστροφή από την Μικρασιατική. Θα είμαστε χρεωκοπημένοι (πράγμα που σημαίνει ότι οι Ένοπλές Δυνάμεις μας άνευ καν ανταλλακτικών), Διεθνώς απομονωμένοι με χώρες που θα μας μισούν διότι θα θεωρούν ότι τους έχουμε φάει τα λεφτά, με μια Τουρκία δίπλά μας, οικονομικά και πολιτικά πανίσχυρη, έτοιμη να μας κατασπαράξει! Και θα το κάνει άνευ δισταγμού, να μήν έχετε γι'αυτό την παραμικρή αμφιβολία. Τέτοια ευκαιρία δεν θα την αφήσει να πάει χαμένη. Και κυρίως το λέω στον πρώτο φίλο που είπε, ότι ξοδεύουμε πολλά για όπλα, εγώ λέω ότι ξοδεύουμε λίγα. Το πολλά ή το λίγα δεν μετριέται ως ποσοστό του ΑΕΠ, αλλά με βάσει την απειλή. Η Τουρκία είναι πραγματική ή φανταστική απειλή για μας; πραγματικότατη! Ακόμη και τώρα αμφισβητεί κατοικημένα νησιά, κατέχει την Κύπρο, εμπλέκεται στην Θράκη κλπ τί λέτε να κάνει την επομένη της καταστροφής; ανοίξτε ένα βιβλίο να δείτε τί έγινε στον πόλεμο του 1897, που με παρακάλια ήρθαν οι ξένοι και τους σταμάτησαν στην Λαμία. Τα ίδια και χειρότετα θα γίνουν τώρα, αφού θα μας πάρουν πρώτα όσα νησιά θέλουν.
Τα ελλείμματα έγιναν διότι φθάσαμε να δίνουμε πάνω από το 50% των ετησίων εσόδων μας, σε μισθούς και συντάξεις! Απαράδεκτον! Το δημόσιο δεν παράγει πλούτο, μόνον ξοδεύει. Στην Ελλάδα 1.500.000 ιδιωτικοί υπάλληλοι και ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες, παράγουν όλο τον πλούτο που καταναλώνουν τα υπόλοιπα 9.000.000. Ε, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί! Σε κανέναν τομέα δεν αξιοποιήσαμε τις ευκαιρίες. Οι αγρότες μας πήραν τις επιδοτήσεις και τις έκαναν ακριβά τζίπ και ωραία σκυλάδικα, τα προγράμματα οι καθηγητές Πανεπιστημίων μας τα έφαγαν, τα φθηνά δάνεια οι επιχειρηματίες μας τα έβγαλαν στην Ελβετία. Γιατί; διότι είχαμε φτιάξει ένα Κράτος βουτηγμένο στην διαφθορά που οι υπάλληλοί του, προτιμούσαν να παίρνουν φακελλάκι από το να κάνουν την δουλειά τους.
Ναι υπάρχουν σχέδια παγκοσμίου διακυβερνήσεως. Εμείς και εγώ προσωπικά είμαστε αντίθετοι σε αυτά. Υπερασπιζόμαστε το Εθνικό Κράτος, όμως Εθνικό Κράτος δεν σημαίνει να γίνουμε Β. Κορέα ή Αλβανία του Χότζα! Εθνικά Κράτη είναι και η Δανία ή η Σουηδία.
Αντιλαμβάνομαι λοιπόν την αριστερή οπτική σας γωνία, αλλά τώρα έχω εγώ ένα ερώτημα. Αφού είναι τόσο κακιά η Ε.Ε. και τόσο δυσβάστακτη η συμμετοχή κάποιου σε αυτήν, μπορείτε να μου πείτε γιατί όλες οι χώρες που συνορεύουν με την Ευρώπη έως τον Καύκασο περιμένουν στην ουρά για να γίνουν μέλη της και μάλιστα δέχονται και να αλλάξουν όλη τους την νομοθεσία για να το κατορθώσουν; όλοι τρελλοί είναι και εσείς οι μόνοι λογικοί;
Άδωνις Α. Γεωργιάδης

Σιγαλας Μακαριος είπε...

Φίλτατε βουλευτά, έθεσα αρκετά ζητήματα προς απάντηση αλλά θεωρώ πως και πάλι απαντήσατε επιλεκτικά και μάλιστα θεωρώ πως το τελικό σας ερώτημα δείχνει ότι δεν θέλετε να κατανοήσετε αυτά που σας έχω ήδη πεί. Ποιος χαράσει την πολιτική αυτών των λαών, οι πολίτες ή οι κυβερνώντες? Οι κυβερνώντες με ποιους συναλάσσονται και ποιοι κατευθύνουν τις Διεθνείς εξελίξεις? Ποιος μίλησε για Β. Κορέα ή Αλβανία του Χότζα? θα σας πώ επίσης ότι προσβλήθηκα διότι με αυτά που γράφετε φαίνεται να θεωρείτε ότι απευθύνεστε σε ανιστόρητους. Άκου ανοίξτε κάνα βιβλίο… Επειδή λοιπόν θεωρώ πως η ιστορία είναι ο καλύτερος οδηγός και επειδή στο Πανεπιστήμιο έχω παρακολουθήσει ειδικά μαθήματα για την Οσμανοκρατούμενη Ελλάδα θα σας παρακαλούσα να διαβάσετε λιγάκι και κάποια ΑΛΛΑ βιβλία όπως αυτά του κου Σαρρή τον οποίο είχα και καθηγητή. Διαβάστε τα ώστε να δείτε και την άλλη σκοπιά του πράγματος γιατί η τρομολαγνεία και το μίσος για τη γείτονα χώρα εξυπηρετεί μόνο αυτούς που επιθυμούν να επιβάλλουν τα μνημόνια ώστε να γεμίσουν τις τσέπες τους από την αγορά οπλικών συστημάτων. Θα σας παρακαλούσα επίσης να επανεξετάστε τη θέση περί του ρόλου των Μεγάλων Δυνάμεων στην Επανάσταση αλλά και αργότερα (που και εκεί στο «χρηματιστήριο» έπαιζαν την έκβαση του αγώνα), τους απεχθείς όρους δανεισμού των Ελλήνων, τη σφαγή στη Μικρασία που αναφέρεται και ποιος άφησε εκτεθειμένο το Βενιζέλο, το ρόλο του Μέτερνιχ, το ρόλο εν Ελλάδι των κομμάτων αγγλικό –γαλλικό –ρωσικό, τι έγινε αργότερα στον εμφύλιο και ποιος επέβαλε τη Χούντα στην Ελλάδα και δεν πάω παλαιότερα επί Βυζαντίου και αρχαίας Ελλάδας ακόμα για να σας αποδείξω την ιστορική σύνδεση της Ελλάδας με την Ανατολή και τις μεγάλες Βιβλιοθήκες της Αλεξάνδρειας και της Περγάμου και όχι με τους άξεστους Φράγκους και Παπικούς που μόνο καταστροφή έφερναν στα μέρη επέλεσης τους… Το 1204, με την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης από τους σταυροφόρους, σημειώθηκαν σημαντικές καταστροφές και αρπαγές στις βιβλιοθήκες. Για να σας δείξω την ειδοποιώ διαφορά η βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας καταστράφηκε από πυρκαγιά κατά την άλωση της από τον Ιούλιο Καίσαρα το 47 π.Χ. ενώ ο Βαρβάρος ΞΈΡΞΗς μετέφερε στην Περσία και δεν κατέστρεψε τη πρώτη ελληνική βιβλιοθήκη που ιδρύθηκε από τον Πεισίστρατο τον 6ο π.Χ. αιώνα, όπου και παρέμεινε εκεί μέχρι την επιστροφή της στους Αθηναίους από το Σέλευκο το Νικάτορα.
Να σας ρωτήσω επίσης εάν έχετε ποτέ επισκευτεί την Τουρκία και να μου πείτε πως σας φέρθηκαν οι απλοί Τούρκοι πολίτες… Εμένα πάντως όπου και αν πήγα ήταν φιλικότατοι και με καλούσαν να κάτσουμε και να μιλήσουμε, και με αποκαλούσαν αδελφό ΕΛΛΗΝΑ. Τα μίση και τις έριδες τα γεννούν τα καθεστώτα και οι ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ οι δικές σας που εξυπηρετείτε αυτό που προηγουμένως σας περιέγραψα ως σύστημα αλλά μάλλον αδυνατείτε να το δεχτείτε ενώ είμαι βέβαιος πως καταλαβαίνετε τι εννοώ γιατί έτσι αυτομάτως ομολογείτε την αποτυχία σας , ίσως και την «ενοχή» σας να το εξυπηρετείτε…
Πάμε παρακάτω… Δεν είναι δυνατόν να θέτετε ψευδοδιλλήματα ή μνημόνιο ή καταστροφή.
Αν θέλετε να κάτσω να σας κάνω μια ιστορική αναδρομή για το πώς φτάσαμε στο σημείο που περιγράφεται και φτάνετε να μου λέτε ότι τα λεφτά για τα ελλείμματα τα δίνουμε σε μισθούς και συντάξεις. Ωραίο το παραμυθάκι αλλά έχει Δράκο… Έχει δράκο εσάς τους ίδιους που ως διαχειριστές ξεπουλήσατε τον Εθνικό μας πλούτο και έχουμε φτάσει στο έσχατο σημείο στο σήμερα να ξεπουλήσουμε τα πάντα…
Κάθομαι και σκέφτομαι, βιώνω την κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα με τα ψέματα που μας ταΐζατε τόσα χρόνια, για ανάπτυξη και σύγκλιση μισθών με την ευρωζώνη, με τα ψέματα περί μονόδρομων που πλασάρετε τώρα και αισθάνομαι ότι δεν υπάρχει ένας θεσμός να με προστατεύσει από τα αρπακτικά των ονείρων μου, να απονείμει δικαιοσύνη αυτεπάγγελτα σε όσους φέρουν ευθύνη για την σημερινή κατάντια...
ΣΥΝΕΧΊΖΕΤΑΙ...

Σιγαλας Μακαριος είπε...

Προσπαθώ να σώσω την ψυχή μου κε Βουλευτά και να εναντιωθώ σε ΟΛΟΥΣ αυτούς που έκτισαν γύρω μου μια κοινωνία παρωπιδιασμένη και αδρανή. Δεν λέω ότι είμαι επαναστάτης, ότι εγώ δεν κάνω συμβιβασμούς και ότι βρίσκομαι εκτός του συστήματος, δεν θα μπορούσα άλλωστε, αλλά προσπαθώ και μεταχειρίζομαι όσο μπορώ το ίδιο το σύστημα για να το αλλάξω, στο μέτρο που μπορώ και με τις δυνάμεις που έχω, με τρόπο πάντα δημοκρατικό και ειρηνικό…
Σε λίγο καιρό η εγκληματικότητα θα φτάσει στα ύψη εξαιτίας της ανέχειας και της ανεργίας και όλοι εσείς σύντομα θα καταριέστε τον εαυτό σας… να με θυμηθείτε κε Βουλευτά… Νιώθω πως οι πολίτες βρίσκονται στα όρια των αντοχών τους και ακόμα υπομένουν γιατί βρίσκονται σε κατάσταση πρώτου σοκ από τα μέτρα. Παίζετε με τη φωτιά γιατί μια σπίθα λείπει και θα γίνει ολοκαύτωμα, οδηγούμενοι σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις . Δεν βλέπει ο κόσμος ότι οδηγούμαστε στο κλείσιμο μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, στη μείωση της αγοραστικής του δύναμης και την ύφεση της οικονομίας, την εξάλειψη αυτής που σήμερα ονομάζετε ως μεσαία τάξη και την αντικατάσταση της με εξαθλιωμένους εργάτες που θα δουλεύουν για πενταροδεκάρες στις πολυεθνικές επιχειρήσεις? Σε λίγο θα επικρατήσει το χάος… Οργή Λαού, οργή Θεού και να δώ που θα κρυφτείτε τότε… Έχουμε τους κατώτερους μισθούς στην Ευρώπη και τους ψαλιδίζετε και άλλο ενώ σε μεγάλη αναντιστοιχία με αυτό, οι τιμές στα προϊόντα είναι συγκριτικά από τις υψηλότερες στην Ευρώπη…

Έχουμε τις χαμηλότερες συντάξεις στην ευρωζώνη και δεν ντρέπεστε να λέτε σε ανθρώπους που δούλεψαν και πλήρωναν ασφαλιστικά ταμεία μια ζωή, χωρίς ουσιαστικά να τους παρέχεται σωστή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, θα πάρεις σύνταξη στα 67? Δώστε τη όταν έχει πεθάνει ρε… Ντροπή σας…

Οικονομικοί αναλυτές όπως ο Alex Jones και ο Μax Keiser δηλώνουν:

« Έχετε μια κυβέρνηση-μαριονέττα που προδίδει το Ελληνικό έθνος».

«Κοίταξε, έχεις ένα πολιτικό πιστόλι, ένα οικονομικό πιστόλι στον κρόταφό σου. Εάν δεν μας δώσεις τα μισά αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, εάν δεν μας αφήσετε να επιβάλλουμε όλους αυτούς του φόρους, εάν δεν παραδώσετε τις υποδομές σας στις ιδιωτικές κεντρικές τράπεζες, που δημιούργησαν αυτό το χρέος απ’ το τίποτα, θα έχετε τη χειρότερη ύφεση.»

«Και τότε οι περισσότερες χώρες συνθηκολογούν την πρώτη φορά. Κατόπιν, μετά από χρόνια, γίνεται άλλη κατάρρευση. Τότε μπαίνουν τα υπόλοιπα χρήματα των συντάξεών σας. Ώστε λοιπόν είναι μαφία.»

«Οι Έλληνες θα χάσουν τον έλεγχο των κερδοφόρων στοιχείων ενεργητικού της χώρας. Ήδη έχουν χάσει τον έλεγχο των τελών αεροδρομίων και των λαχειοφόρων αγορών. Στο μέλλον θα χάσουν τον έλεγχο των λιμανιών και των πόρων που θα επενδύονταν στην τουριστική δραστηριότητα. Όλα αυτά τα χρήματα θα καταλήξουν σε τράπεζες της Γουώλ Στρητ. Ουσιαστικά οι ¨Ελληνες θα πουλήσουν την αγελάδα και στη συνέχεια θα αρχίσουν να αγοράζουν το γάλα της. «Σε πέντε χρόνια θα δείτε το ισχυρότερο 1/10 του 1% του πληθυσμού της Ελλάδας να ελέγχει το 99% του πλούτου της χώρας. Το ασθενέστερο 99% + του πληθυσμού θα ζει μέσα στην απόλυτη φτώχεια. Κάπως σαν την Σαουδική Αραβία.»

Άλλοι σοβαροί επιστήμονες όπως ο James Petras (ομότιμος Καθηγητής Κοινωνιολογίας στο State University της Νέας Υόρκης) μέσα στα πολλά, αναφέρει:

«ο Γ. Παπανδρέου, υποσχέθηκε προοδευτικές αλλαγές αλλά εφάρμοσε οπισθοδρομικές πολιτικές, παρέδωσε τα κλειδιά της εξουσίας στους υπερατλαντικούς ιμπεριαλιστές επιτηρητές του»

Γιατί δεν απαντάτε επίσημα σε αυτούς εάν κάνουν λάθος … Διαψεύστε τους…

Συνεχίζεται...

Σιγαλας Μακαριος είπε...

Η απόφαση της κυβέρνησης για ενεργοποίηση του φερόμενου ως μηχανισμού στήριξης και ουσιαστικά την προσφυγή μας στο Δ.Ν.Τ δεν αποτελεί προϊόν θέλησης του ελληνικού Λαού και το γνωρίζατε. Δεν επιθυμούμε να απολέσουμε ένα μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας και να τεθούμε σε καθεστώς κηδεμονίας, ούτε κατανοούμε τους πραγματικούς λόγους αυτής της πρωτοφανούς και ιλιγγιώδους εξελίξεως, που και εσείς είστε ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ. Η πολιτική αυτή δεν παρουσιάστηκε στους Έλληνες πολίτες, προεκλογικά, ούτε στις τηλεοπτικές συζητήσεις των πολιτικών αρχηγών, ούτε στις δημόσιες συγκεντρώσεις του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ και τωρινού πρωθυπουργού.

Εάν η κυβέρνηση θεωρεί ότι εκφράζει τη θέληση του Ελληνικού Λαού, τότε απαιτούμε την άμεση διενέργεια Δημοψηφίσματος όπως πρόσφατα, παρά τις σημαντικές διαφορές μας με το εν λόγω παράδειγμα, διενεργήθηκε στην Ισλανδία και όπως γίνεται σε κάθε πολιτισμένη χώρα του κόσμου, γιατί ο Ελληνικός λαός και μόνο αυτός δικαιούται να αποφασίζει για τα κρίσιμα ζητήματα που τον αφορούν. Διαφωνείτε κε Βουλευτά?
Επιθυμούμε να ορθώσουμε το ανάστημά μας ενάντια στους καταναγκασμούς σας και στην απαίτηση να φορτωθούν οι λαοί τις συνέπειες των αδιεξόδων και της κρίσης που γεννά το παγκόσμιο σύστημα της εκμετάλλευσης και της κερδοσκοπίας.
Να σας θυμίσω πως Επανάσταση λέγεται ο αγώνας, που γίνεται με βίαιο τρόπο για την ανατροπή της τάξης, που κυβερνά, με την κατάλυση των εξουσιών του κράτους. Η επανάσταση διακρίνεται σε πολιτική και κοινωνική, όπου και μας αφορά, στρατιωτική, λαϊκή και εθνική. Πολιτική λέγεται η επανάσταση, που γίνεται, για να αλλάξει το πολίτευμα μιας χώρας ή η κυβέρνηση. Κοινωνική λέγεται η επανάσταση όταν έχει σκοπό τη μεταβολή του κοινωνικού και οικονομικού γενικά κυβερνητικού συστήματος.
Η κοινωνική αυτή επανάσταση δεν είναι δυνατό να γίνει χωρίς πολιτική επανάσταση, γιατί μόνο με την αλλαγή του πολιτικού, θα υπάρχει και αλλαγή κοινωνικού συστήματος. Το παρακράτος έχει μια σειρά από τεχνικές για να ελέγξει και να καταστέλλει την ανατροπή και να εντάξει τους νέους στις υπάρχουσες κοινωνικές σχέσεις.
Δυστυχώς αυτό που εκλάμβανα έως σήμερα και η γενική αίσθηση που μου έχει δημιουργηθεί είναι αυτή του εφησυχασμού, της μαζοποιημένης κουλτούρας από τη γενιά των 500 ευρώ. Οι κινήσεις σπασμωδικές. Ως πότε όμως?
Η κοινωνική επανάσταση στο πρόσωπο κοινοβουλευτικών κομμάτων βρίθει κριτικής καθώς μηδενός εξαιρουμένου ακόμα και του χώρου της ευρύτερης αριστεράς είναι αφομοιωμένος από το σύστημα. Η επανάσταση από τα εξωβουλευτικά σχήματα δεν στηρίζεται σε σαφής ιδεολογικές κατευθύνσεις και είναι πολύ πιθανό να αποκλίνει με καταστροφικές συνέπειες… Η λύση κύριε βουλευτά είναι ο προσωπικός αγώνας του καθενός και η γελοιοποίηση με κάθε τρόπο του συστήματος ξεκινώντας από τις επόμενες εκλογές. Θα τα πούμε στην κάλπη …


Θα ξυπνήσουμε που θα πάει, και θα απαιτήσουμε, θα απαιτήσουμε να μην πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα του άθλιου συστήματος εκμετάλλευσης και να διώξουμε τους διεθνείς οικονομικούς τρομοκράτες από τη χώρα μας…

Κατά τα άλλα για ανάπτυξη… δόξα το θεό…

Τουρισμός, πετρέλαιο, ουράνιο, γεωργία, ηλιακή και αιολική ενέργεια, είμαστε ευλογημένη χώρα κύριε Βουλευτά… Είμαστε ευλογημένη χώρα και μάλλον το έχετε ξεχάσει… ΕΜΕΙΣ με την Ελλάδα είμαστε και δεν τη θέλουμε πίσω από το άρμα κανενός ΔΙΕΘΝΗ ΝΤΑΒΑΤΖΗ για εσάς δεν ξέρω και με βάση αυτά που λέτε αμφιβάλλω πάρα πολύ…

Ανώνυμος είπε...

Kyrie Georgiadi, psifisate to mnimonio
Ara eiste to idio me ton Jeffrey gia mas
Xairete

Ανώνυμος είπε...

Εγώ αν είμουν τσιράκι ενός ΑΜΟΡΦΩΤΟΥ σανοπώλη θα ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΣΑ!!!!

Ανώνυμος είπε...

23 Μαΐου 2011 3:47 μ.μ Καν'το μορε ετσι κι αλλιως τουλαχιστον θα σε ευγνωμονουμε εμεις που μας απαλαξες

Priapos είπε...

Κύριε Γεωργιάδη,
Δυστυχώς, μετά απο 1 σελίδα ερωτήσεις που σας έθεσα, έλαβα μια γενικόλογη απάντηση που δεν απάντησε σχεδόν σε κανένα, η οποία μάλιστα συνοψίζει τη θέση μου στο χαρακτηρισμό "αριστερή οπτική γωνία"... Αριστερός δεν υπήρξα ποτέ, δε θα μπορούσα άλλωστε για ιστορικούς λόγους... Δηλαδή η Σουηδία που επικαλείστε η οποία κράτησε τις κορώνες της και ο Καναδάς που έχει κρατική Κεντρική Τράπεζα είναι αριστεροί???
Ορισμένα πράγματα νομίζω αναφέρονται για μπούν ταμπέλες και δυστυχώς οι γενικότητες που δε σας αρέσουν, υποτίθεται, πάνε κι έρχονται...

Αυτό που ίσως δεν έχετε καταλάβει, γιατί ίσως δεν ήμουν αρκετά κατανοητός, είναι οτι δεν σας κατηγορώ γιατί ψηφίσατε το Μνημόνιο. Στην παρούσα χρονική στιγμή και με το πιστόλι στον κρόταφο και εγώ το ίδιο μπορεί να ψήφιζα. Αυτό που με ενοχλεί, και γι αυτό σας θέτω τα ερωτήματα, είναι οτι υπεραμύνσθε του Μνημονίου ως σωστή πολιτική επιλογή και πιστεύετε, ή έτσι διατυμπανίζετε, οτι υπάρχει φώς στη άκρη του τούνελ... Αντιλαμβάνεστε ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τι σημαίνει παγκόσμια διακυβέρνηση, και τι σημαίνει για αυτήν η θηλιά του αέναου Χρέους, και εξακολουθείτε να υπερασπίζεστε πολιτικές που την εξυπηρετούν. Το τι πραγματικέ σκέφτεστε και πιστεύετε το ξέρετε μόνο εσείς... Αν είμαι σωστός στην εκτίμησή μου όμως, θα εκτιμούσα μια ευθεία και χωρίς περιστροφές εξομολόγηση της αλήθειας. Θα σας εκτιμούσα απείρως περισσότερο και θα σας άκουγα πάντα με προσοχή. Δε θα είσασταν η "μια απ τα ίδια" πολιτική ξύλινη γλώσσα. Το κακό είναι οτι τα γραπτά μένουν και κανείς τη σήμερον δε θέλει να δεσμεύεται και να εκτίθεται... Το κακό όμως είναι και οτι κάποιοι λίγοι γουστάρουμε ανθρώπους που υποτίθεται ηγούνται, να εκτίθονται και να εκτίθονται πρώτοι... Γιατί για μας όποιος θέλει να λέγεται ηγέτης πρέπει να ναι μπροστάρης κι όχι απο πίσω με τα κυάλια "αέρα να ματώσετε, να σκοτωθείτε για να κερδίσουμε..."
Και μια που το φερε η κουβέντα, εσείς για όλα τα αιματηρά μέτρα για τον Ελληνικό Λαό που ήρθαν και έρχονται, γιατί δεν εισηγήστε να είστε οι πρώτοι που θα συμπεριληφθείτε? Γιατί μιλάτε για μειώσεις μισθών ΟΛΩΝ των άλλων εκτος απο εμάς και τα κολλητάρια μας τους υπαλλήλους της Βουλής?
Η οργή είναι καζάνι που βράζει κ. Γεωργιάδη και δυστυχώς, όπως είπα, τα γραπτά μένουν....

Priapos