Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Η δραματική κατάσταση της οικονομίας επί τάπητος


Κρίσιμες αποφάσεις αύριο στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

«H κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα θέματα της οικονομίας» θα είναι σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρίας της Δημοκρατίας το θέμα της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κ. Παπούλια αύριο στις 12.30 το μεσημέρι.

Στη σύσκεψη, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση «ο πρωθυπουργός θα ...
ενημερώσει για τις συζητήσεις ενόψει των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της πορείας της χώρας».

Η «ατζέντα» της συνάντησης ανακοινώθηκε με αρκετή καθυστέρηση και ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης έθεταν ανεπισήμως ζήτημα «μη ημερήσιας διάταξης». Μάλιστα ο Α.Τσίπρας επικοινώνησε με την προεδρία της Δημοκρατίας ζητώντας περαιτέρω εξηγήσεις .

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε επιφυλάξεις τονίζοντας ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί ο θεσμός του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών σε κυβερνητικά επικοινωνιακά παιχνίδια.

Πάντως από το μέγαρο Μαξίμου τονίζεται ότι ο Πρωθυπουργός δεν προτίθεται να θέσει θέμα εκλογών .Αντίθετα θα προσέλθει με συγκεκριμένες προτάσεις ζητώντας την συμφωνία των πολιτικών αρχηγών ενόψει της κρίσιμης συνόδου του Ιουνίου. Κυρίως δε θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για την κρισιμότητα της κατάστασης και τις διαβουλεύσεις που γίνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στη σύσκεψη σύμφωνα με την Προεδρία της Δημοκρατίας, θα παραστούν ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης - πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης και ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας. Η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη και η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη δεν έλαβαν πρόσκληση καθώς δεν αναγνωρίζονται ως κόμματα από τον κανονισμό της Βουλής.
πηγη