Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Ο ΠΑΣΟΚτζης Δήμαρχος Νικαίας παραχαράζει το Σήμα Μνήμη για τους Νεκρούς του Μπλόκου της Κοκκινιάς!



(σ.σ.netakias - Στο Μπλόκο της Κοκκινιάς ήταν κι οι δύο Παππούδες μου! Ευτυχώς γλίτωσαν από τους Γερμανούς. αλλά από τους ΠΑΣΟΚτζηδες θα γλιτώσουν;Οταν λέγαμε στις εκλογές εδώ στην Ολυμπία, ότι στην Νίκαια οι μύρισαν αίμα οι καρχαρίες είχαμε άδικο;)
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΡΕΝΤΗ
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ «ΜΑΚΕΤΕΣ»
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΝΕΟ ΣΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΡΕΝΤΗ
Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΑΡΑΧΑΡΑΖΕΙ
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ....
ΖΟΓΓΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚΟΥ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ
Το άγαλμα του Ζογγολόπουλου που βρίσκεται στην πλατεία 17ης Αυγούστου 1944 (Οσία Ξένη) είναι δημιούργημα του καλλιτέχνη για την πόλη της Νίκαιας από τη δεκαετία του ’50 για να τιμηθούν οι εκτελεσμένοι στο Μπλόκο της Κοκκινιάς. Το ίδιο το άγαλμα που συμβολίζει το θρήνο για τους εκτελεσμένους , ήταν και το σήμα του Δήμου Νίκαιας πάνω από 4 δεκαετίες. Το σημαντικότερο είναι ότι το άγαλμα αυτό είναι σύμβολο αγώνα, όχι μόνο για το λαό της Νίκαιας, αλλά για το λαό της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.
 Πλέον το άγαλμα μετατράπηκε σε «εικαστική» σκιά μέσα σε πράσινες αποχρώσεις για να γίνει το νέο σήμα του ενιαίου Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη.
 Οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του ΚΚΕ με τη Λαϊκή Συσπείρωση, όταν ήρθε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο πρότειναν το σήμα του νέου Δήμου να παραμείνει το άγαλμα του Ζογγολόπουλου ως έχει, δεν μπορεί να παραποιείται ούτε ένα έργο τέχνης, ούτε ο συμβολισμός του, αλλά κυρίως η ιστορία του λαού μας και οι αγώνες του.
 Ο λαός της Νίκαιας και του Ρέντη πρέπει να αντιδράσει, όχι μόνο στην παραποίηση του σήματος, αλλά κυρίως στην προσπάθεια που κρύβεται από πίσω, δηλαδή τίποτα να μη θυμίζει τη λαϊκή αντίσταση, τους αγώνες του λαού μας ενάντια στην ναζιστική θηριωδία.
 Αυτοί που παραποιούν σύμβολα αγώνα, δεν απέχουν καθόλου από αυτούς που παραχαράζουν και ξαναγράφουν την ιστορία με σκοπό να εξισωθούν θύτες και θύματα, να καλλιεργηθεί κλίμα συναίνεσης στο λαό.
Η Δημοτική Αρχή Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη είναι πολιτικά έκθετη απέναντι στους αγώνες του λαού μας.
Απρίλης 2011

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αυτός μοιάζει με τον εωσφόρο

Ανώνυμος είπε...

sto dialo na pane aytoi oi douloi tou oxi oi ektelesthendes iroes...

Ανώνυμος είπε...

gamw ton fasismo gamw