Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Ανδρέας Παπανδρέου: Ο βασικός ένοχος




Τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου, φωτογραφίζει ο πρώην υπουργός Οικονομίας της Ολλανδίας, Onno Ruding, ως τον κύριο υπεύθυνο για τη σημερινή οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ολλανδικής εφημερίδας Telegraaf με τίτλο: «Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι εντελώς λάθος».
«Για τον πρώην υπουργό Οικονομίας, Onno Ruding, η πηγή της ελληνικής δυστυχίας είναι ξεκάθαρη. Χωρίς δεύτερη σκέψη, στρέφει το δάχτυλο του.....
προς τον σοσιαλιστή πρώην πρωθυπουργό, Ανδρέα Παπανδρέου (πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού), ο οποίος βρισκόταν για πολλά χρόνια στο τιμόνι της Ελλάδας.
"Ο γιος προσπαθεί για το καλύτερο, αλλά ο πατέρας είναι ο βασικός λόγος που τα πράγματα πήγαν τόσο στραβά", τονίζει.
Την περίοδο που ο Ruding ήταν υπουργός, ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε έρθει και τότε στις Βρυξέλλες, ζητώντας ένα σωρό χρήματα. Ήρθε όμως σε σύγκρουση με τον Ολλανδό, ο οποίος αρνήθηκε πεισματικά. Τελικά, οι Έλληνες τα κατάφεραν και πήραν γενναιόδωρες επιδοτήσεις από τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ε.Ε.
Φυσικά, δεν θα ακούσεις ποτέ τον Ruding να λέει ότι οι Έλληνες είναι κακοί ή ότι θα πρέπει να διώξουμε τη χώρα από την ευρωζώνη. "Ακολούθησαν μια λάθος πολιτική και θα πρέπει να τιμωρηθούν για αυτό". Όπως λέει, οι Έλληνες απολαμβάνουν ακόμη μια πολυτελή ζωή, βγαίνουν στη σύνταξη πολύ νωρίς, οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων είναι αρκετά υψηλοί και η φοροδιαφυγή είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη.
Ωστόσο, ο Ruding, ο οποίος είναι κορυφαίο στέλεχος του «think tank» CEPS στις Βρυξέλλες, ασκεί επίσης κριτική στον κόσμο της οικονομίας.
"Οι αγορές είναι πολύ θυμωμένες με την Ελλάδα, αλλά γι’ αυτό φταίνε και οι ίδιες.Επέτρεπαν επί σειρά ετών στην Ελλάδα να διατηρεί αυτά τα ελλείμματα.Θα έπρεπε να είχαν ζητήσει υψηλότερα επιτόκια για τα κρατικά ομόλογα, αλλά δεν το έκαναν. Τα spread των ελλήνικών ομολόγων σε σχέση με τα αντίστοιχα γερμανικά ήταν μηδαμινό. Ο ιδιωτικός τομέας άφησε από μόνος του να δημιουργηθεί αυτός ο χαμός," λέει αυστηρά.
Όπως τονίζει, δεν έχει κανένα νόημα να παραπονιέσαι συνεχώς για τα λάθη του παρελθόντος. "Καταλαβαίνω το θυμό που υπάρχει. Είμαι κι εγώ θυμωμένος. Αλλά δε γίνεται να λέει ο Wilders, ότι οι Έλληνες δεν κάνουν αρκετά, γιατί δημιουργείται η λάθος εντύπωση. Τριάντα δισεκατομμύρια σε περικοπές σίγουρα δεν είναι και λίγα"

Σχόλιο ιστολογίου: 
Από το βιβλίο "Η μαύρη βίβλος των Ελλήνων πολιτικών" του Αθανάσιου Στριγα.
"Οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας είναι προκατασκευασμένοι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, από τα Παγκόσμια Διευθυντήρια. Ο καθένας τους μοιάζει με έναν άνθρωπο που στέκεται μπροστά σ ένα μύλο. Μόλις τελειώσει το προκατασκευασμένο έργο του, ένα πτερύγιο του μύλου τον ρίχνει κάτω. Κατόπιν έρχεται η σειρά του δεύτερου, τρίτου κλπ.
Το βιβλίο αυτό, στιγματίζει και καταγγέλει εκείνους τους Έλληνες πολιτικούς που οδήγησαν τη χώρα στο δρόμο της διαταραγμένης συμβίωσης και -σχεδόν- πέτυχαν να ρίξουν την Ελλάδα στο αμερικανικό τέλμα. Κέρδισαν τους πρωθυπουργικούς θώκους, αφοσιωμένοι στην αναγκαιότητα του τεμαχισμού της χώρας. Όμως δεν κέρδισαν την αγάπη και την εμπιστοσύνη του Λαού. Ωστόσο δεν απογοητεύομαι.
Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει.
Πολύ σύντομα το πολιτικό κατεστημένο θα αλλάξει και τότε θα γράψω μια μακρά ερωτική επιστολή προς την Ελλάδα".

πηγη

12 σχόλια:

Σιγαλας Μακαριος είπε...

http://www.gopetition.com/petitions/%CE%B1%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%88.html

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ

Σιγαλας Μακαριος είπε...

http://13wishmaster13.blogspot.com/2011_05_01_archive.html#8216687298620367492

ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΜΕ
ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ 300


ΠΡΟΣ:
- Τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.
- Τον Πρόεδρο της Κυβερνήσεως
- Τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
- Την Εθνική Αντιπροσωπεία
- Τα Ελληνικά πολιτικά κόμματα.
- Κάθε αρμόδια δικαστική αρχή.
- Την Ιεραρχία της Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.
- Τις Νομαρχίες και Δήμους
- Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τις Εθνικές Αντιπροσωπείες των χωρών
μελών της Ε.Ε

Είμαι ο αδερφός, ο φίλος , ο συγγενής, o συνεργάτης σου, ίσως και εσύ ο ίδιος, που πλέον δεν έχει δουλειά, χάνει το σπίτι του, κλείνει το μαγαζί του, του έκοψαν το μισθό ή την σύνταξη.
Είμαι αυτός που δεν κάνει πια όνειρα και δεν έχει πλέον τα απαραίτητα και ίσως ούτε και φαί για τα παιδιά του.
Είμαι αυτός που κοιμάται και ξυπνάει με το στομάχι δεμένο κόμπο και το άγχος και το φόβο μόνιμη παρέα για το αύριο.
Δεν είμαι όμως μόνος μου. Είμαστε πολλοί και είμαστε εδώ για να ζητήσουμε τα αυτονόητα.
Για να φωνάξουμε για το ΔΙΚΙΟ που μας πνίγει, γιατί “δεν τα φάγαμε μαζί” με κανένα, γιατί δεν μας ρώτησαν ποτέ για τίποτα και τώρα μας καλούν να πληρώσουμε για άλλη μια φορά τα σπασμένα ΑΛΛΩΝ.
Δεν είμαστε συνδικαλιστές , δεν ανήκουμε σε κανένα κόμμα δεν μας υποστηρίζει κανείς και τίποτα. Όμως είμαστε πλέον ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ να ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ και να αποδείξουμε ότι όσο και αν μας έχουν τσακίσει, υπάρχουν ακόμα ΕΛΛΗΝΕΣ με ΨΥΧΗ .
Επιθυμούμε λοιπόν να ορθώσουμε το ανάστημά μας ενάντια στους καταναγκασμούς των ισχυρών και στην απαίτηση να φορτωθούν οι λαοί τις συνέπειες των αδιεξόδων και της κρίσης που γεννά το παγκόσμιο σύστημα της εκμετάλλευσης και της κερδοσκοπίας.
Έτσι αποφασίσαμε να κατέβουμε στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ σε όλες τις πλατείες της χώρας. Διότι η απόφαση της κυβέρνησης για την προσφυγή μας στο Δ.Ν.Τ δεν αποτελεί προϊόν θέλησης του ελληνικού Λαού. Δεν επιθυμούμε το καθεστώς κηδεμονίας, ούτε κατανοούμε τους πραγματικούς λόγους αυτής της πρωτοφανούς εξελίξεως, που είχε ως αποτέλεσμα ακόμα και την απώλεια μέρους της εθνικής μας αυτοτέλειας και μαζί της την διεθνή ταπείνωση. Ο Ελληνικός λαός δεν δημιούργησε, το χρέος, δεν είναι δικό του, δεν τους χρωστάει τίποτα και δεν αναγνωρίζει τίποτα . . .
Ζητάμε εδώ και τώρα την παύση πληρωμής του χρέους ως παράνομο και καταχρηστικό. Την άμεση ενημέρωση του Ελληνικού λαού για τις αμαρτωλές συμβάσεις των δανείων και την Απόδοση των ευθυνών όπου και σε όποιον υπάρχουν αυτές.

Εάν η κυβέρνηση θεωρεί ότι εκφράζει τη θέληση του Ελληνικού Λαού, τότε απαιτούμε την άμεση διενέργεια Δημοψηφίσματος όπως γίνεται σε κάθε πολιτισμένη χώρα του κόσμου, γιατί ο Ελληνικός λαός και μόνο αυτός δικαιούται να αποφασίζει για τα κρίσιμα ζητήματα που τον αφορούν. Οι Έλληνες πολίτες λοιπόν που υπογράφουμε αυτή τη διαμαρτυρία, με μοναδικό κίνητρο το συμφέρον της πατρίδας μας και με αίσθημα βαθιάς ευθύνης απέναντι στο μέλλον του τόπου μας , δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι:
ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
· ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ
· ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΩΣ ΠΡΟΙΟΝ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ
· ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
· ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ

Ανώνυμος είπε...

Να μην λιώσει ο άθλιος

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟΣ...... Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ,ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΒΡΑΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΜΕΣΩΣ, ΤΩΡΑ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΙ Ο ΟΛΛΑΝΔΟΣ.ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΩΦΗ..ΕΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ....ΑΝΤΕ ΝΑ ΣΥΜΑΖΕΨΕΙΣ ΤΗΝ ΧΟΝΤΡΗ ΔΗΜΟΣΙΟ-ΒΛΑΧΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟ...ΠΟΥ ΕΜΑΘΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΑΝΗ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ,ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΠΑ,ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ,ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 45,ΝΑ ΠΑΡΝΕΙ ΕΦΑΠΑΞ ΚΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙ ΤΖΙΠ...Ο ΠΟΥΣΤΗΣ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΩΦΗ...ΑΝΤΕ ΝΑ ΣΥΜΑΖΕΨΕΙΣ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΗ ,ΠΟΥ ΓΕΜΙΣΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΚΙΛΑ ΜΠΑΜΠΑΚΙ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΗΧΘΕΙ ΠΟΤΕ...ΑΝΤΑ ΝΑ ΣΥΜΑΖΕΨΕΙΣ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΛΙΑΝΗ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ...ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ...Ο ΚΩΛΟΕΛΛΗΝΑΣ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ...ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΥΠΕΥΘΗΝΟΣ ...ΑΝΤΕ ΝΑ ΣΥΜΑΞΕΨΕΙΣ ΤΟΝ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ,ΜΕ 200000 ΕΥΡΩ ΙΣΩΔΗΜΑ....

Ανώνυμος είπε...

Ο τροτσκιστής Ανδρεας, πως καταφερε και εκανε καριερα στις ΗΠΑ, οταν επι Μακαρθι και κοκκινο ονειρο να εβλεπες σε εξόντωναν με το γαντι (πχ παιρνανε τηλεφωνο το αφεντικο σου και σε διωχνανε διαρκώς απο τις δουλειές-πολλοι αυτοκτονησαν)???

Αυτη τη απλη σκεψη να εκανε κανεις, δεν θα ανακατευοτανε με τα σκατά του ΠΑΣΟΚ ποτε....

ΑΖ

Ανώνυμος είπε...

Σκατά στον τάφο σου.Κατέστρεψες την Ελλάδα καριόλη

Ανώνυμος είπε...

WishmasteR Άντε γαμήσου φίλε έχεις γαμηθεί να γράφεις κατεβατά.....Όσο με τον Ανδρέα φάγαμε ψωμί αχ0αχ0χ0α00αχ0αχα0 καλό το ανέκδοτο!!!!!

Ανώνυμος είπε...

σφαξτε τους αλητες τους πολιτικους ολοι οι κοπριτες του πολιτεχνειου ρημαξαν τη χωρα

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΤΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ.ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΨΗΦΙΖΑΤΕ ΤΟΝ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΛΑΟΠΛΑΝΟ ΛΑΙΚΙΣΤΗ ΑΝΔΡΕΑ;ΚΑΛΑ ΗΤΑΝ;

Ανώνυμος είπε...

ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΑΠ ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΓΑΜΗΣΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΠΡΟΒΑΛΟΝΤΑΣ ΩΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ...ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ....ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΦΑΝΗΚΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ ΚΙΑΛΟ? ΜΗΠΩΣ ΜΑΘΑΜΕ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΓΩΝΕΣ? ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ...ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ...ΤΟ ΞΕΧΑΣΑΜΕ? ΝΑΤΟ ΠΑΛΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ......

Ανώνυμος είπε...

Γεγονός είναι τελικά ότι η καταστροφή αυτής της χώρας ειναι η γενιά του Πολυτεχνείου.....Βλέπε πολύ απλά Δαμανάκη, Λαλιώτη & ΣΙΑ Ε.Ε
Φάγανε - Φάγανε - Φάγανε......
Γιαυτό το λόγο όλοι τους τώρα ειναι εξαφανισμένοι.
Γιατί δεν βγαίνει ο κος Λαλιώτης να μας πεί με τι ασχολείται όλα αυτά τα χρόνια που ειναι εκτός πολιτικής???? Πως τα κονομάει? Γιατί απο οδοντιατρική δεν ξέρει κατά που πέφτει ο τραπεζίτης, ασε που φρονιμίτη δεν θα έχει πάρει πρέφα το μάτι του.
Η δε δαμανάκη νόμιζα ότι είχε χαθεί αλλά ήξερε τι έκανε. Στις βρυξέλες ειναι η ¨ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ', εχει βγάλει και όλα τα φράγκα της έξω και εκ του ασφαλούς μιλάει για επιστροφή στην δραχμή και λοιπές παπαριές....Ρωτάει και εμάς που λιώνουμε στο καζάνι????? Και λέει ότι δεν άντεχε και έπρεπε να μιλήσει...Και 30 χρόνια που τα έβλεπε γιατι δεν μιλαγε??? Μαύρο στους μαυρογυαλούρους λοιπόν. Χιλιες φορές ακυβερνησία παρά αυτούς τους απατεώνες. Ελεος πια με την αλητεία που ο καθένας ανεπάγγελτος βγάινει και λεει την μαλακία του. Ποια εισαι εσύ και μιλάς???? Σε ρώτησε κανείς και πετάχτηκες σαν την τσουτσού ή σε έβαλε κάποιος να μιλήσεις γιατί παίζει και αυτό.