Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Συναίνεση της Ν.Δ. ανακάλυψε ο Γ.Παπανδρέου...



ImageΤην ανάγκη ποίησε φιλοτιμία ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και τελικά ανακρούει πρύμνα για τις εκλογές λέγοντας ότι ... συμφωνεί με την κυβέρνηση και η Ν.Δ. "σε πολλά".  
Μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι «με τη ΝΔ, για παράδειγμα, συμφωνούμε και ήδη υλοποιούμε μία σειρά από όσα προτείνουν ή και που μπορούμε να τις εξετάσουμε». Και ανέφερε τα ακόλουθα παραδείγματα:
· Αποκρατικοποιήσεις
· Διευκόλυνση εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του.....

Δημοσίου/ συμψηφισμός
· Περιουσιολόγιο
· Ηλεκτρονική συνταγογράφηση
· Παραθεριστική κατοικία
· Επαναπατρισμός κεφαλαίων
· Σταδιακή κατάργηση «φόρων υπέρ τρίτων»
· Ρύθμιση των αυθαίρετων κτισμάτων
· «Fast track» στη δικαιοσύνη
· Πρόταση για «εργασιακή εφεδρεία» –η κυβέρνηση έχει άλλη άποψη από τη ΝΔ αλλά συζητάει το θέμα.

«Επαναλαμβάνω ότι αυτές είναι μόνο μερικά παραδείγματα. Μπορούμε όλοι μαζί να συμφωνήσουμε στα βασικά για να αλλάξει η πατρίδα μας. Σε σχέση με τα φορολογικά έσοδα, υπάρχουν βέβαια διαφορετικές παραδοχές. Μην ξεχνάτε όμως που βρισκόμαστε σε σχέση με την υπόλοιπη ΕΕ. Τα φορολογικά έσοδα στη χώρα μας είναι χαμηλά σε σχέση με τον μέσο όρο της ΕΕ, στο 39% του ΑΕΠ έναντι 42% κατά μέσο όρο στην ΕΕ. Αλλά ακόμα και εδώ, είμαι έτοιμος να συζητήσω και μαζί να διαπραγματευτούμε με τους δανειστές μας καινοτόμες προσεγγίσεις», σημείωσε ο κ. Παπανδρέου.
Το θέμα είναι αν η τρόϊκα συμφωνεί ότι αυτά είναι αρκετά και δεν επιζητήσει περαιτέρω συναίνεση-συνενοχή...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συναίνεση της Ν.Δ. ανακάλυψε ο Γ.Παπανδρέου...

Γιατί δεν την είχε πριν;

Ανώνυμος είπε...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον διευθυντή του ΔΝΤ!

Ξεκαθαρίζουμε από την αρχή ότι το κείμενο που ακολουθεί το αναδημοσιεύουμε από άλλο blog. Στο τέλος θα διαβάσετε το σχόλιό μας:

Σημαντική συνάντηση με τον εκτελόντα χρέη Γενικού Διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου John Lipsky είχε χθες το απόγευμα ο Τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Tο ραντεβού με τον κ. Lipsky είχε κληστεί εδώ και εβδομάδες προτού ξεσπάσει το σκάνδαλο με τον Στρος Καν και ο κ. Lipsky εξαιτίας της κρισιμότητας στην Ελλάδα και παρά το βεβαρημένο πρόγραμμα του δεν ακύρωσε την προγραμματισμένξη συνάντηση με τον Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε στον κ. Lipsky τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για την έξοδο της Ελλάδας απο την κρίση. Η συνάντηση του προσωρινού αφεντικού του ΔΝΤ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη κρίνεται εξαιρετικά σημαντική καθώς ο κ. Lipsky άκουσε από πρώτο χέρι και από επίσημη αξιόπιστη πηγή τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας που παρουσίασε ο Αντώνης Σαμαράς στο Ζάππειο.
ΑΞΙΖΕΙ Ι: Για την προγραμματισμένη συνάντηση του Κυριάκου με τον εκτελόντα χρέη Γενικού Διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ήταν ενημερωμένη η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς.

ΑΞΙΖΕΙ ΙΙ: Το ότι ο Κυριάκος συναντά τον κ. Lipsky σε μια τόσο σημαντική συγκυρία δείχνει ότι εκτός από σημαντικός παίκτης στο εσωτερικό της χώρας, αποτελεί και έναν αξιόπιστο συνομιλητή σε υψηλό επίπεδο και εκτός Ελλάδος. Ποιος άλλος από τη γενιά του θα μπορούσε να το κάνει;

ΠΗΓΗ: http://polylitoikairoi.blogspot.com

Το σχόλιό μας ως TSANTIRI: «Σεβόμενοι» το blog, από το οποίο πήραμε την είδηση, δεν πειράξαμε το κείμενο που αποθεώνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τα «υψηλά» ραντεβού του! Αλλά τώρα είναι η δική μας η σειρά να πούμε τα πράγματα όπως τα βλέπουμε. Έστειλε ο Σαμαράς τον γιο του Μητσοτάκη και αδελφό της Ντόρας στη Νέα Υόρκη να πάει να συναντήσει τους τυράννους και τοκογλύφους μας, έστειλε δηλαδή τον κατάλληλο άνθρωπο για τη βρομοδουλειά! Εμείς δεν θα γράψουμε εγκώμια, ούτε ξενόδουλοι – ούτε πολιτικές καμαριέρες των ΔΝΤουδων είμαστε. Το μόνο που θα πούμε είναι: δείτε Έλληνες τους ξεφτίλες της Ν.Δ. που θέλουν να διαδεχθούν τον Γιωργάκη και την παρέα του! Ίδιοι και χειρότεροι υποτακτικοί είναι.

Μία λύση έχεις λαέ! Να τους στείλεις όλους στον αγύριστο!

Ανώνυμος είπε...

Η τρόϊκα πάει … Ν.Δ. – Ραγδαίες εξελίξεις με φόντο κάλπες…

25-05-2011 01:04:11

Την σύντομη ανάληψη πολιτικής εξουσίας – μόνης ή σε πλαίσιο συγκυβέρνησης – αποδέχεται πλέον και επίσημα η τρόϊκα για τη Νέα Δημοκρατία όπως καταδεικνύει μία κίνηση που μόλις ένα μήνα πριν θα μπορούσε να χαρακτηριστέι αδιανόητη: Ζήτησαν να ενημερωθούν και να τους αναλυθεί το οικονομικό κυβερνητικό πρόγραμμα της Ν.Δ. και αυτό θα γίνει αύριο σε επίσκεψη εκρποσώπων της στα γραφεία του κόμματος.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί, όπως είπαμε, μετά από σχετικό αίτημα της τρόικας καθώς ζήτησαν να υπάρξει συζήτηση για την ανάλυση των προτάσεων του οικονομικού πακέτου ΖΑΠΠΕΙΟ ΙΙ.

Είναι μία κίνηση η οποία έχει μονοδιάστατη εξήγηση ειδικά αν σκεφθεί κανείς ότι η τρόϊκα επιζητεί΄κονά αποδεκτά μέτρα. Αν δεν πίστευαν ότι θα θα αναλάβει σύντομα την εξουσία ή θα συμμετάσχει σ σχήμα εξουσίας σύντομα η Ν.Δ. δεν υπήρχε κανένας λόγος ούτε να ενημερωθούν, ούτε να αξιολογήσουν ούτε να αναλύσουν τις προτάσεις της.

Στη ΝΔ εκτιμούν πως «η κίνηση αυτή αποδεικνύει τη σοβαρότητα των προτάσεων του Αντώνη Σαμαρά οι οποίες αν υλοποιηθούν, όπως έχει τονίσει, στο σύνολό τους, θα μπορέσουν να βγάλουν τη χώρα μια ώρα πιο γρήγορα από την κρίση».

Πάντως και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έδειχνε αιφνιδιασμένο από την κίνηση αυτή της τρόϊκας κάι μέχρι αργά το βράδυ δεν μπορούσαν να δώσουν μια πειστική εξηγήση για τους λόγους της επίσκεψης στα γραφεία της Ν.Δ.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=gyvw45hKIi0

http://www.youtube.com/watch?v=cvaKsLw5-zI

http://www.youtube.com/watch?v=1Zvnvw9LT54