Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΩΝΙ


αναγνώστης
Ο κ. Άδωνις διδάσκει πουλώντας την γνώση των αρχαίων ελλήνων σοφών γνωρίζοντας καλά την αρχαία Ελληνική φιλοσοφία ως έμπορας αλλά και ως επιστήμονας. Πόσο όμως είναι συνεπής με αυτήν ? με αυτά δηλαδή που διδάσκει η πολιτική φιλοσοφία των αρχαίων Ελλήνων . Ξεχνάει το ¨ όποιος υποχωρεί στα ελάχιστα θα έρθει σίγουρα κάποια στιγμή που θα υποχωρήσει και στα μέγιστα ¨ όπως γράφει ο Θουκυδίδης . Ξεχνάει την προτροπή του Σωκράτη στο ¨ Πρωταγόρα ¨ ότι σε θέματα αρετής πρέπει να διαλέγουμε τον δρόμο πού έχει πόνο για μικρό χρονικό διάστημα παρά ηδονή για μεγάλο διάστημα .
Ποια πολιτική άραγε θα ακολουθούσαν ο Μεταξάς και ο Μ. Αλέξανδρός...

εάν ζούσαν σήμερα ? (πολιτικοί που λατρεύει ο Άδωνις) αυτήν του μνημονίου η άλλη ??
Μάλλον ο Μεταξάς με την λογική του Άδωνη θα έβαζε μέσα τους Γερμανούς για να μην χάσουν οι Έλληνες το εισόδημα και τις καταθέσεις τους και ο Μ. Αλεξανδρος δεν θα έκανε καμία μάχη γιατί όλες οι μάχες του είχαν ρίσκο. Εάν πάλι βρισκόταν ο Άδωνις στην θέση του Μεταξά τι αποφάσεις θα έπαιρνε εκείνη την εποχή ? απλά θα έβαζε μέσα τους Γερμανούς για να μην χάσουν οι Έλληνες το εισόδημα και τις καταθέσεις του ( όπως και τώρα)
Τι βίο πρέπει να διάγουν κύριε Άδωνη οι πολιτικοί σύμφωνα με τις προτροπές των αρχαίων Ελλήνων σοφών ? αυτόν της γκλαμουριάς του Αλκιβιάδη η του ¨ σπουδαίου ¨ άντρα όπως τον περιγράφει ο Αριστοτέλης στα ¨Ηθικά Νικομάχεια¨
Οι πραγματικοί πολιτικοί κ. Άδονη δεν είναι οι αυτόκλητοι αλλά αυτοί που τους σέρνει ο λαός στην πολιτική υποχρεωτικά ( Πλάτωνος Πολιτεία ) και αποδεικνύετε περίτρανα ότι τέτοιοι δεν υπάρχουν
 

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η λέξη Άδωνις γράφεται με "ι" και όχι με "η" άντε μάθετε και λίγο ορθογραφία... πολύ αγράμματοι σε αυτό το μπλόκ. Καλά σας έκανε ο Άδωνις εφόσον είστε αγράμματοι και κολλημένοι και σας είχε του χεριού του 2 ώρες συνέντευξη μιλούσατε για την Οικονομία και το μνημόνιο. Το πως θα έρθουν νέες επιχειρήσεις να δουλέψουμε που όλοι εμείς οι Νέοι είμαστε άνεργοι ήταν λιγότερο ενδιαφέρον απ' ότι φαίνεται για την Ελληνική οικονομία. Θέλουμε πιο συνεπείς ερωτήσεις έγκυρες και έγκαιρες και πιο ορθά τοποθετημένες......

Ανώνυμος είπε...

ωραίος!

Ανώνυμος είπε...

Αφοτου κλεισουν ολες οι μικρομεσσαιες και μικρες επιχειρησεις τοτε θα ερθουν οι μεγαλες πολυεθνικες, που λαχταρα ο αδωνις ο φιλος σου, για να αγορασουν τα παντα τζαμπα. Περιμενε να δεις εαν η ανεργια θα εχει αυξηθει ή μειωθει. Τι μισθους νομιζεις θα δινουν με τετοια τεραστια ζητηση εργασιας που θα υπαρχει και ποσες θεσεις εργασιας θα προσφερουν? Ειδικα εσυ που εισαι τωρα ανεργος περιμενε να βρεις δουλεια με ελαχιστη ή μηδενικη προυπηρεσια που θα εχεις. Συνεχισε να κανεις ονειρα...

Ανώνυμος είπε...

Θα κάνω όνειρα γιατί έχω ανόθευτη την Ελληνική σκέψη και ιδέα και όχι να βάζω ώς στόχο την μοιρολατρεία και την μιζέρια είμαι αισιόδοξος όλα θα πάνε καλά με την βοήθεια όλων. Πρώτον να φύγει αυτή η κυβέρνηση και δεύτερον να θεσπιστούν νόμοι για την διανομή των κερδών των επιχειρήσεων και την διατήρηση του 8ωρου... Επίσης πάψε να χρησιμοποιείς το Λατινικό ερωτηματικό "?" και χρησιμοποίησε το Ελληνικό ";" φιλικά 5:42

ΑΙΑΝΤΑΣ είπε...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟ ΛΑΟΣ . ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΔΩΝΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΩΣΤΕΣ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ. Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕ ΤΩΡΑ ΑΔΩΝΗ ΕΧΕΙ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1989. ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΡΩΓΑΝΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΕΟΥΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΕΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ. ΕΣΕΙΣ ΟΦΕΙΛΑΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ 1981 ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΗΓΗΘΕΙΤΕ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ.

Ἀχιλλεῦς είπε...

Σύμφωνα με τό lidel scot εἶναι ὁ Άδωνις (γεν. τοῦ Ἀδώνιδος)
Ὅσον ἀφορά στὰ πολιτικὰ θέματα σας ἀπάντησε ὁ ἵδιος στὴν συνεντευξὴ τοῦ....
Ἐπιπλέον θέλω νὰ ρωτήσω ἐγώ. Θἀ ἠθελε ποτέ ο Μ. Ἀλέξανδρος νὰ χυθῇ αἵμα στὴν Ἑλλάδα;
Τέλος θέλω νὰ σας συγχαρῶ γιὰ τὴν πρωτοβουλία γιὰ συνεντευξη στόν Ἄδωνη. Καλὸ θὰ ἦταν νὰ ὁρίζατε ἀκόμα μία συνέντευξη καὶ για τ΄ἄλλα θέματα.... ἀλλοδαποί, πετρέλαια, μακεδονία κτλ

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που υπάρχουν και ¨εγγράμματοι¨ σ’αυτό το blog με καθαρό μυαλό οι οποίοι με την βοήθεια του μνημονίου θα φέρουν νέες επιχειρήσεις στην Ελλάδα , κλείνοντας όμως πρώτα όσες ήδη υπάρχουν…

Ανώνυμος είπε...

Να 'σαι καλα Αδωνι.
Φωνη λογικης στο κοινοβουλιο.

Ανώνυμος είπε...

ευγε αδωνι εισαι η πιο σοβαρη φωνη στη δημοσια ζωη της χωρας!!!εσκισες την ανουσια και ισοπεδωτικη και ξεκαθαρα λαικιστικη αριστερη προπαγανδα.ανθρωπων δηλαδη που δε γνωριζουν απο την αγορα και οι περισσοτεροι συντηρουνται απο συνδικαλιστικα "επαγγελματα".κυριολεκτικα τους εσκισες!!

Ανώνυμος είπε...

Εισαι εν μερει σωστος.
Ναι μεν εχεις δικιο,γιατι ο Αδωνις ολο για Αρχαιους μεγαλους μιλαει,αλλα ο ιδιος μαλλον μενει στο φαινεσθαι και οχι στο ειναι αγαπητοι μου.
Οι αρχαιοι ημων προγονοι δεν θα εδιναν την χωρα και ο κος Αδωνις που ειναι και λατρης της αρχαιων πριν βαλει την υπογραφη του στο Μνημονια,ας σκεφτοταν τα λογια του Αριστοτελη "Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε ἀλήθεια".
Ο αληθινος πατριωτης δεν δινει τη χωρα του για κανενα λογο.
Και αν με ρωτατε κυριοι τι προτιμω,να πτωχευσω ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΓΩ αντι να εχω τα δισεγγονα μου υποθηκευμενα πριν καν γεννηθουν,θα διαλεγα το πρωτο.

Ο Αδωνις μας μιλαει επισης για δημοκρατια.Τι να μας πει ο μπουμπουκος για ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;Τι το δημοκρατικο εχουν ανθρωποι σαν αυτον και ολο το εθνικιστικο-μισαλλοδοξο παρεακι;

-----
Εισαι και λαθος ομως φιλε μου συναμα,που μας φερνεις για σοβαρο παραδειγμα τον Μ.Αλεξανδρο και τον Μεταξα.

Μεσσιανιστες ,χουντικοι ....

Ανώνυμος είπε...

γιατί αυτό δεν το γράφεις στην "εκκλησία του δήμου" βαρβαριστί φόρουμ του Άδωνι στην ιστοσελίδα του να δούμε τι θα απαντήσει?Εμείς θέλουμε να ελέγχουμε τον πολιτικό, όχι σαν τις άλλες τις κυρίες που δεν τις βρίσκεις με τίποτα.και αυτός επιζητεί να ελέγχεται.

Ανώνυμος είπε...

ρε τι λατρεια ειναι αυτη με τον μπουμπουκο απο ορισμενους κολλημενους με το λαος? σιγα την προσωπικοτητα...ενας τηλεοπτικος μαιντανος που τσιριζει ειναι....κατι σαν την Ελενη Λουκα αλλα ακομα με ακομα πιο τσιριχτη φωνη..δλδ σοβαρα τωρα βασιζεστε σε αυτον τον τυπο οτι μπορει να βοηθησει την χωρα? αυτος αν δεν ηταν βουλευτης θα ηταν σε κανα μεσημεριαναδικο παρουσιαστης να κανει κουτσομπολια με την μπουμπουκα του...ελεος...σοβαρους ανθρωπους χρειαζομαστε σε αυτη την χωρα...οχι μαιντανους και λαμογια και κωλοτουμπες....

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ.
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΓΩ ,ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΤΟ 2007 ΚΑΙ 2009.
ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ ΔΙΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΕΔΕΙΧΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΘΡΟΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΡΡΙΒΙΣΤΑΣ.
ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ ΕΝΑΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΑ BLOGS ΟΤΙ ΕΑΝ ΗΤΑΝ ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΣΤΨ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 1974 ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΧΕ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΣΕ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ..ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.
ΜΕΤΑ ΔΕΚΑ ΗΜΕΡΕΣ ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΙΜΑΤΙΣΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΣ.
Ο ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΧΑΙΡΕΤΑΙ.
Ο ΑΛΛΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΛΕΙΣΕ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΣ ΤΑ ΞΚΛΕΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΠΑΙΖΕ ΣΤΑ ΧΟΥΝΤΟΚΑΝΑΛΑ ΟΥΤΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ.
ΡΕ ΠΗΓΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΟΥΝΤΟΚΑΝΑΛΑ ΑΓΡΟΝ ΗΓΟΡΑΣΑΝ ΠΛΗΝ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΤΟΥ ΑΝΤΕΝΝΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΕΒΓΑΛΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ 2 ΦΟΡΕΣ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΚΑΡΦΩΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΤΗΝ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΪΝΗ ΖΩΝΗ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΒΡΑΔΥΝΗ.
ΕΚ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ Ο ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΛΛΑ ΕΝΕΚΑ ΤΟΥΤΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ.
ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΑΖΕΨΕ ΤΟ 1 ΕΚΑΤ. ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟΚΑΛΟΝΤΑΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΕΞΩ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΥΣ ΜΑΖΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ Ο Χ. ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ.
ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΕ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΕ!!!!!!
ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΕΙΧΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥΤΣΑΒΑΚΙ ΚΑΙ ΜΑΓΚΑΚΙ ΑΔΕΛΦΟ????

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΙΔΩΣ !!!!!!

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ

Ανώνυμος είπε...

παπατζή με την ίδια ευκολία που γράφεις ανώνυμα εδώ ως "αγανακτισμένος δήθεν ψηφοφόρος", να πας να γράψεις στο φόρουμ του Άδωνι να κάνεις τη γενικόλογη προπαγάνδα σου και να εκτεθείς...ναζισταράδες του κώλου σας μάθαμε.η κοινωνία μας έχει φθάσει στο αμήν και πρέπει γρήγορα να ξεχωρίσουμε την ήρα απ'το στάρι