Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΠΕΜΠΤΗ ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ!



ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ...
Στον αέρα βρίσκεται η πέμπτη δόση του δανείου των 110 δισ. ευρώ, γεγονός που υποχρεώνει την τρόικα να προχωρήσει σε έναν συνολικό επανασχεδιασμό της βοήθειας προς την Ελλάδα. Οι εμπειρογνώμονες της τρόικας που ολοκλήρωσαν τον τεχνικό έλεγχο των...
στοιχείων, διαπίστωσαν σημαντικές αποκλίσεις από τους στόχους και καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων του Μνημονίου. Αυτό πιστοποιείται και από τα στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού στο 4μηνο, όπου τα τακτικά έσοδα εμφανίζουν υστέρηση 1,9 δισ. ευρώ.

Υπό το βάρος αυτών των εξελίξεων, αρχίζουν σήμερα οι διαβουλεύσεις με τα υψηλόβαθμα στελέχη της τρόικας, προκειμένου να συμφωνηθεί ένα νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, το οποίο θα συνοδεύεται με σκληρά μέτρα. Σε πολιτικό επίπεδο, ο κ. Παπανδρέου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την κ. Μέρκελ.

Ο Λορέντζο Αποκάλυψη του Σμάγκι μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση αντί να εφαρμόσει το Μνημόνιο και τις μεταρρυθμίσεις αναζητούσε τρόπο για να προχωρήσει σε ήπια αναδιάρθρωση του χρέους.

Επιπλέον όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της ηλεκτρονικής σελίδας του bloomberg, οι ευρωπαίοι ηγέτες βάζουν φρένο στο αίτημα της Ελλάδας για επιπλέον βοήθεια, έως ότου η Κυβέρνηση των Αθηνών τηρήσει τις υποσχέσεις της και αρχίσει να εμφανίζει σημάδια επανάκαμψης
fimotro.