Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Τι θα γίνει αν κηρύξουμε στάση πληρωμών και επιστρέψουμε στην δραχμή;




Οι στιγμές έσχατης κατάντιας που βιώνουμε τις τελευταίες αυτές ημέρες δεν θα έπρεπε να μας επιτρέπουν να μετέχουμε σε αστειότητες περί “κυβέρνησης προσωπικοτήτων” της Ντόρας Μπακογιάννη, την οποίαν είχε προτείνει και προ διετίας περίπου ο Γ. Καρατζαφέρης. Μιά “κυβέρνηση προσωπικοτήτων” στερείται της ....
πολιτικής νομιμοποίησης αλλά και της διοικητικής εμπειρίας γι αυτό είναι όχι μόνον άχρηστη αλλά και επικίνδυνη! Θα πρέπει να στηρίξουμε τον Γ. Παπανδρέου ο οποίος με τα λάθη του και τις παραλείψεις του οδήγησε την Χώρα στο σημερινό αδιέξοδο. Να μας βγάλει αυτός από την Κρίση στην οποίαν ο ίδιος μαςοδήγησε…!
Η Χώρα τελεί ήδη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης και πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις γιά να κηρυχθεί αυτή νόμιμα, σύμφωνα με το ισχύον Σύνταγμα!
Η κυβέρνηση, επιβάλλεται, να κηρύξει Στάση Πληρωμών προς το Εξωτερικό αφού πρώτα προβεί μυστικά σε εκτύπωση Νέων Δραχμών, που θα αντικαταστήσουν αιφνιδιαστικά, μέσα σε κάποιο Σαββατοκύριακο, το ευρώ σε όλες τις εσωτερικές συναλλαγές σε βάση ισοτιμίας 1 ευρώ = 1 νέα δραχμή, για αποφυγή της κερδοσκοπίας σε βάρος των καταναλωτών.
Από την επόμενη Δευτέρα, όλες οι καταθέσεις των Ελληνικών Τραπεζών σε ευρώ θα έχουν μετατραπεί σε νέες δραχμές και δεν θα μπορούν να γίνονται αναλήψεις σε ευρώ. Μπορεί αυτό να διασφαλισθεί με αναγκαστικό Νόμο που θα εκδοθεί κατά τις διατάξεις Κήρυξης της Χώρας σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης.
Οι καταθέσεις σε ευρώ των Ελληνικών Τραπεζών (περίπου 200 δις) καθώς και τα αποθέματα σε ευρώ και δολάρια της Τράπεζας της Ελλάδος θα γίνουν τότε αυτόματα, τα συναλλαγματικά αποθέματα της Πατρίδας μας!
Το διεθνές πλήγμα κατά του Ευρώ θα είναι τότε αρκετά ισχυρό, ώστε να σπεύσουν οι εταίροι μας να συνδιαλλαγούν έντιμα μαζί μας στην βάση της Αλληλεγγύης που δεν την έχουμε δει μέχρι σήμερα. Τα χρέη μας, που θα έχουν τότε μετατραπεί αυτόματα σε νέες δραχμές (με εξαίρεση όσα ήδη ελάβαμε στα πλαίσια του Μνημονίου, διότι εμερίμνησαν περί τούτου οι ευφυείς συντάκτες του και απεδέχθησαν οι ανίκανοι υπουργοί μας), θα μπορέσουμε να τα διαπραγματευθούμε με τους δανειστές μας και διεθνείς τοκογλύφους από ισχυρότερη πολιτική θέση (διαγραφή σημαντικού τμήματος αυτών,επιμήκυνση στα 40 χρόνια, έστω με ρήτρα ευρώ, του υπολοίπου, με μηδενικό επιτόκιο ή έστω με επιτόκιο 1,25%, όσο δηλαδή δανείζει σήμερα η ΕΚΤ, σταθερό καθ΄ όλη την διάρκεια της 40-ετίας).
Με το συνάλλαγμα των 250-300 δις ευρώ + δολαρίων θα μπορέσουμε να προμηθευόμαστε από το Εξωτερικό όσα δεν μπορεί να παράγει η χώρα μας, λ.χ. πετρέλαιο, όπλα, ιατρικά σκευάσματα κλπ., γιά πολλά χρόνια, αφού αυτόματα θα έχουν δημιουργηθεί όλες οι προϋποθέσεις γιά την ανάπτυξη της εγχώριας Παραγωγής!
Η αναμενόμενη υποτίμηση (διολισθητική) της νέας δραχμής , θα επιτρέψει την ανάπτυξη της Παραγωγής γεωργοκτηνοτροφικών προϊόντων γιά τη σίτιση του Λαού μας και βιοτεχνικών ειδών καθημερινής χρήσης, καθώς και την κάθετη αύξηση των Εξαγωγών μας σε όλους τους τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητος με αναπότρεπτη συνέπεια την δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων μέσα σε μόλις 2-3 χρόνια.
Πιθανώς η κυβέρνηση να χρειασθεί να φορολογήσει τις εμπορικές, τραπεζικές και τηλεπικοινωνιακές πολυεθνικές επιχειρήσεις που λυμαίνονται την Πατρίδα μας, με συντελεστή 5% επί του τζίρου των, διότι σήμερα με τις υπερτιμολογήσεις που αυτές επιτυγχάνουν μέσω των διασυνδεδεμένων off-shore εταιριών, δεν πληρώνουν ουσιαστικά κανέναν φόρο!
Η συνοπτική αυτή ανάλυση δεν είναι, φυσικώ τω λόγω, πλήρης. Μπορεί όμως να αποτελέσει σταθερή βάση περαιτέρω ουσιώδους προβληματισμού προς μίαν άλλη κατεύθυνση , διότι οι κατεστημένες προσεγγίσεις έχουν προ πολλού χρόνου αποτύχει . Τι άλλα πράγματα περιμένουμε να δούμε για να το αντιληφθούμε, επί τέλους; Ας την μελετήσουν και ας την επεξεργασθούν οι οικονομολογούντες φίλοι και αναγνώστες της εκλεκτής ιστοσελίδας σας...

26 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΙΝΓΚΟ!!!!! ΑΞΙΟΣ!!!!

Σιγαλας Μακαριος είπε...

συμφωνώ με την ανάλυση εκτός από το "Να μας βγάλει αυτός από την Κρίση στην οποίαν ο ίδιος μας οδήγησε…!" καθώς ειναι πολύ αφελές να πιστυευουμε οτι με μαριονετες του ισχυοντος πολιτικου κοσμου μπορουμε να πετυχουμε κάτι τέτοιο...
Εκλογές, νέα προσωπα, νέες πολτικές δυνάμεις και αφθαρτοι ανθρωποι. Κυρίως περιορισμός στο ρολο των ΜΜΕ και εντονος κρατικός ελεγχος στη σαβουρα που πλασαρουν και στα συμφεροντα που προωθούν οι καναλαρχες και οι νυν πραιτορες του συστηματος

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό. Αν δε βγούμε από το ευρώ θα πουληθούν ως και τα παιδιά μας σαν σκλάβοι και ακόμα δε θα έχουμε ξεχρεώσει.

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο ρε φιλε!αυτη ειναι η μονη λυση!δεν υπαρχει αλλη τη συγκεκριμενη στιγμη!ποιος ομως εχει τα καρυδια να το κανει?Σιγουρα οχι ο ΓΑΠ, οχι οτι δεν ειναι μαγκας.. ειναι ο πιο θρασυς και αδιστακτος πρωθυπουργος της ελλαδας το τελευταιο αιωνα!απλα εχει αλλα συμφεροντα

Ανώνυμος είπε...

ρε μαγκες την παλευετε;1 ευρω=1 δραχμη;που τα λετε αυτα;η δραχμη θα υποτιμηθει,αν πριν χρειαζονταν 345 δραχμες για 1 ευρω,τωρα θα χρειαζονται 500,600 ή παραπανω...ελεος

maliv είπε...

Δεν μας λες για εισαγωγες-εξαγωγες και μισθούς....ειναι πραγματικά αστεία αυτά που γράφεις....μιλαμε για χαος τους δρομους και σφαξιμο οχι για μια καμερα αλλα για ενα κοματι ψωμι...

maliv είπε...

συμφωνω με ανωνυμο 12:38 το ιδιο εκανε και η αργεντινη και καταστραφηκε!!!

Ανώνυμος είπε...

Maliv λυπάμαι που είσαι τόσο χαζός..

Ανώνυμος είπε...

Ti pineis kai den mas dineis.

Ο μπουρδοανιχνευρής είπε...

Μπορεί η συνοπτική ανάλυση του κυρίου Μιχαήλ, κατά τα λεγόμενά του, να μην είναι πλήρης, η μπουρδολογία του πάντως είναι καθ' όλα πλήρης!

Ανώνυμος είπε...

12:39 Η Αργεντινή αναπτύσεται από τότε που ξεκλείδωσε το νόμισμά της από το δολλάριο άθλιε, δηλαδή όταν αντίστοιχα έφυγε από το δικό της ευρώ. Με το ευρώ δεν υπάρχει σωτηρία, όποτε θέλουν μας εκβιάζουν, όπως τώρα, γιατί τυπώνουν το χρήμα ΑΥΤΟΙ και όχι εμείς.

Ανώνυμος είπε...

Ο καζάκης ρε παιδιά δεν είχε πει ότι αν γυρίσουμε στην δραχμή η ισοτιμία θα είναι όπως πριν μπούμε στο ευρώ???? δηλαδή 1 ευρώ = 340,75 δραχμες.. αυτή η ισοτιμία θα κρατηθεί για τουλάχιστον 1 χρόνο μέχρι δηλαδή να σταθεροποιηθεί η οικονομία και μετά βλέπουμε..
Απλά όλα αυτά γίνονται όχι για τα πετρελαιά μας αλλά για το νερό μας. είμαστε η πρώτη χώρα στην ευρώπη νομίζω με τις περισσότερες φυσικές πηγές..Αυτή είναι η γνώμη μου.
και όσο για τον maliv μην ασχολείστε ταχμένος στα τραπεζικά λαμόγια είναι...

Ανώνυμος είπε...

Η μόνη, επίπονη για κάποιο διάστημα μεν, ριζική λύση για πραγματική έξοδο από το αδιέξοδο. Φθάσαμε ως εδώ παίρνοντας ημίμετρα παράτασης. Αυτό οδηγεί σε σπιράλ θανάτου όπου κάθε παράταση σε στέλνει πιο βαθιά. Ας φερθούμε με κάποια εντιμότητα στις επόμενες γενεές. Τους το οφείλουμε.
Ο κύριος Μιχαήλ δε σου έλυσε το πρόβλημα σε 5 αράδες.
Έθεσε όμως την βασική προϋπόθεση, επιστροφή στη δραχμή, και τον τρόπο σκέψης για την μόνη ουσιαστική λύση.

Πρέπει να έχουμε καθαρό μυαλό, να μένουμε ανεπηρέαστοι από την πολιτική τρομοκρατία που σπέρνεται μέσο καναλιών και να μην βλέπουμε κοντόφθαλμα.

Ανώνυμος είπε...

Εαν γυρισουμε σε δραχμη με δεδομενη την υποτιμηση του νομισματος τουλαχιστον 1ευρω=500δρχ και του οτι σχεδον τα παντα που αγοραζουμε απο ενα σουπερμαρκετ ειναι εισαγομενα θα πεσει πολυ πεινα,τα βασικοτερα αγαθα θα εκτιναχθουν σε απιστευτα επιπεδα.Βεβαια μενοντας στο μνημονιο παλι θα πεσει πεινα..Η μονη λυση ειναι επιστροφη στην δραχμη και πεινα συνειδητα με μακροχρονιο σχεδιο ανακαμψης και κυβερνηση απο Ελληνες ,πατριωτες και οχι εβραικης καταγωγης και διαπλεκομενους πολιτικους.Επισης αλλαγη νοοτροπιας του νεοελληνα..Με λιγα λογια ο,τι και να γινει την μαμησαμε εχει να πεσει πεινα...Και επειδη πολλοι βγαζουν τα λεφτα τους απο τις τραπεζες ας φροντισουν αντι να τα φυλαξουν στο σεντουκι να αγορασουν τροφιμα ,φαρμακα,κανα κυνηγετικο οπλο για προστασια και λοιπα ειδη πρωτης αναγκης ΑΜΕΣΑ!!

Ανώνυμος είπε...

Μπουρδοανιχνευτή,

για να μην κουράζεσαι με ανιχνεύσεις κάτσε απέναντι από τον καθρέφτη σου και θα δεις το μεγαλύτερο ΜΠΟΥΡΔΑ.

Ανώνυμος είπε...

χαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Πεστα ανωνυμε 13:23..η λυση κυριοι ειναι ΑΠΕΧΘΕΣ ΧΡΕΟΣ.Διαβαστε τι είναι και ελατε.οσο για τον αλλονα που με λεει αθλιο...τι να πω..γι αυτο καταντησαμε εδω για κατι τυπους σαν κ εσενα..γιατι μου επιτιθεσαι?

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕ ΑΝΙΔΕΟΙ ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΟΝΟΜΟΙΟ ΝΑ ΟΡΙΣΕΙ Η ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ !!! Π.Χ 1ΕΥΡΩ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 1ΔΡΧ!!

Ανώνυμος είπε...

Όπως τα λέει ο 1:40 είναι.

Στην αρχή, την ισοτιμία την καθορίζουμε εμείς. Το τι θα επακολουθήσει είναι άλλο θέμα. Υπάρχουν δύο εκδοχές:
-Ή θα μας πιέσουν να υποτιμήσουμε πολύ το νόμισμα και θα δυσκολευόμαστε να εισάγουμε προϊόντα, οπότε θα ζοριστούμε κάπως μέχρι να αρχίσουμε να καλύπτουμε τις ανάγκες μας σα χώρα
-Ή μπορεί να ανέβει η δραχμή ψηλότερα από το ευρώ, γιατί τους συμφέρει έτσι για να εξάγουν τα προϊόντα τους σε μας μιας που είμαστε καλοί αγοραστές της Γερμανίας, Γαλλίας κλπ.

Όπως και να χει η επιστροφή στη δραχμή είναι επιτακτική επειδή με το ευρώ μπορούν να μας εκβιάζουν πολύ εύκολα, κόβοντας τη ροή χρημάτων από την Ευρωπαϊκή τράπεζα. Πως θα πάμε κόντρα σε κάποιους που μας τυπώνουν τα χρήματα; Δε μπορούμε να αποκυρήξουμε το χρέος μας, θα μας καταστρέψουν.

Και καιρός είναι με την ευκαιρία να αρχίσουμε να παράγουμε κι εμείς τίποτα για να μην εξαρτόμαστε πλήρως από τους ξένους.

Ανώνυμος είπε...

τα όρια του τραπεζικού κραχ μπορεί να βρεθεί από λεπτό σε λεπτό η χώρα εξαιτίας της έντονης ανησυχίας και του πανικού, που έχει σπείρει στην κοινή γνώμη η περιρρέουσα οικονομική και πολιτική ατμόσφαιρα. Η αβεβαιότητα για την πορεία δανειοδότησης της χώρας, αλλά πρωτίστως ο φόβος ότι μπορεί να γυρίσει η χώρα στη δραχμή – φόβος, που καλλιεργήθηκε κυρίως από τη δήλωση της Μαρίας Δαμανάκη – έχει στείλει στα γκισέ των τραπεζών χιλιάδες καταθέτες, που ζητούν από το πρωί της Παρασκευής να κάνουν αναλήψεις μετρητών. Για ορισμένες τράπεζες η κατάσταση αυτή έχει χτυπήσει κόκκινο και ήδη εμφανίζονται προβλήματα,
ενώ με έκδηλη ανησυχία παρακολουθεί τις εξελίξεις η τράπεζα της Ελλάδας, η οποία όμως δεν έχει παρέμβει ακόμη. Είναι ωστόσο χαρακτηριστικό ότι η Εθνική τράπεζα ενημέρωσε κατά τις 11 το πρωί το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ότι δεν μπορεί να προμηθεύσει – στοπ πλαίσιο των διατραπεζικών συναλλαγών – τα περιφερειακά καταστήματα του ΤΤ με μετρητά, λόγω των δικών της αυξημένων αναγκών!
Πολλά προβλήματα παρατηρούνται σε επαρχιακές τράπεζες καθώς ενημερώνουν τους πελάτες τους ότι δεν υπάρχουν λεφτά να τους δώσουν με αποτέλεσμα να επικρατεί κλίμα πανικού στον κόσμο...


Να σημειωθεί ότι και την Πέμπτη – η δήλωση της Μ. Δαμανάκη έγινε το απόγευμα της Τετάρτης -, η ζήτηση για αναλήψεις ήταν εξαιρετικά μεγάλη και υπολογίζεται ότι έφυγαν από τις τράπεζες περί το 1 δις ευρώ (το 0,5% των συνολικών καταθέσεων των Ελλήνων, μόλις μέσα σε μία ημέρα!!!).

Υ.Γ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΡΟΚΉΡΥΞΑΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

παιδια αυτα που θελουν να ξεπουλησουν και να αγορασουν τσαμπα οι δανειστες μηπως αμα δεν γινει οπως θελουν γινει με αλλο τροπο λεω και σας ρωτω το εχει σκεφτει κανενας βλεπε δηλαδη πολεμο

Ανώνυμος είπε...

4:43 Αποκλείεται, γιατί χρωστάμε κυρίως σε ιδιώτες και όχι σε κράτη (μέσω των ομολόγων που είναι το μεγαλύτερο μέρος του χρέους). Κι επιπλέον όλα τα κράτη έχουν σοβαρά προβλήματά τώρα και θα τα αναγκάσουν μεμονωμένοι ιδιώτες να ξεκινήσουν πόλεμο εναντίον της Ελλάδας;;; Για ποιο λόγο; Πως θα πείσουν την κοινή τους γνώμη; Τι λέτε ρε.

Σε όλα τα κράτη που αρνήθηκαν χρέη κλπ, όπως Αργεντινή, Εκουαδόρ κλπ ούτε σε ένα δεν έγινε πόλεμος.

Τα λεφτά τους οι δανειστές τα έχουν βγάλει και με το παραπάνω ούτως ή άλλως, τώρα τοκοχρεωλύσια εισπράττουν και θα εισπράττουν.

Ανώνυμος είπε...

μα τι γραφεις ρε φιλε?να μην μπορει να παρει ο καθενας μας τα λεφτα του απο την τραπεζα?ισοτιμια 1-1 ευρω δραχμης?δηλαδη 100€=100 δρχ;οεεεεοο!!!
γιατι να μην φουνταρουμε ολοι μαζι σε καμια θαλασσα να μην χρωσταμε και τιποτα;

Ανώνυμος είπε...

Το αρθρο μιλαει για ΝΕΑ ΔΡΑΧΜΗ και οχι την παλια δραχμη....η ισοτιμια λοιπον θα ειναι 1 προς 1 και οχι το 340,75 που ηταν....

Ανώνυμος είπε...

Ο καζάκης ρε παιδιά δεν είχε πει ότι αν γυρίσουμε στην δραχμή η ισοτιμία θα είναι όπως πριν μπούμε στο ευρώ???? δηλαδή 1 ευρώ = 340,75 δραχμες.. αυτή η ισοτιμία θα κρατηθεί για τουλάχιστον 1 χρόνο μέχρι δηλαδή να...

οτι βλακεια θέλει λεει ο καθενας.. βγαίνεις απο το ευρω για να μπορεσεις να κανεις υποτίμηση στο νεο νομισμα ωστε να βρεθει το χρημα που χρειαζεσαι για να πληρωσεις τις υποχρεωσεις σου. Αν αυτο ειναι 1-1 είτε 340,75 - 1 δεν εχει σημασια... Σημασια εχει πόσο θα υποτιμηθει το νεο νομισμα τις ωρες μετα την μετατροπη του... Αν η μετατροπη ειναι 1-1 ναι στην τραπεζα οι καταθεσεις θα παραμεινουν οι ιδιες, αλλα με την σχεδον ταυτοχρονη υποτιμιση δεν θα εχουν την ιδια αξια και αγοραστικη δυναμη.. που λογω των πληθωριστικων τασεων που θα δημιουργηθουν θα οδηγησουν τελικα σε πολυ μεγαλυτερη απωλεια της αξιας τους (περα απο το ποσοστο της υποτιμισης).. Αυτο θα γινει γιατι τα προιοντα και κυριως τα εισαγομενα θα συνεχιζουν να κοστιζουν μια σταθερη αξια σε ευρω (αφου ειναι εισαγωμενα απο αλλες χωρες)και οι τιμες αγορας τους θα ειναι πολυ υψηλες λογω της απωλειας απο το ποσοστο της υποτιμησης.

maliv είπε...

ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΓΙΑ 1ΕΥΡΩ = 1 ΔΡΑΧΜΗ ...ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟ ΑΥΤΟ...ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑ? ΤΗΣ ΠΟΡΝΗΣ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ ΔΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΝΑ ΤΑΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ..ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΚΑΝΕ Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ 1 ΠΕΣΟΣ = 1 ΔΟΛΑΡΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΕΡΕΥΣΕ