Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Εθνική συνεννόηση, κοινωνική συνοχή, προστασία αδυνάτων ζητά από τους πολιτικούς αρχηγούς ο Κ. Παπούλιας


Με μικρή καθυστέρηση άρχισε λίγο πριν την μία το μεσημέρι το έκτακτο Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Ανοίγοντας τη συζήτηση ο Κάρολος Παπούλιας έθεσε την ανάγκη να επιτευχθεί άμεσα εθνική συνεννόηση για να μπορέσει η χώρα να αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά την κρίση.


Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Παπούλιας τόνισε ότι απαιτείται να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα που θα βασίζονται στο τρίπτυχο για:

- Ανάγκη εθνικής συνεννόησης

- Διατήρηση κοινωνικής συνοχής

- Προστασία των αδυνάτων

Οι αφίξεις

Πρώτη έφτασε στο προεδρικό μέγαρο η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, συνοδευόμενη από τον εκπρόσωπο τύπου του κόμματος Μάκη Μαΐλη και τον επικεφαλής του γραφείου Τύπου Παναγιώτη Μεντρέκα.

Λίγα λεπτά αργότερα κάθισε δίπλα της ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, τον οποίο συνόδευαν ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης και ο διευθυντής του γραφείου του Κ. Παππάς.

Τρίτος έφθασε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μαζί με τους κκ. Κώστα Αρβανιτόπουλο, Χρύσανθο Λαζαρίδη και Γιάννη Μιχελάκη.

Ακολούθησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης πρόεδρος του ΛΑΟΣ, τον οποίο συνόδευαν ο πρέσβης Γ. Γεωργίου και ο βουλευτής Άδωνις Γεωργιάδης.

Στις 12.30 έφθασε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή καθώς και το στενό του συνεργάτη Νίκο Ζιώγα.

Όλοι οι συνεργάτες των αρχηγών παρέμειναν σε διπλανή αίθουσα μαζί, με τους κυρίους Παπακωνσταντίνου και Δρούτσα, οι οποίοι λίγα λεπτά αργότερα από την έναρξη του συμβουλίου, εκλήθησαν να δώσουν διευκρινίσεις και εξηγήσεις για την οικονομική και πολιτική κατάσταση, καθώς και για το κλίμα που υπάρχει στο εξωτερικό για τη χώρα.

Πηγή:

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μαλιστα τωρα ησυχασα

Ανώνυμος είπε...

Ο Παπανδρέου χτες μετά την συνάντηση με την κ Κλίντον πήρε εντολή και ζήτησε (ή απαίτησε;)από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τον εξυπηρετήσει για να σωθεί από το εγκληματικό αδιέξοδο που έφτασε τη χώρα. Ο Παπανδρέου θέλει κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας για να σώσει το τομάρι του και δυστυχώς για μια ακόμα φορά ο κ Παπούλιας στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων. Το όλο κόλπο είναι να εκβιάσουν τον Αντώνη Σαμαρά να γίνει συνυπεύθυνος για εγγκλήματα που μόνος του διέπραξε ο κ Παπανδρέου για να πάρει άφεση αμαρτιών. Παίζεται πολύ βρώμικο και επικίνδυνο παιχνίδι τις τελευταίες μέρες από τον Παπανδρέου με τη βοήθεια, δυστυχώς, του κ Παπούλια.

Ανώνυμος είπε...

Η συναίνεση ότι μορφή και να έχει είναι συνενοχή τελεία και πάυλα.

Ανώνυμος είπε...

@2.44
Κάτι τέτοιο διαφαίνεται, δυστυχώς!
Αν όμως ο Σαμαράς υποκύψει θα είναι συνυπεύθυνος!