Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Οι Ομογενείς φωνάζουν για ενημέρωση στου κουφού (προξενείου) την πόρτα.


Δυστυχώς το Υπουργείο Εξωτερικών και κατ' επέκταση τα Προξενεία, εκτός από κουφά είναι και προκλητικά αδιάφορα στον ρόλο τους. Αντι να βοηθούν (έστω και με το αζημίωτο) η τουλάχιστον να ενημερώνουν τους "Ελληνικής καταγωγής" συμπατριώτες μας, συγκαλύπτουν ζωτικής σημασίες πληροφορίες που έχουν αρνητική επίδραση και στους γηγενείς.

Πριν μπούμε στις λεπτομέρειες της απαράδεκτης "συμπεριφοράς" καμαρώστε την προκλητική αδιαφορία ακόμα και στην Ιντερνετική ενημέρωση.

Στο σημαντικότερο Ελληνικό Προξενείο του κόσμου , που εκπροσωπεύει σε αριθμό μια 2η μικρή Ελλάδα, η επίσημη Ιστοσελίδα (κλικ) παραμένει εδώ και χρόνια σχεδόν ανενεργή. Ελάχιστες οι πρόσφατες αναρτήσεις, με μόνη εξαίρεση το λιβάνισμα των ταξιδίων του υπουργού. Πατήστε στα κουμπιά των διάφορων υποκατηγοριών για να δείτε μόνον να εμφανίζονται... κενές σελίδες. Ακόμα και το welcome της νέας (εδώ και μήνες) Γενικής Προξένου στην Νέα Υόρκη, Αγλαΐας Μπαλτά, είναι ΚΕΝΟ .
Η γελοία αυτή εικόνα δεν προσβάλει μόνον τους Ομογενείς που είναι γνωστό πόσο τους έχει ...γραμμένους η Κυβέρνηση, αλλά και τους "ξένους" που υποτίθεται "εκλιπαρούμε" να έρθουν ως τουρίστες στην χώρα μας. Ίσως έτσι το Ελληνικό Κράτος, έμμεσα τους προετοιμάζει τι μπορεί να περιμένουν σ΄αυτόν τον τουριστικό προορισμό αν τον επισκεφθούν, όταν διαβάζουν μηνύματα like: GREEK NEWS AGENDA does not exist.
Το www.adena.gr κάνει αυτό τον κουραστικό πρόλογο για να αντιληφθούν οι (κυρίως εκτός Ελλάδος ) αναγνώστες του, ότι κάποιες υπηρεσίες-Υπουργεία της αγαπημένη τους Πατρίδας, όχι μόνο δεν επιτελούν το καθήκον τους , αλλά επιπλέον σαμποτάρουν τα οικονομικά τους, ακόμα και την υγεία τους.
Υπερβολικό? Δείτε στην συνέχεια την μεγάλη έρευνα της ιστοσελίδας μας για τα μαϊμού και πιθανώς επικίνδυνα "Ελληνικά" προϊόντα που καταναλώνουν οι Ομογενείς, με της ευλογίες της μητέρας πατρίδας...
http://networkedblogs.com/icr9T