Σάββατο 28 Μαΐου 2011

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΒΡΑΧΙΟΛΙΑ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ



Το απαραίτητο αξεσουάρ κάθε ανισόρροπου…
Το σχόλιο μας: εκτός του ότι οι μαρκετίστηκες γελοιότητες βιάζουν παράφορα την Κινέζικη φιλοσοφία, απευθύνονται σε ηλίθιους Δυτικούς που πιστεύουν ότι μπορεί να ζουν “παρά Φύσιν” και να γλιτώνουν τις συνέπειες με ένα… Μπιχλιμπίδι. Θα επανέλθουμε.
Το νέο «ενεργειακό» βελτιωτικό που υπόσχεται θαύματα σε όποιον το φορά έχει τη δική του φιλοσοφία. «Οι δύο κατασκευαστές του Ρower Βalance, τα αδέλφια Τρόικαι Τζος Ρονταρμέλαπό την Καλιφόρνια, υποστηρίζουν ότι το προϊόν τους που «γεννήθηκε» το 2006 βασίζεται σε μια τεχνολογία με βάση το Μylar, ένα υλικό που χρησιμοποιεί και η ....

ΝΑSΑ για τη δημιουργία των στολών των αστροναυτών. Το υλικό αυτό αποτελεί τη βάση ενός ολογράμματος στον πυρήνα του βραχιολιού και βρίσκεται σε αρμονία με τις αρχές της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής, εκπέμποντας ηλεκτρομαγνητικά κύματα χαμηλής συχνότητας τα οποία παρεμβαίνουν στα κύτταρα του σώματος ισορροπώντας την ενεργειακή ροή του».
Η εταιρία προσπαθώντας να προωθήσει την επιστημονικοφανή ερμηνεία λειτουργίας του προϊόντος ισχυρίζεται : «ότι τα ολογράμματα που χρησιμοποιεί περιέχουν ειδικούς αλγορίθμους. Όταν το προϊόν τοποθετηθεί κοντά στο σώμα ανθρώπων και ζώων, κυρίως σεενεργειακά «κέντρα» κλειδιά, όπως τα χέρια και τα πόδια, εναρμονίζεται με τις φυσικές βιοηλεκτρικές συχνότητες του οργανισμού, ρυθμίζοντάς τες όταν έχουν απορρυθμιστεί. Ουσιαστικώς αυτές οι αναφορές βασίζονται στην ύπαρξη ενός ανθρώπινου ενεργειακού πεδίου, το οποίο είναι λιγότερο ή περισσότερο ισορροπημένο στον καθέναν μας. Για να επανέλθει λοιπόν η αρμονία, είναι υποτίθεται αρκετό να… συλληφθούν τα «καλά κύματα» που εκπέμπονται από τα αντικείμενα γύρω μας, όπως τα μέταλλα, και να συντονιστούν με εκείνα του οργανισμού μας και την ίδια στιγμή να… εξοβελιστούν τα «κακά κύματα», τα οποία εκπέμπονται κυρίως από συσκευές όπως τα κινητά τηλέφωνα».
Σε διαφήμιση διαβάζουμε: «Τα ολογράμματα του POWER BALANCE ρυθμίζουν τον τομέα της βιοενέργειας του σώματος. Ο συγκεκριμένος τρόπος ίασης είναι γνωστός στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική ως Qi. Από την άλλη το πυριτικό υλικό wristband με το οποίο είναι κατασκευασμένο το βραχιόλι, είναι σε απόλυτη αρμονία με τις γραμμές του βελονισμού και του πιεσο-βελονισμού».
Κατά την Κινεζική φιλοσοφία, η ενέργεια Chi (Τσι ή Κι) είναι η βασική κοσμική αρχή η οποία είναι η αιτία κάθε δημιουργικής και καταστροφικής καταστάσεως.
Στην Κίνα πίστευαν ότι «δρούσαν» αόρατες δυνάμεις τις οποίες προσωποποίησαν με τα «δαιμόνια». Από αυτά, άλλα ήσαν αγαθοεργά, τα οποία η παράδοση αναφέρει με το όνομα Σεν, άλλα δε κακοποιά, τα οποία αποκαλούσαν Κουέι. Η αρρώστια λοιπόν ήταν έργο των Κουέι. Δαιμόνων, δηλαδή εξειδικευμένων ή προορισμένων να προκαλούν αρρώστιες.
Η όλη προσπάθεια των ανθρώπων λοιπόν, προκειμένου να αποφύγουν την αρρώστια, εστρέφετο στο να βρουν «μέσα» με τα οποία θα μπορούσαν να καταπολεμούν τα κακά αυτά δαιμόνια, τα Κουέι. Με τον καιρό – υπάρχουν δε πολύ ενδιαφέρουσες σχετικές «ιστορίες» – προέκυψαν περιπτώσεις από τις οποίες σχημάτισαν κάποιοι την εντύπωση ότι, κάποια σημεία του οργανισμού, αποτελούν τα σημεία δράσεως των Κουέι. Ως τέτοια δε ευαίσθητα και ευπαθή σημεία καθόρισαν μέρη στα οποία μπορούσε να βυθίζεται το δάκτυλο. Τις τέτοιες περιοχές τις ονόμασαν Χσυέ – «εντυπώματα» ή «σημεία». «Αποκρύπτοντας δε λάθη, επιπλοκές, δυσάρεστα συμβάματα και αποτυχίες», διέδωσαν τη φήμη ότι, βελονίζοντας στις επίμαχες αυτές θέσεις, εξόντωναν τους δαίμονες Κουέι, που εκεί φώλιαζαν. Οι κλασσικοί του βελονισμού, περιγράφουν μια σειρά από σημεία με το όνομα Σέν Σαν Κουέι, που σημαίνει «οι δεκατρείς δαίμονες», αναφερόμενοι στα 13 πρώτα σημεία βελονισμού. Αυτά για την …παραδοσιακή Κινεζική «ιατρική».
Η έννοια της ενέργειας όπως αυτή χρησιμοποιείται σε κάθε λογής «ενεργειακούς θεραπευτές» από ομοιοπαθητικούς μέχρι ρεφλεξολόγους και ρέικι μάστερς έχει σχέση με το υποτιθέμενο ωκεανό ενέργειας στον οποίο υπάρχουν όλα τα έμψυχα και άψυχα όντα. Όταν η ενέργεια αυτή «μπλοκάρεται» τότε έχουμε την ασθένεια. Η θεραπεία είναι το ξεμπλοκάρισμα της ενέργειας ώστε αυτή να «ρέει» ασταμάτητα στο σώμα. Αυτό το ξεμπλοκάρισμα της ροής λοιπόν είναι η θεραπεία και αυτό υπόσχονται και τα βραχιόλια ισορροπίας.
Σύμφωνα με τα δυο αδέλφια: «Τα περικάρπια κατασκευάζονται στην Κίνα, τα ολογράμματα στη Μινεσότα και ο «εμποτισμός» τους στις ειδικές συχνότητες γίνεται σε ένα «μυστικό» δωμάτιο στα γραφεία της εταιρείας στην Καλιφόρνια, πρόσβαση στο οποίο έχουν μόνο τα δύο αδέρφια.
Ο καθηγητής Κυτταρικής Βιολογίας και Ραδιοβιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ.Λ.Μαργαρίτης μιλώντας στο «Βήμα» αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν τέτοια αντικείμενα προσφέρουν κάτι στον οργανισμό, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν συγκεκριμένα επιστημονικά στοιχεία. Σύμφωνα με τον καθηγητή, αν πράγματι το ενεργειακό βραχιόλι εκπέμπει ηλεκτρομαγνητικά κύματα χαμηλής συχνότητας, όπως υποστηρίζουν οι κατασκευαστές του,ίσως έχει κάποια επίδραση, αφού σε παρόμοιες συχνότητες λειτουργούν τα κύτταρα του σώματος. «Και σήμερα στην Ιατρικήχρησιμοποιείται σε ορισμένες περιπτώσεις ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία χαμηλών συχνοτήτων για τηνεπούλωση πληγών»λέει ο κ. Μαργαρίτης, αλλά προσθέτει ότι η επίδραση των κυμάτων μπορεί να είναι και αρνητική«Η παρατεταμένη έκθεση του ανθρώπου σε αυτά τα κύματα μπορείνα προκαλέσει βλάβες- δεν είναι τυχαίοότι οικιακές συσκευές ή πυλώνεςπου εκπέμπουν τέτοια ακτινοβολίακατηγορούνται για καρκίνους».
Η Επιτροπή Αθέμιτου Ανταγωνισμού των ΗΠΑ (Αntitrust), κατόπιν πολλών καταγγελιών από καταναλωτές που αγόρασαν και φόρεσαν το επίμαχο βραχιόλι, προχώρησε στην απόφαση επανεξέτασης του Ρower Βalance. Η Επιτροπή διέταξε τα δύο αδέλφια να δώσουν εντός 15 ημερών επαρκείς ιατρικές και επιστημονικές αποδείξεις όχι μόνο ότι το βραχιόλι αυτό «προσφέρει ευεξία και δύναμη», αλλά και ότι η χρήση του δεν επιφέρει βλάβες στον οργανισμό.Ως τότε ειδικοί επιστήμονες, συνεργάτες της Επιτροπής, θα εξετάσουν προσεκτικά και κάποια από αυτά τα μπρασελέ, ώστε να απαντήσουν στο ερώτημα: Θαύμα ή απάτη;

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δίνει δύναμη στο χέρι οπότε όταν παίζεις το πουλί σου, δεν κουράζεσαι.

Ανώνυμος είπε...

για ποδηλασία πάντως δεν κάνει διότι έχι φάει τα μούτρα του ο ΜΑΛΑΚΑΣ

Ανώνυμος είπε...

βραχιολια ανισορροπιας ειναι αφου τα φοραει αυτος...

Ανώνυμος είπε...

οχι προκαλει αυτοματη ταλαντωση και εσυ απλα πρεπει να διατηρεις την επαφη χεριου- πεους

Ανώνυμος είπε...

Χώρια ότι μπορεί να κάψεις το πέος.
Αλλά τελικά πιστεύω ότι ο τύπος το χρειάζεται γύρω από τον εγκέφαλο.

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙ ΘΑ ΓΙΝΗ ΑΝΙΣΣΟΡΟΠΟ ΑΦΟΥ ΤΕΤΟΙΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΕΜΦΑΝΙΣΘΕΙ ΠΟΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

Οι Παπανδρεου εχουν παραδοση στην ανισορροπια. Ο Στεφανής ειχε βαλει τον Αντρεα σε λιθιο (μανια?-γι αυτό τον εκαναν και υπουργο το μαλακα), η αδερφη ειναι ανγεννημενη Χριστιανή "ειδε το φως" και αναγκαστικά την παρατησε ο Κατσανεβας (ο γαμβρός-μαλλον δεν θα πηδαγε), ο Νικ δεν ξερω τι καπνο φουμαρει αλλά σοι δεν μου φαινεται (δεν εχει σταθερή απασχοληση και αυτο σημαινει κατι), ο αδερφός του Αντρεα ηταν για δεσιμο (παραληρημα μεγαλείου κλπ). Τελος ο Γιωργος, εχων ελλειψιν ειρμού και αναποφασιστικοτητα μαλλον δεν εχει σωας τας φρενας του.

Δεν θα πρεπει κανεις προκειμενου να γινει πρωθυπουργός να περναει απο ψυχιατρική αξιολογηση?????

ΑΖ

Ανώνυμος είπε...

TI PAPARIES EXOUN VGEI...
DEN KANOUN TIPOTA!! APLA GEMIZOUN TIS TSEPES TWN DHMIOURGWN...
DEN YPARXEI EPISTHMONIKH EREYNA POU NA APODIKNEIEI KATI TETOIO

Ανώνυμος είπε...

THA VOITHISEI STIS MOUTZES POU THA TOYS RIXNOUME KATHIMERIN GIA NA MHN PO MPOUNIDIA

Ἕνας ἁμαρτοποιός είπε...

Ὅποιος φοβεῖται τὸν Χριστὸν[, δὲν φοβεῖται τίποτ᾿ ἄλλο πάνω στὴ γῆ.
Ὅποιος δὲν φοβεῖται τὸν Χριστὸν, γεμίζει φοβίες, καὶ φοβεῖται τὰ πάντα.
Ἔτσι, ὅταν κάποιος δὲν πιστεύει σὲ Χριστὸ, καὶ δὲν ἔχει μέσα του Χριστὸ, θὰ καταφεύγει πάντοτε σὲ ὄτι δήποτε ἄλλο, ἐκτὸς ἀπὸ Αὐτὸν καὶ τὸν Τίμιον Σταυρόν Του.