Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Την πιο δύσκολη στιγμή για τη χώρα τι σημαίνει καλό κλίμα μεταξύ Παπανδρέου-Σαμαρά;


Η πρώτη ενημέρωση από το Μαξίμου είναι… ελαφρώς αόριστη

Σε καλό κλίμα σύμφωνα με το μέγαρο Μαξίμου έγινε η συνάντηση Παπανδρέου Σαμαρά χωρίς όμως όπως διαφαίνεται συγκεκριμένο αποτέλεσμα....


Αν σταθούμε μόνο στην πρώτη ενημέρωση που έγινε από το Μαξίμου τότε η συνάντηση στην πιο δύσκολη στιγμή για την χώρα ,ήταν απλώς διερευνητική. Βεβαίως όλοι περιμένουμε τις δηλώσεις από την Συγγρού του προέδρου της ΝΔ και την από εκεί ενημέρωση.

Ο Αντώνης Σαμαράς ,σύμφωνα με την υπάρχουσα ενημέρωση, έθεσε σειρά ερωτημάτων στο Γιώργο Παπανδρέου αναφορικά με τον τρόπο που το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα θα ψηφιστεί από τη Βουλή. Συγκεκριμένα, θέλησε να ενημερωθεί αν το κείμενο θα είναι ενιαίο ή αν θα «τεμαχιστεί» σε ξεχωριστές ενότητες, ώστε να μπορούν τα κόμματα να εκφράσουν τη θέση τους για κάθε ενότητα ξεχωριστά.

Από τις πληροφορίες που διαρρέουν από το κυβερνητικό επιτελείο, ο Γ. Παπανδρέου φέρεται να έκανε λόγο για ένα ενιαίο κείμενο επί του οποίου οι βουλευτές θα κληθούν να τοποθετηθούν.

Κατόπιν, όλα δείχνουν ότι θα ακολουθήσουν «εφαρμοστικοί» νόμοι για κάθε κομμάτι του μεσοπρόθεσμου, στους οποίους και πάλι τα κόμματα θα μπορούν να τοποθετηθούν είτε θετικά ή αρνητικά, και πιθανώς να διαφοροποιηθούν σε σχέση με τη συνολική στάση τους επί του μεσοπρόθεσμου. Παράλληλα , ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Α. Σαμαρά ,να κωδικοποιήσει το επιτελείο του τις προτάσεις της ΝΔ και να τις αποστείλει στον υπουργό οικονομικών ώστε να διερευνηθεί ποιες μπορούν να περιληφθούν στο μεσοπρόθεσμο.
πηγη

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΤΟ ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙ ΤΙ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ ΦΑΤΣΑ ΚΑΡΤΑ