Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Τι μας ετοιμάζουν με το ΔΝΤ



Το φίλμ με την εξομολόγηση ενός "οικονομικού δολοφόνου" είχε προβληθεί στην Ελλάδα πριν από ακρετούς μήνες. Τώρα αποδεικνύεται περισσότερο απόποτέ άλλοτε, επίκαιρο.

Το 1971 ο Τζων Πέρκινς, ο οικονομικός δολοφόνος, προσλαμβάνεται στην Chas. T. Main, μια πολυεθνική εταιρεία συμβούλων. «Ο επίσημος τίτλος μου ήταν οικονομολόγος» λέει ο Πέρκινς, «αλλά μεταξύ μας χρησιμοποιούσαμε τον όρο οικονομικός δολοφόνος, γιατί αυτό κάναμε. Ήταν κοντά σε αυτό που κάνουν οι....
επαγγελματίες της μαφίας. Η διαφορά της μαφίας από εμάς ήταν πως εμείς ήμασταν πολύ πιο επαγγελματίες. Είχαμε ευρύτατη ομάδα, την ίδια την αμερικανική κυβέρνηση, την Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που μας υποστήριζαν».

Σκοπός των οικονομικών εκτελεστών είναι να βάλουν στο χέρι διάφορες χώρες του Τρίτου Κόσμου. Βασικό εργαλείο τους είναι ο δανεισμός που θα απογειώσει το εξωτερικό χρέος των χωρών-στόχων.

«Εντοπίζαμε χώρες του Τρίτου Κόσμου σε στρατηγική θέση που ενδιέφερε την κυβέρνησή μας ή με κάποιο αγαθό το οποίο θα ήθελαν να αποκτήσουν μεγάλες αμερικανικές πολυεθνικές εταιρείες. Κανονίζαμε να δοθεί σε αυτή τη χώρα κάποιο δάνειο από την Παγκόσμια Τράπεζα, για κατασκευαστικά έργα ή άλλες ανάγκες τους, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι δε θα μπορέσουν ποτέ να ξεπληρώσουν το δάνειο. Αργότερα, λοιπόν, επιστρέφαμε στη χώρα και λέγαμε: «Δεν μπορείτε να ξοφλήσετε το δάνειο; Τότε κάντε μας μια χάρη. Ψηφίστε υπέρ μας στην επόμενη κρίσιμη ψηφοφορία στον ΟΗΕ. Στείλτε το στράτευμά σας σε κάποια στρατιωτική επιχείρησή μας. Ή πουλήστε μας το πετρέλαιό σας πολύ φθηνά ή το εργατικό δυναμικό σας ή κάποια άλλη πλουτοπαραγωγική πηγή που χρειαζόμαστε».

Το απόσπασμα που ακολουθεί είναι αρκετά κατατοπιστικό για αυτά πυο ζούμε τις τελευταίαες ημέρες.


πηγη

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΛΑΟ ΤΑ ΕΒΑΛΑΝ,,,ΔΕΝ ΥΞΕΡΑΝ ΔΕΝ ΡΩΤΑΓΑΝ??ΔΕΝ ΝΙΚΙΟΥΝΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΙ ΕΓΩ 2:54μ.μ ....
ΟΜΩΣ Ο ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΜΑΣ.....

ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ....

Ανώνυμος είπε...

προμηθευτείτε μασέτες ,μπαλτάδες, τσεκουρια....
σε λίγο θα ξεσηκώσουνε το "ρέμπελο" εναντιον μας.

...κολοκοτρώνης...

...φωτιά και τσεκούρι και στους προσκυνημένους...

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΠΛΟΣ ΠΕΛΕΚΥΣ.....