Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Ολά στο σφυρί απο την κυβέρνηση,δεν θα μείνει καμία εταιρεία Ελληνική...



Σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις - εξπρές

Σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις - εξπρέςΣε σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις, με εμπροσθοφυλακή την πώληση του ΟΤΕ και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου εφέτος και στη σειρά να ακολουθούν ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ, προχωρά η κυβέρνηση, θέτοντας ως στόχο έσοδα που μπορεί να φθάσουν και τα... 17 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2013. Μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου το υπουργείο Οικονομικών γνωστοποίησε αναλυτικό χρονοδιάγραμμα αποκρατικοποιήσεων, του οποίου το κύριο χαρακτηριστικό είναι η πώληση εισηγμένων εταιρειών.

Στο πλαίσιο επίσπευσης του προγράμματος η κυβέρνηση προχωρά στην πώληση μέχρι και 16% του ΟΤΕ εντός του Ιουνίου και στην πλήρη ιδιωτικοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου εντός του έτους. Ταυτόχρονα, στο φετινό πρόγραμμα εντάχθηκαν η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και η πώληση ποσοστού στα λιμάνια του Πειραιά (ΟΛΠ) και της Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).
Είναι χαρακτηριστικό πως λίγο μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου το υπουργείο Οικονομικών ξεκίνησε τις διαδικασίες για την πρόσληψη συμβούλων για τις αποκρατικοποιήσεις των ΟΤΕ, ΤΤ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΟΛΠ και ΟΛΘ με στόχο να στείλει το μήνυμα ότι η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να προχωρήσει με γοργές διαδικασίες στην υλοποίηση του προγράμματος.
Μάλιστα για τη ΔΕΗ ο σύμβουλος θα διερευνήσει και το ενδεχόμενο πώλησης περιουσιακών στοιχείων σε στρατηγικό επενδυτή. Οι αποκρατικοποιήσεις των ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ, Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων θα γίνουν το 2012.
Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, της αποκρατικοποίησης των Οργανισμών Λιμένων Πειραιά και Θεσσαλονίκης θα προηγηθεί ο «Λιμενικός Καλλικράτης» και στη συνέχεια, θα υπάρξει διάθεση μετοχών από το νέο μετοχικό κεφάλαιο που θα δημιουργηθεί από τις συνενώσεις λιμένων.
Συγκεκριμένα, το ελληνικό κράτος, που είναι και ο αποκλειστικός μέτοχος των Οργανισμών Λιμένων Ελευσίνας, Ραφήνας και Λαυρίου, θα δώσει τις μετοχές του στον ΟΛΠ. Στον ΟΛΠ πλέον το Δημόσιο θα έχει περίπου το 95% των μετοχών αλλά πιθανότατα θα διατηρήσει το 51%.
Το ίδιο «μοντέλο» θα ακολουθηθεί και στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης που θα απορροφήσει τους Οργανισμούς Λιμένων Καβάλας και Αλεξανδρούπολης, ενώ δεν έχει ξεκαθαριστεί τι θα γίνει με τον Βόλο.
 ethno.gr

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ολες οι εταιρίες θα γίνουν ελληνικάνικες

Ανώνυμος είπε...

Μία στο σφυρί και μία στον ...Πεταλωτή!

Ανώνυμος είπε...

Ότι πουλάς με χρονοδιάγραμμα είναι η μεγαλύτερη ηλιθιότητα που έχω ακούσει.Σιγά μην έρθω να δια πραγματευτώ από τη ημέρα έναρξης της πώλησης.Θα έρθω τελευταία μέρα που καίγεσαι να στα πάρω κοψοχρονιά.Μα σε ζώα απευθύνονται;Μάλλον,εδώ έδωσαν τα στοιχεία τους,μέχρι και το που κοιμήθηκαν χθες στους απογραφείς,εδώ θα κολλήσουν.

Ανώνυμος είπε...

otan xepoulisoun oles tis deko pou autes gemizoun ta kratika tamia fantastite ti tha gini meta.tha xezoumisoun ton lao me akoma pio sklira metra gia na boroun na plironoun to D.N.T. efoson den tha exoun ala esoda para monaha apo tin aneleiti forologisi tou laou.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΠΑΘΩ ΤΟ ΚΚΕ Η ΠΑΠΠΑΡΗΓΑ ΗΤΑΝ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΓΑΠ.ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΗΞΕΙΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΤΡΑΒΑ ΜΕ ΚΑΙ ΑΣ ΚΛΑΙΩ .ΑΡΧΙΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΜΙΖΑΔΩΡΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΥ ΙΔΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΠΟΤΕ Η ΩΡΑ ΣΑΣ . ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ . ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΧΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΡΕΧΕΤΕ ΣΑΝ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ.