Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Ο Καμμένος, το ψαροντούφεκο και η ντουντούκα



Ο Καμμένος, το ψαροντούφεκο και η ντουντούκα 
Γράφει η Αναστασία Γαλάνη



Επανήλθε στην πολιτική επικαιρότητα εξαιτίας ( ή καλύτερα χάριν) του «έμμισθου μπρόκερ»πρωθυπουργού, του «υπαλλήλου»  Παπακωνσταντίνου, του «δευτέρου βιολιού»Γιώργου Πεταλωτή και του «τσάμικου της διαπλοκής», που υποστήριξε ότι χόρευε ο Γιώργος Σιουφλιάς


Προβάλλοντας ένα προφίλ ιδιαίτερα μαχητικού βουλευτή, που βομβαρδίζει με αλλεπάλληλες κατηγορίες  τους υπουργούς της κυβέρνησης και προβαίνει σε προκλητικές δηλώσεις ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υφυπουργός Ναυτιλίας, Πάνος Καμμένος έχει προκαλέσει εκτός από την προσοχή των ΜΜΕ καιαναστάτωση στη Βουλή.




Θα μπορούσαμε να πούμε ότι πρόκειται για αλλαγή επικοινωνιακής τακτικής ή για επιστροφή στα γνώριμα. Αρκεί να ανατρέξει κανείς σε παλαιότερες τηλεοπτικές συνεντεύξεις του, όπου είχε αναφέρει ότι «Μπαίνοντας στην πολιτική, δεν μπορούσα να ελέγξω τον αυθορμητισμό και τον έντονο τόνο της φωνής μου με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι φωνάζω για το τίποτα. Όλοι μου έλεγαν ότι αυτό θα κάνει κακό στην πολιτική μου καριέρα. Για αυτό πλέον προσπαθώ να συνομιλώ με τους πολιτικούς μου αντιπάλους σε ήπιους τόνους».


Έπειτα όμως από μια διακριτική παρουσία λίγων ετών, ο κ. Καμμένος μάλλον συνειδητοποίησε ότι δεν ωφελήθηκε ιδιαίτερα από αυτή του στάση. Όσες ασκήσεις ηρεμίας και αν έκανε μέσα από τα αγαπημένα του σπορ, το ψαροντούφεκο και τις καταδύσεις, δεν ευδοκίμησαν…


Από την άλλη, ευτυχώς που υπάρχει και ο Πάνος Καμμένος στην Νέα Δημοκρατία και οι βουλευτές που τολμούν να θεωρήσουν ενίοτε  πληκτικές τις συζητήσεις στη Βουλή, βρίσκονται πλέον σε επαγρύπνηση. Ωστόσο, εικάζουμε ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει πέσει μάλλον σε βαριά κατάθλιψη από τότε που ο Πάνος Καμμένος επέστρεψε στις επάλξεις.


 Ως άξιος ανταγωνιστής του, ο κ. Καμμένος αποκαλείται «ντουντούκα» μεταξύ σοβαρού και αστείου από πολλούς βουλευτές  , όταν ανεβαίνει στο βήμα του κοινοβουλίου.


Φυσικά, ο ίδιος δεν φαίνεται να πτοείται από τέτοιου είδους σχόλια, όταν έχει επιδείξει κατά καιρούς περίσσιο θάρροςκάνοντας μάλιστα ενδυματολογικές επιλογές με «έντονη» σημειολογία που προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις. Οι πιο χαρακτηριστικές εξ αυτών, το t-shirt με λογότυπο «Greece is not for sale» δηλαδή «η Ελλάδα δεν είναι προς πώληση» και η εμφάνισή του στο τελευταίο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ ως άλλος Τζον Τραβόλτα με δερμάτινο μπουφάν τύπου «perfecto».  


Ας μην λησμονούμε βέβαια και το ότι έγινε  γνωστός στους πολίτες και ψηφοφόρους του  για τις πατριωτικές του απόψεις σχετικά με το Αιγαίο και τις τουρκικές προκλήσεις, για την συμπάθεια που έτρεφε προς τους στρατιωτικούς και το έργο τους καθώς και εν γένει στα Σώματα Ασφαλείας, αλλά και για την ικανοποιητική κατά πολλούς παρουσία του στο υπουργείο Ναυτιλίας επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας.


Σήμερα όμως, στην ηγετική ομάδα της Ν.Δ. ορισμένοι δεν διστάζουν να επισημάνουν ότι πρέπει να υπάρξουν κινήσεις να χαμηλώσει τους τόνους ο βουλευτής και να μην προκαλεί συνέχεια με εμπρηστικές δηλώσεις του, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που κινείται αυτόνομα, πηγαίνοντας ενάντια και στην κομματική γραμμή.
Στην κυβέρνηση υπάρχει έντονη ενόχληση και ζητάνε από τη Ν.Δ. να ξεκαθαρίσει στο εσωτερικό της τις ακραίες απόψεις, οι οποίες τορπιλίζουν το πολιτικό κλίμα.
πηγη

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι της ΝΔ δεν πιστεύω να είναι τόσο μ@λ@κες να τον πειράξουν

Ανώνυμος είπε...

Εγω ξερω οτι εσυρε στα δικαστηρια τον Λαμπρακη που εγραψε οτι ο Καμμενος ειπε πως αρχηγος της 17Ν ηταν ο Ανδρεας. Κερδισε και σε 2ο βαθμο αλλα τελικα τους χαρισε την αποζημιωση.

Ανώνυμος είπε...

Δε θα τολμησει κανεις να τον πειραξει στην ΝΔ ειναι πολυ δυνατο χαρτι,μπραβο του να συνεχισει ετσι ,μπραβο του.

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΜΕΝΟ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟ!

Ανώνυμος είπε...

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΚΑΜΜΕΝΟΣ
ΔΙΔΥΜΟ ΦΩΤΙΑ!
ΚΑΡΑΤΖΑ ΤΟΠΟ ΣΤΑ ΝΕΙΑΤΑ ΑΝ
"ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ"
ΜΕΤΑΝΟΩΝ

Ανώνυμος είπε...

Συγκρίνετε τον Άδωνι που δεν έχει πιάσει υπουργείο με τον πουθενιάρη υπουργό του Καραμανλή που ξύπνησε τον τελευταίο χρόνο?Είχε στα χέρια του τη μεγαλύτερη δύναμη της Ελλάδας,τη ναυτιλία!Άκουσε κανείς να έχει κάνει κάτι σημαντικό?κάτι μεγαλειώδες?κάποια στρατηγική απόφαση?Απλά τη συντήρησε, δεν την εξέλιξε!Δεν εκπλήρωσε το κατά θεμιστοκλή "μέγα το της θαλάσσης κράτος".τα αρθρα σας ειναι για γέλια!

Ανώνυμος είπε...

Καλύτερα Καμμένοι
παρά μπουμπουκομμένοι

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ.ΜΗΝ ΥΠΟΤΑΧΤΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΑΚΟΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΦΩΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΝΟ!!! ΣΥΝΕΧΙΣΕ!!