Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ, Ο ΚΑΜΙΝΗΣ, Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΚΑΙ Ο Α. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ



Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Προσβάλλει τη νοημοσύνη μου - και θα προσβάλλω τη νοημοσύνη των αναγνωστών μου - αν πω ποια είναι η άποψή μου για τον προσφυώς αποκληθέντα “Τουρκομπουτάρη”.

Ουδόλως εκπλήττομαι επειδή - χωρίς ίχνος ντροπής - την παραμονή της ημέρας μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, ο....
δήμαρχος Θεσσαλονίκης εξέφρασε το θαυμασμό του για τον Κεμάλ Ατατούρκ, τον μεγαλύτερο σφαγέα του

Ελληνισμού.

Οι δηλώσεις του θλιβερού αυτού ανθρώπου δείχνουν βεβαίως το ποιόν και το ήθος του δήμαρχου της Θεσσαλονίκης, που συναγωνίζεται σε αθλιότητα το ήθος και το ποιόν του δήμαρχου Αθηναίων.

ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ

Δεν έχω όμως παράλληλα καμιά διάθεση να εγκαταλείψω την τακτική να υπενθυμίζω σ’ όλους μας ότι αυτοί οι άνθρωποι (ο Μπουτάρης, ο Χριστόφιας, ο Αντρος Κυπριανού, ο Καμίνης, ο Γ. Παπανδρέου, ο Πάγκαλος, ο Τρεμόπουλος, κτλ.) δεν έκαναν πραξικόπημα για να πάρουν τους θώκους που κατέχουν. Τις κέρδισαν με δημοκρατικές εκλογές και τις κατέχουν με την “τιμία” ψήφο μας και την “τιμία” αποχή μας.

Αντί, λοιπόν, να ελεεινολογούμε το κατάντημα του δήμαρχου της συμπρωτεύουσας προτιμώ να αναλογιζόμαστε την ευθύνη μας όταν έρχεται η ώρα που ανοίγουν οι κάλπες.

ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν στην Κύπρο.

Ηταν ωραία η προσπάθεια να παρουσιαστούν οι ανθέλληνες της Ομόνοιας και του ΑΚΕΛ του κ. Χριστόφια ως απλά και μόνον μια ομάδα ανεγκέφαλων νεαρών που προβαίνουν σε προκλητικές ενέργειες.

Λυπάμαι να παρατηρήσω ότι αυτή η αντίληψη είναι εξωπραγματική. Η αλήθεια είναι διαφορετική. Από την καταραμένη ώρα που ο κ. Χριστόφιας ανέλαβε το τιμόνι της Κυπριακής Δημοκρατίας οι αναίσχυντοι φίλαθλοι (γράφε βάνδαλοι του ΑΚΕΛ και της Ομόνοιας) προβαίνουν σε πολύ προκλητικές ενέργειες οι οποίες εκφράζουν αβυσσαλέο ανθελληνικό μίσος.

Η προδοτική προσπάθεια είναι πολυδιάστατη. Ο κ. Δημητρίου, υπουργός παιδείας της Κύπρου, ο οποίος ανέλαβε έργο παρόμοιο με το έργο της κυρίας Δραγώνα, έκανε και κάνει το παν για να αλλοτριώσει τον Ελληνόρθοδοξο χαρακτήρα της παιδείας της Κύπρου, ενώ η προκλητική περιφρόνηση προς τα Ελληνικά εθνικά σύμβολα έγινε καθεστώς από τη διακυβέρνηση Χριστόφια.

Γι’ αυτό είναι πρέπον να εξεγερθούν όλοι και να στιγματίσουν όσο γίνεται πιο δηκτικά την αήθη και προδοτική ενέργεια. Ας μην είμαστε αφελείς. Δεν πρόκειται απλά για μια ομάδα αρρωστημένων οπαδών της Ομόνοιας. Κατ’ επανάληψη οι οπαδοί του κόμματος του κ. Χριστόφια και οι οπαδοί της Ομόνοιας έχουν προβεί σε πολύ προκλητικές ενέργειες σε βάρος των Ελληνικών εθνικών συμβόλων. Ακόμη και των προτομών των ηρώων της ΕΟΚΑ.

Επομένως υπεύθυνος γι’ αυτά τα αίσχη είναι ο ίδιος ο κ. Χριστόφιας και το ανθελληνικό κόμμα ΑΚΕΛ που εκπροσωπεί. Αν υπήρχε κάποια αμφιβολία γι’ αυτό - που δεν υπήρχε - οι δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ - κ. Αντρου Κυπριανού, ότι προτιμά Τούρκο αριστερό Πρόεδρο παρά Ελληνα δεξιό Πρόεδρο - πρέπει να έχουν διασκεδάσει και την τελευταία αμφιβολία.

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι υπάρχουν εκκλησιαστικοί παράγοντες οι οποίοι χρηματοδοτούν το ΑΚΕΛ ή την ανθελληνική ομάδα της Ομόνοιας. Θα ήταν πολύ εξωφρενικό! Αν και στην Κύπρο την αέρινη τη “μακαρία γη” όλα είναι πιθανά.

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/05/blog-post_9286.html

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αδερφέ αρθρογράφε,μην ξεχνάς ότι τα αισχρά πρόσωπα που αναφέρεις,έχουν την πλήρη στήριξη των ΜΜΕ και πιο συγκεκριμένα της τηλεόρασης,ένα μέσο δηλαδή,απ'όπου πολύς κόσμος (ακόμη) ενημερώνετε.Όσο για την αποχή,έχεις δίκιο,είναι ότι καλύτερο γι αυτά τα καθάρματα.

Ανώνυμος είπε...

εσεις δεν τον ψηφίσατε και του δώσατε την δυναμη να τα πει αυτα;τι κλετε τορα

Ανώνυμος είπε...

synxaritiria diavazete ta sxoloia kai grafete sinexiste etsi mpravo ston arthrografo...