Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Νομάρχης Χουσείν Αβνί Μουτλού: «Τιμάμε τον Πορθητή Σουλτάνο



Μεχμέτ Χαν και τους άγιους προγόνους μας διότι κατέκτησαν και μας άφησαν την Κωνσταντινούπολη, μια από τις πιο όμορφες πόλεις του κόσμου»
29-5-2011  Ιστοσελίδα του δήμου Κωνσταντινούπολης -


 Οι εορτασμοί για την 558η επέτειο από την άλωση της Κωνσταντινούπολης άρχισαν με επίσκεψη στο τζαμί-Φατίχ, όπου βρίσκεται ο τάφος του Πορθητή Σουλτάνου Μεχμέτ. Μιλώντας μετά την επίσκεψη ο δήμαρχος Καντίρ Τορμπάς δήλωσε πως ¨Αυτή η πόλη με τον Πορθητή Σουλτάνο Μεχμέτ έγινε μια τουρκική, μια οθωμανική πόλη και πήρε σημαντική θέση στην διακυβέρνηση του κόσμου. Στην επίσκεψη στο τάφο του Πορθητή Σουλτάνου Μεχμέτ μετείχαν ο νομάρχης Κωνσταντινούπολης Χουσείν Αβνί Μουτλού, ο....

δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Καντίρ Τορμπάς, ο υποδιοικητής του φρουραρχείου αντιστράτηγος Ταϊφούν Οζντέν, ο δήμαρχος του δήμου Φατίχ-Μουσταφά Ντεμίρ, και τα εγγόνια του τελευταίου σουλτάνου της Οθωμανικής αυτοκρατορίας Αμπντουλχαμίτ, Ορχάν Οσμάνογλου και Αμπντουλχαμίτ Καγιχάν Οσμάνογλου. 
Μετά την επίσκεψη στον τάφο μιλώντας στους δημοσιογράφους ο νομάρχης Χουσείν Αβνί Μουτλού είπε πως «Τιμάμε τον Πορθητή Σουλτάνο Μεχμέτ Χαν και τους άγιους προγόνους μας διότι κατέκτησαν και μας άφησαν την Κωνσταντινούπολη, μια από τις πιο όμορφες πόλεις του κόσμου».

Ο δήμαρχος Καντίρ Τορμπάς ανέφερε πως η Κωνσταντινούπολη είναι το μαργαριτάρι του κόσμου και συνέχισε λέγοντας : ¨ Αυτή η πόλη με τον Πορθητή Σουλτάνο Μεχμέτ έγινε μια τουρκική, μια οθωμανική πόλη και πήρε σημαντική θέση στην διακυβέρνηση του κόσμου. Αν κρίνουμε με την λογική εκείνης της εποχής,( η κατάκτηση της Πόλης) δεν επρόκειτο για μια μιλιταριστική κίνηση, αλλά για μια κίνηση που προκάλεσε αλλαγή εποχής, έδωσε αξία στην ανθρωπιά, και εμφάνισε μια νοοτροπία διοίκησης που συμπίπτει με την ανθρωπιά. Μια νοοτροπία που δεν παρέλειψε τα εναπομείναντα μνημεία από την Ανατολική Ρωμαϊκή αυτοκρατορία και από το Βυζάντιο, αλλά τα κράτησε όρθια και τα αξιοποίησε.


………………….
Ακολούθως κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείο της Άλωσης και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή. Εδώ η τελετή άρχισε με τον εθνικό ύμνο. Μετά από την τελετή εδώ όλοι οι μετέχοντες πήγαν στην πύλη του Βελιγραδίου.


………………….


Εκεί, ομάδες ντυμένες ως Οθωμανοί στρατιώτες, συνοδεία εμβατηρίων και υπό βολές πυροβολικού επιτέθηκαν στα τείχη. Συνοδεία κραυγών –Αλλάχ-ου άκμπαρ σκαρφάλωσαν στα τείχη. Η κατάκτηση τελείωσε με την ανάρτηση της τουρκικής σημαίας στα τείχη. Μετά την κατάκτηση, ομάδα που παρίστανε τον Πορθητή Σουλτάνο Μεχμέτ και την συνοδεία των στρατιωτών του, παρέλασαν.
…………………………
tourkikanea

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ας ελπίσουμε να είναι η τελευταία τους γιορτή

Ανώνυμος είπε...

Αμήν

Ανώνυμος είπε...

Παλι με χρονια με καιρους παλι δικα μας θα 'ναι!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ

Ανώνυμος είπε...

ας ελπίσουμε να είναι και η τελευταία τους, αμήν και πότε..

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΟΦΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΟΜΕΡΑ ΚΟΥΜΟΥΝΙΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΕΤΕ ΣΚΕΦΘΕΙ;
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ .

Ανώνυμος είπε...

Αντε και την παιρνουμε την Πολη. Τι θα την κανουμε μετα; Εχει πληθυσμο 13.000.000 δηλαδη περισσοτερο απ΄οτι ολη η Ελλαδα. Μαζι με τους λαθρομεταναστες θα ειχαμε στη χωρα μας 15.000.000 μουσουλμανους που αυξανονται γιατι αυτοι γεννανε, και 10.000.000 χριστιανους που θα μειωνονται λογω υπογεννητικοτητας. Εκτος κι αν τους διωχναμε και στελναμε εκει τη μιση Αθηνα, και παλι λιγοι ειμαστε. Μπορει να μου λυσει καποιος αυτη την απορια;

Ἄρκτος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ἄρκτος είπε...

Τὸ κείμενο ποὺ ἀναφώνησε ὁ τουρκαλὰς τὸ ἔγραψε κάποιος τοῦ ὑπουργείου παιδείας,ἢ τὸ γραφεῖο τύπου τοῦ συριζα;

Ανώνυμος είπε...

oti tha thn paroume einai sigouro, tora to pote den ksero, malon tou agiou pote

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ..
ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ GAP ΚΑΙ ΜΕΤΑ
ΒΛΕΠΟΥΜΕ..ΟΥΤΩΣ ΟΙ ΑΛΛΙΩΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΙ
ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΛΙΓΟΤΕΡΑ...

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΙΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ,ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΛΕΕΙ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ.ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ Η ΚΛΑΙΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑ.......

Ανώνυμος είπε...

Εδω χανουμε την Αθηνα απο τους λαθρομεταναστες, ας κοιταξουμε να σωσουμε αυτην πρωτα.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΣΤΕΤΑ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΣΚΑΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ.
ΑΥΤΟΙ ΚΑΥΧΩΝΤΑΙ ΓΙ΄ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΡΠΑΞΑΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ.
ΑΙΣΧΟΣ ΕΥΝΟΥΧΟΙ ΨΕΥΤΟΕΙΡΗΝΙΣΤΕΣ !
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΟΛΑΤΕ ΡΕΤΣΙΝΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΓΕΝΑΙΟΨΥΧΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΟΡΤΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΜΟΣΥΝΟ ΓΕΓΟΝΟΣ !
ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΙ, ΟΙ ΜΠΟΥΤΑΡΗΔΕΣ, ΟΙ ΔΡΑΓΩΝΕΣ, ΤΟ ΤΡΩΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗΡΙΟΥ.

Modestus είπε...

Φωτιά, φωτιά στα τούρκικα τζαμιά!
Φυσικά πρέπει πρώτα να απαλλαγούμε από τους προδότες του έθνους μας και τα κομματικά βαρίδια που έχει ο καθένας μας και να είμαστε μόνο Έλληνες. Μόνο τότε έχουμε κάποια ελπίδα.

Ανώνυμος είπε...

Η κα ΠΑΠΑΡΗΓΑ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ, ΤΟΝ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΟΙΤΑΡΗ, ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΥΓΧΑΡΙΤΗΡΙΑ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ !!
Η Κα ΔΡΑΓΩΝΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ κα ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ 29 ΜΑΪΟΥ ΘΑ ΤΙΜΑΤΑΙ ΩΣ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΑΜΠΟΥΛ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ !

Ανώνυμος είπε...

ΠΗΓΑ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΕΠΑΘΑ ΣΟΚ.
ΔΕ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΙΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ
ΕΧΩ ΑΝΤΙΚΡΗΣΕΙ.ΣΕ ΠΙΑΝΕΙ ΔΕΟΣ .ΤΑ ΤΟΙΧΟΙ ΤΗΣ
ΠΟΛΗΣ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΖΕΙΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΚΑΙ
ΝΑ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ 10.12 Η ΛΥΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΡΩΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ.
ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟΥΡΚΟΙ. ΜΗ ΞΕΧΝΑΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΛΕΒΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΑΤΟ ΤΟΥΣ .ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΜΕ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΕΔΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙ.ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

Πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θά'ναι...

Ανώνυμος είπε...

Προς 12.39
Εχουν ομως αυτοι Ελληνικη συνειδηση; Ακομα και αν στειλουμε ολους τους τουρκομογγολους στη ανατολη, ποσοι Ελληνες θα θελουν να εγκατασταθουν στην Πολη; Εδω δε λενε να γυρισουν στα χωρια τους να γινει επιτελους αποκεντρωση, και εχει μαζευτει η μιση Ελλαδα στο κολαστηριο της Αθηνας. Και επειδη σαν κρατος ειμαστε για τα μπαζα, αμφιβαλλω αν θελησουν να επαναπατριστουν Ελληνες του εξωτερικου. Με θλιβει αφανταστα το γεγονος οτι αυτοι οι τοποι οπου ανθισε ο ελληνισμος (οχι μονο η Πολη, αλλα ολοκληρη η Μικρα Ασια) ειναι υπο την κατοχη των βαρβαρων, αλλα η ανακαταληψη της Πολης τη δεδομενη χρονικη στιγμη δεν ξερω, μου φαινεται σα να χαριζει καποιος ενα πολυτελες αυτοκινητο σε εναν ανεργο, ουτε τη βενζινη δε θα μπορει να πληρωσει. Ας ελπισουμε οτι καποτε θα αλλαξουν οι συσχετισμοι και θα ερθει το ποθουμενο.