Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Για να φτάσουμε κάπου, πρέπει να ξέρουμε που θέλουμε να πάμε...


Τα λαμόγια είναι έτοιμα στη γωνία. Ο δημοκράτης Τζέφρυ θέλει λέει να κάνει δημοψήφισμα. Βεβαίως, δε θα κάνει το δημοψήφισμα που θέλουμε εμείς, αλλά αυτό που θέλει αυτός. Το ηλίθιο δίλημμα - εκβιασμός που θέλει να μας θέσει (αν θέλουμε να είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ενωση ή όχι), δεν έχει καμία σχέση με τα προβλήματα της χώρας μας και δεν μας απασχολεί. Ο κωλοτούμπας Καρατζαφέρης, (δημοκράτης κι αυτός βεβαίως) συμφώνησε αμέσως με τον Τζέφρυ. Οι αριστεροί φίλοι του λαού, διαφωνούν όπως πάντα παίζοντας το ρολάκι τους.

Για να μη μας μπερδέψουν λοιπόν , προτείνω ενδεικτικά προς συζήτηση και διαβούλευση τα ακόλουθα αιτήματα :


- Άρση βουλευτικής ασυλίας και κατάργηση νόμου περί ευθύνης υπουργών. (Χωρίς σχόλιο)

- Ακύρωση και μη αναγνώριση του αισχρού μνημονίου.

- Εφαρμογή της ΑΟΖ. (Δημοψήφισμα)

- Συμμετοχή τυχαία εκλεγμένων πολιτών στις εξεταστικές επιτροπές. (Δημοκρατία).

- Πάγωμα όλων των πληρωμών προς τους πιστωτές μας μέχρι να ελέγξουμε το χρέος! (Κοινή λογική)

- Αρνηση πληρωμής του δημόσιου χρέους ως προϊόν απάτης - αν αποδειχθεί.(Προβληματισμοί)
Να αποτελέσει αντικείμενο δημοψηφίσματος υπο όρους: Υποχρεώνουμε τα κανάλια να δώσουν ίσο χρόνο ομιλίας στις δύο πλευρές (την μνημονιακή και την αντιμνημονιακή που ενδεικτικά αναφέρω ότι υποστηρίζεται από τους Δ. Καζάκη και Κ. Λαπαβίτσα) και πιθανό ντιμπέητ με ελεύθερη συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών και χρόνο να θέσουν ερωτήματα ο ένας στον άλλο).

- Δήμευση περιουσίας όσων έκλεψαν - αν έκλεψαν. (Κοινό αίσθημα δικαίου)

- Αλλαγή Πολιτικού συστήματος, αναθεώρηση του συντάγματος.(Δες και εδώ και εδώ και εδώ και εδώ)

- Εξοδος από το ευρώ. Επιστροφή στη δραχμή. (Προβληματισμοί)

- Κατάργηση όλων των διοδίων πλην των εθνικών.

- Πλήρης διαχωρισμός εκτελεστικής, νομοθετικής και δικαστικής εξουσίας.

- Το νερό είναι δημόσιο αγαθό. Οχι εμπορεύσιμο είδος.

- Αυστηρότερος έλεγχος και ποινές στους πολίτες που κατέχουν δημόσια αξιώματα και παρανομούν. (Δημοψήφισμα)

- Ενιαίο ψηφοδέλτιο σε όλες τις εκλογές πλην των εθνικών. (Καταπολέμηση κομματοκρατίας).

- Εθνικοποίηση όσων τραπεζών δεν τα καταφέρνουν και χρειάζονται κρατική στήριξη. (Κοινή λογική).

- Διεξαγωγή δημοψηφισμάτων για ΟΛΑ τα σοβαρά εθνικά θέματα. (Δημοκρατία)

- Παιδεία στο τρίπτυχο γνώση, αγάπη για τον άνθρωπο, σεβασμό στο περιβάλλον, που να λαμβάνει υπόψη και την τηλεόραση. Να εξεταστεί αν η τηλεόραση πρέπει να ανήκει στο υπουργείο τύπου, ή στο παιδείας.(Δημοψηφίσματα μετά από προτάσεις)

- Να υποχρεωθούν όλα τα πολιτικά πρόσωπα και όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι (ειδικά ο υπουργός παιδείας και όλα τα στελέχη του υπουργείου) να στέλνουν τα παιδιά τους σε δημόσιο σχολείο. Να καθαίρεται του αξιώματος του όποιος δε συμμορφώνεται. Δεν μπορεί η κ. Διαμαντοπούλου να στέλενει τα παιδιά της σε ιδιωτικό σχολείο και να αποφασίζει για τη μόρφωση των δικών μας παιδιών.

- Απαγόρευση παιδικών διαφημίσεων. (Δημοψήφισμα)

- Κατάργηση τρομονόμου. (Δημοψήφισμα).

- Ανάπτυξη ενός ορθολογικού τρόπου διαχείρισης των μεταναστών στην Ελλάδα μακριά από ακρότητες αντί για το άθλιο νομοσχέδιο ο οποίος θα τεθεί σε δημοψήφισμα.

- Ανάπτυξη (σχολεία, πάρκα, θέατρα) στις ακριτικές περιοχές (Θράκη - νησιά) ώστε ο ντόπιος πληθυσμός να έχει δουλειά, να περνάει ζωή υποφερτή και να μη διανοείται να σκεφτεί ότι δεν είναι Έλληνας.

- Ανάπτυξη πλατφόρμας για την αντικειμενική αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων χωρίς να επεμβαίνει η κυβέρνηση.

- Διαφήμιση και ανάπτυξη του τουρισμού.

- Ανάπτυξη αντικειμενικού ποσοτικοποιημένου συστήματος αξιολόγησης (οι Γερμανοί δεν είναι πιο έξυπνοι από εμάς) στις δημόσιες υπηρεσίες, νοσοκομεία κ.λ.π.

- Δημιουργία περιβάλλοντος και κινήτρων για την επιστροφή όλων των διακεκριμένων επιστημόνων στην Ελλάδα. Ιδιαίτερη έμφαση στην Ιατρική, και την παροχή ιατρικών υπηρεσιών.

...

...

(Συμπληρώστε παρακάτω)

ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΠΡΩΤΑ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ! ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ... ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΟΝΕΙΡΟ ΒΛΕΠΕΙΣ !

Ανώνυμος είπε...

Μοιαζει με χαρτι που διναμε στον διευθυντη του Λυκειου οταν θελαμε να κανουμε καταληψη.

Οσω ακουω τετοια πραγματα ανυσηχω για το μελλον των κινητοποιησεων.

Φυσικα και μας απασχολει εαν θα ειμαστε στην ΕΕ η οχι. Σε ποιον κοσμο ζει ο τυπος.

Περα απο τα αυτονοητα που συμφωνω θα σταθω εκει που εχω ενστασεις. Τουτο ειναι οτι υπαρχουν προτασεις που προυποθετουν επανεκινιση του πολιτευματος, βλεπε δημοψηφισματα, διακριση εξουσιων.

Για να λυσω καποιους προβληματισμους περι πλατφμορμας που αναρωτιεται ο συντακτης, η απαντηση ειναι οι ανεξαρτητες διοικητικες αρχες.
Αλλα στο ελλαντα η ποιοτητα τους εκτεινεται απο το ΕΣΡ μεχρι το συνηγορο του πολιτη.

Ανώνυμος είπε...

ρε φιλε οτι θελεις γραφεις μου φαινεται.καλα το γραφει ο εβραιομουλος ο τζεφρυ το διλημμα.ετσι ειναι .θελεις να εισαι στην ΕΕ ή οχι?σωστο εινα γιατι αν δεν συμφωνησεις με τους ορους του μνημονιου και δεν προχωρησεις στο ανοιγμα επαγγελματων κα ιτις αποκρατικοποιησεις και απολυσεις θα πας σε σταση πληρωμων μιας και δεν θα σου εκταμιευσουν την επομενη δοση.αν γινει αυτο και ξεκινας και τυπωσεις δραχμουλα ,θα εχεις μια τρομακτικη φυγη κεφαλαιου στο εξωτερικο.ολοι οι καταθετες που εχουν σοβαρα ποσα σε ευρω θα προσπαθησουν να τα στειλουν με εμβασμα στο εξωτερικο κατι που ηδη γινεται.στην προσπαθεια τους οι τραπεζες να ικανοποιησουν αυτη την απαιτηση θα χρεοκοπησουν.ο μονος τροπος να αποτρεψεις κατι τετοιο ειναι να απαγορευσεις την εκροη κεφαλαιου εκτος ελλαδας.με το που πας να κανεις κατι τετοιο σε πετανε επιτοπου εκτος ευρωπαικης ενωσης.μια βασικη αρχη της ΕΕ μεσω της συνθηκης του Μαστριχτ ειναι η ελευθερια διακινησης κεφαλαιων.οποτε το διλημμα που θετει ο τζεφρυ δυστυχως για σενα ειναι ολοσωστο.καλα εχω διαβασει πολλα αρθρα σας και εχω να πω οτι απο οικονομικα δεν εχετε δυνατες βασεις και ολο κατι τετοιες μαλακιες γραφετε και πανικοβαλετε τον κοσμο.γιατι το κανετε αυτο?δεν ειμαι παπαγαλακι του δικομματισμου δεν ψηφιζω κανεναν και ειμαι προβληματισμενος αλλα αυτα που σου λεω πιο πανω ισχυουν στο ακεραιο.ρωτα και τον καζακη

Ανώνυμος είπε...

α και κατι αλλο...αν βγουμε απο την ΕΕ ειμαστε τρωτοι απεναντι στους τουρκους.θα σου στησουν ενα διπλωματικο επεισοδιο και θα σου κανουν ντου και θα σε καταλαβουν για αλλα 400 χρονια.η τουρκια ειναι 15η οικονομια και τρεχουν με 9% αναπτυξη και εχουν φοβερο στρατο.δεν μας παιρνει με τιποτα ειδικα τωρα που ειμαστε διαλυμενοι και με υποβρυχια που γερνουν,φρεγατες προβληματικες και τανκς που θελουν ανταλλακτικα κτλπ .οποτε ασε τις μαλακιες και ΝΟΙΩΣΕ!

koursaros είπε...

Ένα διαχρονικό μήνυμα του Bertrand Russel
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΗΘΙΚΟ.

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ:
ΟΤΑΝ ΜΕΛΕΤΑΣ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ Η ΕΞΕΤΑΖΕΙΣ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ. ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΑΦΕΘΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΑΙ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΥΕΡΓΕΤΟΥΣΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΙΣΤΕΥΤΟ. ΑΛΛΑ ΚΟΙΤΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ.

ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΑΝΟΗΤΟ..
ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΤΕΝΑ ΑΛΛΗΛΟΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ΛΕΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ. ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΥΠΑΡΞΟΥΜΕ.. ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.

ΚΟΜΟΤΗΝΑΙΟΣ είπε...

Εγω συμφωνω με τις προτασεις του κειμενου. Φυσικά δε θα μπορούσαν να εφαρμοστούν όλες από τη μια ημέρα στην άλλη, ωστόσο θα άλλαζαν ριζικά, προς το καλύτερο, την κοινωνια μας. Κατι που το έχουμε άμεση κ απόλυτη αναγκη...