Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Στο εξωτερικό, οι Έλληνες είναι πολύ πλούσιοι…


Οι καταθέσεις στις ελβετικές τράπεζες ξεπερνούν το ελληνικό ΑΕΠ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει, εν μέσω κρίσης, δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, Handelsblatt, το οποίο αναφέρει ότι τα ελληνικά κεφάλαια που βρίσκονται στην Ελβετία υπολογίζονται στα 280 δισ. ευρώ.


Μάλιστα, η γερμανική εφημερίδα επικαλείται δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Κουσελά.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το ύψος των ελληνικών ιδιωτικών κεφαλαίων που βρίσκεται σε ελβετικές τράπεζες αντιστοιχεί στο 120% του ελληνικού ΑΕΠ. Η γερμανική εφημερίδα αποκαλύπτει επίσης, ότι μόνο οι δύο μεγαλύτερες ελβετικές τράπεζες διαχειρίζονται κεφάλαια ύψους 20 δισ. ευρώ, που ανήκουν σε Έλληνες ιδιώτες.
πηγη

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ε-Λ-Ε-Ο-Σ !!!

η βλακεία κάποιων έχει ξεπεράσει κάθε όριο!!
Πώς κατέληξε ο Κουσελάς σε αυτό το νούμερο? Τον πήραν τηλέφωνο από την Ελβετική Ένωση τραπεζών και του το ψιθύρισαν?

Μ'έχει πραγματικά κουράσει το πώς διοικούν... αντί να δουλεύουν, απλά διαδίδουν φήμες που ούτε για την espresso δεν κάνουν...

Και αν ακόμη ήταν αλήθεια, τί θα έκανε δλδ? Θα ζητούσε από την Ελβετία να τις κατασχέσει και να του τις αποδώσει, ώστε να ξαναπάρουν δάνεια οι σύντροφοί του και να ξαναρχίσει το πάρτυ της μίζας των συντρόφων?

Modestus είπε...

Τόσα χρόνια τους αφήνατε να θησαυρίζουν και τρώγατε κι εσείς. Ακόμα και τώρα δεν τολμάτε να τους βάλετε χέρι και μαδάτε τον απλό κοσμάκη που είναι απροστάτευτος. Αφήστε τα παραμύθια και οι Ελβετοί δεν είναι κοροϊδα να πουλήσουν τους πελάτες τους. Πάλι επικοινωνιακό τρικ είναι αυτό μη τρώτε σανό.