Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Τσίπρας: "Στο Συμβούλιο μίλησαν και για στάση πληρωμών" (βιντεο)


Ως «ανοιχτή ομολογία αποτυχίας της πολιτικής του μνημονίου και των επιλογών της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού», χαρακτήρισε τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σε δηλώσεις του κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν έχει την γενναιότητα να παραδεχθεί την αποτυχία του.. ..



Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι ο κ. Παπανδρέου, με υπόγειες διαβουλεύσεις οδήγησε τη χώρα σε πρωτοφανή κρίση τώρα νίπτει τας χείρας του και ζητά αντιλαϊκή συναίνεση από τα δεξιά του για να συνεχίσει την ίδια αδιέξοδη πολιτική. Ακόμη, ο κ. Τσίπρας επέκρινε τον πρωθυπουργό διερωτώμενος για πόσο ακόμη μπορεί να κυβερνά με σύμμαχο το φόβο και εργαλείο τον εκβιασμό. «Εκβιασμένη συναίνεση δεν υπάρχει», είπε ο κ. Τσίπρας που θεωρεί ανοιχτό το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών.



Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι, όταν δημιουργούνται αδιέξοδα , στις δημοκρατίες λύνονται με προσφυγή στο λαό, ενώ για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος είπε ότι αν το δημοψήφισμα είναι σε μια κατεύθυνση που βοηθά το λαό να απαντήσει στα εκβιαστικά διλήμματα, ο ΣΥΡΙΖΑ το υποστηρίζει.

Ωστόσο, σημείωσε, ο ΣΕΒ έβαλε με τέτοιο τρόπο το ερώτημα που εξυπηρετεί τους δανειστές και εκβιαστές της χώρας. Για το ίδιο θέμα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν έχει ξεκάθαρη τοποθέτηση, κάτι που, όπως είπε, είναι επικίνδυνο για την πολιτική ζωή και την κοινωνία.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο κ. Τσίπρας εξέφρασε φόβους «αργεντινοποίησης» της χώρας, θέση που εξέφρασε και εντός της σύσκεψης, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι μια σειρά χειρισμών της κυβέρνησης προκαλεί συγχύσεις και επικίνδυνο κλίμα στην κοινωνία.

Σχετικά με το ενδεχόμενο συγκρότησης κυβέρνησης με τη συμμετοχή τεχνοκρατών, ο κ. Τσίπρας είπε ότι κάτι τέτοιο ακούστηκε και στη σύσκεψη, ότι δηλαδή ο πρωθυπουργός είναι ανοιχτός στο να χρησιμοποιηθούν «οι καλύτεροι» και εκτίμησε ότι όλα αυτά είναι σενάρια που απεργάζονται κάποιοι ερήμην του λαού και έχουν στόχο να βυθίσουν το λαό σε εξαθλίωση, ενώ σημείωσε ότι αυτό το ενδεχόμενο αλλοιώνει τη λαϊκή βούληση.

Απαντώντας σε ερώτηση για το κίνημα των «αγανακτισμένων» ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για ευχάριστες εξελίξεις, τονίζοντας ότι «ο λαός δεν είναι σε ύπνωση», αλλά «απειλεί να πνίξει ένα χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών από τη χώρα μας, ο κ. Τσίπρας είπε ότι αυτός ο εκβιασμός εξελίσσεται εδώ και μία εβδομάδα και πρόσθεσε ότι το ίδιο ακούστηκε και στη σύσκεψη από τον κ. Παπακωνσταντίνου και για να επισημάνει ότι είναι στρατηγική της κυβέρνησης, που, όμως, δεν έχει βάση. Γιατί την ίδια στιγμή που οι πιστωτές μας λένε ότι δεν αντέχουν μια αναδιάρθρωση, την ίδια στιγμή λένε ότι είναι έτοιμοι να οδηγηθούμε σε πτώχευση και να τα χάσουν όλα.
πηγη

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σταση πληρωμων,καταρευση των περισσοτερων Ελληνικων μπουρδελοτραπεζων,τρελες χασουρες για τις Ευρωπαικες.Θα ζοριστουμε ενα-εναμιση χρονο,αλλα το χουνερι που θα παθουνε θα το θυμουνται μια ζωη........
Μας τρομοκρατουνε με σταση πληρωμων και πτωχευση,αλλα οι πραγματικα χαμενοι αυτοι θα ειναι και το ξερουν.Ας το μαθουμε και εμεις και ας τους πηδηξουμε με τα ιδια τους τα οπλα/////

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 4:05. Κατάρευση τραπεζών ξέρεις τι επιπτωσεις θα έχει; Ορίστε οι επιπτώσεις
1. Την μείωση των συντάξεων σε ποσοστό αντίστοιχο περίπου του κουρέματος, δηλαδή αν το Haircut (κούρεμα) ήταν 40% τότε η μείωση των συντάξεων θα άγγιζε το 35%. Αυτό περίπου επισημαίνει (χωρίς ποσοστά) και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας.
2. Οι Τράπεζες θα χάσουν μέρος της Κεφαλαιακής τους επάρκειας ενώ οι μετοχές τους θα βυθιστούν.
3. Η πρόσβαση στις «Αγορές» θα ήταν αδύνατη για πολλά χρόνια άρα θα ζούσαμε με χρήματα μόνο από ότι παράγουμε χωρίς δανεικά. Αν θα έχουμε χρήματα, από την παραγωγή μας, θα πληρώνουμε μισθούς δημοσίων υπαλλήλων αν δεν έχουμε θα πληρώνονται όταν θα βρίσκαμε.
4. Μεγάλη φυγή καταθέσεων στο εξωτερικό.
5. Πιθανόν επιβολή περιορισμού αναλήψεων των καταθέσεων.
6. Προβλήματα πιστοληπτικής ικανότητας των τραπεζών, μακροχρόνιες ζημιές και μεγάλες απολύσεις προσωπικού τους.

Κατάρευση των Ευρωπαικών θα σημαίνει τουλάχιστον ότι οι Ευρωπαικές τράπεζες δεν θα δείνουν δάνεια σ εμάς για ανάπτυξη. Υποθέτουμε ότι επειδή θα είμαστε στην ΕΕ αλλά όχι στο ίδιο νόμισμα θα μας λυπηθουν να μας δώσουν.

Αλλαγή απο ΕΥΡΩ σε Δραχμή σημαίνει ότι θα γίνει και υποτίμηση. Στην περίπτωση που γίνει αλλαγή με ταυτόχρονη υποτίμηση 50% αυτό σημαίνει ότι ένα στεγαστικό δάνειο 100.000 θα γίνει σε 150.000Ευρώ. Το γράφω σε ΕΥΡΩ για να καταλάβεις το μέγεθος.

Σκέψου τι θα γίνει με τα δάνεια των επιχειρήσεων!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Γιατί οι επιχειρήσεις που δουλεύει ο κοσμάκης δεν έχει τέτοια δάνεια-ψιλικατζίδικου...Αυξηση κατα 50% στα δάνεια σημαίνει και άλλες απολύσεις και κλείσιμο επιχειρήσεων.

Υποτίμηση σημαίνει όλα τα εισαγώμενα προϊόντα θα αυξηθούν κατα 50%.

Αν ελπίζεις ότι θα το κάνουμε όπως στην Αμερική, όπου κόβει χρήμα και δημιουργηται πληθορισμός και το αντισταθμίζει με εξαγωγές...Μάθε ότι η βιομηχανική παραγωγής αποτελεί μόνο το 2% του ΑΕΠ. Αν ελπίζεις ότι θα σωθούμε απο τα αγροτικά προϊόντα μάθε ότι η παραγωγή αγροτικών προϊόντων είναι το 3,4%. Το μεγαλύτερο ποσοστό είναι οι κατασκευές. Απο που θα παράγουμε πλούτο για να εξάγουμε για να φέρνουμε χρήμα? Οι κατασκυεές που αποτελεί μεγαλο μέρος του ΑΕΠ ήταν γιατί είχαμε χρηματοδότηση απο ΕΕ. Βλέπε Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης...Τα ΚΠΣ έχουν τελειώσει για την Ελλάδα πλέον γιατί έχουν μπεί άλλες χώρες στην ΕΕ.

Θα συμφωνήσω ότι θα περάσουμε δύσκολα 1-2 χρόνια. Θα συμφωνήσω ότι μετά τον πάτο δεν έχει κατί άλλο παρα μόνο 100000000000% ανάπτυξη...Και θέτω το ερώτημα... Θα υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα που θα αποφασίσουν να δουλέψουν και να φτιάξουν την Ελλάδα ή θα μείνουμε με τους ίδιους πουλιμένους πολιτικούς? Αν μείνουμε με τους ίδιους, πόσο σίγουρος είσαι ότι θα αλλάξουν μυαλά?

Μέχρι εδώ ήταν οι οικονομικοί παράγοντες...Πάμε τώρα και στους πολιτικο-στρατιωτικούς παράγοντες...Μια κατάρευση της Ελλαδας μετά την πτώχευση θα σημαίνει ότι δεν θα έχει λεφτα για να ρίξει στο κράτος...Η αγαπημένοι μας φίλοι Τούρκοι που τα τελευταία χρόνια γνωρίζουν μια τεράστια αναπτυξη...Τι θα κάνουν? Θα μπουν στην Ελλάδα να παρουν τα νησιά μας γιατί θέλουν το πετρέλαιο????????????????????????????????????
Αν τέλος Ιουλίου τελειώσουν τα λεφτά και δεν έχει λεφτα το κράτος...ΠΩΣ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥς ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΕ ΠΙΘΑΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ? και μημου πείς ότι δεν θα κάνουν γιατί είναι πα΄ρα πολλά τα σενάρια. Βλεπε βαριοπούλα, ιμια, φαρμακονύσι, καστελόριζο, Εβρος...

Δεν είναι πάμε Έλληνες να πέσουμε στα σκατα και θα ζήσουμε... Αλλά πόσοι θα μείνουνε και πότε θα βγούμε απο τα σκατα και πως!

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ 5.02 ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΙΣΧΥΟΥΝ ΩΣ ΕΝΑ ΒΑΘΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΓΑΛΟΣΟΥΝ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΠΊΣΗΜΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ!!!!!!!
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΣΦΕΝΤΟΝΕΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ.
ΑΠ'ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΑΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΤΕ ΕΝΩ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΞΕΠΟΥΛΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ σε αυτά που λές...Θα τους αντιμετωπίσουμε ακόμα και με μπουνιές τους Τουρκαλάδες...Δεν λέω ότι το ΕΥΡΩ είναι καλύτερο...Απλα λέω ότι είτε ΕΥΡΩ είτε Δραχμή κάθε απόφαση έχει τα καλά έχει και τα αρνητικά και πρέπει να σκεφτούμε όλες τις παραμέτρους...Και πρέπει να πάρουμε το ρίσκο για το που πραγματικά θα οδηγηθούμε γιατί οι μελέτες απο την πραγματικήτα διαφέρουν. Όπως το μνημόνιο...Το μνημόνιο εμάς μας οδήγησε ένα βήμα πριν την κατάρευση και στις ύβρεις τους Ιρλανδούς όμως τους εκθιάζουν...!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Και η Ρωσία κατέρευσε και έκανε ένα ωραίο haircut αλλά βρέθηκε ένας Πουτιν (Δεν είμαι Λιακοπουλικός) και ανέστησε τη Ρωσσία σε σημείο να είναι η παλια Σοβιετική Ένωση...Έχει η Ελλάδα έναν αντίστοιχο Πουτιν?

Ανώνυμος είπε...

φιλε 5.02 ο γιωργακης εισαι;αντε παρατα μας .ποτε δεν ειχαμε σαν λαος προβλημα πλουτου.δεν εφτασες εδω που εφτασες μεσα απο 5000 η 6000 χιλιαδες χρονια ιστοριας με οχημα το χρημα .αντεχουμε και χωρις αυτο

Ανώνυμος είπε...

ασ παρουμε τα πραγματα με τη σειρα -οπου εχει βαλει το χερι του το ΔΝΤ εχει επελθει η καταστροφη η 'ιδια'...και οδηγουν τα κρατοι που υπαγονται σε αυτο σε αργο θανατο(στη περιπτωση μας σε γρηγορο για καποιο λογο).κρυμμενοι πισω απο απο κλισε ατακες μοτο τυπου διαρθρωτικες αλλαγες,αυξηση ΦΠΑ,απολυσεις,ελαχιστοποιηση του κρατους κλπ.πραγματα τα οποια οδηγουν στην υφεση,χωρις ταυτοχρονη αναπτυξη.για να μην εχει μεινει ουτε μισο βημα στη σωστη κατευθηνση οσο αφορα την αναπτηξη υπαρχει δολος.καπου μας πανε.και πως αποδικνιετε οτι υπαρχει δολος?οι γνωστοι οροι του μνημονιου που δεν μας αφηνουν 1ον να δανειστουμε απο αλου και δευτερων τα χρηματα να μη προερχονταιαπο αξιοποιηση πλουτοπαραγωγικων πηγων.για να μη μακρηγορω,ειναι οφθαλμοφανες οτι μας πουλανε πανακριβα λυγους μηνες ελπιδας απλα για να βαλουν στο χερι τα παντα ελληνες ΑΚΟΥΤΕ ?ΑΣ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟς ΚΑΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ...γιατι δε θα ερθει.τωρα για καλυψω και καποιον κυριο προλαλησαντα αυτο με τη τουρκια δεν θα συμβει τοσο ευκολα και εμπαση περιπτωση δε νομιζω να θες να εξαφανηστεις εθνικα αμαχητι. ασε που οταν τα υποθηκευσουν ολα θα μας ρηξουν και μια κλοτσια απο το ευρο, και θα βρουν τροπο πυστεψτε το.μονο που δεν θα εχουμε τιποτα στα χερια μας για να ορθοποδησουμε.θα ανηκουν σε αλλους. αν μας θελουν στο ευρω ας πιεσουν το ΔΝΤ για ενα μνημονιο το οποιο θα μας επιτρεπει να τους δωσουμε τα χρηματα χωρις περιορισμους ως προς τον τροπο.αλλιως ειμαι προσωπικα ετοιμος για ολα.ΥΓ ειμαι ελευθερος επαγγελματιας με ιδιοκτητο επαγγελματικο χωρο,και καλο τηρουμενων των αναλογιων εισοδημα δηλ βολεμενος ...αα και ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΖΗΤΗΣΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ... ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΟΝΟΜΟΙΟ ΝΑ ΟΡΙΣΗ Η ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ (ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ) ... ΑΝ ΠΑΛΙ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΗ Ο ΓΑΠ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ... ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ (ΕΙΜΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ-Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΗ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ) ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΚΑΜΨΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΗ ΤΙΠΟΤΑ !! ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ... Ο ΚΑΘΕ ΣΥΝΗΔΙΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ... ΟΔΕΥΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΕΠΙΕΣ !!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΠ'ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΕΓΩ Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ. ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΙΝ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ!!