Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Βροντερό «παρών» από δεκάδες χιλιάδες Αγανακτισμένους (Φοβερες φωτο)


ΔΕΙΤΕ: Η πλατεία ήταν γεμάτη

Με παλμό, συνθήματα, μουσική και τραγούδια αλλά και... μούντζες και κρουστά από κατσαρόλες οι Αγανακτισμένοι- που μέρα με τη μέρα γίνονται περισσότεροι στην πλατεία Συντάγματος- διαδήλωσαν για άλλη μία φορά ειρηνικά στο κέντρο της Αθήνας.







Το κίνημα έδωσε τη δική του απάντηση σε όλους όσοι υποστήριζαν μετά την πρώτη διαδήλωση πως όλα γρήγορα θα ξεφουσκώσουν: η χθεσινή συγκέντρωση ήταν μεγαλύτερη από όλες τις προηγούμενες και είναι χαρακτηριστικό πως ο κόσμος γέμιζε για τα καλά τους δρόμους γύρω από την πλατεία Συντάγματος.



Για άλλη μία φορά κυριάρχησαν αφενός ο ειρηνικός χαρακτήρας της διαδήλωσης αφετέρου το ετερόκλητο πλήθος όλων των ηλικιών που όμως έστελνε τα μηνύματά του με μία φωνή. 



Βάζοντας τα γυαλιά σε κόμματα και συνδικάτα, οι πολίτες ακομμάτιστοι ενώθηκαν για άλλη μία φορά, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα λιτότητας και εκδηλώνοντας την αγανάκτησή τους. 



Η Αθήνα δεν ήταν η μοναδική πόλη όπου οι «Αγανακτισμένοι» βγήκαν στους δρόμους. Το γνώριμο σκηνικό επαναλήφθηκε και σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης. Η καρδιά της Αθήνας χτυπούσε για άλλη μία φορά στον ίδιο ρυθμό μεταξύ άλλων με το Παρίσι, τις Βρυξέλλες, το Λονδίνο, τη Ρώμη, το Εδιμβούργο κ.ά. 



«Η πιο μεγάλη βία είναι η φτώχεια» ήταν ένα από τα συνθήματα ενώ δεν έλειψαν και τα πανό στα χέρια μικρών παιδιών που εξέφραζαν την αγωνία για το μέλλον. 



Ήταν ως εδώ; Όχι. Οι Αγανακτισμένοι ανανέωσαν το ραντεβού τους και για σήμερα το απόγευμα. Στο ίδιο μέρος, την ίδια ώρα, με τον ίδιο παλμό και στο ίδιο κλίμα γιορτής.  














πηγη