Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Η Τουρκία κάλεσε τον Ισραηλινό πρέσβη στο Υπουργείο Εξωτερικών και του μετέφερε μια σειρά από αυστηρές προειδοποιήσεις!


Σύμφωνα με την TODAYS ZAMAN, μετά από αίτημα του Αχμέτ Νταβούτογλου, ο Ισραηλινός πρέσβης Gaby Levy, επισκέφτηκε το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών και συναντήθηκε με την αναπληρώτρια Halit Çevik όπου και του μετέφερε μια σειρά από αυστηρές προειδοποιήσεις και μηνύματα. Ερωτηθείς από δημοσιογράφους η.... αναπληρώτρια Υφυπουργός Εξωτερικών, Halit Çevik, σχετικά με το ποιο ήταν το θέμα των προειδοποιήσεων, δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες και το μόνο που είπε ήταν πως οι αυστηρές προειδοποιήσεις και τα μηνύματα αφορούσαν τις πρόσφατες εξελίξεις.

 Ο ίδιος Αχμέτ Νταβούτογλου παραδέχτηκε σχετικά με το θέμα την επίσκεψη του Ισραηλινού Πρέσβη στο Υπουργείο Εξωτερικών ενώ δεν θέλησε να μπει και ο ίδιος σε λεπτομέρειες. Ωστόσο τόνισε πως η Τουρκία έστειλε σαφή μηνύματα στο Ισραήλ και άφησε να εννοηθεί πως το θέμα συζήτησης ήταν το επόμενο ταξίδι για τη Γάζα που οργανώνουν τούρκοι και όχι μόνο ακτιβιστές.
Αναμένονται με ενδιαφέρον οι εξελίξεις μιας και πριν μερικές ημέρες 36 μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου απηύθυναν παρόμοιο μήνυμα στο Τούρκο Πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν και τον κάλεσαν να μεσολαβήσει προσωπικά ώστε να αναβληθεί το νέο ταξίδι των ακτιβιστών για τη Γάζα.
GEOPOLITICS & DAILY NEWS

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΙΣΡΑΗΛ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΑΜΕΝΕΣ....ΚΑΙ ΚΑΛΑ...ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Ρηχες δηλωσεις για εσωτερικη καταναλωση ενοψει εκλογων.