Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι καταρρέει το πολιτικό σύστημα…..



Για πρώτη φορά η Νέα Δημοκρατία περνάει μπροστά από το ΠΑΣΟΚ σε δημοσκόπηση, αλλά και τα δύο κόμματα πέφτουν ακόμα πιο πολύ. Συγκεκριμένα σε δημοσκόπηση της εταιρίας Pulse – RC που δημοσιεύει ο «Τύπος της Κυριακής», η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 19,5% και το ΠΑΣΟΚ 19%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 9%, ο ΛΑΟΣ με 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 4%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,5%, ενώ από 2% συγκεντρώνουν Δημοκρατική Αριστερά, Δημοκρατική Συμμαχία και Αρμα Πολιτών.
Εκείνο που είναι αξιοπρόσεκτο στην ....
δημοσκόπηση αυτή και σε άλλες δύο δημοσκοπήσεις στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» (ΠΑΣΟΚ 20,7%, ΝΔ 20,4%) και στον «Αγγελιοφόρο» της Θεσσαλονίκης (ΠΑΣΟΚ 10,1%, ΝΔ 10%), είναι ότι το «Ζάππειο 2» δεν…. πρόσθεσε τίποτα στη Νέα Δημοκρατία, απεναντίας μάλιστα, ενώ το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την ελεύθερη πτώση του.
Ταυτόχρονα, αυτό που διακρίνεται πλέον ξεκάθαρα και από τις τρεις δημοσκοπήσεις είναι ότι οι πολίτες έχουν ξεγράψει το διεφθαρμένο και σάπιο πολιτικό σύστημα της προεδρευόμενης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας,  το οποίο πλέον καταρρέει με πάταγο και το οποίο φυσικά καμία σχέση δεν έχει με κάθε έννοια δημοκρατίας, αφού επιτρέπει σε έναν πρωθυπουργό, που το κόμμα του είναι γύρω στο 20% να χειρίζεται, χωρίς κανέναν απολύτως κοινοβουλευτικό ή δικαστικό έλεγχο, τόσο σοβαρά θέματα τα οποία οδηγούν κατευθείαν στην πλήρη εξαθλίωση ενός ολόκληρου λαού. 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν κάνεις το λογαριασμό πιο πάνω θα δεις πως όλοι μαζί συγκεντρώνουν το 61,5%. Τέτοια νούμερα έχουμε να δούμε από τις δεκαετίες του '80.
Για μένα πάντως ακόμα κι αυτά τα ποσοστά που τους δίνουν οι δημοσκοπήσεις είναι πολλά. Κανονικά θα έπρεπε ιδικά τα δύο μεγάλα-απατεώνες κόμματα να μην πιάσουν ούτε το όριο για είσοδο στη βουλή.
Θα πει κάποιος τι να ψηφίσουμε;
Ας το αναλύσουμε. Σίγουρα σε συζητάμε για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για λόγους τους όποιους όλοι γνωρίζουμε.
ΚΚΕ σίγουρα όχι γιατί περίπου 40 χρόνια που είναι στη βουλή δεν έχουν κάτι τίποτα για να αλλάξει η κατάσταση. Με λίγα λόγια έχουν βολευτεί στη καρέκλα τους κι όταν τους ακούς να μιλάνε δε λένε τίποτα το ουσιαστικό. Όλο το κεφάλαιο και ο καπιταλισμός και η εργατική τάξη. Πείτε κάτι χειροπιαστό ρε παιδιά. Αφήστε τη ξύλινη γλώσσα και τις παπαρολογίες.
ΣΥΡΙΖΑ: κάτι πήγε να πει τελευταία ο Τσίπρας αλλά το χάνει όσον αφορά για θέματα μεταναστών, Αιγαίου και γενικά το χάνει με όλες αυτές τις φανφάρες και τις ψευτοπροοδευτικές του απόψεις με τις οποίες θα πρέπει η Ελλάδα να δέχετε-ταΐζει κάθε καραγκιόζη που θα έρχεται.
ΛΑΟΣ: ομολογώ πως από τα 19 μου μέχρι τώρα στα 25 έχω ψηφίσει το κόμμα. Οι λόγοι ήταν ότι με εξέφραζε σε θέματα όπως μετανάστες, εξωτερική πολιτικοί και για τα λαμόγια που τρώνε την Ελλάδα. Αλλά πάντα έλεγα πως αν αλλάξει κάτι απ' αυτά που λέει θα ήμουν απέναντι του. Κι αυτό γιατί δε με θεωρώ ούτε ζώο αλλά ούτε έχω υποχρέωση να το ψηφίζω. Αντιθέτως μάλιστα. Αυτοί θα έπρεπε να ήταν που μας έχουν υποχρέωση. Από τη ψήφιση του μνημονίου έχουν υποπέσει σε αρκετά λάθη. Κι αυτά τα λάθη θα είναι που θα τους κάψουν στις επόμενες εκλογές. Άλλα περίμεναν οι ψηφοφόροι σ' αυτές τις περιστάσεις από ΛΑΟΣ και το Γ. Καρατζαφέρη. Δυστυχώς, αποδείχθηκε λίγος. Και θα εξηγήσω γιατί. Η πρότασή του είναι οικουμενική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Γ.Π αντιπρόεδρο τον Α.Σ. και τρίτος αυτός. Δηλαδή, με τους ίδιους απατεώνες που μας έφεραν σ' αυτή τη κατάσταση θα πάει να συνεργαστεί. Όχι κύριε Καρατζαφέρη. Το μεγαλύτερο σου λάθος. Με απατεώνες δε θα έπρεπε να συνεργάζεσαι. Πιστεύω όμως πως αν κάτσεις και σκεφτείς και καταλάβεις τα λάθη σου και μιλήσεις ειλικρινά ο κόσμος θα σε συγχωρέσει. Μπορεί να σε πούνε κωλοτούμπα και πάλι, μπορεί και να χάσεις αλλά τουλάχιστον θα έχεις βγάλει ένα βάρος από πάνω σου.
Η Ντόρα από τη άλλη τι να μας πει κι αυτή. Εδώ και 30 χρόνια μας πίνει το αίμα με την οικογένεια της, είναι υπεύθυνη για την όλη κατάσταση και τώρα λέει αυτή θα μας σώσει.Πώς όμως;;; Απλά τηρώντας ευλαβικά το μνημόνιο και μάλιστα αυστηρά. Άντε πνίξου μωρή κάργια. Θα μου πεις τι έμεινε τότε;;;; Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι πως πρέπει να κάτσεις να σκεφτείς.

Ανώνυμος είπε...

Ειλικρινά το παραπάνω σχόλιο τα είπε όλα. Συμφωνώ 100%