Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

«Τρόμος» στους διαφημιστές - Ήλθαν οι εσωτερικοί ελεγκτές


Μετά τις συνεχείς αποκαλύψεις του newsbomb, φόβος και πανικός επικρατεί σε στελέχη μεγάλων διαφημιστικών εταιρειών, τα οποία εκτός από την παραγγελία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Ιωάννη Σακελλάκου προς την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράϊκου, έχουν πλέον να αντιμετωπίσουν και τον εσωτερικό έλεγχο, που έχουν επιβάλλει οι ξένες μητρικές εταιρείες.


Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τα καθημερινά δημοσιεύματα του newsbomb και το θόρυβο που έχει προκληθεί από τις ερωτήσεις, τις δηλώσεις και τις παρεμβάσεις πολιτικών αρχηγών και βουλευτών, τρεις μεγάλες διαφημιστικές εταιρείες του εξωτερικού έστειλαν κλιμάκια εσωτερικού ελέγχου στις ελληνικές θυγατρικές τους.

Όπως αναφέρουν μάλιστα πληροφορίες από το ρεπορτάζ, υπάρχει οδηγία να εξεταστούν με σχολαστικότητα τα βιβλία εσόδων-εξόδων, τα συμβόλαια, το πλαίσιο συμφωνιών και ό, τι άλλο θα μπορούσε να προκαλέσει υποψία διαφθοράς στελεχών των θυγατρικών εταιρειών.

Επίσης να εξεταστεί τυχόν εμπλοκή τους σε υποθέσεις διακίνησης ή διαχείρισης «μαύρου» χρήματος, είτε συγκαλύπτοντας πολιτικούς, είτε συγκαλύπτοντας ιδιοκτήτες καναλιών, που «έριξαν» στην αγορά τις αποκαλούμενες «τοξικές» επιταγές και σήμερα απειλούν τη βιωσιμότητα Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας.

Επιπλέον, οι εσωτερικοί ελεγκτές αναμένεται να ζητήσουν εξηγήσεις, αν ευσταθούν ή όχι οι καταγγελίες περί χειραγώγησης ΜΜΕ από διαφημιστικές εταιρείες.