Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Ποιο κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» κ.λ.π.; Εδώ πωλούνται και οι ίδιοι οι δρόμοι.



Απίστευτο και όμως αληθινό. Εκεί που ξεσηκώθηκε ο κόσμος κατά της παραχώρησης της εκμετάλλευσης των αυτοκινητοδρόμων στους κατασκευαστές και εκεί που αναπτύχθηκε ολόκληρο κίνημα ενάντια στην εκμετάλλευση και κυρίως ενάντια στην κατά βούληση αύξηση της τιμής των διοδίων, καθώς και την αύξηση του αριθμού των διοδίων που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια παντού, εκεί έρχεται η πανταχούσα. Οι ίδιοι οι αυτοκινητόδρομοι, στην ουσία πωλούνται σε....
ιδιώτες. Πάπαλα.
Ακόμα λοιπόν δεν έχουμε δει τίποτα. Ποιο σπίτι στο χωριό ή στην εξοχή και άλλα τέτοια που ελεύθερα απολαμβάναμε; Θα θέλει σε λίγο κανείς μια μικρή περιουσία σε καύσιμα και διόδια για να μπορέσει να πάει να δει το σπίτι του.
Φίλοι μας, θα είμαστε φυλακισμένοι στα διαμερίσματά μας. Φυλακισμένοι στη χώρα μας.
Εκτός και εάν…

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τίποτα για μένα μόνο μια λύση έμεινε για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε κράτος.

Μια ΔΙΚΤΑΤΟΡΊΑ. Αυτή μας έσωσε κάποτε αυτή πιστεύω ότι μπορεί και τώρα. Είμαι 26 χρονών δεν την έζησα. Αλλά, γνωρίζω από μαρτυρίες παλαιότερων από μένα οι οποίοι λένε πως τότε όλοι είχαν δουλειές, ένοιωθαν ασφάλεια και πως τίποτα δε τους τρόμαζε.
Επίσης, να θυμίσω ότι το τελευταίο δημοψήφισμα έγινε στη περίοδο της δικτατορίας.
Ποιος σήμερα από εμάς τους "ελεύθερους" πολίτες πιστεύει πως ζούμε σε δημοκρατικό πολίτευμα;;
Όταν παίρνονται αποφάσεις τόσο σημαντικές χωρίς να μας ρωτήσουν καν.
Όταν αιχμαλωτίζουν όχι μόνο τη δικιά μας γενιά αλλά και των παιδιών μας και ποιος ξέρει ακόμα και των εγγονών μας.
Να σας θυμίσω ότι επί δικτατορίας κατασκευάστηκαν οι εθνικές οδοί, χαρίστηκαν-σβήστηκαν δάνεια, ότι όλοι είχαν νερό και ρεύμα, ότι αυξήθηκαν οι εξαγωγές μας και αναπτύχθηκε η οικονομία μας. Όταν τελείωσε η δικτατορία ο Παπαδόπουλος άφησε και 33.000.000 δρχ τότε στα ταμεία. Ενώ ο Καραμανλής όταν τελείωσε τη θητεία του άφησε χρέος 1.500.000.000 δρχ. Τον έλεγαν και εθνάρχη. Ποιόν ρε παιδιά τον Καραμανλή. Αυτός έλειπε στη Γαλλία καλό παιρνόντας και παίζοντας γκολφ. Και από το πουθενά έγινε εθνάρχης. Τελικά είμαστε πολύ μαλάκες. Και ας μη μιλούσε για τον απόλυτο καταστροφέα και προδοτική φυσιογνωμία του Α. Παπανδρέου.
Όλοι τους πουλημένα τομάρια. Μπορεί να φαίνονται ακραία αυτά που γράφω αλλά κάντε μια σκέψη λίγο πιο βαθιά από ότι έχετε συνηθίσει. Πιστεύω πως αν αφιερώσετε ένα λεπτό σκέψης σ' αυτά που λέω πέρα από κομματικές αντιλήψεις θα καταλάβετε τι εννοώ.

Ανώνυμος είπε...

Πες τα. Οταν η δημοκρατια γινεται ασυδοσια τοτε η δημοκρατια αυτη πρεπει να "επιβληθει".

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΛΕΒΕΝΤΗ ΜΟΥ.(5'55)
ΣΤΟ ΛΕΩ ΚΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ 45 ΚΑΙ ΤΑ ΖΗΣΑ.