Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Εορτή της Αγίας Θεοδοσίας, της Παρθένου


Γιορτάζουμε σήμερα 29 Μαΐου, ημέρα μνήμης της Αγίας Θεοδοσίας, της Παρθένου, ας πούμε λίγα λόγια:
Η Αγία Θεοδοσία καταγόταν από την Τύρο της Φοινίκης. Από νεαρή ηλικία, των 18 χρόνων, διακρινόταν για το ζήλο και τη μεγάλη της πίστη, ανάμεσα στις νεαρές ειδωλολάτρισσες γυναίκες. Αυτό καταγγέλθηκε στον άρχοντα Ουρβανό, όπου με πολλούς και διάφορους τρόπους προσπάθησε να την πείσει να αρνηθεί την πίστη της στον Χριστό. Όμως η παρθένος Αγία Θεοδοσία έμεινε...
ακλόνητη στην πίστη της. Τότε, ο άρχοντας Ουρβανός, βλέποντας την επιμονή της, εξοργίστηκε και με θηριώδη τρόπο έσπασε τα κόκκαλά της και πριόνισε τις σάρκες της. Έπειτα, την πλησίασε και της πρότεινε να αλλαξοπιστήσει, έστω και την τελευταία στιγμή, και αυτός θα θεράπευε αμέσως τις πληγές της. Η Αγία Θεοδοσία μισοπεθαμένη απάντησε: «Είμαι χριστιανή».
Τότε ο τύραννός της, διέταξε και την έριξαν στη θάλασσα, όπου και έτσι παρέδωσε την ψυχή της στον Κύριο.

Εύχομαι χρόνια πολλά και ευάρεστα στο Θεό !!!

Απολυτίκιο:
Ἦχος δ'. Ταχὺ προκατάλαβε.
Ὡς δόσιν θεόσδοτον, τὴν παρθενίαν τὴν σήν, ἀγῶσιν ἀθλήσεως, Θεοδοσία σεμνή, τῷ Λόγῳ προσήγαγες· ὅθεν πρὸς ἀθανάτους, μεταστᾶσα νυμφῶνας, πρέσβευε Ἀθληφόρε, τῷ Δεσπότῃ τῶν ὅλων, ῥυσθῆναι ἐκ πολυτρόπων, ἡμᾶς συμπτώσεων.

Το συναξάρι επιμελείται ο συνεργάτης του agioritikovima.gr Κυριάκος Διαμαντόπουλος

πηγη

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτή είναι η πραγματική ομορφιά της χριστιανοσύνης!
Κρυστάλλινη, καθαρή, αγνή και αγόγγυστα μαχητική!

Ανώνυμος είπε...

Ρε τι παραμυθια ειναι αυτα; Δηλαδη ο αυτοκρατορας δεν ειχε αλλη δουλεια να κανει, παρα να βασανιζει μια δεκαοχταχρονη χριστιανη για να αλλαξει πιστη.
Αφου της εσπασε τα κοκκαλα και πριονισε τις σαρκες της, της προτεινε να αλλαξοπιστησει και θα θεραπευε αμεσως τις πληγες; Τοσο πολυ ειχε προχωρησει η ιατρικη τοτε;

Ανώνυμος είπε...

Καλά το μίσος για την χριστιανική πίστη δεν κρύβεται...
Και μόνο ότι σχολιάζετε δηκτικά, ένα άρθρο πνευματικό, με ειρωνία με κάνει να πιστεύω ακόμη περισσότερο Στον Χριστό και τους Αγίους, καθώς αυτή τη λυσσαλέα επίθεση πλήρωσε η Αγία Θεοδοσία.
Σας ευχαριστώ που επιβεβαιώνετε καθημερινά τη πίστη μου!

Ανώνυμος είπε...

ΒΛΑΚΑ 7:11 ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΛΙΔΩΡΕΙΣ ΑΓΙΟΥΣ ΚΑΙ ΞΥΠΝΑ!!! ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΔΩ. ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΝ ΤΟ ΚΟΠΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ!!! ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙΣ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΟΥ!
ΑΝΤΕ ΧΑΣΟΥ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΦΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.

Ανώνυμος είπε...

Aυτη ειναι η πεμπτουσια της χριστιανοσυνης:
Υπομεινετε τα πανδεινα σε αυτη τη ζωη για να κερδισετε τη βασιλεια των ουρανων, κοινως σφαξε με αγα μου να αγιασω.

Καθολου τυχαιο που σε ολη την ιστορια του ελληνορθοδοξου ελληνισμου, η εκκλησια ηταν απουσα εως εναντια στο εθνος και συμμαχος των κατακτητων.

Απο το Βυζαντιο που ανοιξαν την κερκοπορτα μεχρι το 1821 και τον αφορισμο της επαναστασης και απο το επος επι των ναζι μεχρι σημερα.

Ανώνυμος είπε...

Καθολου τυχαιο που σημερα ολα τα ντεμεκ πατριωτικα ιστολογια που στηριζουν ορθοδοξια εχουν ταχθει κατα των κινητοποιησεων.
Εκοντες, ακοντες ειναι στο dna του ραγια να περιμενει τις προφητειες και να βλεπει παντα με κακο ματι εθνικη δραση.

Ανώνυμος είπε...

Είμαι χριστιανός και γουστάρω 100% αυτό που συμβαίνει στο Σύνταγμα και θα ξαναπάω!
Το να είσαι χριστιανός, συνεπάγεται πως είσαι ελεύθερος και κόντρα στο ρεύμα!
Ο Χριστός επαναστάτησε απέναντι στη πιο σκληρή αυτοκρατορία και το πιο αρτηριοσκληρωτικό ιερατείο φαρισαίων.
Ταπεινώθηκε για όλους μας και ανύψωσε τον φτωχό άνθρωπο!
Δικαίωμά σας να πιστεύετε όπου θέλετε, αλλά η μαρτυρήσασα Αγία δεν μας φταίει τίποτα, ας ξεκατινιαστούμε κάπου αλλού...
Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΑΓΑΠΗ.ΜΙΑ ΟΜΟΩΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΔΙΟΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕΡΗΤΙΚΟ Α ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΛΗΘΗ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ.ΚΑΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ,ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ,ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ,ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΗΝ ΘΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΧΝΩ.ΔΙΟΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΗΘΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΧΩΡΕΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

Αντε παλι με τις χριστιανικες μαλακιες. 2011 χρονια σκοταδισμος και φοβος στο μυαλο.Δεν πιστευουμε ρε σε ΕβραιοΙουδους Θεους.Καταστρεψατε οτι πιο όμορφο και δυνατο εχει ο άνθρωπος...ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ.!!!Παρτε τους αγιους και τις αγιες σας και βαλτε τους εκει που ξερεται!!Δε θελουμε να παμε στον "παραδεισο".Θελουμε ο "παραδεισος να ερθει σε εμας!!

Ανώνυμος είπε...

Δόξα να έχει η Αγία Θεοδοσία, μεγάλη η χάρη της.
Μακάρι να μας δίνει φώτιση στη δύσκολη πορεία της ζωής μας.
Πραγματικά,ανεκτίμητο δώρο για όλους τους ανθρώπους.
Αυτοί ήταν άγιοι άνθρωποι!
Θαυμαστή η μαχητικότητα τους για την Πίστη τους και η ανεξίκακη γενναιοψυχία τους!
Την ευλογία τους να έχουμε.