Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Συλλήψεις "τέλος" για χρήση ναρκωτικών...



Σε μέτρα για αποποινικοποίηση της κατοχής μικροποσοτήτων ναρκωτικών προχωρά η κυβέρνηση με σχέδιο νόμου, αρκεί να αποδεικνύεται ότι ο κάτοχος είναι χρήστης των ναρκωτικών αυτών ουσιών.
Το νομοσχέδιο, που έχει επεξεργαστεί η συσταθείσα από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη, νομοπαρασκευαστική επιτροπή, προβλέπει τη μη δίωξη του χρήστη ανεξάρτητα από το αν.... βρεθούν στην κατοχή του σκληρές ναρκωτικές ουσίες, σύμφωνα με την εφημερίδα "Πρώτο Θέμα".
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο χρήστης δεν θα διώκεται ανεξαρτήτως αν έχει στην κατοχή του σκληρά ναρκωτικά, καθώς αυτό που θα μετράει θα είναι η ποσότητα και το αν ο ίδιος θα αποδεικνύει ότι τα έχει προς “ιδία” χρήση.
Η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Μ. Μαλιώρη, μιλώντας στην εφημερίδα, σημειώνει ότι με το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου, αποποινικοποιείται ο χρήστης και η μικροπαραβατικότητα που τον συνοδεύει.
Το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου, το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα από την επιτροπή, βρίσκεται στα χέρια του υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος εντός των επομένων ημερών θα κάνει ανακοινώσεις και θα το φέρει προς ψήφιση στη Βουλή.
Το σίγουρο είναι ότι το νέο σχέδιο νόμου και η εφαρμογή του θα προκαλέσουν ποικίλες αντιδράσεις στην κοινή γνώμη.
Σε ακόμη μια ανακοίνωση της η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ ανέφερε τη λειτουργία 17 νέων μονάδων μέσα στα νοσοκομεία για τη χορήγηση υποκατάστατων ουσιών, με στόχο να πάψουν να δημιουργούνται "πιάτσες" τοξικομανών έξω από τα κέντρα απεξάρτησης.

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

φαντάζεστε να είχαμε και πρεζόνι πρωθυπουργο?

Ανώνυμος είπε...

ωραια...νομιμοποιουνται τα εργα του διαβολου!!!πολυ ωραια!!!αργα η γρηγορα ερχεται το πραγμα!!!θα τρεχουμε και δεν θα φτανουμε!!!μετανοειται!!!

Ανώνυμος είπε...

To tsigaro pou skotonei ekkatomyria antropous giati den se provlimatizei?

Ανώνυμος είπε...

αν με προβληματιζει λεει???!!!το λιβανι του διαβολου ειναι και αυτο

Ανώνυμος είπε...

EPITELOUS!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΒΟΛΟΣ
LEGALIZE Κ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΙΑΑΑΑ

Ανώνυμος είπε...

ενα πράγμα μονο σε παρακαλω μην γραφεις greekglish

Ανώνυμος είπε...

καλη αρχη!!!!!!!βρε παααααμε!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μόνο κάποια λεγόμενα "μαλακά ναρκωτικά" αν δε κάνω λάθος πρέπει ΚΑΤ' ΕΞΑΙΡΕΣΗ να αποποινικοποιηθούν για ιατρικούς -και μόνο- λόγους!
Για τους χρήστες ναρκωτικών ουσιών, το πρώτο λόγο έχει η πρόληψη (κατά του εμπορίου ναρκωτικών) και αν αποτύχει η κλινική κατστολή και μάλιστα άμεσα, όπως ΟΑΚΑΝΑ.
Αμφιλεγόμενο μέτρο θεωρώ, πρέπει να επεξεργασθεί σωστά και όχι υπό τη λογική "βρήκαμε παπά να θάψουμε πεντ'έξι".
άλλωστε ο εξάποδώ έχει πολλά ποδάρια!

Ανώνυμος είπε...

Aυτο το νομοσχεδιο ειναι ακριβως οτι ισχυει σημερα, τιποτε περισσοτερο. Ξεκολατε.

Ανώνυμος είπε...

ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΞΑΝΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΘΑ ΑΥΣΤΗΡΟΠΟΙΗΘΟΥΝ.ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΣΙΓΑΡΙΛΙΚΙ ΝΑ ΣΕ ΒΡΟΥΝ ΜΕΣΑ ΘΑ ΣΕ ΠΑΝΕ,ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΝΟΜΟ.Ο ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΙ ΣΤΥΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΣΤΗΡΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ(ΑΡΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΛΑΤΕΙΑ.ΝΟΜΙΖΩ?
ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΝΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΓΑΜ..... ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ???ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΑΝ??
ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ Η ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΚΑΕΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΑΥΤΟ(Ο ΘΕΜΟΣ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ ΑΛΛΑ ΠΡΑΣΙΝΟ)ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΛΛΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ...
ΠΟΣΕΙΔΩΝ

Ανώνυμος είπε...

Οτι και να λετε ο ΓΑΠ ξερει τη κανει...Σε λιγο θα πει οτι συμβαλει και στο τουρισμο ,οποτε περιοχες οπως η καλαματα αγρηνιο ,κρητη θα εχουν φουλ σεζον 12 μηνες !!!!

Ανώνυμος είπε...

τουλαχιστον το χορτο εχει πολλα προτερηματα! 0% σε θανατους στην αμερικη! δν προκαλει καρκινο,εχει θεραπευτικες ιδιοτητες για καποιες ασθενειες κ αλλα πολλα! υπαρχουν σχετικα ντοκυμαντερ κ ερευνες που τα λενε αυτα! επισης το τσιγαρο κ το αλκοολ καθε χρονο σκοτωνουν 400.000 κ 220.000 αντιστοιχα, μονο στην αμερικη! επισης αλλη μια ερευνα λεει πως μονο 1 στους 10 απο αυτους που κανουν χρηση κανναβης, περνανε στα πιο σκληρα ναρκωτικα! Κ το πιο σημαντικο δεν ειναι εθιστικο! μπορεις για παραδειγμα να καπνιζεις συνεχεια για ενα χρονο κ αν το κοψεις δν το αναζητας, οπως το τσιγαρο κ το αλκοολ!
Υ.Γ. αυτη ειναι η αποψη μου κ μονο βαση σχετικης ερευνας που εκανα στο ιντερνετ! Κ προς θεου δεν σας λεω να το αρχισετε!

panos είπε...

pros ton anwnymo pou leei oti to nomosxedio provlepei ta idia me ton palio nomo!o nomos pou isxyei shmera N.1729/1987 me tis oses pros8hkes eginan metagenestera eksakolou8ei na apaitei poinikh diwksh gia katoxh posothtas ousiwn pou fainetai oti aposkopoun sthn proswpikh xrhsh kai provlepetai poinh fylakishs ews 1 etos gia tous paravates!me ton neo nomo, pou poly vevaia amfivallw an 8a pshfhstei en telei,provlepetai mh diwksh se aytes tis periptwseis,opote ayto kanei terastia diafora!den kserw vevaia an telika kai oi vouleytes 8a mporesoun na kanoun th diafora ayth th fora gia na stamathsoun ayto ton vanayso kai faylo kyklo ths katastolhs twn xrhstwn.