Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Πάμε για συγκυβέρνηση


Μετά τις δηλώσεις Σαμαρά ο Γιώργος Παπανδρέου κάλεσε στο γραφείο του τους στενούς του συνεργάτες. Τον Γιάννη  Ραγκούση, τονΓιώργο Παπακωνσταντίνου, τον Παύλο Γερουλάνο, τον Φίλιππο Πετσάλνικο, τον Μιχάλη Καρχιμάκη, τη Ρεγγίνα Βάρτζελη, τον Κώστας Θέο και τον Νίκος Αθανασάκη. Η σύνθεση και μόνο αποκαλύπτει ότι το θέμα της συζήτησης είναι άκρως… παπανδρεϊκό. Σύμφωνα με πληροφορίες του ο πρωθυπουργός: 



* Ανακοίνωσε στους συνεργάτες του πως στο συμβούλιο των αρχηγών θα κάνει γενναία αυτοκριτική.
* Ανακοίνωσε στους συνεργάτες του πως θα προτείνει κοινό ανακοινωθέν και θέματα συμφωνίας όλων ή μερικών
κομμάτων.

* Ανακοίνωσε στους συνεργάτες του ότι έχει έτοιμο κατάλογο προσώπων κοινής αποδοχής, για να συγκροτήσει νέα κυβέρνηση με ευρύτερη στήριξη τις ερχόμενες 15 ημέρες.

Στόχος του Γ. Παπανδρέου είναι να κάνει μία κίνηση που δε θα μπορεί να την απορρίψει ο Αντώνης Σαμαράςκαι αν το κάνει να είναι αυτός που θα έχει την ευθύνη των εκλογών.

Η διαρροή των σχετικών πληροφοριών έχει δημιουργήσει πανικό στο ΠΑΣΟΚ. Τα πορτοκαλί έχουν ανάψει με τους
υπουργούς να ψάχνουν ποιοί θα είναι αυτοί που θα παραχωρήσουν τη θέση του σε τεχνοκράτες.
Σύμφωνα με πληροφορίες στη λίστα του πρωθυπουργού είναι ο Τάκης Αράπογλου, ο Απόστολος Ταμβακάκης, ο Γιάννης Στουρνάρας κ.α.

Σε κάθε περίπτωση, ο πρωθυπουργός ζήτησε από όλους τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη απόλυτη μυστικότητα. Έχει απλώσει τον τραχανά και θέλει να μπορεί να τον μαζέψει ή να τον απλώσει κι άλλο, ανάλογα με την τροπή που θα πάρει η συζήτηση στο συμβούλιο των αρχηγών.


πηγη

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ο Πετσάλνικος έκανε το στρατιωτικό του στην πρεσβεία της Βόννης (αρχές του 80) με το αζημείωτο, ε?

Ανώνυμος είπε...

Ρε κερατά, ακόμη δεν το έχεις καταλάβει ρε?
Να φύγετε θέλουμε ρε. Να φύγετε πανάθεμά σε, όλοι σας.
Να πάτε όπου στο δ....... θέλετε, και να κάνετε εκεί τις λαμογιές ρε.
Παρατήστε μας ήσυχους.
Που θα μου βάλεις τον Ταμβακάκη, τον Αράπογλου, και τον Δασκαλόπουλο σε κυβέρνηση.
Αυτοί κατά τη γνωμη σου είναι κοινής αποδοχής?
Ωχ Χριστέ μου βοήθα μας πια.

Modestus είπε...

Να σηκωθούν να φύγουν όλα τα πουστράκια. Ζητώ συγγνώμη από το Mykoniato και τους αναγνώστες του blog αλλά τέρμα οι ευγένειες. Η αγανάκτηση δεν φτάνει σαν λέξη να περιγράψει την οργή μας εναντίον τους. Νέοι άνθρωποι είναι άνεργοι, οικογένειες χάνονται και αυτοί συνεχίζουν να εξυπηρετούν τα αφεντικά τους. Πιστεύω ότι εκφράζω τον μέσο Έλληνα λέγοντας ότι όχι ρε καθάρματα δεν θα πληρώσω εγώ το μάρμαρο την ώρα που ο χοντροπάγκαλος ξοδεύει 200 χιλιάρικα για το κωλογραφείο του και ο Παπακωνσταντίνου πάει ταξιδάκια prive τάχα για να σώσει την χώρα. Λαμόγια τι έγινε με τον Τσοχατζόπουλο πάτε να τον βγάλετε και λάδι τον αλητάρα, που μου έκανε και γάμο στο Παρίσι την πιο ακριβή πρωτεύουσα της Ευρώπης πριν 10 χρόνια; Ε; Άιντε και ξεκουμπιστήτε αληταράδες άμα περιμένουμε εσάς να μας σώσετε ζήτω που καήκαμε.

Ανώνυμος είπε...

Έχεις δίκιο 11.25!
Πολύ σωστά αυτά που σχολιάζεις

Ανώνυμος είπε...

ποιος τους ειπε οτι αν ενωθουν θα σημαινει κατι?ποιον νομιζουν οτι εκπροσωπουν?ειναι φυσικα προσωπα και εχουν ατομικη αποψη πλεον!ας εκφρασουν την ατομικη τους αποψη και ας πανε σε εκλογες για να δουμε ποιος συμφωνει μαζι τους

Ανώνυμος είπε...

ανάμεσα μας βρίσκονται μερικοί αντροπή οι οποιοι δεν μπορούμε να χρωστάμε ένας απ αυτούς είμαι k εγώ.θέλω να νοικοκυρευτούμε ρε παιδιά με οποιοδήποτε τρόπο.. δεν μπορώ να βλέπω τι χωρα μου να ζει με δανεικά.. δε γίνετε να ζούμε με δανεικά..δεν αντέχω να βλέπω αυτή τι κατάντια..ας πτωχεύσουμε και να νοικοκυρευτούμε αυτή τι φορα θα μάθουμε απ τα λάθη μας και σε λίγα χρονια θα ξαναπατήσουμε στα πόδια μα

Ανώνυμος είπε...

Αρκεί ο σκοπός έτσι; δεν τους νοιάζει ποιος θα εκτελέσει τις εντολές, κάνουν και πολιτικό ελιγμό. Φαίνεται όμως πάμε για πολιτειακή ανωμαλία. Τις επόμενες ώρες θα δείξει.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΠΑΛΙΟ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ

Ανώνυμος είπε...

ΒΑΛΕ ΤΟΝ ΚΑΖΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΡΕ ΦΑΛΑΚΡΟ ΑΕΧΙΔΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΟΤΣΙΑ !! ΓΕΛΟΙΕ ΓΑΠ !!

Ανώνυμος είπε...

δεν χρωστάμε τιποταααα ρεεεεεε
ξυπνείστε
ομόλογα χρωστάμε τα οποιά ΑΝ θέλουμε τα πληρώνουμε διότι είναι ΑΕΡΑΣ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ

Ανώνυμος είπε...

DEN KATALAVA???? STO PROSTADIO TIS PAGKOSMOIAS KWLOKYVERNHSHS TOUS EINAI H KWLOSYGKIVERNHSH???
H PROSPATHOUN NA TO PAIXOUN MERKEL==?????
TOTE OLOI MAZI KAI EPISHMOS ME MIA FWNH NA RIMAXETE THN PATRIDA... PRODOTES

Ανώνυμος είπε...

ΕΑΝ ΒΑΛΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΑ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ,ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑΠΙΣΡΕΨΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ανώνυμος είπε...

σταματηστε τη γη να κατεβω!!!! λεωφορειο ο τρομος καταντησαμε με σας παλιοτομαρα! εχετε βυθησει μια ολοκληρη χωρα σε καταθλιψη! καντε τις παρτουζες σας αλλου! ωξω!(συγνωμη μυκονιατο & λοιποι αναγνωστες!)

Priapos είπε...

Εμένα πάντως, μακάρι ψεύτης να βγώ, κάτι μου θυμίζει το τωρινό σκηνικό...

Κάποιος έλεγε, πολύ παλιά, για πολιτειακή διαταραχή, επερχόμενη πείνα, ένταση και πόλεμο με την Τουρκία όταν έρθει το θέμα των μιλίων στο προσκήνιο...

Ποιός τα λεγε να δεις?

Ανώνυμος είπε...

3ο πρωτόκολλο

Όταν δε δι’ όλων των απόκρυφων μέσων, τα οποία διαθέτομεν, δυνάμει του χρυσίου, το οποίον είναι ολόκληρον εις χείρας μας, θα έχωμεν δημιουργήσει μίαν γενικην οικονομικήν κρίσιν, θα εξαπολύσωμεν ανά τας οδούς ολόκληρα πλήθη εργατών εις όλας ταυτοχρόνως τας χώρας της Ευρώπης.