Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Οι 15 μέρες που αναμένεται να συγκλονίσουν την Ελλάδα



Αλήθεια, πόσο ορθές μπορεί να είναι οι πολιτικές αποφάσεις μιας κυβέρνησης, όταν ενεργεί σε ένα περιβάλλον εκβιασμών, σαν και αυτούς που εκτοξεύουν τον τελευταίο διάστημα οι αρχηγοί του Eurogroup, της ΕΚΤ και της Κομισιόν;
Τις επόμενες 15 μέρες η Ελληνική κυβέρνηση θα προσπαθήσει να πείσει τους τοκογλύφους εταίρους μας, με μια σειρά νέων....
καθαρά αντιεργατικών και αντιλαϊκών φορομπηχτικών μέτρων, εθελουσία έξοδο απο το δημόσιο για να δικαιολογήσουν τις απολύσεις, αλλά και την εσπευσμένη πώληση των κερδοφόρων κρατικών εταιρειών κυρίως της ενέργειας ( ΔΕΗ, ΔΕΠΑ) και του τζόγου (ΟΠΑΠ, Ιππόδρομος, Καζίνα), ότι ... είμαστε καλά παιδιά και αξίζουμε να μας δώσουν την 5η δόση των 110 δισ. ευρώ της Τρόικας, αλλά και ακόμη 100 δισ. ευρώ για το 2012 και μετά.
Εάν δεν καταφέρουμε να τους πείσουμε ότι θα τους δώσουμε - εδώ και τώρα - τις αγορές ενέργειας και τζόγου αλλά και την ΑΟΖ, αυτοί φαίνονται (έτσι δείχνουν) αποφασισμένοι να μας οδηγήσουν σε πτώχευση ( αναδιάρθρωση το λένε κομψά), δηλαδή στάση πληρωμών του δημοσίου και των συνταξιούχων, αλλά και των δανειστών μας. Μετά τραπεζικό και καταναλωτικό χάος και όλες οι δραματικές συνέπειες που εμπεριέχονται σε αυτή την αρνητική κατάσταση, που πολλοί τις παρομοιάζουν με την Ναζιστική Κατοχή και την Μικρασιατική καταστροφή.
Οι ανήθικοι εκβιασμοί είναι πρωτόγνωροι. Ως γνωστόν με τις δηλώσεις τους για πτώχευση της Ελλάδας ( Κ. Λανγκάρντ Γαλλίδα υπουργός οικονομίας, Ζ. Κ. Γιούνγκερ επικεφαλής του Eurogroup και Β. Σόιμπλε υπουργός οικονομίας της Γερμανίας), οδήγησαν το spread σε ύψη ρεκόρ 1390 μονάδες βάσης και έκαναν τη Fitch να μας υποβαθμίσει για μία ακόμη φορά. Οι παραπάνω αυτοί κορυφαίοι παράγοντες της ΕΕ και εταίροι μας, βοήθησαν τους κερδοσκόπους των CDS να βγάλουν πολλά λεφτά.
Και επειδή και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας - τοκογλύφοι - καταλαβαίνουν ότι αυτός ο εκβιασμός που κάνουν σε έναν λαό είναι βαρύς και κυρίως ανήθικος, για να μην προκαλέσουν καμιά πολιτική και κοινωνική αναταραχή που θα γίνει ντόμινο στην Ευρώπη ( ήδη στην Ισπανία οι αγανακτισμένοι άνεργοι έκαναν δυναμική αρχή), πιέζουν την κυβέρνηση να περάσει όλους τους νόμους και το δεύτερο μνημόνιο, με την ( υποχρεωτική) συναίνεση της ΝΔ, αφού ΛΑΟΣ και Ντόρα Μπακογιάννη έχουν ήδη συμφωνήσει.
Έτσι λοιπόν τις επόμενες 15 μέρες, το σύνολο των πολιτικών μας, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, θα βρεθούν μπροστά σε ένα κρίσιμο ιστορικό δίλημμα, να δεχτούν τον εκβιασμό των τοκογλύφων της ΕΕ, ή να τα βροντήξουν και να αντισταθούν ρισκάροντας ακόμη και την πτώχευση της Ελλάδας και ίσως και την εθνική κυριαρχία μας. Τι θα πράξουν; Αν και φαίνεται να βαδίζουμε σε συναινετικές διαδικασίες σωτηρίας της χώρας από μια χρεοκοπία, ενδεχομένως ακόμη να μην τα έχουμε δει όλα, γιατί οι πιέσεις είναι μεγάλες και οι ιστορικές πολιτικές ευθύνες είναι τρομακτικές.
Το γεγονός όμως ότι βρεθήκαμε στην ασφυκτική μέγκενη του ανήθικου εκβιασμού των τοκογλύφων εταίρων μας, είναι υπεύθυνοι οι κυβερνώντες (σημερινοί και παλιαότεροι) και οι λανθασμένες - βουτηγμένες στο ρουσφέτι και στην συναλλαγή - πολιτικές τους. Κάτι για το οποίο - μπορεί να μην είναι της παρούσης - αλλά αργότερα πρέπει να λογοδοτήσουν!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άδωνις - Ελλήνων Έγερσις 25May'11

http://www.youtube.com/watch?v=25waCJ517F4

Κάνει αναφορά στο Δημοψήφισμα, το Αντί-NTP κ.α.

Ανώνυμος είπε...

Η κατρακυλα του βιοτικου επιπεδου μας ειναι δεδομενη.Σκεφτειτε τον Νοεμβρη που θα πρεπει να πληρωνουμε 1,50,ισως και παραπανω το πετρελαιο Θερμανσης......

1000 φορες πτωχευση και κανεναν νταβαντζη στο σβερκο μας,παρα φτωχια και τους νταβαντζηδες στο σβερκο το δικο μας και των παιδιων μας για μια ζωη.......

Ανώνυμος είπε...

Ρε μεγάλε πια εθνική μας κυριαρχία ίσως να ρισκάρουν;

Ανώνυμος είπε...

ποια

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΙΑΣ ΩΡΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΖ ΖΩΗΣ ΠΑΡΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑ ΚΑΙ ΔΝΤ !!!