Τρίτη 24 Μαΐου 2011

«Ράμπο» του ΣΔΟΕ ψάχνουν 120 Ποδοσφαιρικούς Παράγοντες



Αλήθεια, τους διορισμένους υπεύθυνους του «Αυτοδιοίκητου» του Ποδοσφαίρου ποιος θα τους ελέγξει;

Για τις συγκεκριμένες ενέργειες του Υπουργείου Οικονομικών με ελέγχους του ΣΔΟΕ σε 120 ποδοσφαιρικούς παράγοντες για «μαύρο χρήμα» και φοροδιαφυγή ενημερώνει ο αρμόδιος Υπουργός Οικονομικών, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, στο.....


Βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρη Αυγενάκη, απαντώντας σε συγκεκριμένες κοινοβουλευτικές του παρεμβάσεις για τη λήψη πρωτοβουλιών κατά της διαφθοράς στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο.

Ειδικότερα, ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει ότι «η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών κατόπιν σχετικής Εισαγγελικής παραγγελίας, έχει διενεργήσει ελέγχους με στόχο τη φοροδιαφυγή και τη διακίνηση μαύρου χρήματος στο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού σε εκατόν είκοσι (120) ποδοσφαιρικούς παράγοντες, διαιτητές και αθλητικούς μάνατζερ. Οι έρευνες, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη και κινούνται προς κάθε κατεύθυνση, δεν έχουν μέχρι σήμερα ολοκληρωθεί λόγω του μεγάλου όγκου των διασταυρωτικών και όχι μόνο ελέγχων, οι οποίοι είναι απαραίτητο να διενεργηθούν για την ολοκλήρωση της υπό κρίση υπόθεσης.

Επίσης, η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης διεξάγει έρευνα σχετικά με υπόθεση μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγής και ξεπλύματος μαύρου χρήματος από γνωστό αθλητικό μάνατζερ. Οι αρμόδιοι Υπάλληλοι της Υπηρεσίας μετά την επεξεργασία των κατασχεθέντων φορολογικών βιβλίων και στοιχείων, προχώρησαν στη δέσμευση όλων των περιουσιακών του στοιχείων και των τραπεζικών του λογαριασμών. Έχουν ήδη συνταχθεί οι σχετικές εκθέσεις ελέγχου και έχουν επιβληθεί οι προβλεπόμενες από το νόμο φορολογικές κυρώσεις. Η έρευνα, η οποία βρίσκεται στο τελικό της στάδιο, συνεχίζεται με τον έλεγχο των κινήσεων των τραπεζικών λογαριασμών του αναφερόμενου που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης».
Τέλος, σημειώνεται ότι «εάν κατά τους διενεργούμενους φορολογικούς ελέγχους διαπιστώνονται περιπτώσεις που συνδέονται με τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα χρήματος), τότε, πέραν των φορολογικών κυρώσεων και ενεργειών, ενημερώνεται αρμοδίως και η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης (άρθρο 7, ν. 3691/2008, όπως ισχύει).
Ο κ. Αυγενάκης από πλευράς του, ανέφερε: «Μετά από όλα αυτά που συμβαίνουν τελευταία στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο, με αναφορές και καταγγελίες για δίκτυα διαφθοράς και εκβιαστών, η πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου Πολιτισμού και η κυβέρνηση συνεχίζουν να αδιαφορούν, επικαλούμενοι διαρκώς ως επιχείρημα για την ανικανότητά τους το Αυτοδιοίκητο του Ποδοσφαίρου. Το βασικό ερώτημα που εύλογα πλανάται σε όλη την κοινωνία για τους «διορισμένους» υπευθύνους του «Αυτοδιοίκητου» του Ποδοσφαίρου είναι: Όλους αυτούς τελικά ποιος θα τους ελέγξει;»

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πόσο χρήμα έχει ξεπλυθεί στο "ανεξάρτητο" ποδόσφαιρο....