Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Ιαπωνία: Η Tepco άρχισε ν΄απορρίπτει στη θάλασσα 11.500 τόννους ραδιενεργού ύδατος από το σταθμό της Φουκουσίμα



http://english.kyodonews.jp/photos/assets/201104/0403023-thumbx300.jpghttp://english.kyodonews.jp/photos/assets/201104/0403025-thumbx300.jpgAnti-ntp:Ο καρκίνος και η λευχαιμία στο πιάτο όλων μας....
Η ιαπωνική εταιρία ηλεκτρικής ενεργείας Tepco, η οποία διαχειρίζεται τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, άρχισε σήμερα ν΄απορρίπτει στη θάλασσα 11.500 τόννους ραδιενεργού ύδατος, το οποίο έχει.....
συγκεντρωθεί στις εγκαταστάσεις του σταθμού, προκειμένου να αδειάσουν οι δεξαμενές για να υποδεχθούν νερό από τον αντιδραστήρα 2 που είναι πολύ πιο επικίνδυνο και δεν μπορεί να απορριφθεί στη θάλασσα.


H Tepco τόνισε ότι πρόκειται για ελαφρώς ραδιενεργό ύδωρ, το οποίο ακόμα και αν υπήρχε επί ένα χρόνο στην περιοχή (να θυμίσουμε ότι το ραδιενεργό ιώδιο έχει εξαφανιστεί κατά 90% μετά από 1 μόνο μήνα), ο άνθρωπος που θα έτρωγε καθημερινά επί ένα χρόνο ψάρια από τέτοιο νερό θα προσλάμβανε 0,6 mSv, δηλ. ποσότητα που αντιστοιχεί σε 2-3 ακτινογραφίες θώρακα.

Εν τω μεταξύ η ραδιενέργεια σε γειτονικές πόλεις έχει πέσει αρκετά με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο και πιο επείγον πρόβλημα αυτή τη στιγμή να είναι οι διαρροή ραδιενεργού ύδατος από τον αντιδραστήρα 2


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τελικα οι ιαπωνες δεν ειναι για λυπηση,ιστορικα ηταν συμμαχοι με τους γερμανους και ηθελαν να γινουν παγκοσμια αυτοκρατορια χτυπησανε την αμερικη υπουλα στο περλ χαρμπορ και κανανε πειραματα οι επιστημονες τους σαν τον μεντελε στην γερμανια,ξερουν απο πρωτο χερι τι θα πει πυρηνικος ολεθρος παρολα αυτα εκαναν εργοστασια πυρηνικης ενεργειας,και τωρα με το ατυχημα στην φουκοσιμα θα ριξουν το ραδιενεργο νερο στην θαλασσα χωρις να νοιαζονται για το περιβαλλον και τις επιπτωσεις στην θαλασσια ζωη,το δικο τους λαθος θα το πληρωσουνε αλλοι,τελικα οι σχιστοματηδες αποδειχτηκαν κουτοπονηροι,το ραδιενεργο νερο ομως υπηρχε και αλλος τροπος να το εξαφανισουνε,επρεπε καθε γιαπωνεζος να πιει ενα λιτρο ραδιενεργο νερο και να τελειωσει το θεμα,α ρε αμερικη επρεπε να ριξεις καμμια 50 ατομικες βομβες ακομα τοτε να μην υπηρχαν καθολου γιαπωνεζοι, αχρηστος λαος ειναι οπως μια κατσικα που σου δινει πολυ γαλα αλλα στο τελος κλωτσαει το καζανι και χυνει ολο το γαλα τι να το κανεις,ετσι ειναι και οι ιαπωνες.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνο απολυτα ^^^
και εμεις πληρωνουμε φορο για τους ρυπους του λιγνιτη

Neptune είπε...

Καλησπέρα,

δείτε εδώ ένα γράφημα που έφτιαξα από τα στοιχεία των ιαπώνων που δείχνει ότι η ζώνη εκκένωσης των 30km είναι ανεπαρκής συγκρινόμενη με το Chernobyl.

http://center24.blogspot.com/2011/04/30km-fukushima.html

Ανώνυμος είπε...

Αδερφέ 8:57.Το κτύπημα στον Περλ Χαλμπορ δεν είναι ύπουλο.Οι Αμερικάνοι σε συχνότητες που ήξεραν ότι παρακολουθούνταν από τους Γιαπωνέζους,διέδωσαν ότι το λιμάνι θα ήταν αφύλακτο διότι προσωρινά είχαν στρέψει αλλού την προσοχή τους και φυσικά γνωρίζοντας ότι οι Αμερικάνοι θα εξαπέλυαν σίγουρα επίθεση στην Ιαπωνία,'ώθησαν' τους Γιαπωνέζους να κάνουν αυτοί το πρώτο εχθρικό βήμα για να επιρρίψουν αργότερα οι Αμερικάνοι της ευθύνες απαρχής του πολέμου στην Ιαπωνία.

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί δεν τρώνε ψάρια μάλλον οπότε στ'αρχίδια τους.