Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

O Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα μπούν στο σφυρί η ΕΥΔΑΠ κι η ΕΥΔΑΘ ουσιαστικά δίνεται το δικαίωμα της ιδιωτικής χρήσης των υδάτων ..


Οι άνθρωποι χωρίς Τιμή, έχουν μια τιμή για όλα!Δείτε το Ντοκιμαντέρ «ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΖΩΗ» του Γ.Αυγεροπούλου από τον «ΕΞΑΝΤΑ». 
Λίγα λόγια για το Ντοκυμαντέρ:
Ο κώδικας του Νερού
Μπορείτε να φανταστείτε μια αγορά νερού; Μια αγορά, όπου ιδιοκτήτες μετοχών νερού θα το πουλούσαν και θα το αγόραζαν, ενώ άλλοι θα κερδοσκοπούσαν πάνω στην τιμή του χωρίς να το χρειάζονται; Πως θα....


ήταν η ζωή, εάν όλα τα νερά του πλανήτη, επιφανειακά ή υπόγεια, τα νερά των ποταμών, των λιμνών και των παγετώνων, ανήκαν σε ιδιώτες; Πωλείται ζωή Σε μια εποχή όπου ο άνθρωπος έχει ξεχάσει την καταγωγή του και μένει τυφλός ακόμα και μπροστά στις βασικές ανάγκες για την επιβίωσή του, το νερό έχει γίνει το θύμα της αδιαφορίας του. Ράσελ Κάρσον, Αμερικανίδα βιολόγος
Χιλιάδες άνθρωποι έπεσαν θύματα της δικτατορίας του Αουγκούστο Πινοσέτ, άνθρωποι, εξαφανίστηκαν, φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν. Τον Οκτώβριο του 1981, το στρατιωτικό καθεστώς της Χιλής εξαπέλυσε επίθεση πάνω σε έναν ακόμα στόχο του: το Νερό. Το χρονικό εκείνο διάστημα, η πολιτική «ηγεσία» της Χιλής έδωσε τη συγκατάθεσή της σε ένα χρόνιο αίτημα των φιλελεύθερων οικονομολόγων. Με μια σειρά από νόμους, θεμελιώθηκε ότι το νερό εκτός από ένα κοινό δημόσιο αγαθό, είναι ένα σημαντικό αγαθό οικονομικής ανάπτυξης. Ήταν τότε που δόθηκε η επίσημη συγκατάθεση για την πλήρη ιδιωτικοποίηση του νερού στη Χιλή.
Η ιστορία του «Κώδικα του Νερού» (Código de Aguas) ξεκινάει το 1951, που ουσιαστικά δίνεται το δικαίωμα της ιδιωτικής χρήσης των υδάτων που υπάρχουν εντός των ιδιωτικών γαιών, χωρίς ωστόσο να μπορούν να μεταφερθούν σε κάποιον άλλον αυτά τα δικαιώματα.
περισσότερα 
εδώ http://www.tsantiri.gr

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ. ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΜΑΣ, ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΡΕΣ. Η ΓΑΓΓΡΕΝΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΩΜΑ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ;; ΟΣΟ ΜΕΝΟΥΝ ΕΠΑΝΩ ΤΟΣΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΖΗΜΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΠΕΡΟΣΣΟΤΕΡΟ ΑΙΜΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ!! ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΛΩΣ ΑΝΑΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ!!!

Ανώνυμος είπε...

xypna malaka ellinaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΕΛΛΗΝΑ! ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ!!
ΑΛΛΑΞΕ ΠΛΕΥΡΟ,ΚΙ ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ
ΜΗΝ ΑΠΟΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΕ.ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ 50ΡΗΔΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΦΛΩΡΙΑ;;;ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΤΕ ΜΩΡΕ; ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΖΥΓΙΚΟ ΠΗΔΗΜΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ "ΤΥΦΛΑ".
ΑΜΟΛΗΣΤΕ ΤΑ ΕΞΩ......

Ανώνυμος είπε...

Ας μάθουμε πρώτα ότι δεν γράφουμε ολόκληρα μηνύματα με κεφαλαία.
Ας μάθουμε ότι δεν δικαιούμαστε να μιλάμε για Ελλάδα γράφοντας με greeklish.