Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Ενωμένη η Κύπρος το 2012



Για μια ενωμένη Κύπρο το δεύτερο εξάμηνο του 2012 μίλησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι που συναντήθηκε την Τετάρτη (13/4) με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Ο ίδιος τόνισε πως η Ε.Ε στηρίζει τις προσπάθειες για να επιλυθεί το Κυπριακό προσθέτοντας ότι....


«ενθαρρύνει τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων να λειτουργήσουν σε πνεύμα συμβιβασμού, ώστε να επιτευχθούν συγκλίσεις στα θέματα που εκκρεμούν».

Ο κ. 
Ρομπάι μίλησε με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για θέματα μετανάστευσης, ασύλου και επιτήρησης των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και διαβεβαίωσε ότι, στη βάση της αρχής της αλληλεγγύης, η Κυπριακή Δημοκρατίαθα έχει τη σταθερή στήριξη της Ένωσης για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.

Όσον αφορά τα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης που αποφασίστηκαν τον
Μάρτιο, είπε πως πολιτική δέσμευση του Συμβουλίου είναι να διασφαλιστεί ότι οι ευρωπαϊκές οικονομίες είναι αρκετά ανταγωνιστικές.

"
Φυσικά, τα προβλήματα κάποιων χωρών δεν έχουν τελειώσει, ακόμη, αλλά τώρα έχουμε τα μέσα για να τα χειριστούμε. Αυτά τα προβλήματα είναι κατάλοιπα του παρελθόντος, όταν δεν υπήρχαν τα μέσα και η πολιτική βούληση για να αντιμετωπιστούν οι ανισορροπίες", τόνισε.

Με δηλώσεις του ο κ. 
Χριστόφιας ανέφερε πως η Κύπρος είναι σύμφωνη με την ενίσχυση της οικονομικής διακυβέρνησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στις προσπάθειες που καταβάλλονται για να ξεπεραστεί η κρίση και να μην επαναληφθούν οι συνέπειές της.

Μολαταύτα, σημείωσε πως είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες των μικρών κρατών-μελών, αλλά και να επιδειχθεί σεβασμός στο συγκριτικό και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των μελών, στο θέμα της κοινής εταιρικής φορολογικής βάσης.


http://visaltis.blogspot.com/2011/04/blog-post_7455.html

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

χμμμμ....οπως ειχαν πει οι προφητειες!!!"θα γινει κατι κ θα φανει πως φταιει η Ελλαδα κ τοτε οι τουρκοι θα τ εκμεταλλευτουν κ θα μας κανουν μια προκληση!!

Καλημερα Χρονια Πολλα σ ολους
Καλη Ανασταση
ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ

Ανώνυμος είπε...

Ποιος ?
Ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι ?
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ?
Με ποιες Δημοκρατικές διαδικασίες είναι εκλεγμένος σε αυτήν τη θέση , ο άνθρωπος ( αχυράνθρωπος ) που προέρχεται από ένα κράτος μη κράτος ?

Ο αντιεθνικιστής θα προσπαθήσει να δώσει λύση στο Κυπριακό ?

Μήπως δεν είναι γνωστές οι θέσεις του για την λέξη << κράτος >> και ότι απαρτίζει αυτήν η λέξη ?

Ο φιλόσοφος παγκόσμιος διακυβέρνησης , που πληρώνεται περισσότερο και από τον Ομπάμα .

ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΣΑΡΑΝΤΑ


ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ