Σάββατο 2 Απριλίου 2011

H Μελέτη του Ταλμούδ είναι Υποχρεωτική στη Νότια Κορέα.


Σχεδόν 50 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στη Νότια Κορέα, και ο καθένας μαθαίνει Gemara (Ταλμούδ) στο σχολείο. «Προσπαθήσαμε να κατανοήσουμε γιατί οι Εβραίοι είναι μεγαλοφυΐες, και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι αυτό συμβαίνει επειδή μελετάνε το Ταλμούδ», δήλωσε ο πρεσβευτής της Κορέας στο Ισραήλ.
Είναι αμφίβολο εάν η μελετητές Amoraic , Abbaye και Rava είχαν φανταστεί τις συζητήσεις τους του εβραϊκού νόμου στην ...

Μπέιτ Midrash στη Βαβυλώνα ότι θα διδάσκονταν εκατοντάδες χρόνια αργότερα, στην Ανατολική Ασία. Σχεδόν κάθε σπίτι στην Νότια Κορέα περιέχει τώρα μια κορεατική-μετάφραση Ταλμούδ. Όμως, σε αντίθεση με το Ισραήλ, η κορεατική μητέρες διδάσκουν το Ταλμούδ στα παιδιά τους. Σε μια χώρα σχεδόν 49 εκατομμύρια άνθρωποι που πιστεύουν στον Βουδισμό και τον Χριστιανισμό, υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι που διαβάζουν το Ταλμούδ - ή τουλάχιστον το δικό τους αντίγραφο τους στο σπίτι - περισσότερο από το εβραϊκό κράτος. Πολύ περισσότεροι. «Έτσι και εμείς θα γίνουμε μεγαλοφυίες"
"Είμαστε πολύ περίεργοι για το υψηλό ακαδημαϊκο επίπεδο των Εβραίων», εξηγεί ο πρεσβευτής του Ισραήλ στη Νότια Κορέα, Young Sam Mah. "Οι Εβραίοι έχουν ένα υψηλό ποσοστό των Νομπελίστες σε όλους τους τομείς: λογοτεχνία, την επιστήμη και τα οικονομικά Αυτό είναι ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα Προσπαθήσαμε να καταλάβουμε τι είναι το μυστικό του εβραϊκού λαού Πώς - περισσότερο από άλλους ανθρώπους - είναι σε θέση να φθάσουν..; Τα εντυπωσιακά αυτά τα επιτεύγματα; Γιατί οι Εβραίοι τόσο έξυπνοι; Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε είναι ότι ένα από τα μυστικά σας είναι ότι έχετε μελετήσει το Ταλμούδ. " xgμάλλον είναι κάτι άλλο...βλαμένε..«oi Εβραίοι μελετούν το Ταλμούδ σε νεαρή ηλικία, και αυτό τους βοηθάει, κατά τη γνώμη μας, να αναπτύξουν διανοητικές ικανότητες. Αυτή η αντίληψη μας οδήγησε να το διδάξουμε στα παιδιά μας. Πιστεύουμε ότι αν εμείς διδάσκουμε τα παιδιά μας Ταλμούδ, θα γίνουν επίσης μεγαλοφυίες . Αυτό είναι που στέκεται πίσω από το σκεπτικό της εισαγωγής Ταλμούδ Μελέτη για τη διδακτέα ύλη του σχολείου μας.
«Εγώ, για παράδειγμα, έχουν δύο σειρές των Ταλμούδ: το ένα η γυναίκα μου μου αγόρασε, και το δεύτερο ήταν ένα δώρο από τη μητέρα μου." Groupies των Εβραίων Κορεάτες δεν είναι μόνο σαν το Ταλμούδ, επειδή το βλέπουν ως την προώθηση της μεγαλοφυΐας, αλλά επειδή βρήκαν τιμές που είναι κοντά στις καρδιές τους. Ένα άλλο πολύ σημαντικό ζήτημα είναι ο σεβασμός για την εκπαίδευση. Στην εβραϊκή παράδοση, οι γονείς έχουν την υποχρέωση να διδάξουμε στα παιδιά τους, και που αφιερώνουν για την πολλή προσοχή. Για Κορέας γονείς, την εκπαίδευση των παιδιών τους αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα.

http://hellasxg.blogspot.com/2011/03/h_31.html

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και γω αν είχα περιουσια 5-6 εκατομμυρίων ευρώ και δεν σκοτωνόμουν κάθε μέρα για το μεροκάματο, και γω διάσημος θα γινόμουνα. Ή αν είχα δικό μου εκδοτικό οίκο, ή δική μου εταιρία παραγωγής ταινιών, ή δικά μου πανεπιστήμια...

Money rules.

Unknown είπε...

......Προσπαθήσαμε να καταλάβουμε τι είναι το μυστικό του εβραϊκού λαού!!!!Διαβαστε κι εσεις τα κλεμμενα Ελληνικα Αρχαια συγγραματα και θα γινετε,εξυπνοτεροι!!!!

Ανώνυμος είπε...

Γιά τά μπάζα.

Ανώνυμος είπε...

"ΠΡΕΣΒΗΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ" 'Η ΕΒΡΑΪΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ;
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΟΦΡΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΠΑΛΙΟΛΑΜΟΓΙΑ, ΟΤΙ ΣΤΟ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΕΝΟ ΣΑΣ ΤΑΛΜΟΥΔ,ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΑΣ; ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΦΡΟΙ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!!ΑΦΟΥ ΕΧΕΤΕ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΨΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΑΡΠΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΛΟΥΤΟ,ΑΥΤΟΒΡΑΒΕΥΕΣΘΕ ΓΙΟΑ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΑΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΕΩΣ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝ/ΠΟΛΗΣ ΤΟ 1204 ΑΦΟΥ ΤΑ ΑΡΠΑΞΑΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΑΣ Η ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΙΡΑΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΑΣ ΕΝΕΤΩΝ,ΤΩΝ ΝΑΪΤΩΝ,ΤΩΝ ΙΠΠΟΤΩΝ ΤΟΥ ΑΓ.ΙΩΑΝΝΟΥ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΤΕ ΜΕΤΑ ΩΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ (Γαλιλαίος Γαλιλέη,Ισάκ Νεύτωνας,Ιωσήφ Κοπέρνικος,Βενιαμήν Φραγκλίνος,κ.ο.κ.}.ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ,ΤΟ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ ΔΙΚΟ ΣΑΣ,ΗΘΟΠΟΙΟΙ Η ΦΑΡΑ ΣΑΣ,ΟΙ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ,ΤΟ ΝΟΜΠΕΛ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΣΚΕΛΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ.
Β Λ Α Χ Ο Σ

Ανώνυμος είπε...

EBΡΑΪΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ.

Modestus είπε...

Χα χα χα χα! Είναι τουλάχιστον αστείο αυτό. Όταν κάποιος είναι αποφασισμένος να πατήσει επί πτωμάτων γίνεται ευρηματικότατος. Η πλειονότητα των Εβραίων αυτό κάνει επί αιώνες, δεν είναι καν εξυπνάδα αυτό. Είναι απλά αδίστακτοι. Αν είχαν όλοι τις ευκαιρίες να πάνε στο πανεπιστήμιο και να μορφωθούν θα σου έλεγα αν είχαν μόνο οι Εβραίοι υψηλό επίπεδο μόρφωσης (στα περισσότερα πανεπιστήμια του εξωτερικού πληρώνεις και αδρά μάλιστα για να σπουδάσεις).

Ανώνυμος είπε...

Αναρωτιέμαι γιατί σε όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις και σχολεία, (εκτός Ελλάδος βέβαια) οι άνθρωποι μελετάνε τα Αρχαία Ελληνικά;;; Γιατί δεν τους βάζουν να μελετάνε το Ταλμούδ για να γίνουν έξυπνοι; Έξυπνος (αυτός που βρίσκεται εκτός ύπνου) φοβερή γλώσσα η Ελληνική, έτσι;;; Σίγουρα όμως το παραπάνω κείμενο δεν έχει καμία σχέση με το οτι πολλές Ελληνικές και ξένες εφημερίδες έγραψαν πως τα Αρχαία Ελληνικά σε κάνουν εξυπνότερο, με λογική και ορθή σκέψη. Εξ άλλου μόνο να σκεφτούμε πως το ανθελληνικό κράτος σχεδόν τα απαγορεύει στα σχολεία μας, ενώ προωθεί τα Αγγλικά, νομίζω πως αυτό και μόνο είναι απόδειξη το πόσο καλό κάνουν στον ανθρώπινο εγκέφαλο τα Αρ.Ελλ. Σε άλλες χώρες τα διδάσκουν από την 1η δημοτικού!!! Μα είναι τόσο χαζοί αυτοί οι ξένοι;; Δεν βλέπους εμάς που τα σνομπάρουμε;;; Γι'αυτό γίναμε βόδια τώρα τελευταία!!!

Ανώνυμος είπε...

συμφωνω με τον 3:59 η αρχαια ελληνικη γλωσσα ειναι φοβερη σε κανει εξ-υπνο δηλαδη σε βγαζει εκτος υπνου, απο την κατασταση του υπνου που εισαι στο σκοταδι σε φερνει στο φως και στην γνωση,φυσικα το τραγικο ειναι οτι οι ελληνες αυτη την στιγμη βρισκονται στην πρωτη κατασταση του υπνου και οπως φαινεται κοιμουνται βαθια και βαρια και θα αργησουν πολυ να ξυπνησουν και αν το καταφερουν δυσκολα θα συνιθησουν στο φως της αληθειας, μην πω και οτι σαν λαος κινουμαστε στην σφαιρα της ηλιθιοτητας,για καλο και για κακο διαβαστε το σπηλαιο του πλατωνα μπας και βγειτε απο την βαθια υπνωση που εχετε πεσει.