Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Focus: "Κόλλησε" στο όνομα η ενταξιακή πορεία της FYROM στην ΕΕ



Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Focus, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα αποφασίσει σήμερα...Πέμπτη επί του ψηφίσματος για την πρόοδο των Σκοπίων στην πορεία τους προς την ένταξη στην ΕΕ, όπως γράφει η εφημερίδα Vecer. Η εφημερίδα αναφέρει ακόμα ότι το ψήφισμα έχει υποβληθεί από τον Ευρωβουλευτή της Βουλγαρίας Κριστιάν Βιγκένιν. «Οι Έλληνες και οι Βούλγαροι βουλευτές επιμένουν ότι.... ο όρος «Μακεδόνας», που χρησιμοποιείται στο έγγραφο και πρέπει να αντικατασταθεί. Πριν από τη συζήτηση υπήρχαν πληροφορίες ότι οι προτεινόμενες τροποποιήσεις θα γίνουν κατά πάσα πιθανότητα δεκτές.
Αντί για «μακεδονική γλώσσα», το ψήφισμα χρησιμοποιεί τον όρο «επίσημη γλώσσα» αλλά σε μερικά σημεία υπάρχει και ο όρος «Μακεδόνας». Ωστόσο ο Κριστιάν Βιγκένιν δικαιολόγησε αυτή την προσέγγιση αναφέροντας το άλυτο ζήτημα της ονομασίας μεταξύ Σοπίων και Ελλάδας.
http://greeknation.blogspot.com/2011/04/focus-fyrom.html

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι Βούλγαροι μας ξελάσπωσαν;;; Για το δικό τους συμφέρον βέβαια. Εμείς τι κάνουμε;;; Είμαστε οι μόνοι που όχι μόνο δεν κοιτ΄ζουμε το συμφέρον μας, αλλά παραχωρούμε και δικαιώματά μας!!! Προδότες, αλήτες πολιτικοί!!