Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Άσκηση για τσουνάμι στο Αιγαίο και το λιβυκό πέλαγος




Στο πλαίσιο πανευρωπαϊκής άσκησης, ερευνητές θα αναπαραστήσουν το χτύπημα του Εγκέλαδου και το σαρωτικό τσουνάμι, που προκάλεσε κύματα ύψους 12 μέτρων. Στόχος να μετρήσουν τις συνέπειες στην ευρύτερη περιοχή από ένα ανάλογο χτύπημα.
Το σενάριο περιλαμβάνει ισχυρό σεισμό 8,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με.....
γιγαντιαίο τσουνάμι άνω των 12 μέτρων νοτιοδυτικά της Κρήτης, στο Λιβυκό Πέλαγος. Φυσικά φαινόμενα θα επηρεάσουν, εκτός από την Ελλάδα, περισσότερες από 10 χώρες, όπως Ιταλία, Αλβανία, Σερβία, Κροατία, Τυνησία, Λιβύη, Αίγυπτος, Συρία, Ισραήλ, Τουρκία κ.ά.

Στόχος της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι η ενημέρωση αλλά και η ύπαρξη ενός «κρας τεστ» των δυνάμεων επέμβασης - διάσωσης, καθώς και των αρμόδιων υπηρεσιών των κρατών που ενδεχομένως στο μέλλον αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις ενός πραγματικά μεγάλου σεισμού με τσουνάμι. Η προετοιμασία της πανευρωπαϊκής άσκησης βρίσκεται σε εξέλιξη με τη συλλογή - καταγραφή στοιχείων και αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο.

Οπως γράφουν οι kyklades.news sτην προετοιμασία της άσκησης στην Κρήτη, που θα είναι «πιλότος» και για τα υπόλοιπα κράτη - μέλη της ΕΕ, συμμετέχουν με επιστημονικές εφαρμογές ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Ερευνας του Πολυτεχνείου του νησιού.
Η άσκηση φέρει την ονομασία «Ποσειδών», συντονίζεται εκ μέρους της χώρας μας από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και υποστηρίζεται από το συγχρηματοδοτούμενο έργο της ΕΕ «Earthquake Fοllowed by Tsunami in the Mediterranean Sea».
Στο πλαίσιο της ενημέρωσης - εκπαίδευσης υπηρεσιών, εθελοντών κ.ά. σε θέματα πολιτικής προστασίας οι επιστήμονες θα «αναβιώσουν» σε οθόνη τον ισχυρό σεισμό και το καταστροφικό τσουνάμι που έγιναν το 365 μ.Χ. νοτιοδυτικά της Κρήτης.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

9 ρίχτερ θα γίνει στο αιγαίο φέτος.
-πηγή δε μπορώ να πω-
έρχονται οι Τούρκοι την άσκηση στο αιγαίο δε θα προλάβουν να τη κάνουν θα πιαστούν απροετοίμαστοι γι αυτό αν θέλετε να σωθείτε στις εκκλησίες-Εξομολόγηση-Θεία κοινωνία-η μόνη σωτηρία.
Η οργή του ΘΕΟΥ πλησιάζει πάνω από την Ελλάδα.
Δε χωράει ο νους σας τι έρχεται τα άφησε τόσα χρόνια ο ΘΕΟΣ γιατί σεβάστηκε την ελευθερία του ανθρώπου αλλά τώρα έρχεται να τα μαζέψει.

Ανώνυμος είπε...

αντε ρε καραγκιοζοπαιχτη

Ανώνυμος είπε...

Ο θεός σου, όπως τον αποκαλείς, καλά θα κάνει να χαλαρώσει λίγο φιλαράκι.
Ο δικός μου θεός πάντως δεν είναι εκδικητικός.
Ας ρίξει την οργή του, στους ανθρώπους που πρέπει και όχι στους λαούς, και ειδικότερα στον λαό μου που παλεύει καθημερινά.
Όχι τίποτε άλλο, ας μας αφήσει να γελάσει και εμάς λίγο το χειλάκι μας.
Δεν διαφωνώ με το να πηγαίνει ο κόσμος στην εκκλησία, να εξομολογείται κλπ αλλά εντάξει παν μέτρον άριστον, μη τα ξευτελίζουμε όλα.
Επίσης πες την πηγή σου να σου μάθει να βάζεις κόμμα.

Ανώνυμος είπε...

10.25 KALA TA LES, ALLA MHPWS EINAI O IDIOS O THEOS O 9.44??PREPEI NA PROSEXOUME...XAXAXAXA...TI MALAKES YPARXOYN REEEE

Ανώνυμος είπε...

9¨44 Μου θυμίζεις μία ιστορία από το Βυζάντιο όταν μπήκαν οι Τούρκοι, ο κόσμος έτρεξε στην εκκλησία, κλείστηκε μέσα και παρακαλούσε την Παναγιά να τους σώσει. Βέβαια κάτι τέτοιο δεν έγινε (και μη μου πεις γιατί ήταν αμαρτωλοί) και οι Τούρκοι τους έκαψαν ζωντανούς και πολύ καλά τους έκαναν τους δειλούς. Αντί να πέσουν μαχόμενοι κρύφτηκαν στην εκκλησία. Αυτό μας λες να κάνουμε;;
Ή το άλλο ¨΄σφάξε με πασά μου ν'αγιάσω;"
Να σου πως εγώ την άποψή μου;;
Συν Αθηνά και χείρα κίνει!! Ο Θεός σου έδωσε μυαλό, χρησιμοποίησέ το!!!

Ανώνυμος είπε...

Όσο για τις ασκήσεις, μήπως ετοιμάζουν κάτι και σε μας;;;;

Ανώνυμος είπε...

Σας παρακαλώ μη βρίζετε....Μπορείτε κάλλιστα να εκφράσετε την αντίθεσή σας και χωρίς παλιοκουβέντες....Ευχαριστώ για την προσοχή σας!

Ανώνυμος είπε...

Που είδες τις παλιοκουβέντες ρε φίλε;;;

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδια πως γινεται αυτο???δηλαδη θα κανουν αληθινο τεχνικο σειμο?????ολοι ξερουμε πωσ γινονται εδω και χρονια αυτο πχ ιαπωνια ινδονησια κτλ και πιος αποφασησε να γινει αυτο??????????

Ανώνυμος είπε...

για διαβαστε και καντε μια ερευνα για το προγραμμα HAARP, ολα στο σχεδιο ειναι και εμεις κοιμομαστε!