Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Ήταν οι Σουμέριοι πανάρχαιοι Κρήτες ;




Ο Ευήμερος αναφέρει ότι, οι πανάρχαιοι Έλληνες Μινωικοί Κρήτες οδηγούμενοι υπό του Διός, είχαν εποικήσει την Αραβία, την Περσία, τα νησιά του Ινδικού Ωκεανού, την νήσο Παγχαία, την Μεσοποταμία, όπου πολύ αργότερα ονομάσθηκαν Σουμέριοι, μέχρι και τον Εύξεινο Πόντο, όπου εμφανίσθηκαν και εγκαταστάθηκαν ως.... Χάλυβες.

Φιλέλληνες Ινδοί της Καλκούτας, λένε: Πιστεύουμε ότι ήρθαμε απ'τήν Κρήτη πολύ πριν από τον Αλέξανδρο (τουλάχιστον κάποιοι από εμάς). Κρητικές σφραγίδες έχουν ανακαλυφθεί στην περιοχή μας. Το λιμάνι Γιάνγκ ήταν πολύ αρχαίο λιμάνι και η ιστορία των πραγματικών Αργοναυτικών πρέπει να είναι κρυμμένη εκεί. (Οικονομικός Ταχυδρόμος 6-10-94).

Μήπως αυτή η λεγόμενη Ινδοευρωπαϊκή γλώσσα; και η κάποια ;άγνωστη μεσογειακή θα έπρεπε να λέγεται Ελληνοκρητομινωϊκή;. O αρχαιολόγος S.K.CHATTERGI στο κεφάλαιο του περίφημου βιβλίου του Ιστορία και πολιτισμός του Ινδικού λαού όχι μονάχα παραδέχεται τη μεγάλη μετανάστευση από τα νησιά του Αιγαίου με επίκεντρο τη νήσο Κρήτη, αλλά επιμένει στην καταγωγή του ινδικού λαού από τους προέλληνες του Αιγαίου.
Ένας Ινδός αρχαιολόγος αναζητώντας παλιούς ναούς βουδικούς στο Πακιστάν το 1922, βρήκε τον ένα μετά τον άλλο έξι σφραγιδόλιθους με εικονογραφική ανάγλυφη παράσταση, τέλειας τέχνης.
 Μην κατορθώνοντας να ερμηνεύσει αυτούς αποτείνεται στον ανατολιστή αρχαιολόγο SIR JOHN MARSHAL, στο οποίο παρέδωσε τα ευρήματα του. Στα 1925 γίνηκε γνωστό, ότι κάποια σχέση ανάμεσα σ'αυτούς τους δακτυλιόλιθους πρέπει να υπάρχει, με την εικονογραφική παράσταση του Δίσκου της Φαιστού.
Πηγές:
/molonlabe.blog.
strangehellas.blogspot

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ. ΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΝΗΣΙΑ ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ? ΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΣΠΕΡΟΣ ΣΕ ΒΟΥΝΟ ΤΩΝ ΙΝΔΙΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ?ΠΩΣ ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΔΙΠΛΟΣ ΠΕΛΕΚΥΣ ΤΩΝ ΚΡΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ? ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ Η ΦΟΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΩΝ ΚΡΗΤΙΚΩΝ? ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ. ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ.
ΑΙΑΝΤΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

και ποιος εδωσε το ονομα ευκαλυπτος(ευ-καλυπτω) στο ομονυμο δεντρο που προερχεται απο την αυστραλια?

Ανώνυμος είπε...

Μόνο εκεί σε όλο τον κόσμο σε όλο τον πλανήτη υπάρχουν ελληνικές λέξεις!!!

Ανώνυμος είπε...

Ασχέτως από το άρθρο,να πω πως τα ονόματα Ινδονησία και Πολυνησία,δόθηκαν κατά τον 18o αιώνα από Ευρωπαίους (που χρησιμοποίησαν την ελληνική γλώσσα γιατί προφανώς τους εξυπηρετούσε).Και σταδιακά τα ονόματα αυτά επικράτησαν και επισημοποιήθηκαν.Το ίδιο και για τον ευκάλυπτο,φαντάζομαι.

Ανώνυμος είπε...

ωραια ολα αυτα με το κηρυκειο(toth,ερμης,μωυσης,anunaki,shiva) τι γινετε? πως γινετε και το ειχαν ολοι αυτοι οι λαοι κορωνα στο κεφαλι τους??

Ανώνυμος είπε...

Σωστός ο 8:24 και στον πλανήτη Άρη δώσανε όλα τα ονόματα τοπονύμια και τα λοιπά όταν ανακαλύφθησαν στα Ελληνικά!!

Ανώνυμος είπε...

8.24 & 10.22 δεν εχετε αναρωτηθει γιατι εδωσαν Ελληνικα ονοματα;τυχαιο;δεν νομιζω;μηπως μας αγαπουν πολυ;δεν νομιζω

Ανώνυμος είπε...

8.24 ΚΑΙ 10.22 ΣΤΑ ΟΡΦΙΚΑ ΤΟΥ Ι. ΠΑΣΣΑ ΣΤΗΝ ΣΕΛ. 38 ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ . ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΝΑ ΕΞΗΓΗΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΑΓΑΛΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ, ΕΙΣ ΤΟΝ ΝΟΤΙΟΝ ΕΙΡΙΝΙΚΟΝ, ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΔΙΗΛΘΟΝ ΕΚΕΙΘΕΝ, ΕΦ ΟΣΟΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΛΥΝΗΣΙΑΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΝΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΛΕΥΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΑΒΑΗΣ ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣΙΑΙ ΛΕΞΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑΙ (ΑΕΤΟΣ,ΝΟΥΣ, ΜΑΝΘΑΝΩ,ΛΑΟΣ,ΜΕΛΩΔΙΑ,ΦΘΑΝΩ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ) ΒΛΕΠΕ ΚΑΙ (ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥΣ)ΤΟΥ Σ. ΜΠΕΡΛΙΤΖ ΣΕΛ. 282 ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΕΛ.12 ,25 ΚΑΙ 32,53 ...Κ.Λ.Π.
ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΟΛΥΝΙΣΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ ΣΥΝΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ.
ΑΙΑΝΤΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

12¨42 ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΑ ΟΡΦΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΣΣΑ. ΚΑΙ ΝΑΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΛΟΙ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ "ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ" ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ!!!