Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!



1517964Οπως ανέφερε σε δημοσίευμά του, το "National Geographic", στη Μεσσηνία εντοπίστηκε το αρχαιότερο αποκρυπτογραφημένο κείμενο της Ευρώπης!   

Πιο συγκεκριμένα, το κείμενο βρέθηκε, σε πήλινη πινακίδα, το περασμένο καλοκαίρι, στην Ίκλαινα, της Μεσσηνίας, και αποτελεί το αρχαιότερο -γνωστό- αποκρυπτογραφημένο κείμενο στην Ευρώπη,.

Σύμφωναμε με τους...
ερευνητές, η πινακίδα διασώθηκε -συμπτωματικά- όταν ένα "βουνό", από σκουπίδια, έπιασε φωτιά, πριν 3.500 χρόνια.
Το χωριό Ίκλαινα βρίσκεται βορειοανατολικά της Πύλου, ενώ πινακίδα είναι μυκηναϊκή και χρονολογείται μεταξύ 1450 και 1350 π.Χ.

Βάσει του περιοδικού, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Μισσούρι-ST Louis, Μιχαήλ Κοσμόπουλος, τονίζει πως, οι μέχρι τώρα έρευνες, έχουν αναδείξει ένα πρώιμο μυκηναϊκό ανάκτορο, με τοιχογραφίες και εξελιγμένο αποχετευτικό σύστημα, αλλά το πιο σημαντικό είναι η η πινακίδα.

Το θραύσμα της πινακίδας έχει περίπου 2,5 εκ. ύψος και 4 εκ. πλάτος και τα σημεία που έχουν χαραχθεί είναι δείγμα της Γραμμικής Β, η οποία χρησιμοποιήθηκε, κατά τη Μυκηναϊκή Περίοδο (17ος έως 13ος αι. π.Χ.).

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΕ ΕΛΛΑΔΑ ΑΘΑΝΑΤΗ...ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΣΕΣ ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΚΡΥΨΑΝΕ

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΦΙΛΑΡΑΚΙ... ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΜΜΙΑ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΕ ΤΗΝ ΦΤΑΝΕΙ... ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΡΑΒΩΘΕΙ ΟΛΟΙ...!!! comment apo Σκιαθο

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ και εγώ ρε μάγκες,όταν εμείς γαμάγαμε οι υπόλοιποι ακόμα τον παίζανε!!!!


Pms13

Ανώνυμος είπε...

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον πλανήτη με την αρχαιότερη ιστορία. Δεν είναι τυχαίο οτι όλοι θέλουν να κλέψουν την ιστορία και την αίγλη της!! Όλοι θέλουν ένα κομμάτι της. Δυστυχώς τα σκουλίκια που μας κυβερνάνε χρόνια τώρα μας έμαθαν πως οι Έλληνες δεν άξιζαν πολλά κι ούτε αξίζουν. Τέτοιο πνευματικό πόλεμο δεν έχει δεχτεί α΄λλος λαός. Κατάφεραν και μας αφελλήνισαν και έκαναν κι εμάς και τα παιδιά μας σύγχρονους γενίτσαρους!!!

Καλόπιστος είπε...

διαφωνώ με τον φίλο 11:42.Το ποσοστό 'καθαρότητας των Ελλήνων αγγίζει το 99%.Μην τσιμπάτε από προπαγανδιστικές δηλώσεις ή υπονοούμενα.Υπάρχουν ανεξάρτητες μελέτες που το αποδεικνύουν.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΛΕΒΕΝΤΗ ΜΟΥ (2.53) ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ κ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ ΤΟΥ Α.Π.Θ. ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΝΦΟΡΝΤ ΚΑΙ ΑΛΛΑ 7 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2006.
ΑΠΕΔΕΙΧΘΗ ΟΤΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΓΓΟΛΙΚΟ ΑΙΜΑ ,ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 400 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑΣ, ΑΛΛΑ Η ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΟ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ 99,5% .!!
ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΩΣΕΙ DNA ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΣΤΟ 22% ΤΗΣ ΚΑΤΩ ΙΤΑΛΙΑΣ.
ΑΥΤΑ ΠΕΡΙ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΓΑΜΑΜΕ ΤΙΣ ΜΑΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ.

...ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ...

...ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ...



..........ΕΥΖΩΝ..........