Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Από Τ.Σόρος βαπτίστηκε η ελεγχόμενη πτώχευση: Θα λέγεται "ανασχεδιασμός χρέους"



ImageΤην ώρα που τα σενάρια για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δίνουν και παίρνουν, ο Τζορτζ Σόρος προτείνει, ως πλέον λογική προσέγγιση, τον ανασχεδιασμό (reprofiling) του ελληνικού χρέους, αποφεύγοντας το «κούρεμα» και διατηρώντας την ονομαστική αξία των ομολόγων στο 100%. 
Μιλώντας στο BHMA ο Σόρος συμπληρώνει ότι παράλληλα θα επεκτεινόταν η διάρκεια αποπληρωμής των ομολόγων περισσότερο από ....

10 χρόνια και μειώνοντας τα επιτόκια κοντά στο 3%.

«Αυτό θα ήταν ευεργετικό για τον ελληνικό λαό, την ελληνική οικονομία και θα απέτρεπε την ανάγκη κεφαλαιοποίησης των δανειστριών τραπεζών. Αυτή είναι η καλύτερη λύση για την Ελλάδα» τονίζει.

Ο «γκουρού» των επενδύσεων βλέπει σημαντικές ευκαιρίες για την Ελλάδα, όπως την ικανότητα να προσελκύσει επενδύσεις για την αγορά γης και τον τουρισμό.

«Μπορείτε να τα καταφέρετε. Μπορείτε να βρείτε το πνεύμα του 2004» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Στην ίδια συνέντευξη ο Σόρος ασκεί κριτική στους χειρισμούς της Γερμανίας:

«Οι Γερμανοί δεν έχουν αντιληφθεί ορθά τη φύση της κρίσης γιατί παρασύρονται από μικροκομματικούς χειρισμούς.

» Εκτός από την ύπαρξη αυτής καθεαυτής της κρίσης, έχουμε και έναν ελλιπή μηχανισμό διαχείρισης της κρίσης. Και αυτό πληρώνει και η Ελλάδα, έστω και αν έχει κάνει λάθη στο παρελθόν και ευθύνεται για τη σημερινή κατάσταση.»

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εχει βρει καποιο τροπο να βγαλει περισσοτερα χρηματα απο το σχεδιο που μας προτεινει?

Καλόπιστος είπε...

Η καλύτερη λύση κ.Σόρος,είναι η αναδιάρθρωση του χρέους,με κούρεμα όσο μας βολεύει,έξοδος από το μνημόνιο,επιστροφή των δανεικών πίσω,μείωση των φορολογικών συντελεστών,μεγάλες επιδοτήσεις για παραγωγικές μονάδες,αύξηση των δασμών για της εισαγωγές,έτσι ώστε να αποθαρρύνονται οι μεγαλέμποροι να εισάγουν προϊόντα σε βάρος των εγχώριων παραγωγών,διατήρηση των χαμηλών δασμών σε προϊόντα που δεν παράγει η χώρα και αξιοποίηση του ορυκτού μας πλούτου.Τ άλλα είναι τα ακούμε βερεσέ.
Οικονομολόγος δεν είμαι,διαθέτω κοινή λογική,όπως και πολλοί άλλοι Έλληνες.¨οταν θα τα κάναμε αυτά,γατιά σας και σας θα μας γλείφατε τα πόδια...

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ ΑΥΤΟ 8:07 ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΑΙΜΟΥ. ΑΡΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ

Ανώνυμος είπε...

Πρώτα από όλα ΕΛΕΓΧΟ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ!!! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ, ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΕΙΔΙΚΑ, να κάνει ΕΛΕΓΧΟ! ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΕΙΝΑΙ Δ-Ι-Ε-Φ-Θ-Α-Ρ-Μ-Ε-Ν-Ο!!! ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ! ΠΡΩΤΑ ΑΠ' ΟΛΑ ΑΥΤΟ!

Ανώνυμος είπε...

..."μπορείτε να ξαναβρείτε το πνεύμα του 2004"

τότε που η Γιάννα και όλο το κουραδο-σύστημα των πολιτικών, παραμύθιαζε έναν αποβλακωμένο λαό, ανίκανο να δεί που βρίσκεται η πηγή της δύναμης μιας -πραγματικής- κοινωνίας (στην ουσιαστική παιδεία της, που ΔΕΝ έχουμε) και παραμυθιαζότανε από "εθνικές υπερηφάνιες" του κώλου και των ντοπαρισμένων υπερ-αθλητών (όπως οι οπαδοί των ποδοσφαιρικών ομάδων του βαρδινογιάννη, του κοκκαλη κ. σια), και σαν χαχόλος πήγαινε και εθελοντής στο πανηγύρι των πολυεθνικών... και καλείται σήμερα βεβαίως να πληρώσει και αυτά τα "γαμησιάτικά" της άρχουσας τάξης. Όσοι γυρνάγαμε την πλάτη τότε σε αυτό το καραγκιοζιλίκι, είμασταν "γραφικοί". Μεχρι και σήμερα, βρέθηκαν ηλίθιοι να μιλήσουν για "εθνική ταπείνωση" που γλιτώσαμε τα γαμησιάτικα των ..μεσογειακών αγώνων και των γηπέδων γκόλφ του αντρα της Μητσοτακαινας σε καταπατημένα κτήματα στις Νιές στη Μαγνησία...