Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Αρβελέρ: Να σταματήσουμε να λέμε ότι είμαστε Έλληνες!


71 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απλά η γυναίκα γνωρίζει ιστορία.Είναι που η ορθοδοξία και το βυζάντιο για πολλούς ήταν καταστροφικό για τον ελληνισμό.Μόνο την μανία των "προοδευτικών" του κόσμου για την Ελλάδα και την ορθοδοξία να παρατηρήσει κανείς,άνετα μπορεί να καταλάβει προς τί όλ'αυτά που βιώνουμε σήμερα.Πάνω στις πλάτες του Βυζαντίου διαμορφώθηκε η Ρωμιοσύνη ηλίθιοι Δωδεκαθειστές...αλλά δεν γίνεται να καταλάβαιτε αν δεν πιάσουμε πάτο.Γι'αυτό και θα πιάσουμε...

Ανώνυμος είπε...

Άκου να δεις βλάκα 11:47 δεν είμαστε Ρωμιοί πάει και τέλειωσε δεν πρόκειτε να γίνουμε ποτέ και επίσης αν ελευθερώσουμε την Κωνσταντινούπολη και πάλι Έλληνες θα λεγόμαστε και Ελλάς η χώρα. Αυτοί που γενήσανε τον πολιτισμό ήταν 5 περιοχές Σπάρτη - Αθήνα - Μακεδονία - Ιωνία - Σικελία και μετά απο 600 χρόνια έγινε η Κωνσταντινούπολη οπότε έρχεται τελευταία. Οι τέχνες τα γράμματα η μουσική το θέατρο κλπ ήταν απαγορευμένα στο Βυζάντιο.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ και το μουνί της μανά σου μπορεί να είστε ρωμιοί ωμός δεν έχεις κανένα δικαίωμα πουτανογένημα να μιλάς για όλους τους Έλληνες ότι δεν είμαστε Έλληνες οι μαλακιές που σου δώνανε και διάβασες στα ανθελληνικά πανεπιστήμια και ο σκοταδισμός που σου επέβαλε η εκκλησία σε έκαναν να λες αυτές τις μαλακιές που είπες σιχαμένοι γεροντοκόρη!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς..Είμαστε Έλληνες και θα πεθάνουμε Έλληνες..Εσείς πηδάτε την ιστορία Κα.Αρβελέρ (όνομα και αυτό!Και τα λασποχώρια που λέτε, όπως και τα υπόλοιπα λασποχώρια της Ελλάδος μην ξεχνάτε πως είχαν ισποπεδωθεί μετά των ναών τους από τους Εβραιοχριστιανούς του Βυζαντίου!Πείτε μας Κα. Αρβελέρ, ποιοι αυτοκράτορες του Βυζαντίου ήταν Ελληνικής καταγωγής?Και αυτά τα λέει ένας Χ.Ο. που πρώτα και πάνω απ' όλα είναι Έλλην!!

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλες αλήθειες που αν τις ακούσουν μερικοί θα τους κάτσουν στον λαιμό. Το να γνωρίζει κανείς την Ιστορία είναι μεγάλο πράγμα. Γι αυτό και σήμερα μας την αλλάζουν καταπώς τους βολεύει εκείνους και θέλουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε και να χάσουμε όλα εκείνα τα στοιχεία που μας κρατούν σε πολύ δύσκολες στιγμές. Και τα πολεμούν αυτά τα στοιχεία με την αιτιολογία των "προοδευτικών", όπως αναφέρθηκε και παραπάνω. Το πρόβλημα είναι πως εμείς δεν αντιδρούμε καθόλου για να στείλουμε τους "προοδευτικούς" από κει που ήρθαν και να κρατήσουμε ανέπαφα αυτά τα στοιχεία.

Ανώνυμος είπε...

Μερικοί από σας είστε τουλάχιστον γελοίοι. Μάλλον δεν σας έμαθαν να αντικρούετε κάποιον με λογικά επιχειρήματα, παρά αρκείστε στην σημερινή βρωμόγλωσσα και σε ανακρίβειες. 12:15 αν έχεις πάει στρατό (...) θα μου πεις γιατί το εθνόσημο το φοράμε πάνω από το κεφάλι μας..; Άσε θα σου πω εγώ. Γιατί την πατρίδα και πάνω από όλα τον σταυρό που έχει πάνω του το εθνόσημο πρέπει να τα βάζουμε πάνω κι από το ίδιο μας το είναι. Πάρτε επιτέλους χαμπάρι πως αν δεν ήταν η Ορθόδοξη Πίστη τώρα θα μιλούσαμε και θα γράφαμε τουρκικά, όσο κι αν δεν θέλετε να το χωνέψετε. Αλλά και αν ακόμη εσείς δεν θέλετε να το χωνέψετε δεν με απασχολεί. Μου φτάνει που αυτό το παραδέχονται εκείνοι οι ίδιοι που "παλεώθεν εως τώρα" πολέμησαν για να είναι κάτι τομάρια σαν και μας ελεύθεροι και να διαπραγματευόμαστε τέτοια πράγματα...

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου 12.43 ναι έχω παέι στρατό και είμαι περήφανος που υπηρέτησα τη πατρίδα μου...Δεν υποβαθμίζω σε καμία περίπτωση τη θρησκεία μου απλά τονίζω το γεγονός οτι είμαστε πάνω απ' ολα Έλληνες!Το γεγονός της εισβολής εβραιοστοιχείων μέσα στη θρησκεία μας συμβαίνει εκατοντάδες χρόνια, απο το Βυζάντιο κιόλας..Ναι πιστεύω στο σταυρό, αλλά το γενετικό μας υλικό δε διαφέρει από αυτούς που πολέμησαν στις Θερμοπύλες ασ πούμε..Αυτοί ήταν Έλληνες δηλ και εμείς Ρωμιοί?Όταν πρόκειται για τη πατρίδα μου..Σκέφτομαι αυτο που ο Κολοκοτρώνης ''Τσεκούρι στους προσκυνημένους'' και έχει και είχε πολλούς τέτοιους κατα καιρούς η Εκκλησία μας (ΟΧΙ ΟΛΟΙ, καποιοι λεω)!!Καλή Ανάσταση..

Ανώνυμος είπε...

Να λοιπον που αποδυκνυεται και επιστημονικα απο επισημα χειλη οτι : Ή ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΘΑ ΕΙΣΑΙ Ή ΕΛΛΗΝΑΣ.
Ρωμηοι = ρωμαιοι πολιτες .
Η συνεργασια της εκκλησιας με τους ρωμαιους κατακτητες δηλαδη τους βυζαντινους εναντιον καθετι ελληνικου , ειχε και εχει κοστος.
Οπως και την συνεργασια της εκκλησιας με τους τουρκους κατακτητες,αυτα πληρωνουμε ακομα....
Υπατια

Ανώνυμος είπε...

Σίγουρα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που ονομαζόμαστε Έλληνες. Διαβάζοντας τον τίτλο, πριν ακόμη δω το βίντεο, φαντάστηκα ότι "να σταματήσουμε να λέμε ότι είμαστε Έλληνες" με την έννοια ότι πλέον έτσι όπως μας καταντήσαΜε δεν μας αξίζει! Αλλά σαφώς και δεν δέχομαι για άλλο λόγο. Επίσης, αν και είναι πλήρως εμπεριστατωμένα τα όσα λέγονται, ίσως να μην είναι και ακριβώς κενό αυτό που αναφέρει. Οι Έλληνες είχαν πάντοτε αυτή την κοινή εθνική συνείδηση. Και το βασικότερο πράγμα που ήταν αδιαμφισβήτητο, ήταν πως "παλαιώθεν" εως σήμερα, οι Έλληνες αναγνώριζαν μια κοινή γλώσσα, κοινή Ιστορία, αλλά κυρίως έναν κοινό τρόπο ζωής με τους Αρχαίους προγόνους μας. Και λέγοντας τρόπο ζωής, δεν εννοώ τόσο την καθημερινότητα, όσο μια κοινή νοοτροπία ζωής. Για την εισβολή των εβραιοστοιχείων στο Βυζάντιο, που λες, δεν μπορώ να πω γιατί δεν ξέρω κάτι. Αλλά, ας μη πορωνόμαστε τόσο με "γενετικά υλικά" και κάτι τέτοια. Αναρωτιέμαι μερικές φορές αν υπάρχει σήμερα έστω και μια ομάδα 100 ατόμων που να μοιάζει είτε σε κείνους που πολεμήσαν στις Θερμοπύλες, είτε στους Αγωνιστές του '21, είτε στους αντάρτες του Μακεδονικού Αγώνα, είτε στους πολεμιστές του αλβανικού Μετώπου και στους αντιστασιακούς της Κατοχής... Και για το άλλο που λες. Πιστεύω πως αν ρωτούσες π.χ τον Παύλο Μελά, το τι αισθάνεται πρώτα, Έλληνας ή Χριστιανός Ορθόδοξος, μάλλον δεν θα λάμβανες απάντηση. Και ξέρεις γιατί; Γιατί μετά από κάποια χρονική στιγμή αυτά τα δύο είχαν γίνει ΕΝΑ αναπόσπαστο κομμάτι. Δηλαδή ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ. Αν ήταν διαφορετικά, τότε κανείς δεν θα πολεμούσε στον Μακεδονικό Αγώνα. Αφού τα ελληνικά χωριά, παρέμεναν ελληνικά, απλά (όντως απλά;) αναγκάζονταν να προσαρτηθούν στην Εξαρχική Εκκλησία. Δεν τους έλεγαν να γίνουν Βούλγαροι, ούτε Μουσουλμάνοι, "απλά" το να υπαχθούν στην Εξαρχική Εκκλησία και όχι στην Πατριαρχική... Και όμως αυτό σιγά-σιγά θα τους έκανε να μην ΕΙΝΑΙ Έλληνες... Ακόμη, σε όλους θα είναι γνωστό το "Μάχου υπέρ Πίστεως και Πατρίδος". Και τίποτα δεν είναι τυχαίο. Δεν λέει απλά "θρησκείας", όπως έχουμε υποβιβάσει σήμερα την Πίστη μας. Και ούτε έβαζαν πρώτα την Πατρίδα. Και πάλι όμως γιατί αυτά τα δύο είναι αναπόσπαστα! Και δεν πρέπει καν να τα διαπραγματευόμαστε. Καλή Ανάσταση.

Ανώνυμος είπε...

η αρβελερ ασχολειται ακομα με την αρχαιοκαπηλια? η σταματησε να στελνει αρχαιοτητες στο μουσειο γκετι στην αμερικη?

Ανώνυμος είπε...

Για την Ορθοδοξη Εκκλησια μας εχω κατι ερωτησεις. Γιατι ολοι οι παπαδες ειναι δημοσιοι υπαλληλοι ? Γιατι υπαρχουν τα αναθεματα της εκκλησιας προς τους Ελληνες ?
Γιατι καποιοι αγιοι γινανε αγιοι επειδη σκοτωναν και καταστρεφαν ?
Ποιοι γραψανε τα ευαγγελια ? Ειναι η μονη πηγη για την ζωη του Χριστου ?
Και γιατι να κριθω αρνητικα επειδη θα φαω κρεας η αυγα πριν το μεγαλο σαββατο?
Ποια η περιουσια της Εκκλησιας ?

Ανώνυμος είπε...

Αυτά είναι!!!!! Υπέροχα πράγματα. Άλλοι λαοί πασχίζουν να ταυτιστούν με ελληνικά φύλα όπως είναι οι Μακεδόνες και εμείς θα ακολουθήσουμε την αγ@@@τη γεροντοκόρη στις ιδέες της ότι δεν είμαστε Ελληνες και οτι πρέπει να πάψουμε να λεγόμαστε Έλληνες. Πόση μαλ@@@@ια θα ακούσουμε ακόμα; Λασποχώρι η Αθήνα, Σλάβοι οι Μακεδόνες, κτλ...Μήπως είναι Τούρκοι οι Ίωνες τελικά;;;;;;...Γιατί απότι ξέρω (με βέβαιότητα) καταγωγή η κυρία Αρβελερ έχει απο την Μικρά Ασία. Κρίμα γιατί οι Ίωνες βγάλανε έξυπνους και σοφούς ανθρώπους και όχι ανθέλληνες.

Ανώνυμος είπε...

δεν θα πω πολλα αν και μου αρεσει να κανω μι αναλυση των λεγομενων μου.γι αυτο λεω πονο αυτο
ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

ρουφιανα γαμιολογρια αρβελερ η αθηνα ηταν λασποχωρι γαμω το μουνι που σε πεταγε!
Ο παρθενωνας, το αιωνιο συμβολο, δεν υπηρχε μωρη καριολα?
Σας πειραζει ο ελληνισμος γαμιολιδες γι αυτο θελετε να τον ξεγραψετε.
Φωτια και τσεκουρι στους προσκυνημενους!
με ελικοπτερα θα φυγετε προδοτες!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ λέω να ονομαζόμαστε Τούρκοι...γιατί 400 χρόνια είναι αυτά. Μπορούμε να ονομαζόμαστε και Ρωμιοι αμα θέλουμε γιατί υπάρχει και η Ρωμαική αυτοκρατορία, επίσης μπορούμε να δεχτούμε και τις αιτιάσεις κάποιων ότι η Θεά Αθηνά ήταν μαυρη, επίσης μπορούμε να λεγόμαστε και αρβανίτες γιατί το ΣΚΑΙ ευτυχώς μας άνοιξε τα μάτια ότι αρβανίτες ήταν όλοι στην επανάσταση.Επίσης επειδή "πιστεύουμε" σε ένα εβραικό κείμενο την παλαια διαθήκη να αποδεχτούμε ότι είμαστε Εβραίοι. Μπορούμε επίσης να αποδεχτούμε ότι η γλώσσα που μιλαμε δεν είναι η Ελληνική αλλά ινδοευρωπαική. Μπορούμε να αποδεχτούμε ότι ο Κίσιγκερ τελικά δεν ήθελε το κακό μας λέγοντας ότι πρέπει να χτυπήσουμε τους Έλληνες στη γλώσσα και τον πολιτισμό, αλλά ήθελε να μας ανοίξει τα μάτια και να βγούμε απο το όνειρο που ζούσαμε ότι είμαστε Ελληνες. Έχουμε πολλές επιλογές να αποδεχτούμε και να υιοθετήσουμε και εμείς ακόμα καθόμαστε και εμένουμε σε παλίες αξίες...Αφου το λένε οι επιστήμονες ότι δεν είμαστε Έλληνες. Το μόνο Ελληνικό φύλο είναι οι """"Μακεδόνες"""" οι Σκοπιανοί και εμείς οι βάρβαροι τους εμποδίζουμε. Ντροπή μας που ακόμα θέλουμε να λεγόμαστε Ελληνες...Είμαστε λίγο Τούρκοι, λίγο ινδοευρωπαίοι, λίγο αρβανίτες, λίγο απόλα....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Αν δεν μπορείτε να διαλέξετε ρίξτε κλήρο, μπορείτε επίσης να πιστεύεται ότι είμαστε Τουρκορωμαιοεβραιοαρβανίτες!!!!!!!!!!!!!!
Συνέλθετε....λέει κάποιος μια μαλακία και αμέσως να απολέσουμε την ταυτότητά μας!!!!!!!!!!!!

diavgasi είπε...

Αγαπητη Κα Αρβελερ,
αυτη ειναι η δικη σας αποψη και εκδοχη των πραγματων. Υπαρχει και αλλη αποψη, και διαφορερικη εκδοχη, εκτος και εαν η απολυτοτητα της "ορθοδοξιας" της άποψής σας δεν σας αφνει ουτε να τη δειτε αλλα ουτε και να την κατανοησετε.

Ανώνυμος είπε...

Μ`ΟΠΟΙΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΚΑΘΙΣΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ.ΑΥΤΑ ΤΗΣ ΕΜΑΘΕ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΗΣ,,,
ΕΤΣΙ ΤΗΣ ΕΜΑΘΑΝ ΝΑ ΛΕΕΙ.
ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΞΕΠΟΥΛΩ.......................
ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΣΗΚΩΣΕΙ...........
ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.
ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΦΙΛΟΙ......

Ανώνυμος είπε...

δε θα μου πει αυτο το ακατανομαστο τερας της ιστοριας τι ειμαι.
επισης ενας εσκιμωος βαπτιστηκε χριστιανος τωρα δεν ειναι εσκιμωος?

Ανώνυμος είπε...

Αυτός ο τράγος που φαίρει Ελληνική ταυτότητα που της παίρνει συνέντευξη κουνάει το κεφάλι γιατί συμφωνεί? Συμφωνεί και η Εκκλησία με αυτό? Συμφωνεί ότι οι Ελληνες πρέπει να λέγονται Ρωμιοί, ότι η Αθήνα ήταν λασποχώρι και ότι πηδήξαμε 1000 χρόνια και ότι πρέπει να μας πίανουν τα γέλια όπως πιάνουν την κυρία όταν λέει ότι καταγόμαστε απο τον Περικλή.

Ανώνυμος είπε...

OΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΑΡΒΕΛΕΡ ΚΑΚΩΣ ΒΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.
ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΥΦΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ.
ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΜΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΙΑ
ΠΡΥΤΑΝΗ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ.ΑΥΤΟ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΡΩΜΙΟΙ.ΤΙΜΗ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ
ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΡΩΜΙΟΣ ΟΥΤΕ ΕΛΛΗΝΑΣ

Ανώνυμος είπε...

και να λεγομαστε πως ? αυτη προσβαλει ολο τον ελληνικο λαο ? επειδη ειναι πρυτανης θα λεει οτι θελει ? ?

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ
"Ωραία" η ΕΒΡΑΙΑ ΑΡΒΕΛΕΡ

Ανώνυμος είπε...

Η Αρβελέρ θα μας κάνει και τον Ελ Γκρέκο
Ελ Ρομέο.

Modestus είπε...

Για τον ανώνυμο 3:38

Οι παπάδες είναι δημόσιοι υπάλληλοι επειδή ο φίλος σου ο Τρίτσης ήθελε να βάλει χέρι στην εκκλησιαστική περιουσία το 1987, συμφωνήθηκε κάτι τέτοιο με την προϋπόθεση το κράτος να αναλάβει την μισθοδοσία των ιερέων, μέχρι τότε μια χαρά κατάφερνε και πλήρωνε η ίδια η Εκκλησία τους παπάδες.
Με γενικότητες δεν κάνεις τίποτα που και ποιά αναθέματα κατά Ελλήνων; Τα αναθέματα συνήθως πάνε σε αιρετικούς-αιρέσεις πχ Άρειος-Αρειανισμός κλπ. Μίλα συγκεκριμένα όχι μπαρούφες.
Ποιοι άγιοι σκότωναν και κατέστρεφαν; Πάλι γενικότητες πες ονόματα. Και εσύ μπορεί να είσαι δολοφόνος αλλά πάντα ο Θεός περιμένει την μετάνοια σου, φυσικά μη νομίζεις ότι όταν είσαι σκοταδόψυχος εύκολα μετανοείς ή γελιέσαι αν νομίζεις ότι η μετάνοια είναι ένα συγγνώμη Θεέ μου και τελειώσαμε.
Τα αρχικά ευαγγέλια είναι 12 αλλά πολλά από αυτά περιέχουν ανακρίβειες. Από αυτά τα γνωστά σε μας τέσσερα είναι και τα αποδεκτά και αυτό έγινε μετά από πολλή μελέτη από τους πρώτους πατέρες της Εκκλησίας για να διαπιστωθεί και η αυθεντικότητα τους και ο ορθότητα τους.
Μέσα αναφέρονται και άλλα ιστορικά πρόσωπα όπως ο Πόντιος Πιλάτος και ο αυτοκράτορας Τιβέριος, ώστε να τοποθετηθεί και χρονικά μέσα στη Ιστορία η παρουσία Του.
Δεν κρίνεσαι καθόλου αρνητικά αν φας κρέας ή αυγά πριν το μεγάλο Σάββατο. Κάνε ότι νομίζεις, όποιος σε κατακρίνει έχει μεγάλο σφάλμα. Η νηστεία στον Χριστιανισμό είναι προσωπική προσπάθεια του καθενός, όποιος μπορεί κάνει και αν το θέλει.
Δεν θα σου πω πόση είναι η περιουσία της Εκκλησίας γιατί δεν το ξέρω, αλλά αυτό που ξέρω είναι πόσο έμεινε μετά την ανταλλαγή επί Τρίτση. Γύρω στο 10% των μέχρι τότε περιουσιακών στοιχείων, απλά βάλε με το μυαλό σου τι έχουν φάει οι πολιτικοί.

Unknown είπε...

ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ Η ΑΡΒΕΛΕΡ ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΡΩΜΙΟΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΜΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΡΩΜΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ

Unknown είπε...

ΑΛΛΑ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ

Ανώνυμος είπε...

TO BYZANTIO ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ.
ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΓΟΝΤΑΝ ΡΩΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ
Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΑΙΚΗ ΑΥΤΟΚΤΑΤΟΡΙΑ ΕΞΟΥ ΚΑΙ Ο
ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕΤΟΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΔΥΣΗ.
ΗΤΑΝ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΠΟΥ
ΟΜΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

ότι και να σας πούνε η προπαγάνδα που έχετε φάει δεν πρόκειται να φύγει

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΣΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ,
ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ,ΥΠΑΡΧΕΙ
ΣΤΟ INTERNET,OTI EΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΣΕ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ
ΑΜΕΡΙΚΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΝ ΤΟ ΕΞΗΣ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ:
OTI TO DNA TΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ
95% ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΠΑΡΑ ΤΑ 400 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.ΠΧ ΤΩΝ ΙΣΠΑΝΩΝ ΕΧΕΙ ΕΠΗΡΕΑΣΘΕΙ ΚΑΤΑ 40%
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΑΒΕΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΤΙΩΝ ΙΤΑΛΩΝ ΚΑΤΑ 40% ΑΠΟ
ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ Κ.Ο.Κ ΤΥΧΑΙΟ?

Ανώνυμος είπε...

@James Verd
η Αθήνα λίγη σου πεφτει για πρωτευουσα ρε μαλάκα?
Υπαρχουν και αλλου παρθενώνες?
Γιατι είσαι πιο περίφανος? Για τους αρχαιους ελληνες και τον αρχαιο πολιτισμο? ή για το Βυζάντιο ρε μούλε?
Πρώτη και αξεπεραστη είναι οι αρχαιοι ημών πρόγονοι και μετα ερχεται το βυζάντιο.
Η αρβελερ γνησια προδοτης και μέλος της παγκοσμιας ταξης πραγματων υποστηρίζει το βυζαντιο γιατι ετσι της εχουν πει να λεει.
Ξυπνα βλακα! η αρχαια ελλαδα και ο πολιτισμος μας τους καθονται στο λαιμο και δεν μπορουν να τα χονεψουν. Αυτα είναι άλλωστε που μας ενώνουν σε δύσκολους καιρος και ανακτούμε την ελευθερία μας κόντρα σε καθε πουστη που μας μισεί.
Ο κολοκοτρωνης τι έλεγε ρε κουτορνήθι στους έλληνες για να αφυπνηστούν? Για την αρχαια ελλάδα και τα επιτευγματα της έλεγε.
Το Βυζαντιο αποτελει μέρος της ελληνικής ιστορίας αλλά έρχεται σε δεύτερη μοίρα μετά τους αρχαίους ιστορικούς χρόνους!
Η κωνσταντινούπολη είναι ελληνική και κάποια στιγμη θα την πάρουμε πάλι πίσω, αλλά και πάλι πρωτεύουσα θα είναι η αθήνα!
Θα φύγεται με ελικοπτερα πουστηδες!
Ολοι στον αγώνα αδέλφια!
Ή εμείς ή αυτοι!
Ήγγυκεν η ωρα!

Ανώνυμος είπε...

τουρκοσποροι ειμαστε ,ουτε ρωμιοι ουτε ελληνες.

Ανώνυμος είπε...

Αγραμματοι,προηγηθηκε ο εξελληνισμος του Χριστιανισμου και μετα ο εκχριστιανισμος των Ελληνων.Ο νοων νοειτο.Εκτος απο το μεγαλο εργο αντιγραφης αρχαιων συγγραματων το οποιο εγινε στα μοναστηρια και το βαρυτατο φορο αιματος που πληρωσαν οι ιερωμενοι για την σωτηρια και τη λευτερια των Ελληνων,πειτε μια και μονο περιπτωση που η Εκκλησια προδωσε τον λαο και την Ελλαδα...?

Ανώνυμος είπε...

Πως μπορεις να εισαι και Ελληνας και ρωμαιος ,δηλαδη και κατακτημενος και κατακτητης ,εγω δεν το καταλαβαινω......

Ανώνυμος είπε...

Οι Έλληνες δεν έφυγαν ΠΟΤΕ από τα άγια τούτα χώματα. Βάλτε το καλά στο μυαλό σας. Δεν χρειαζόμαστε την επιστήμη να βεβαιώσουμε ότι έχουμε 95% όμοιο DNA με τους αρχαίους Έλληνες. Η Ελλάδα αποτέλεσε μέρος της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας ολοκληρωτικά από το 146 πΧ. Υπαγόταν στην Υπαρχία Υλλιρικού, όπως είχαν χωριστεί οι ρωμαϊκές περιφέρειες. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΤΟΥΣ. ΟΥΤΕ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ. Η βυζαντινή αυτοκρατορία αποτέλεσε συνέχεια της ρωμαϊκής. Και ο ελληνικός πολιτισμός ήταν ένα από τα χρυσά δεκανίκια της στην αγωνιώδη της προσπάθεια να συσπειρωθεί και να επιβιώσει. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΤΟΥΣ.ΟΥΤΕ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ. Το μόνο που άλλαξε ήταν η θρησκεία τους. Ποιός κατήργησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες; Ο Θεοδόσιος, το θυμάσαι Αρβελέρ; Γι αυτό κουνά ο παπάς το κεφάλι του με κατανόηση, διότι συμφωνεί ως προς το σκέλος της θρησκείας. Πέρασαν και άλλοι κατακτητές (Σαρακηνοί, Ενετοί, Τούρκοι)ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΤΟΥΣ. ΟΥΤΕ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ. Γι αυτό..... Άαααααϊ χάσου Αρβελέρ.

Ανώνυμος είπε...

το ονομα της τα λεει ολα

Ανώνυμος είπε...

Εσύ κα Αρβελέρ
μπορείς να σταματήσεις γιατί απλά δεν ήσουν ποτέ Ελληνίδα .
Και αν προσπάθησες να αισθανθείς προκύπτει εκ του αποτελέσματος ότι πήγε στράφι η προσπάθεια.

Εμείς είχαμε και έχουμε σαν ηρωίδες την Μπουμπουλίνα την Λασκαρίνα που όταν φώναζε υπέρ της επανάστασης έλεγε << εμπρός Έλληνες >> το ίδιο και ο γέρος του Μοριά που τον μπαινώβγαζαν στις φυλακές οι φίλοι σας οι πολιτικοί που σας έδωσαν και αξιώματα σ’αυτήν εδώ την χώρα.

Αλλά τι να σου λέω τώρα, δεν είχες την τύχη να γνωρίσεις γνήσιες Ελληνίδες ηρωίδες , γιατί απλά δεν γνωρίζεις την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.

Μέσα από τους πολλούς ανομολόγητους ιστοριογράφους του γόνατου , όπως εκείνων των φίλων σας του << ΣΚΑΙ των γκέι ηρώων της επανάστασης του 1821 >> , αλλά και των άλλων << αμόρφωτων ηρώων της επανάστασης του 1821 >> έβαλες και εσύ το λιθαράκι σου ως μια ακόμη ασελγούσα της ιστορίας της Ελλάδος.

Έχουμε τους αρχαίους έλληνες τον Σοφοκλή , τον Σωκράτη , τον Αισχύλο ,τον Πυθαγόρα.
Τα όρια της Ελλάδος δεν ήταν μόνο η Σπάρτη η Αθήνα, Θερμοπύλες και αυτά που κάποιοι προσπαθούν ως άλλοι διαφωτιστές της ιστορίας να μας εμπεδώσουν αλλά υπήρχαν και οι
Μυρμιδόνες, Ιλλυριών, Θρακών, Δακών, Μίνωες .
Τι να σας πρωτομιλήσω για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ , που δεν μπορεί να γραφτεί σε τούτη εδώ την σελίδα γιατί απλά δεν χωράει ?
Θα σας παρακαλέσω όμως για κάτι
ΔΕΝ ΠΡΟΣΒΑΛΑΜΕ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΑΣ
ΔΕΝ ΠΡΟΣΒΑΛΑΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ
ΔΕΝ ΠΡΟΣΒΑΛΑΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΑΣ

ΜΗΝ ΠΡΟΣΒΑΛΕΤΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΧΩΡΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Αυτήν την χώρα στα πέρατα της οικουμένης την λένε ΕΛΛΑΔΑ και αυτούς που την κατοικούν ΕΛΛΗΝΕΣ .
Αν δεν σας αρέσει δεν την αναγνωρίζετε και δεν σεβόσαστε την θρησκεία και την ιστορία της να επιστρέψετε από εκεί που είναι τα γεννοφάσκια σας .
Εμείς οι Έλληνες είμαστε μικροπρεπείς όταν τρωγόμαστε εύκολα μεταξύ μας για ψήλου ζητήματα αλλά σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε να προσβάλουν την ΙΣΤΟΡΙΑ και την ΘΡΗΣΚΕΙΑ μας .
Όταν δεχόμαστε τέτοιες προσβολές γινόμαστε ΕΝΑ μεγαλοπρεπούμε και ανάθεμα σε αυτόν που μας πρόσβαλε.

ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΙΤΕ ΑΡΧΑΙΟΘΡΗΣΚΟΙ. ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ. ΜΗ ΠΤΟΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΦΑΓΩΝΕΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΨΥΧΟΡΑΕΙ. ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΟΒΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ. ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ. ΚΑΠΟΟΙ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ. ΒΑΛΤΕ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΤΣΑΚΩΝΕΣΤΕ. ΞΕΡΩ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΘΡΗΣΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΙΑ ΗΛΙΘΙΟΙ. ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ. ΝΑΙ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΉΤΑΝ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΙΓΟΥΡΑ) ΕΛΛΗΝΙΚΟ. ΔΕΝ ΤΟ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΑΛΑΚΑ!!!!! ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΟΠΟΙΟΥ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΑΓΓΙΞΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ. Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΔΕΤΙΚΟΣ ΚΡΙΚΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!! ΜΗΝ ΤΟΝ ΣΠΑΣΕΤΕ!!! ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ!!!

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια το επωνυμό της στα Γαλλικά - Εβραικά τι σημαίνει ή απο που βγαίνει;;;

ΒΟΥΛΓΑΡΟΚΤΟΝΟΣ είπε...

ANΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΚΩΛΟΓΡΙΑ.......ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΩΤΑ ΕΛΛΗΝ Κ ΜΕΤΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.........

Ανώνυμος είπε...

Εσύ είσαι ο βλάκας τελικά(12:00),αστοιχείωτος,άσχετος, που ξέρει μόνο να διαβάζει ελληνόραμα και ότι σαβούρα βγεί με τη ταμπέλα -ελληνικό περιοδικό,βιβλίο.Άντε τράβα σε καμιά δημοτική βιβλιοθήκη να διαβάσεις ιστορία ανόητε απόγονε του Περικλή!Θα βρείς εκεί τις αληθινές πηγές,τεμπέλη ερευνητή.

Ανώνυμος είπε...

07.42 αντε πηδήξου .τουρκόσπορος είσαι και
φαίνεσε ΜΑΛΑΚΑ.Μπορείς να μου βρείς μια επιστημονική άποψη παλιομαλάκα που να αποδεικνύει
αυτό.

Ανώνυμος είπε...

http://www.ert-archives.gr/V3/public/pop-view.aspx?tid=7599&tsz=0&act=mMainView

http://antibaro.gr/node/2117

Άντε στρωθείτε και ανοίγετε και κανα βιβλίο που και πού

Ανώνυμος είπε...

7.42 ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΗΛΙΘΙΟΣ. ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;;
11.12 ΕΣΕΝΑ ΠΑΛΙ ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ. ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΟΥ. ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟ ΖΩΟ, ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΙΑΦΕΡΟΥΜΕ. ΕΣΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. ΜΗΠΩς ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΣ ΕΣΥ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙΣ;;; ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΡΑΜΑ ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΠΟΥ ΜΙΛΑΣ ΕΤΣΙ, ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΠΙΠΕΔΟΥ!!!! ΕΣΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΑΝΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΣ, ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΔΕΝ ΦΘΑΝΕΙ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΝΕΣΕ ΤΟΥΡΚΟΣ ΔΙΑΚΟ ΜΟΥ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΟΥ ΝΑ ΑΛΛΑΞΗΣ....
ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΑΣ ,ΜΟΥΡΤΑΤΕΣ ΝΑ ΧΑΘΗΤΕ, ΕΓΩ ΓΡΑΙΚΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ , ΓΡΑΙΚΟΣ ΘΕΛ ΑΠΕΘΑΝΩ.
ΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΔΙΑΚΟΣ 190 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΗΞΕΡΕ ΤΟ ΠΑΝΑΡΧΑΙΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΤΟ ΓΡΑΙΚΟΙ .
ΕΜΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ.
ΑΙΑΝΤΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

αει πνιξου μωρη εβραιοπουτανόγρια

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ, ΓΡΑΙΚΟΙ, ΑΧΑΙΟΙ,ΔΩΡΙΕΙΣ, ΚΡΗΤΕΣ,ΡΩΜΗΟΙ,ΔΑΝΑΟΙ, ΒΛΑΧΟΙ ,ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ,ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟΙ,ΠΟΝΤΙΟΙ,ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΕΣ,ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΕΣ,ΜΩΡΑΙΤΕΣ,ΧΙΩΤΕΣ,ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ,ΦΑΝΑΡΙΩΤΕΣ,ΠΑΝΕΛΛΗΝΕΣ,ΑΘΗΝΑΙΟΙ,ΘΡΑΚΕΣ,ΑΡΓΕΙΟΙ,ΙΩΝΕΣ,ΕΥΒΟΙΕΙΣ,ΚΥΠΡΙΟΙ,ΘΗΒΑΙΟΙ,ΤΣΑΚΩΝΙΤΕΣ,ΚΟΡΙΝΘΙΟΙ,ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΕΣ,ΣΙΚΕΛΙΩΤΕΣ,ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΙ,ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ, ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΙ,ΛΑΚΩΝΕΣ,ΠΕΛΑΣΓΟΙ,ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ,ΑΙΟΛΕΙΣ,ΑΙΒΑΛΙΩΤΕΣ,ΞΕΧΑΣΑ ΚΑΝΕΝΑ...ΟΝΟΜΑ ΔΙΚΟ ΜΑΣ;

Ανώνυμος είπε...

5.25 ΣΩΣΤΟΣ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ;;

Ανώνυμος είπε...

Ποσοι βυζαντινοι αυτοκρατορες ηταν Ελληνες?

Ανώνυμος είπε...

Oι όροι «Βυζάντιο» και «Βυζαντινή Αυτοκρατορία» επινοήθηκαν τον ιη΄ αιώνα, προκειμένου να εμπεδώσουν τον δήθεν Ελληνικό χαρακτήρα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Στα ιστορικά κείμενα του Μεσαίωνα η συγκεκριμένη αυτοκρατορία ποτέ δεν χαρακτηρίστηκε Βυζαντινή ή Ελληνική. Το Βυζάντιο ουδέποτε υπήρξε Ελληνικό, ούτε καν φιλελληνικό. Ουδέποτε εξελληνίστηκε, όπως λανθασμένα διδάσκεται, τουναντίον όλες οι συνιστώσες του Ελληνικού Πολιτισμού (Φιλοσοφία, Θέατρο, Αθλητισμός, Τέχνες, Επιστήμες κ.τ.λ.), αλλά και το ίδιο το όνομα Έλλην είχαν κηρυχθεί από την πολιτικοθρησκευτική του εξουσία υπό άγριο διωγμό. Οι δε Βυζαντινοί αυτοκράτορες ουδεμία σχέση με την Ελλάδα είχαν, καθ’ ότι στα 1.100 χρόνια Βυζαντινής Ιστορίας κανείς τους δεν είχε καν Ελληνική καταγωγή. Ούτε ένας δεν καταγόταν από περιοχές με συμπαγή Ελληνικό πληθυσμό, πολλοί δε εξ αυτών αγνοούσαν την Ελληνική Γλώσσα.

Ανώνυμος είπε...

καλά έχουμε κρίση ταυτότητας και χρειαζόμαστε ακόμα ένα debate για το πού κρατάει η σκούφια μας τώρα με την οικονομική κρίση; Δεν νομίζω πως βοηθάει σε τίποτε κάτι τέτοιο! Περήφανοι είμαστε και ό,τι ιστορία και αν έχουμε μάθαμε να μπαίνουμε μέσα σε όλα και να μην βουλιάζουμε...λοιπόν ας πάρουμε το μάθημα της αισιοδοξίας από την ιστορία μας!

Ανώνυμος είπε...

Άποψη Ευρωπαίου επενδυτή: αχ, αυτοί οι βυζαντινοί τη βάψανε με το κούρεμα του χρέους...με τους έλληνες τι γίνεται άραγε;;;;

Modestus είπε...

Απάντηση στον ανώνυμο 9:00 πμ

Βασίλειος Α΄ ο Μακεδών
Λέων ΣΤ' ο Σοφός
Κωνσταντίνος Ζ' Πορφυρογέννητος

Πάρε μερικούς να έχεις. Επίσης την εποχή εκείνη ο όρος έλληνας ήταν συνώνυμο του ειδωλολάτρη, όπως επίσης δεν υπήρχε ο όρος Βυζάντιο ή βυζαντινή αυτοκρατορία. Ο Έλλην τη καταγωγή έπερνε την ονομασία από την ιδιαίτερη πατρίδα του (πχ Θράκη, Μακεδονία κλπ) ή λεγόταν Ρωμιός.
Το θέμα είναι ότι δεν αλλάζει τίποτα με το να κολλάτε στα ονόματα. Δηλαδή τι προτιμάς να είσαι πραγματικά Έλληνας ή κατ' όνομα;

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχως φιλε μου, η δυναστεια που μου αναφερεις ηταν Αρμεενιοι, Αρμενοσλαυοι και Παφλαγονες.
Λυπαμαι.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΙΜΟΜΙΚΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΡΩΜΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.Η ΚΥΡΙΑ ΑΥΤΗ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΗ ΚΑΙ ΝΙΚΟ ΣΒΟΡΟΝΟ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΣ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ.ΟΧΙ 1100 ΧΡΟΝΙΑ,ΑΛΛΑ 600 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ,ΤΑ ΙΧΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΒΑΘΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ ΣΕ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ ΖΩΕΣ ΣΑΝ ΤΗΣ κ.ΧΑΝΤΗΑΡΒΕΛΕΡ.

Ανώνυμος είπε...

Χόρευε νυν και αγάλλου, Σιών

Ανώνυμος είπε...

Απορω γιατι διαφωνειτε. Ειμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ με ολη αυτη την μεγαλη ιστορια απο Αρχαια Ελλαδα μεχρι και σημερα. Δεν υπαρχει διαχωρισμος.Οποια καταστροφη εγινε στους Ελληνες και στην Ελλαδα εγινε λόγω ξένων δαχτυλων. Οι Ελληνες πρεπει να ειμαστε μια γροθια ενωμενοι για να αντιμετωπισουμε τους εχθρους.

Ανώνυμος είπε...

Νομιζω οτι η γυναικα τα λεει πολυ σωστα. Ωστοσο εχω να πω οτι ειμαστε Ελληνες και η πρωτευουσα της Ελλαδας ειναι η Κωνσταντινουπολη. Αυτο νομιζω τα περικλειει ολα.Πρωτα Ελληνες ειμαστε και μετα Ρωμιοι. Και φυσικα δεν ειναι υποτιμητικο το να λες οτι εισαι Ρωμιος, απλα περιοριζει χρονικα την υπαρξη των Ελληνων. Ενω με τον ορο Ελλην περικλειεις ολο τον πολιτισμο απο αρχαιοτατων χρονων μεχρι σημερα.

Ανώνυμος είπε...

Παντα Ελληνες θα ειμαστε και οχι Ρωμιοι. Και αυτο οχι γιατι ειναι υποτιμητικο να λες οτι εισαι Ρωμιος, αλλα επειδή ο Ελληνικος πολιτισμος ειναι χιλιαδων χρονων, ενω η Ρωμιοσυνη ειναι το πολυ 1.000 χρονια, δηλαδη παρενθεση του Ελληνικου Πολιτισμου. Με το να λες οτι εισαι Ρωμιος, περιοριζεις ολο το μεγαλειο του Ελληνικου Πολιτισμου. Μεχρι να πεθανουμε θα ειμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ._

Ανώνυμος είπε...

Α11 οσον αφορα την μακεδινικη δυναστεια:
Ο πρώτος γάμος μεταξύ ανδρών δεν έγινε το 2008 στην Τήλο, αλλά, σύμφωνα με πλείστες ιστορικές μαρτυρίες, τον θ΄ αι. μ.Χ. στην Κωνσταντινούπολη. Ένας άξεστος ιπποκόμος, φτωχός κι αγράμματος χωριάτης, αλλά όμορφος και με ωραία κορμοστασιά νέος, νυμφεύτηκε τον Νικόλαο, ηγούμενο μοναστηριού και μερικά χρόνια αργότερα έναν άλλο άνδρα, γιό πλούσιας χήρας, τον Ιωάννη. Μέσω αυτών των γάμων απόκτησε διαδυνδέσεις στην Κωνσταντινούπολη και σύντομα έγινε "παρακοιμώμενος" του αυτοκράτορα Μιχαήλ Γ΄. Αργότερα, μέσα σε ένα λουτρό αίματος και οργίων κατάφερε να κατακτήσει ο ίδιος το θρόνο. Πρόκειται για τον Βασίλειο Α' τον Μακεδόνα, τον πρώτο αυτοκράτορα της Μακεδονικής -λεγόμενης- δυναστείας.



Οι γάμοι αυτοί του Βασιλείου με άνδρες είναι οι πρώτοι, που τεκμηριώνονται από ιστορικές πηγές, δεν είναι όμως πρωτόγνωροι στη χριστιανική παράδοση. Οι γάμοι μεταξύ ανδρών, ή "ενώσεις", ή "αδελφοποιήσεις", όπως συγκαλλυμένα ενίοτε λέγονται, έχουν πολύ βαθιές ρίζες στο χριστιανισμό ξεκινώντας από τη Βίβλο και φθάνοντας μέχρι τις μέρες μας

Ανώνυμος είπε...

ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΠΩΣ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ;;; ΝΑΙ, ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑΙ. ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΠΟΙΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΕΙΤΕ ΑΛΗΘΕΙΝΑ ΕΙΤΕ ΦΤΙΑΧΤΑ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ. ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΤΣΙ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΥΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ Ή ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΤΕ. ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΦΤΙΑΧΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΕΧΟΥΝ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ. ΤΙ ΨΑΧΝΕΤΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ;; ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΕΦΤΟΥΝ ΕΞΩ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΓΡΑΦΤΕΙ ΚΑΙ ΞΑΝΑΓΡΑΦΤΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ "ΘΡΗΣΚΕΙΑ" ΕΧΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΧΑΘΗΚΕ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ. ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΙ ΑΥΤΟ ΦΘΑΝΕΙ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. Η ΔΙΧΟΝΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΩΦΕΛΗΣΕ!! ΤΟ ΞΕΧΑΣΑΤΕ;;;
Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ... ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΚΑΦΙΟΡΑ ΞΕΡΑΚΙΑΝΗ "ΚΥΡΙΑ" ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ. ΕΜΕΙΣ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ!! ΕΙΝΑΙ ΒΑΛΤΗ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ Η ΕΛΛΑΣ.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

3.25 ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ "ΕΚ ΠΟΝΗΡΟΥ" ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΚΕΦΑΛΙ!!! ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ!!! ΕΧΟΥΝ ΑΜΟΛΥΣΕΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑ!!!
Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ!!!

Ανώνυμος είπε...

Το κανονικό της όνομα είναι Γλυκατζη αρβελερ. Το γεγονός οτι βγήκε 1 ή 2 ή 500 μαλάκες και λένε ότι τους καπνίσει δεν θα τρέξουμε να απωλέσουμε την εθνική ταυτότητα, ούτε θα πρέπει να διαχωριστούμε σε χριστιανούς, ρωμιούς κτλ. Λεγόμαστε Ελληνες. Οτιδήποτε παρατσούκλι ή προσωνύμιο μας κολλάνε κατα καιρούς δεν πρέπει να το ασπαζόμαστε. Σε όσους έχουν παθει φρενίτιδα με το ρωμιός και θέλουν να αποκαλούνται ρωμιοι, επειδή στην ιστορία της Ελλάδας υπάρχει και το βυζάντιο και έχουν πάθει παράκρουση να ονομάζοντια ρωμιοι, τότε θα πρέπει να αποδεχτούν τα 400 χρόνια των Τούρκων και μετα χαράς να τους αποκαλούμε ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΥΣ!!!!!!!!
Καταλάβατε τι είστε κύριοι Ρωμιοί που μεταχαρας αποδέχεστε 1000 χρόνια βυζαντινής ιστορίας και πετάτε στα σκουπίδια τα χιλιάδες της Ελληνικής Ιστορίας? Ειστε ΟΘΩΜΑΝΟΙ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΙ. ΑΥΤΟ ΕΙΣΤΕ. Και αν δεν συμφωνείται...ΕΙΣΤΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΡΩΜΑΙΟΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΙ γιατί 1000 χρόνια το Βυζάντιο και 400 η Οθωμανική αυτοκρατορία. Όχι μόνο το Βυζάντιο...να δέχεστε και τα άλλα 400 χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ 3.58 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΘΩΜΑΝΟΙ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΙ. ΑΝΕΝΗΜΕΡΩΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ!! ΟΜΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΝΤΑ. ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΩ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΠΕΜΠΟΛΙΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ;; ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΦΤΙΑΧΤΕΙΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΥΖΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΡΗΤΗ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ Ή ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ. ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΕΡΑΤΑ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά, μου έρχονται εμετικές τάσεις όταν διαβάζω πολλά από τα παραπάνω. Αν και δεν θέλω να το πω, είναι ξεκάθαρο πως τα σχόλια χωρίζονται σε δύο αντίπαλες πλευρές. Επίσης ξεκάθαρος, είναι το "ύφος" των απαντήσεων που χαρακτηρίζει και τις δύο πλευρές. Αν κύριοι δωδεκαθεϊστές και "αρχαιολάτρες" αυτά είναι που αποκομίσατε από τον ένδοξο Αρχαίο Πολιτισμό μας να τα χαίρεστε! Το μόνο που κάνετε είναι να βρίζετε ελαφρά τη καρδία τους πάντες, να εκμηδενίζετε τα πάντα και να γράφετε ένα κάρο αοριστίες για να υποστηρίξετε τις σαχλαμάρες σας. Ειπώθηκε και παραπάνω, αλλά το μόνο που κάνετε είναι να μπαίνετε και "υδραργυρικώς" να προσαρμόζεστε στην συζήτηση, γράφοντας ό,τι βρωμιά σας έρθει στο μυαλό, αλλά χωρίς να διαβάζεται τίποτε από τα παραπάνω. Αλλά ακόμη και αυτό να γινόταν, έρχεστε να διαπραγματευτείτε τι; Αν δεν σας αρέσει η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΑΔΑ, καλά θα κάνετε να σηκωθείτε να φύγετε. Κάτι τέτοιοι "ανοιχτόμυαλοι" σαν και σας μας κυβερνούν σήμερα. Και έχουν πετύχει σε μεγάλο βαθμό αυτό που θέλουν. Να μας κάνουν να μην έχουμε κανένα ισχυρό θεμέλιο, να μην αισθανόμαστε καμία κοινή εθνική ταυτότητα, διαφορετική από άλλων χωρών, και να μην έχουμε κανένα από εκείνα τα στοιχεία που έβγαζαν στην ελληνική κοινωνία ,κάποτε, ανθρώπους που ήταν έτοιμοι να αφήσουν όλα όσα είχαν για να πέσουν "Υπερ Πίστεως και Πατρίδος"! Αυτό είχαν φοβηθεί και πλέον, αφού έδιωξαν όλα εκείνα τα στοιχεία, είναι πολύ χαρούμενοι που στην κοινωνία βγαίνουν "παραλυμένα" και "παράκερα" μωροκόπελα, που φοβούνται και την ίδια των την σκιά και που είναι έτοιμοι να διαπραγματευτούν τα πάντα. Για αυτό ίσως θα ήταν πιο σωστό να λέει η παραπάνω κυρία, να σταματήσουμε να λέμε ότι είμαστε Έλληνες, γιατί δεν μας αξίζει! Δεν είμαστε αντάξιοι των προγόνων μας, ούτε των Αρχαίων, ούτε των συγχρόνων. Αυτό να χωνέψετε και να σταματήσετε να γράφετε αηδίες.

Ανώνυμος είπε...

Δεν γαμιεσαι ρε μαλακα που θα φυγουμε εμεις απο το σπιτι μας !
Να συκωθεις να φυγεις εσυ εβραιοτουρκοσπορε!!!

Ανώνυμος είπε...

ηλίθιε 7:41.Χέστη!

Ανώνυμος είπε...

7.41: Σε ευχαριστώ που επιβεβαιώνεις τα όσα λέω έτσι απλά. Είστε τουλάχιστον γελοίοι... Νομίζετε ότι με το να κάθεστε και να ξερνάτε τις αηδίες σας, κάνετε κάτι σπουδαίο. Είστε οι μεγαλύτερες κότες, γιατί αυτά που λέτε τα υποστηρίζετε κρυμμένοι πίσω από μια οθονούλα... Καλά θα κάνεις να αρκεστείς μόνο στις βρισιές σου, και να συνεχίσεις, μαζί με όλους τους άλλους "προοδευτικούς" να αποδεικνύεις την πραγματική σαπίλα που υπάρχει στην κοινωνία μας. Και δεν μιλάω για τα πιστεύω του καθενός, πλέον, αφού ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει εκεί που ησυχάζει η συνείδησή του, αλλά για τον ξεπεσμό της συζήτησης. Καλή Ανάσταση.

Ανώνυμος είπε...

Η λέξη Έλληνας σήμαινε στα βυζαντινά χρόνια ειδωλολάτρης χμμμ, Τους Χριστιανους που πάνε τέτοιες μέρες στην Εκκλησία που φιλάνε και προσκυνάνε κάτι μπογιατισμένες σανίδες πώς να τους ονομάσουμε σήμερα; Άντε γαμήσου μωρή καριόλα που θα μας πεις να σταματησουμε να λεγόμαστε Έλληνες, παλιομασωνίστρια που λες ότι σε συμφέρει, για άλλη μια φορά διαφάνηκε το ασυμβίβαστο του Χριστιανισμού – Ελληνισμου. Λέει πως στους βυζαντινους ωφείλουμε την διάσωση πολλών αρχαίων χειρόγραφων χμμμ Τα παλίμψιστα η ρουφιάνα τα έχει ακουστά;

Ανώνυμος είπε...

6:16 Διάβασα τὸ σχόλιό σου καὶ χάρηκα μέσα στήν μαυρίλα ποὺ μοῦ προκαλοῦν ὁρισμένοι ποὺ βλέπουν ἐνῶ δὲν βλέπουν. Ἡ μικρὴ ζύμη θὰ κάνει τὴν δουλειά...Καλὴ Ἀνάσταση!