Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Διαφήμιση του Τουρκικού Υπουργείου Τουρισμού σε Ελληνικά έντυπα:"Περήφανοι για το παρελθόν μας! διαφυλάσσουμε για το μέλλον".



Aπό την Αφαιά

Περήφανοι για το παρελθόν μας διαφυλάσσουμε για το μέλλον
Όσον αφορά το συντακτικό του διαφημιστικού τίτλου θα θυμηθούμε τον Καβάφη να γράφει: ......"Τρισβάρβαρα τα Ελληνικά τους...." (1)

Όσον αφορά το παρελθόν (μας) σχολιάζουμε:
• Εθνικό πάρκο στα Κόραμα και βραχώδεις σχηματισμοί στην Καππαδοκία
Είναι γεωλογικοί σχηματισμοί και ουδείς μπορεί να τους διεκδικήσει ως.... "παρελθόν του".
• Μέγα τέμενος και νοσοκομείο στο Ντιβριγί
Ahmed Shah Massoud. [Source: French Ministry of Foreign Affairs]
Εδώ παρουσιάζουμε τον Ahmed Shah Massoud, ηγέτη της Alliance που πολεμά τους Ταλιμπάν , συνονόματο του Emir Ahmet Shah που στα 1228–29 ίδρυσε το τέμενος και τονοσοκομείο στο Ντιβριγί που με υπερηφάνεια φορά την Μακεδονική καυσία. 


• Ιστορικές περιοχές της Ιστανμπούλ
Εδώ διαπιστώνουμε πως ένα από τα πιό διάσημα μνημεία του Ελληνισμού (καθόσον κτίστηκε από τους Έλληνες αρχιτέκτονες Ανθέμιο και Ισίδωρο. ) έχασε το όνομά του. Δεν είναι πιά η Χριστιανική εκκλησία "της του Θεού σοφίας" αλλά αόριστα μία από τις " Ιστορικές περιοχές της Ιστανμπούλ".

• Χάτουσα, πρωτεύουσα των Χετταίων
Η πρωτεύουσα των Χετταίων δεν έχει καμμία σχέση με τους Τούρκους.

• Όρος Νεμρουτ
Είναι το μαυσωλείο του Αντιόχου Α΄ , του Μακεδόνος βασιλέως της Κομμαγηνής, ενός μικροσκοπικού βασιλείου, που δεν είχε πολύχρονη ζωή, και που απλώς στάθηκε, η τελευταία ηχώ της μεγάλης περιπέτειας του Αλέξανδρου στην Ασία.

• Ιεράπολις - Παμούκ-καλέ
Είναι γεωλογικοί σχηματισμοί και ουδείς μπορεί να τους διεκδικήσει ως "παρελθόν του".

• Ξάνθος - Λητώον 
Στην περιοχή του ποταμού Ξάνθου και σε απόσταση δέκα σταδίων από τις εκβολές του υπήρχε το Λητώον, ιερό αφιερωμένο στην θεά Λητώ των Ελλήνων. Κατά συνέπεια ουδεμία σχέση έχει με τους Τούρκους.

• Αρχαιολογικοί χώροι της Τροίας

Όπως γνωρίζουμε όλοι ο Όμηρος ήταν ... Τούρκος τροβαδούρος!

• Ζαφράμπολις
H Σαφράμπολη, είναι συνοικία των Ελλήνων της Ιωνίας.

Ένα παράδειγμα Ελληνικής αρχιτεκτονικής στην πόλη της Καστοριάς:
Η Κληρονοµιά της Καστοριάς
Διαβάζουμε στο:http://www.omikron.tv/magazine/index.php/odiporika/280-2008-09-08-18-56-55

Η µακεδονική όµως, αρχιτεκτονική τα περισσότερα στοιχεία της οφείλει στη βυζαντινή περάδοση, στο βυζαντινό σπίτι που ήταν κατά βάση πολυώροφο µε κυριότερο χαρακτηριστικό το σαχνισί, τις προεξοχές δηλαδή του όγκου του κτιρίου. Ειδικότερα, οι βυζαντινοί ονόµαζαν ηλιακό τον εξώστη, τον ορθογώνιο δηλαδή χώρο που προεξείχε προς τον δρόµο. Και καθώς οι δρόµοι ήταν στενοί και τα κτίσµατα πολύ κοντά το ένα στο άλλο πάνω στα καλντερίµια, όπως όριζε η γεωµορφολογία του εδάφους, υπήρχαν και κανονισµοί για τις ελάχιστες αποστάσεις µεταξύ των σαχνισιών και των γειτονικών κτισµάτων, επιτυγχάνοντας τον καλύτερο ηλιασµό των κτιρίων.


Επιπλέον, ο ανώτερος όροφος προεξείχε πάντοτε προς τον καταλληλότερο προσανατολισµό, ανάλογα µάλιστα µε τη λειτουργία των επιµέρους χρήσεων. Έτσι, διακρίνονται διάφορες αξιόλογες αρχιτεκτονικές λύσεις, όπως οι τριγωνικές προεξοχές των όγκων, χαρακτηριστικές της καστοριανής αρχιτεκτονικής.

http://visaltis.blogspot.com/2011/03/blog-post_2957.html

7 σχόλια:

Σαββέλης είπε...

καλά το έγραψαν...
Περήφανοι για το παρελθόν μας(το ελληνικό δηλαδή) που απλά ανήκει στα εδάφη που σήμερα έχει η Τουρκία. Έτσι η Τουρκία πουλάει για τουρισμό το (σε μεγάλο ποσοστό)δικό μας παρελθόν...

Ανώνυμος είπε...

Οταν εμείς δεν μαθαίνουμε ιστορία ...μας κυβερνούν ανθέλληνες... καλά να πάθουμε...σε λίγο οι Τούρκοι θα διεκδικήσουν και την Ακρόπολη και οι δικοί μας θα την δώσουν και εμείς θα σοκαριστούμε από τα καινούρια στοιχεία(κατασκαυασμένα) που θα αποκαλυφτούν και που θα τους δικαιώνουν κατακαημένε Ελληνα κοιμήσου ακόμα!!!

Ανώνυμος είπε...

Βεβαίως σαν λαός,570 χρόνια τώρα δεν έχουν διακριθεί πολιτιστικά σε τίποτε,γιαυτό και προβάλουν τα Ελληνικά μνημεία,ως δικά τους.Κατά βάθος όμως αυτό κρύβει μία αλήθεια,αν αναλογιστούμε ότι μεγάλο ποσοστό είναι Ελληνικής καταγωγής,βιαίως εξισλαμισθέντες,κρυπτοχριστιανοί,που η μοίρα τος έλαχε να κουβαλάνε τον δικό τους σταυρό,παρ' όλα αυτά όμως δεν ξεχνούν τις καταβολές τους.Πολοί που εργάζονται στα μνημεία αυτά ως φύλακες,νιώθουν απίστευτη υπερηφάνεια όταν δούν Έλληνες να τα επισκέπτονται.Πόσοι Καππαδόκες μιλάνε την Καραμανλίδικη διάλεκτο,Πόντιοι που μιλούν την Δωρική και εν γένει τα αρχαία Ελληνικά.Όμως Ενώ αυτοί τα προβάλλουν στους Ξένους σε διάφορα έντυπα διαφημίζοντας την Τουρκία δεν παύουν να ομολογούν την αλήθεια και να λένε Ελληνικά ή Ρωμαίϊκα κτίσματα ή βυζαντινά. Αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε και από το GOOGLE EARTH,ενώ εμείς εδώ φτάσαμε σε σημείο να καταργούμε παρλάσεις,να αλλάζουμε την ιστορία μας,να διοργανώνουμε γιορτές για αδερφές κ.α.συναφή ανθρώπινα σκουπίδια.Για επισκεφτείτε αρχαιολογικούς Χώρους να δείτε την Ερημιά και την εγκατάλειψη,αν και οι περισσότεροι απ' αυτούς έχουν μεταβληθεί σε σκουπιδότοπους.όπως ο Μυστράς η αρχαία πειοχή των Φιλίππων κ.λ.π.
Βλέπετε Οι διατελέσαντες Υπουργοί της μίζας είχαν άλλα στο μυαλό τους.Αφήστε τις καταστροφές,τις λεηλασίες και κλοπές από αρχειοκάπηλους.Επίσης γνωρίζουμε άραγε με την κατασκευή του μετρό πόσοι αρχαίοι τάφοι συλήθηκαν,και πόσα αντικείμενα φυγαδεύτηκαν στο Εξωτερικό;Αλλά και πόσα καταστρέφονται στις διάφορες αρχαιολογικές αποθήκες από τις καιρικές συνθήκες; Δεν υπάρχουν πλέον Πολιτικοί ΄Ελληνες να ενδιαφερθούν για την Ελλάδα.Ευτυχώς όπου υπάρχουν πολιτιστικοί σύλλογοι κάτι κινείται.
Β Λ Α ΧΟ Σ

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι λαοί έχουν ιστορία (Ελλάδα) και κάποιοι έχουν παρελθόν (Τουρκία) και μάλιστα μαύρο!!!!

Ανώνυμος είπε...

Το "παρελθόν" δεν ειναι δικό σας, και το "μέλλον" σας ειναι δικό μας!! Το μονο παρελθόν που εχεται ειναι οι σφαγές σας κατα άλλων λαών,και το μονο μελλον που έχεται ειναι η σφαγή σας απο τους ιδίους λαούς!!

Τούρκος καλός μόνο νεκρός!!

Ανώνυμος είπε...

aftoi den eine kala kanoun diafimisi gia tin Tourkia ke gia tin Ellada den kanoun tipota epeidi pernoun olo daneia ke den tous endiaferi gia xrimata. Koitane ke ypostyrizoun ksena symferonta anti ta dika mas ta Tsoglania. Ftisimo theloun!
Pio "μέλλον" pe megale den yparxei edo "μέλλον"

Ανώνυμος είπε...

2¨33 Ελληνικά δεν ξέρεις;; Μην εκτελείται την Ελληνική γλώσσα και μετά μιλάτε για τις προδοσίες των πολιτικών (μας). Μην τους αφήσετε να εξαφανίσουν το Ελληνικό αλφάβητο, εξ άλλου είναι δύσκολο να διαβάζουμε γκρίκλις. Ελληνικά παιδιά, σε Έλληνες απυθύνεστε!!! Όσο για του Τουρκαλάδες, τους Σκοπιανούς, τους Γερμανούς, τους Εγγλέζους, τους Γάλλους και όλη την υπόλοιπη υφήλιο, εξαρτώνται από την Ελλάδα για ιστορία και πολιτισμό. Δικά τους δεν έχουν τίποτα. Φανταστείται να βγάλουν όλες τις Ελληνικές λέξεις από τις γλώσσες τους, θα γρυλίζουν σαν τα ζώα και δεν θα μπορούν να συννενοηθούν. Το ίδιο ισχύει για τον πολιτισμό. Αν φέρουν πίσω όλα τα Ελληνικά εκθέματα, θα αδειάσουν υα μουσεία τους και οι ίδιοι θα τρομάξουν αό την γύμνια τους. Καταλάβατε τώρα;;;