Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Ντόρα: «Κωλοτούμπας» ο Καρατζαφέρης



Ντόρα: «Κωλοτούμπας» ο Καρατζαφέρης
«Δεν θα είχε νόημα η δημιουργία της Δημοκρατικής Συμμαχίας, αν ήταν ζηλέψουμε τη δόξα της μηδενιστικής Αριστεράς και τον τυχοδιωκτισμό, τις ατάκες  και τις «κωλοτούμπες» του κ. Καρατζαφέρη, που τη μια μέρα φλερτάρει με τον κ. Σαμαρά και την επόμενη τον αποκαλεί προδότη», τόνισε από τη Λάρισα, όπου πραγματοποιήθηκε το προσυνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, η Ντόρα Μπακογιάννη.
«Δεν αποτελεί καινούργιο για τον τόπο μια ακόμη δύναμη που θα αγωνίζεται να μην αλλάξει τίποτα, πουθενά και ποτέ. Εμείς, έχουμε επιλέξει άλλο δρόμο. Το δρόμο της ανατροπής. Των σαρωτικών αλλαγών. Των μεγάλων ρήξεων», πρόσθεσε.
Στην ομιλία της, η Ντόρα Μπακογιάννη πρόσθεσε ότι υπάρχει διέξοδος από την κρίση και υπογράμμισε ότι η ΔΗΣΥ «δεν έγινε από γινάτι»:
«Εμείς πιστεύουμε  ότι η Ελλάδα έχει λύση. Η Ελλάδα έχει διέξοδο. Και όσες δυνάμεις  με ρεαλισμό και πίστη αγωνίζονται για σωθεί ο τόπος, πρέπει να σταθούν όρθιες. Να αντιδράσουν στο λαϊκισμό και την ανευθυνότητα. Να  συγκρουσθούν με το μηδενισμό, την άρνηση, την απαξίωση.  Να μην συμβιβαστούν με την παραίτηση και το φόβο. Εμείς, η Δημοκρατική Συμμαχία δεν πρόκειται αποδεχθούμε  τη μοίρα  μιας χρεοκοπημένης και κακόμοιρης χώρας. Δεν πρόκειται να συνθηκολογήσουμε με τα προβλήματα της παρακμής και της απαξίωσης. Θα ψάξουμε στις ιδέες, θα αναζητήσουμε τη διεθνή υποστήριξη, θα επιδιώξουμε  τη συνεννόηση, θα απευθυνθούμε στο φιλότιμο για να βρούμε τη δύναμη που απαιτείται προκειμένου να ξανασταθεί η πατρίδα στα πόδια της. Για αυτό άλλωστε φτιάξαμε τη Δημοκρατική Συμμαχία. Όχι από γινάτι, για να μη γίνει ο κ. Σαμαράς πρωθυπουργός όπως μονότονα επαναλαμβάνουν κάποιοι κακόβουλοι.
Δεν προχωρήσαμε τη Δημοκρατική Συμμαχία , από ιδιοτέλεια για να με αποκαλούν εμένα πρόεδρο, όπως απαξιωτικά μας κατηγορούν. Δεν είναι εύκολη δουλειά να φτιάχνουμε ένα νέο κόμμα στην πιο δύσκολη συγκυρία, την ώρα που ο κόσμος γυρίζει την πλάτη στην πολιτική. Είναι δουλειά κοπιαστική και απαιτεί –ιδίως όταν γίνεται στην μικρές κλειστές κοινωνίες- κουράγιο και πίστη και τόλμη. Αξίζει όμως τον κόπο. Γιατί μόνο όταν περπατήσεις ανάποδα στο ρεύμα, όταν είσαι έτοιμος να ανέβεις και τις ανηφόρες της πολιτικής, μπορεί να φέρεις την πραγματική αλλαγή. Και εμείς δημιουργήσαμε όλοι μαζί  τη Δημοκρατική Συμμαχία γιατί πιστεύουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΜΑΝ ΤΙ ΚΟΤΡΩΝΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΡΙΞΕ ΚΑΤΑΚΕΦΑΛΑ Η ΒΡΥΚΟΛΑΚΙΝΑ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ.ΑΛΛΑ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ; ΕΧΕΙ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ Η ΧΟΝΤΡΟΚΕΦΑΛΑ ΣΟΥ ΤΟΣΕΣ ΠΕΤΡΕΣ.ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ ΣΤΗΝ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ;